• trzy scenariusze Autor: ~prrrr [79.186.102.*]
    Pierwszy to ten w którym kurs emisji jest już zatwierdzony przez grubych tj załóżmy 40 groszy ( wszyscy drobni dostają po d.. ) - następuje następnie zebranie resztek akcji od wystraszonych po obecnej ceny i granie pod ostatnie walne gdzie emisja dojedzie do skutku ten scenariusz da nam wystrzały co najmniej przez dwa trzy dni gdzie widłowy będzie miał co robić. Drugi gdzie emisja dojdzie do skutku ale akcje obejmie inwestor aby w spółce mieć co najmniej 60% głosów tu będzie mega wystrzał ale dopiero po zatwierdzeniu układu. Trzeci cena emisji akcji jeszcze nie została ustalona i będzie nią załóżmy 10 groszy . kurs leci na łeb na szyje w tym kierunku oczywiście z licznymi podbitkami 20-30% towymi. Jest w zasadzie jeszcze jeden wariant żadnej emisji nie będzie- mało prawdopodobne większość spółek szuka tylko pretekstu aby drukować sobie akcjie bez prawa poboru za śmieszne grosze aby mieć większościowe pakiety kosztem drobnicy.
  • Re: trzy scenariusze Autor: ~bhhbnn [94.197.127.*]
    tu macie W co wejść żeby zarobić
    www.akcjekontraktycfd.wordpress.com
  • Re: trzy scenariusze Autor: ~Zenek [89.77.16.*]
    To co napisałeś nie trzyma się kupy.

Scenariusz 1.
    Dlaczego cena emisyjna 0,40 miałaby wystraszyć drobnicę?
    Granie pod walne żadnych wideł nie przyniesie. W przeddzień ktoś grał pod walne - ceny wzrosły, ale wigoru starczyło do godziny 12:00. Później wszystko wróciło do normy. W dniu walnego ceny wzrosły i to na sporym obrocie do 0,29, chociaż też chodziły po 0,30. Ale gdzie tu widzisz widły?

Sc.2.
    Na ten mega wystrzał czekaj do stycznia 2013r, najwcześniej. Czekaj, tylko nie wiem, czy Bomi doczeka

Sc.3
    Dlaczego cena emisyjna 0,10 ma zwalić kurs, tak samo jak 0,40?

Sc4
    Emisji może nie być bo chętnych na zakup zabraknie.

A teraz zejdźmy na ziemię.
    Coraz bardziej się przekonuję, że wizje emisji ratunkowej to są bajki dla potrzymania na duchu bomifanów. Zresztą emisja, jeśli nastąpi, odbędzie się najwcześniej w styczniu 2013r. Wcześniej, w połowie listopada zostaną ogłoszone wyniki za Q3 przewidywalne do bólu - ministratka na 70mln murowana. Biorąc pod uwagę aktywa wynoszące obecnie 95mln, to .... przewiduję widły, ale w dół.
  • Re: trzy scenariusze Autor: ~ja [78.8.4.*]
    Ja mam jescze czwarty scenariusz :
    Nie chcieli uchwalac emisji bo jeszcze nie wiedza czy i ile bedzie potrzebne.Jest inwestor trzeb tylko dogadac uklad z bankami.
    Nie mozliwe ? zobaczymy?
    Ja mam jescze czwarty scenariusz :
    Nie chcieli uchwalac emisji bo jeszcze nie wiedza czy i ile bedzie potrzebne.Jest inwestor trzeb tylko dogadac układ z bankami.
    Nie mozliwe ? zobaczymy?
  • Re: trzy scenariusze Autor: ~rankor2 [78.28.33.*]
    Niemożliwe. Tego nie zobaczymy!... ;-D

Bo w co ten inwestor wejdzie? - w zgliszcza po bomi?...

I niby kto jest tym inwestorem?
    Karkosik? A może dSolorz, który sprzedaje telewizję, by kupic bomicyrk?... ;-D

Na tego godota inwestora czekają tu od 2 lat i 15 zeta, kiedy wchodziły fundy...
    Buyła wtedy gadka o Skandynawach, potem niedogadanie z Bać-polem...

