• hahahaa 0,01 Autor: ~Login [178.36.77.*]
    j.w
  • Re: hahahaa 0,01 Autor: ~Login [178.36.77.*]
    narobili w pieluchy :)))
  • Re: hahahaa 0,01 Autor: ~adamson [86.157.42.*]
    myślę, że to zdecydowanie byłoby techniczne dno :D
  • Re: hahahaa 0,01 Autor: ~Ador [46.151.76.*]
    ...nie życz innym tego co tobie nie miłe,giełda do śliska sprawa i 99% wcześniej czy później wtopi cały kapitał ot taka ruletka państwowo-prywatna w dodatku oprocentowana od zysku 19% to już lotto bardziej się opłaca tam tylko 10%:)
  • Re: hahahaa 0,01 Autor: ~rankor2 [78.28.35.*]
    No to już niedaleko...

Czekacie na raporcik?
    No to proszę:

https://www.bankier.pl/wiadomosc/BOMI-wyniki-finansowe-2786991.html

No i miłej, spokojnej nocy... ;-D

• Re: hahahaa 0,01 Autor: ~rankor 3 [195.13.38.*]
    tylko 100 mln strat
    ...no to trochę wtopiłeś ;-D

Jak pierwszy spojrzałem na bomi - kosztował 15,09 pln...
    Potem 14 zeta uznawano za tani i za okazje do wejscia. Jeden przez drugiego naganiał i roztaczał wizje megazysków...;-D
    Gdy spadło na 12 zeta, trąbiono, ze to spekulacja i megaokazja do zakupów...
    Przy 10 zetach podobnie, ale co rozsadniejsi, zaczęli ewakuację, choć byli tacy, co za niemożliwe uznawali spadek na cene jednocyfrową...
    Potem zjazd na 7,xx i obietnice juz Romanowskiego, ze "taniej nie będzie"...;-D
    A taniej zrobiło sie szybciutko... ;-D

Cena 5 zeta wydawała się dla kolejnych niemozliwą i abstrakcją...
    Przy 4,xx za niemozliwe uznawano zjazd na 3,50...
    itd.

Potem tanio było po 2,xx i wielkie nadzieje związane z walnymi...
    potem za okazję do zakupu (kolejną) przyjmowano kazdą cenę ponizeju 2 zeta...
    Bodajże przy 1,63 ewakuował sie Romanowski...

Ostrzezenia o zjeździe poziżej zeta przyjmowano z kolejnym niedowierzaniem...
    Cena 0,50 - była uwazana za "absolitnie niemozliwą", choc rankor smiał sie, ze tyle bedzie za 10 akcji... ;-D

Ostrzezenia o zjeździe na 0,16 uznawano za tak absurdalne, ze niektórzy (bomi-majtkel) aż szyderczxo dopominali sie, kiedy ta cena nastapi, bo chca dokupić... ;-D

Teraz za 50 gr mozna brać ponad 10 akcji, a za stówę mozna zgarniać bomimakulaturę łopatą... ;-D

Hehepłaczkowate 0,09 mignęło w locie...;-D
    0,05 jest rozpaczliwe podbijane jedna akcją na fixie...;-D

A niektórzy wciąż nie zmadrzeli... ;-D
    Potrzebna emisja dla niektórych, by dokupili sobie szare... Komórki. ;-D

A na miejscu dawnych placówek bomi powinny byc juz tylko hurtownie klozetowych muszli.
    Albo lepiej - spłuczek...;-D

Bomiwtopionym został juz tylko szczaw i mirabelki a do popicia - zgromadzenie śniegu w lodówce, póki jest okazja...
    Prawa strona rosnie, ale z lewej juz nie przybywa chętnych do wtopienia kasy w bankruta...
    Rozpaczliwa obrona 0,04 pod ratowanie kasy - jeszcze trwa...
    Ktoś chyba bardzo czeka, aż mu lewej nazbiera się większy wolumen niż na 60 K pln...

Obroty jednoznacznie pokazują, iż uż nie ma chętnych do "akumulowania" po 0,04... ;-D

A dzielna kawaleria z Cypru do ratowania bomi...

https://www.bankier.pl/wiadomosc/O-Cyprze-bez-cenzury-2786218.html?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=dziennik
  • Re: hahahaa 0,01 Autor: ~Bomi Fan [78.30.91.*]
    Rankor 2 okłamał czytelników tego forum. Miało być 16 groszy za akcje a jest zaledwie 4 grosze. Oddawaj kasę naganiaczu...
    PS
    To już mam uśredniać?
    Czy poczekać na dwa fixy?

