... stanie pierwszy w kolejce po 0,01 PLN i wystawi zlecenie na K wszystkich prawie 300 mln akcji. Łączna kwota, jaką należy zainwestować, to niecałe 3 mln PLN. Nie jest to jakiś oszałamiający baton, stać na to wielu graczy na GPW.
Ciekawe, czy ktoś taki się pojawi...
Pomijam oczywiście ewidentne plusy takich zachowań, jak możliwość zarobku 100-200% w ciągu jednej sesji (oczywiście wirtualnego, bo na pewno nie da się skupić wszystkich akcji z rynku, ani potem tak dużej ilość upłynnić w ciągu jednej sesji...
Ale mając tak dużo akcji, a przez to przejmując władze w spółce - można by było odstawić to całe towarzystwo od koryta i zacząć robić normalne interesy...
Koszt przejęcia całej spółki za takie pieniądze to chyba prawdziwa okazja, takie mam zdanie na ten temat. Co o tym myślicie...?
Może znajdzie się tu jeszcze z dwóch chętnych, ja się dorzucę i odkupimy REG od Królików?? :)))
Oprócz tarczy podatkowej potencjalny Przejmujący może:
- liczyć na efekt spekulacji: dosyć prosto można wywindować cenę z 1-2 groszy na przykładowo 10-15 groszy. Zdecydowana większość tutaj ma wyższą średnią, więc nie ma obawy, że na niższych poziomach będzie się dużo działo;
- wejść na giełdę "tylnymi drzwiami". Prospekt emisyjny kosztuje, budowa księgi popytu nie jest w dzisiejszych czasach ani łatwa, ani przyjemna, a tak, płacąc za 51% Regnona milion z okładem spółka X wchodzi na GPW. Potem połączenie akcji, zmiana strategii, nazwy siedziby i mamy konsolidację dwóch spółek.
To tylko przykłady na szybko przytoczone, jest jeszcze więcej możliwości, o których nie będę na razie pisał.
Racja - zgadzam się z tym i jedynie takie rozwiązanie ratuje drobnych - wejście inwestora lub przejęcie tego...
W każdym razie pozostanie Króla i jego ekipy jest najgorszą opcją.
Jak kto chyba każdy kto ma akcje gdyby tak nie było to po co jeszcze trzymać ! Nawet Chłop kupił bo liczy na podbitke choćby spekulacyjną ! Więc nie wiem czemu się głupio gwe pytasz ?
Zrozumiałem bardzo dobrze ty też przeczytaj co napisałem ! Po wczorajszym infie niektorzy z nas mieli nadzieje że w końcu odbijemy a Chłop po dłuższej przerwie się odezwał i zero komentarza o wczorajszym infie tylko o 1 groszu pisze prawie dzisiaj !
Wbrew pozorom spadek na 1 grosz mógłby tej spółce w tej chwili pomóc.
Oczywiście nie twierdzę, że kurs drgnie w górę po infie sprzedaży akcji projektu KOMI, ale jak znam Kinga, za niemiecką spółką kupującą zapewne stoi... on sam. Więc staram się patrzeć szerzej i szukać rozwiązań, jak by się tutaj króliczej bandy pozbyć z Regnona i ożywić ten papier.
Dla tych, co mają średnią zakupową powyżej 20 albo 30 groszy, czy jest cena 4, 3 czy 1 grosz - to nic nie zmienia, I tak stracili prawie całą kasę. A przy nowym rozdaniu jest zdecydowanie większa szansa na to, żeby ktoś tą spółkę postawił na nogi. A wtedy może i 20 groszy za 1 akcję zobaczymy... :)))
Zwłaszcza że te 17 baniek to prawie dwa razy obecna kapitalizacja jakieś 6 groszy na akcje ! Fajnie by było jakby ktoś zrobił podbitke tak jak ostatnim razem na 18 groszy !
Dnia 2012-07-21 o godz. 18:39 ~Legolas napisał(a):
> Zrozumiałem bardzo dobrze ty też przeczytaj co napisałem !
> Po wczorajszym infie niektorzy z nas mieli nadzieje że w
> końcu odbijemy a Chłop po dłuższej przerwie się odezwał i
> zero komentarza o wczorajszym infie tylko o 1 groszu pisze
> prawie dzisiaj !
No właśnie....dlaczego????
Socjotechnika???