Sam posypię głowę pipiołem i nazwę siebie bomiidiotem, jak ten twój scenariusz sie spełni.
    Zapisz sobie ten post i przypomnij mi go, jeśli okaże się, ze miałeś rację.

A wcześniej wyjasnij - czemu dotąd nie dogadano się z bankami i tak durnowato przedłuża się w czasie ten bomicyrk narażając spólke tylko na coraz większe straty, giełdowe, biznesowe i wizerunkowe?...

Po raz kolejny powtarzam, ze bomi pada najksiążkowiej rynkowo.
    Bez zadnych czarnych mocy, spisków i pijarowskich nacisków na forum bankiera...
    Ta spólka od lat generuje tylko straty, nie umie prowadzic włóasnego interesu dostosowując go do realiów rynkowych.

A procesy o odprawy, wynagrodzenia i td. - dopiero zaczną się...
    Predzej stawiam na to, ze do konca roku bomi wypadnie z gpw niż pojawi się twój inwestor...
    Niemozliwe? Zobaczymy... ;-D
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/To-dobry-czas-na-wyjscie-z-gieldy-Na-razie-lepiej-nie-bedzie-2631572.html
    odpowiem ci tylko na 1 pytanie , dlaczego wczesniej nie dogadali sie z bankami.Bo ktos poczekal az to wszystko walnie zeby bylo taniej.
    Jezeli ktos to chce przejac to po co mial przejmowac kilka razy drozej z calym bagazem dlugow,kiepskich lokalizacji itd. .Teraz bedzie i taniej i latwiej wyprowadzic na prosta .warunek -UKLAD
  • Re: trzy scenariusze Autor: ~obserwato [79.185.164.*]
    Dnia 2012-09-07 o godz. 09:38 ~ja napisał(a):
    > odpowiem ci tylko na 1 pytanie , dlaczego wczesniej nie
    > dogadali sie z bankami.Bo ktos poczekal az to wszystko
    > walnie zeby bylo taniej.
    Jezeli ktos to chce przejac to po
    > co mial przejmowac kilka razy drozej z calym bagazem
    > dlugow,kiepskich lokalizacji itd. .Teraz bedzie i taniej i
    > latwiej wyprowadzic na prosta .warunek -UKLAD

Ale co ma być wyprowadzone na prostą? Przecież tam już nic nie ma, albo za chwilę nie będzie. Kiepskich lokalizacji już nie ma, ale dobrych prawie też nie, te które jeszcze działają dostają pewnie towar z likwidowanych sklepów, długi rosną, bo są niespłacane - a nie płacenie bieżących należności nie jest przesłanka prowadzenia upadłości z możliwością zawarcia układu. To wygląda coraz gorzej.
    Postrzegasz bomi w sposób uproszczony.
    To za długo to trwa, za duzy chaos, za dużo niewiadomych, za dużo strat...

Nie wierzę, by ktoś chciał przejąc bomi.
    Byłyby plotki, od dawna.
    Moze ktos przejmie niektóre resztki (np. lokalizacje, niektórych ludzi) po bomi, ale nie bomibiznes...

A układ - wciąż niepewny i daleki od zatwierdzenia, bo troche czasu na to potrzeba.
    A na razie czas tylko generuje straty.
    Na razie jest realizowany sprawdzony scenariusz:
    pomka na TKO, by na open sypnąć naiwnym, a potem pod close podciagnąć, by ubierac nastepnego dnia... ;-D

Od lat to działa, nawet jesli trzeba czasem przełożyć z kieszeni do kieszeni - bominaiwni łykają cokolwiekk, co wyglada na dawanie im nadziei.
    Ale to nie nadzieja, tylko zanecanie do ubrania naiwnych... ;-D

A potem płacz...
  • Re: trzy scenariusze Autor: kracy [89.78.61.*]
    Nic się nie dzieje.Niewielkie zmiany kursu i jeszcze bardziej przygnębiający obrót są przejawem zniechęcenia do składania zleceń.Trzeba cierpliwie czekać na jakieś dobre info które znów podgrzeje emocje graczy liczących na szybki zarobek.
  • Re: trzy scenariusze Autor: ~Przejęcie [78.30.111.*]
    5 scenariusz
    Rankor to pracownik IDM.
    Próba przejęcia może już nie Bomi ale Livio LD 3/4 za grosze.
    O innych spółkach zależnych nie wspomnę.