Takie poczucie humoru to lubię...;-D

To nie wywaliłeś po 16 gr?... Tak mi przykro...;-D

Ale kasę wypłacaja najbardziej zarobieni na bomi: hehepłaczek z kracym... ;-D

I jeszcze chcesz uśredniać?... ;-D
    Znaczy bomifilantrop z ciebie?... ;-D

Ale chyba dobrze kombinujesz z tymi fixami...;-D
    W poniedziałek jeden fix, a we wtorek drugi... ;-D
    Ktoś chyba wie, czym grozi spadek na 3 gr, wiec chciał przyblokować wysyp bomimakulatury i niejako przymusić do kupowania po 4 gr...
    Ale mu nie wyszło.
    Przyblokował, ale goracego bomikartofelka nikt już nie chce dotykać...
    Raporcik jest, jaki jest, ale największych bomioptymistów nie zachęcił do brania po 4 gr...
    A po praweuj nazbierało się troche tych obkupionych po 4 gr, którzy chcą odzyskac kasę,
    a dzis nie mogą...
    Na close zaś moze znowu jakas sztuczka i kupienie czasu do poniedziałku...;-D
    Bo bomipelikanów nałykanych po 5-6 gr chyba trochę zostało...

No i pytanie - jakie niemiłe info moze się jeszcze pojawić?...
    A co do dzisiejszej sesji... Ktos ostro walnie pekacem?...

Na razie jest tak (z komentarzem prezesa):

Spółka Bomi w upadłości likwidacyjnej podała wyniki finansowe za ubiegły rok. Przychody spółki wyniosły 340 629 tys. zł. Strata z działalności operacyjnej to 280 062 tys. zł, a strata netto wyniosła 894 988 tys. zł

- Jako nowy prezes zarządu pod koniec lutego 2012 roku zastałem spółkę w niezwykle trudnej sytuacji finansowej po wieloletnim okresie strat bilansowych, w tym w ciągu ostatnich lat rzędu 100 mln zł rocznie, które znalazły swoje odzwierciedlenie w pogarszającej się płynności finansowej
    spółki i spółekm zależnych. Spółka w momencie objęcia jej przez nowy zarząd na przełomie I i II kw. 2012 r. posiadała zadłużenie w bankach
    na ponad 130 mln zł, wobec dostawców rzędu 100 mln zł i większość sklepów generowała stratę. Przychody ze sprzedaży stale malały od lat, zobowiązania były poza kontrolą a centrala spółki była rozproszona pomiędzy Olsztynem (handel, operacja) i Gdynią (siedziba zarządu,finanse,księgowość). Ponadto wciąż nie była zamknięta sprawa Programu Sanacji, który nadal generował olbrzymie straty
    z tytułu opłacania dzierżaw sklepów, w których od dawna nie prowadzono działalności handlowej. (...). Pomimo otrzymania przez spółkę środków
    finansowych z podwyższenia kapitału w kwocie 35 mln zł w lutym i kwietniu 2012 r. oraz redukcji kosztów operacyjnych o blisko 1/3 i skoncentrowaniem
    w Gdyni Centrali spółki oraz zamknięciu części kosztochłonnych lokalizacji nie udało się dojść do porozumienia z bankami kredytującymi. Po ponad
    dwumiesięcznych negocjacjach w sprawie zawarcia umowy standstill rozmowy zakończyły się fiaskiem. Kredyty spółki zostały postawione w
    lipcu 2012 roku w stan natychmiastowej wymagalności. Z uwagi na wymagalność kredytów zarząd zmuszony był do złożenia w lipcu 2012 roku wniosku
    o upadłość z możliwością zawarcia układu - komentuje Witold Jesionowski, prezes Bomi.

