WIęcej nie spadnie...
Choć będą przerzucali pakiety...żeby jeszcze postraszyć
NIeźle, jak na taki katastroficzny artykuł, wieszczący koniec świata...
i "BOMI-beznadzieję"...nie jest źle...
Każde dobre info dźwiga kurs do ok 30 groszy...
Nadspodziewanie dobre na 40 groszy...
A jakież mają się pojawić te dobre wiadomości, które dźwigną kurs o 50%?
A te nadspodziewanie dobre, które dźwigną kurs o 90%, to niby skąd?
"Inwestorzy z niepokojem czekają na wieści w sprawie ewentualnego układu z wierzycielami. - Zaczynamy rozmawiać. Myślę, że realnie będzie coś wiadomo za miesiąc - informuje w rozmowie z "Parkietem"", Witold Jesionowski, prezes giełdowej spółki."
Pierwsza NEUTRALNA wiadomość dopiero ZA MIESIĄC.
Ewentualne zawarcie układu to STYCZEŃ.
Na dziś kurs 0,22 został zaakceptowany bez szemrania, na podwyższonych obrotach.
Będzie: kapu, kap - po grosiku dwóch na tydzień nieustannego spadku.
Niby dlaczego dzisiejszy artykuł w Parkiecie miał wywołać jakiekolwiek spadki. Przecież to są odgrzewane kotlety, raczej źle świadczące o redakcji. O stracie za Q2 można przeczytać w sprawozdaniu finansowym.
"– Wyniki z działalności operacyjnej za trzeci kwartał będą bardzo słabe, [...] – mówi Maciej Kabat, analityk DM AmerBrokers."
Nie będą "bardzo słabe" lecz będą "bardzo złe. Niewykluczone, że śmiertelne.
Jedyną wartościową informacją są słowa Prezesa, że co najmniej miesiąc potrwa zanim jakikolwiek komunikat pojawi się w sprawie rozmów z wierzycielami.
Na giełdzie często [najczęściej] wyniki nie zawsze muszą być bodżcem do wzrostów...
To tylko akcjonariat [ czyli ludzie].
Przykład bardzo świeży to POINT GROUP...
Po półroczu miało ogromną strate ....ponad 10 ,5 mln zł.
.... a 13 września br, kosztowało 9gr!.....
I ten POINT GROUP ni z gruszki, ni z pietruszki po takich stratach rośnie ciurkiem....
Od 13 września z 9 gr, przez w niecałe 2 miesiące poszedł do góry do ceny 33 gr.....
Dziś pofrunął 32 % , a od 13 IX aż ponad 360%......
Czyli...
Ależ zgadzam się, że "Tak zwana ludzkość w obłędzie" potrafi wynieść kurs wysoko.
Tylko popatrz na obroty tego Point Group.
Kupić łatwo sprzedać trudno. Chyba, że zysk 100PLN - prowizja, - belkowe, satysfakcjonuje.
Tylko, że w BOMI ostatnie próby doprowadzenia "Tak zwanej ludzkości" do obłędu skończyły się marnie.
Były dwie imprezki dwudniowe, z wielkim kacem na "day after". Wszyscy, którzy wzięli w nich udział, a do dzisiaj nie pozbyli się waloru muszą mieć kosmicznego moralniaka.
Ostatnia próba doprowadzenia do obłędu z 26. października to już była parodia.
Zadaniem prezesa jest sprzedawanie akcjonariuszom marzeń.
Marzenia w przypadku BOMI są bardzo potrzebne, jeśli ma dojść do skutku emisja ratunkowa "akcje za długi".
Jeśli prezes mówi "za miesiąc", to należy czytać "za dwa miesiące", albo później.
Chociaż Jesionowski wydaje mi się wiarygodny w swoich komunikatach.
"jest żle , będzie jeszcze gorzej... nie spodziewajcie się niczego dobrego...".
Znam życie...nie dość, że chętnie obejmie tanie akcyjki, które sami sobie rozpisali...
To jeszcze dysretnie zbiorą akcje po 0,2x z rynku....(chociaż chcieliby po 16 groszy, jak pisze urabiacz)
Taka okazja zdarza się raz w życiu...
2 500 000 akcji za układ i wyjście na prostą + powiedzmy skromnie 1 000 000 akcji z rynku
Przy wyindukowaniu przez układ trendu wzrostowego, w miarę dobrze prowadzonej franczyzie i grupce chłopców robiącej PR na forum, można ustawić się na całe życie...
I dlatego chłopcy nie odpuszczą sobie...
Prezes ma zagwarantowaną dla siebie emisję motywacyjną, jeśli dojdzie do skutku "emisja za długi".
Jak ma dojść do skutku "emisja za długi", jeśli kurs będzie szorować po dnie?
"W miarę dobrze prowadzonej franczyzie".
Według mnie to będzie jakieś 500tyś - 1 mln zysku netto maksymalnie. Nie chce mi się drugi raz tego liczyć. Moje posty z wyliczeniami dostępne na forum.
Podzielmy to na 100mln akcji - kokosy po prostu.
Odnośnie obrotów na POINT GROUP...
Jak napisałem przez niecałe 2 miesiące z 9 gr ! dziś na 33 gr...
Dziś wzrost 32% przy obrocie 999tys 094 akcji..
Średni obrót to 286 tys817 akcji... Czyli można wejśc i wyjsć..
I właśnie ten POINT GROUP po stratach ponad 10,5 mln po półroczu,
pofrunął ponad 360 % w dwa miesiące...