To sie nazywa inżynieria finansowa.
    Inżynieria finansowa jest dziedziną nowoczesnych finansów, która dostarcza narzędzi do modelowania i prognozowania zdarzeń na rynkach finansowych oraz do ilościowego zarządzania ryzykiem związanym z inwestycjami finansowymi.
    Do celów inżynierii finansowej należą między innymi
    budowa złożonych strategii inwestycyjnych,
    O, to cos nowego... ;-D
    Tego nikt jeszcze nie wymyslił ;-D
    Kurczę tylko, ze ja IDM-u nie lubię, za cholerę im nie ufam i uważam, ze oni, jako animatorzy swymi rekomendami wsadzali nóż w plecy bomi. Wystarczy sprawdzić, za ostatnie dwa lata, jakie rekomendy wystawiali i przy jakich cenach, no i co potem działo sie z kursem...

A sami też mieli nha bomi mocno w plecy.
    Ale fajnie przez chwilę było mi pomysleć, ze przez bomiznawców zostałem uznany za trybik inzynierii finansowej ;-D

Kurczę, skoro tacy amatorzy i samouki jak ja mogl;iby decydować o losach spółek, to nic, tylko, tylko zróbta zrzutke na mnie, napiszta, co chceta (bym pisał), a ja wam odmienię losy bomi... ;-D

Rany, do czego to juz dochodzi u bomiwtopilców - są juz miedzy desperacją a rozpaczą... ;-D
    No i na razie realizuje się wciąż jednak mój scenariusz bomiupadku jako książkowego bankructwa biznesowego, wizerunkowego i giełdowego...
  • Re: trzy scenariusze Autor: jaro1973 [195.85.227.*]
    Dnia 2012-09-07 o godz. 11:17 ~rankor2 napisał(a):
    > No i na razie realizuje się wciąż jednak mój scenariusz
    > bomiupadku jako książkowego bankructwa biznesowego,
    > wizerunkowego i giełdowego...

NIE CHWAL DNIA ( i siebie,czym nie dziwisz już) PRZED ZACHODEM SŁOŃCA
    To prawda, do konca sesji daleko i jeszcze różnie może być.
    Takze - gorzej ;-D

Ale wolę chwealić siebie, bo ciebie - nie ma za co...;-D
    Jakoś zaden z twoich scenariuszy nie spełnia sie...
    A po tych twoich tel do sądu miały byc juz takie bomirakiety w kosmosie...;-D
    Tu zas bomipociąg nie tylko nie ruszył z peronu, ale wrecz odstawiony jest na bocznicę do złomowania...
  • Re: trzy scenariusze Autor: jaro1973 [195.85.227.*]
    Dnia 2012-09-07 o godz. 11:37 ~rankor2 napisał(a):
    > To prawda, do konca sesji daleko i jeszcze różnie może być.
    > Takze - gorzej ;-D

Ale wolę chwealić siebie, bo ciebie -
    > nie ma za co...;-D
    Jakoś zaden z twoich scenariuszy nie
    > spełnia sie...
    A po tych twoich tel do sądu miały byc juz
    > takie bomirakiety w kosmosie...;-D
    Tu zas bomipociąg nie
    > tylko nie ruszył z peronu, ale wrecz odstawiony jest na
    > bocznicę do złomowania...