W 2012 r. w porównaniu z 2011 r. Bomi zanotowało spadek przychodów całkowitych ze sprzedaży o 4 %. Wynika to przede wszystkim z faktu zamykania placówek handlowych objętych programem sanacji, utrzymującego się w całym 2011 i 2012 roku niskiego poziomu koniunktury gospodarczej i słabej dynamiki sprzedaży detalicznej w kategoriach towarowych mających największy udział w obrocie spółki, a ostatecznie ogłoszeniem upadłości spółki i związanych z tym konsekwencji. W 2012 r. spółka uzyskała wynik netto w wysokości - 894 988 mln zł. Jest to wynik o 808 844 mln zł niższy niż w roku ubiegłym.

http://www.dlahandlu.pl/handel-wielkopowierzchniowy/bomi-ze-strata-w-wysokosci-894-mln-zl,27555.html
  • Re: hahahaa 0,01 Autor: ~Mar [94.42.198.*]
    rankorze nie wklejaj wypowiedzi tego człowieka, proszę Cie bardzo. Zbyt dużo jego kłamstw usłyszałem/przeczytałem by mógł dalej to znosić!
    OK, nie ma sprawy! ;)
    Ale ciekawi mnie, czy jego zarzad dostanie absolutorium...;-D
    No to pozamiatane... ;-D
    Miłego ogladania meczu...;-D
  • Re: hahahaa 0,01 Autor: ~Mar [77.95.51.*]
    rankorze jaki wynik typujesz?, ja obstawiam 1:1
    Ukraina gra o wszystko, moze być ciężko...
    0 : 0
  • Re: hahahaa 0,01 Autor: ~rankor2 [78.28.33.*]
    Trwa rozpaczliwa obrona okopów św. Trójcy?...
    Chetnych na te 3 grosze jakoś nie ma...
    Nawet niżej zdejmuja zlecenia.
    Moze w weekend bedzie info o uprawomocnieniu?...
  • Re: hahahaa 0,01 Autor: ~igor [188.33.84.*]
    Rankor, czasem tu jeszcze zaglądasz? Bo od kilku dni nie piszesz. Nienawidziłem Cię za ten wredny uśmieszek. Ale teraz ode mnie masz szacun. Ty i Zenek. Nie ukrywam, że portfel mocno mnie boli. Szlag mnie trafiał, jak czytałem Twoje naśmiewanie z takich jak ja i potem jeszcze te posty Zenka. Ale mieliście rację. Namawiałeś do Boryszewa. Mam nadzieję, że i tym razem będziesz miał rację. Na razie sprawdzają się Twe zapowiedzi, bo kończy się skup własny, jest info o wieżach na Łuckiej i widać zbieranie na obrotach przed wynikami. No to kupiłem, obserwuję i czekam. Pozdr
  • Re: hahahaa 0,01 Autor: ~Zenek [89.79.108.*]
    No co Ty?

Rankor miał płacone od posta, aby kurs uwalać.

Wywiązał się znakomicie:
    * kurs wylądował na 1 gr.
    * spółka jest w prawomocnej upadłości
    * zarząd rzucił papiery, ale do czerwca nowy powołany nie będzie, więc nowy będzie miał tylko 3 miesiące, aby coś zrobić, aby sąd zmienił zdanie, więc zejście z parkietu murowane.

Dostał premię za przedterminowe wykonie planu, więc zniknął.

Ja tu, jako przydupas rankora, jestem już tylko dla prostego zadania, aby kurs trzymał się 0,01.
    Przecież wiadomo, że cały czas jest tu szyty mega przekręt na drobnych akcjonariuszach. Grubi nie wyszli - teraz chodzi o to, aby pozbierać akcje po grosiku i w odpowiednim momencie ogłosić zawarcie układu.
  • Re: hahahaa 0,01 Autor: ~niki [87.205.230.*]
    Zenek, jesteście z rankorem debeściaki :) Sama długo nie wierzyłam, że bomi może spaść do 1 grosza, a czarna wizja upadłości likwidacyjnej, której nieuchronność rankor zapowiadał już kilka miesięcy temu, wydawała mi się żwyczajnie niemożliwa. A jednak!
    Naprawdę niegłupie z Was chłopaki ;) I wiem jedno. Nie wejdę w żadną spółkę, co do której Wy macie ten swój pozornie wredny ironiczno-rzeczowy dystans (i ten Wasz pozorowany narcyzm też mi się podoba, zwłaszcza jak z humorem i dystansem reagujecie na prymitywne zaczepki). Może nie zarobię, ale na pewno wtedy nie stracę, jeśli uwzględnię Wasze ostrzeżenia. Za to uważnie i z pozytywnym nastawieniem przyglądam się spółkom, o których nie piszecie nieufnie. Oczywiście nie polegam ślepo na Waszych rekomendacjach, ale Wasz sposób patrzenia na spółkę bardzo jest zbliżony do mojego inwestowania, więc zbieżność ocen jest nieunikniona. Teraz jestem ciekawa, tak jak igor, czy co do Boryszewa rankor też bedzie miał tyle racji, jak w stosunku do Bomi. A Twe biotechnologiczno-biotonowe skojarzenia oraz uwagi też uważam za bardzo trafne i z ciekawością obserwuję, czy z tej nowej biotechnologicznej perły (in spe) powstanie popiół czy diament.
  • Re: hahahaa 0,01 Autor: ~Zenek [89.79.108.*]
    Twoje słowa mile łechcą moje ego.