RANKORZE2
    jak ty mnie pamiętasz.....
    a o kanapce po którą miałeś skoczyć...to był scenariusz i masz rację - nie spełnił się ale z twojej winy wiedziałeś komu, wiedziałeś z czym, kasę zapewniłem.
    Pierwszy raz pisesz o kasie, dotąd tylko zebrałeś o kanapkę ;-D
    Chciałem ci podesłać, ale wstydziłeś się podac adres... ;-D

Dziś też na bomi nie zarobiłeś nawet na szklanke nałęczowianki... ;-D
    no, chyba że to ty, zamiast kanapki, kupileś tę setkę akcji po 27 gr... ;-D
    Jakby co - kurs urósł... ;-D
  • Re: trzy scenariusze Autor: ~idm nadal animatorem [37.209.132.*]
    Zadania animatora emitenta przestaje wypełniać DM IDM SA.

A tymczasem na stronie
    http://www.gpw.pl/animatorzy_emitenta

998 IDMSA
    ALTERCO, WIKANA, IDEATFI, GRAAL, WORKSERV, INVESTCON, FERRUM, LIBRA, AWBUD, INTEGERPL, ENELMED, HAWE, VINDEXUS, TRAVELPL, EFH, RELPOL, CASHFLOW, JUPITER, BBICAPNFI, TRITON, COMP, PETROLINV, OPTEAM, ORZBIALY, BSCDRUK, KCI, BUMECH,
    BOMI
    , IGROUP, RANKPROGR, 4FUNMEDIA, MIRACULUM, TELL, KREDYTIN, MNI, DUDA, NTTSYSTEM, DSS, NOWAGALA, SIMPLE, MEXPOLSKA, MAKARONPL, POINTGROUP,

Warunki animacji

III. Akcje pozostałych spółek
    1. Maksymalna dopuszczalna różnica między najniższym limitem ceny w zleceniu sprzedaży a najwyższym limitem ceny w zleceniu kupna wynosi:
    a) w przypadku akcji notowanych w systemie notowań ciągłych wchodzących w skład indeksu mWIG40:
    - dla kursów nie większych niż 1 zł – 0,04 zł,
    - dla kursów większych od 1 zł, ale nie większych niż 2 zł – 0,07 zł,
    - dla kursów większych niż 2 zł – 3,5%,
    b) w przypadku pozostałych akcji notowanych w systemie notowań ciągłych:
    - dla kursów nie większych niż 1 zł – 0,05 zł,
    - dla kursów większych od 1 zł, ale nie większych niż 2 zł – 0,1 zł
    - dla kursów większych niż 2 zł – 5%,
    c) w przypadku akcji notowanych w systemie kursu jednolitego:
    - dla kursów nie większych niż 1 zł – 0,05 zł,
    - dla kursów większych od 1 zł, ale nie większych niż 2 zł – 0,1 zł,
    - dla kursów większych niż 2 zł – 5%.
    2. Wartość zleceń nie może być mniejsza niż:
    a) 10.000 zł w przypadku akcji notowanych w systemie notowań ciągłych wchodzących w skład indeksu mWIG40,
    b) 7.500 zł w przypadku pozostałych akcji notowanych w systemie ciągłym,
    c) 5.000 zł w przypadku akcji notowanych w systemie jednolitym.
    3. Wyrażona w % różnica o której mowa w pkt 1 liczona jest jako – wyrażony w % - stosunek różnicy między ceną w zleceniu sprzedaży i ceną w zleceniu kupna do ceny kupna.
    4. W przypadku akcji wchodzących w skład mWIG40 animator rynku ma obowiązek kwotowania przez co najmniej 80% czasu trwania sesji giełdowej.
    5. Maksymalny limit dziennego zaangażowania animatora rynku określony jest wyłącznie dla akcji spoza mWIG40 i wynosi 3-krotność minimalnej wartości oferty
    Nie wiem, jaki scenariusz jest realizowany w bomi, ale z kursem bomi jest z powodzeniem realizowany scenariusz robienia naiwnych w puzon.

Te dwie podbitki w ciągu sesji setką akcji na 27 gr to jak pokazywanie środkowego paluszka... ;-D
[x]
BOMI 0,00% 0,01 2013-09-26 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.