Tym niemniej nie czuję żadnej satysfakcji, bo BOMI było tak przewidywalną spółką.
    Już 15. listopada 2010 - po ogłoszeniu wyników za Q3 - gdy wywalił 100 mln strat wysłał sygnał alarmowy.

Gdyby to się stało z powodu trzęsienia ziemi, no to O.K.

Bomi prowadził prosty, jednokierunkowy interes. Każdy mógł na bieżąco śledzić, jak mu idzie, odwiedzając jego sklepy.

Do tego tyle sygnałów ostrzegawczych.
    Pomysł z franczyzą.
    Przecież to było od samego początku wiadomo, że to jest ściema.
    Przejrzeć parę bilansów innych spółek sklepowych, zajrzeć na forum ajentów wtopionych w Żabkę i wszystko wiadomo, jaki jest stosunek zysku netto do przychodów ze sprzedaży.

Na forum (wrzesień?) zawitał Rabatowy (człowiek z branży, ze środka firmy), który potwierdził moje kalkulacje. Jaka była reakcja bomifanów? "Rabatowy nie mów jemu nic!" . Nawet zaczęli go straszyć paragrafami związanymi z ujawnieniem informacji niejawnych.

Tym czasem Rabatowy potwierdził (nie wprost oczywiście, bo potwierdził tylko moje kalkulacje dotyczące rentowności netto) to, czego się spodziewałem. Aby wypełnić warunki układu, to Bomi musiałoby Cierpiszowi zabierać grubo ponad połowę zysku netto nie dając de facto nic w zamian.

Ostatni sygnał alarmowy?
    "ja" wrócił z walnego i się ekscytował, że zdarzy się znaczące wydarzenie. Nie chciał ujawnić, co ma się zdarzyć, jakkolwiek po fakcie okazało się, że wiedział dokładnie. Chodziło o to, że Grzybowski na walnym przyrzekł, że wyda oświadczenie, że obejmie warranty. I Grzybowski wydał oświadczenie: "w przypadku... [...] ewentualnie...".
    No, przecież po takim oświadczeniu, przyrzeczonym na walnym o innej treści, to tylko wiać!

• Re: hahahaa 0,01 Autor: ~bankrut ? [195.13.38.*]
    ja do polski wejdzie np.walmart i kupi bomi to zobaczycie na bomi nie 1 gr a 1pln na bank warto nabywać bomi po 1 gr
    to nie koniec tej firmy za 6 mies zobaczycie czy bomi zniknie czy nie.
    zenon i rankor mieli rację ostzregająć naiwnych
    ja natomiast składam mega zlecenia po 1 gr bo chce zarobić duzo
    przy 2 gr mam 100% zysku jak wejdzie zlecenie
    przy 1 gr mam udziałw firmie która jeszcze istnieje.
  • Re: hahahaa 0,01 Autor: ~niki [77.254.174.*]
    W oierwszej chwili pomyślałam, że piszesz serio i chciałam wyśmiać te marzenia o walmarcie oraz zapominaniu o likwiadacji przez syndyka. Ale potem uznałam, że to niezły dowcip na pożegnanie z Bomi, na które nie ma chętnych w nowym trybie notowań.
  • Re: hahahaa 0,01 Autor: ~bankrut? [195.13.38.*]
    dowcipy sie przydają zawsze
    lepiej pić piwko dogadzać panienkom a kasa jak poszła .. tak i przyjdzie.
    grunt to zdrowie i dobry humor.
    Najważniejsza jest miłość i sex,reszta to dodatki.
  • Re: hahahaa 0,01 Autor: kracy [89.78.48.*]
    Ja będę żegnał spółkę bomi z podniesionym czołem i dobrymi wspomnieniami.
    To tutaj miałem swoją chwilę chwały w lutym, lipcu i październiku (zarabiając po kilkanaście procent)
    Zarobek był wtedy spory i teraz z tego tytułu mam ogromny podatek do zapłaty.
  • Re: hahahaa 0,01 Autor: ~hehe [5.173.71.*]
    Zawsze pisałes jak palant
[x]
BOMI 0,00% 0,01 2013-09-26 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.