Umiejętne robienie ludziom w mózgach wody.....wszyscy wiemy,że takie poziomy są nie realne i pisanie o wysokim ff jest poprostu ośmieszaniem się.........a nawet robieniem z siebie kretyna.Wszystko jest w łapach KRÓLIKOWYCH SŁupów......jedno co mądrego napisał chłop(pewnie nieroztropnie),to o mozliwosciach zakupu spółki po takich małych pieniądzach......:):):)
Jak ktoś ma choc odrobiną oleju w głowie to powinnien momentalnie przeanalizować pewne rzeczy....A wrocajac do tak duzego ff,czy ulica dała by radę robić takie podbitki jak ostatnio??? Otórz wystarczy popatrzyć na obroty i nawet nie porównywać z ilościa akcji w obrocie,bo tego się nie da zrobic ponieważ w wiekszości były to te same akcjie......POBBICIE STOSUNKOWO NIEWIELKIM KOSZTEM,UBRANIE LESZCZA NA MAXA I MAXYMALNE ZDOŁOWANIE I CZEKANIE NA TO CO ZOSTAŁO SPRZEDANE POWYŻEJ 20 I 30GR,A TERAZ ODDANE PONIŻEJ 10GR...........OT CAŁA POLITYKA.....
pozdrowienia dla nawierniejszych słupów króliczka ktorzy muszą się ostro napracować aby odzyskać to co opchneli ulicy na górkach.....Myślałem,że już nikt nie przebije
HEJ-a,ale chłop z tymi 1gr pokazał klase,choć naturalnie jest to mozliwe ale mało realne bo w końcu inne tłuścioszki mogą się połakomić na taki kasek.....
Jak kroliki doprowadzą (pozwolą) na spadek do jednego grosza to oczywiście się z Tobą zgadzam że nie zasługują na to by rządzić tą społką i powinien ją ktoś przejąć ! A zgadzasz się ze mną że ewentualy resplit bardziej się krolikom opłaca zrobić z pułapu 10 groszy niż z 1 grosza ?
Prokurent firmy też się wypowiadał, że raczej resplitu nie zrobią, bo to za droga operacja (bynajmniej nie teraz).
A Ty Chłopie czemu obstawiasz, że resplitu nie będzie ?
Miło Chłopie że w końcu coś napisałeś.
Dzięki temu znowu zawitała rodzinna atmosfera :))
A jeśli chodzi o pomysł skupienia za 1 gr to to raczej nie da się skupić wszystkich akcji w tak prosty sposób. Przecież Zbycho nie odda swoich akcji poniżej 40 gr :)) czy tam 1,40 już nie pamiętam :)))) I to jest tylko złudzenie że wszystkie akcje kosztują 1 gr bo w rzeczywistości są droższe. 1 gr to są warte tylko te akcje co są akurat w kolejce sprzedaży czyli bardzo mało no ogół. Ale przecież chyba nie trzeba skupować aż 100 % wystarczy tylko mieć większość żeby mieć sporo do powiedzenia i odsunąć Króla ?
..... Oj widzę że się szykuje rewolucja francuska :)))
51% starcza, ale należy uwzględnić zatwierdzone emisje, które podobno w ubiegłym tygodniu miały się znaleźć na rachunkach wierzycieli i układ miał zostać wykonany jak pan prokurent oznajmił... ale komunikatu oczywiście żadnego nie widać...
Oczywiście, że nie trzeba kupować wszystkich akcji. Przy tak wysokim FF trzeba skupić tyle, aby mieć większość na WZA. Króliki już nic nie mają, więc jakby ktoś wyłożył z 1,5 - 2 mln PLN i skupował po 1 do 3 groszy, to przejmie władze w spółce.
No właśnie o to mi chodziło że nie trzeba aż 3 miliony tylko mniej. A jeśli się założy że zabierze się za to skupowanie ktoś kto już ma parę milionów tych akcji z kimś do spółki kto też ma. A to jest możliwe. To ta kwota może się realnie zamknąć w 1 000 000 zł. A samo odebranie Królowi akcji i wstrzymanie emisji może bardzo wywindować kurs. Z tym że tu nie chodzi tylko o kurs tylko też co realnie można zrobić z tą spółką. No ale to jest inna sprawa.
Zgadzam się z Robertem już ostatnio zastanawiałem się czy możliwe jest żeby ulica posiadała 200 mln akcji nie wydaje mi się bo po takim mocnym spadku byłby większy obrot jak ludzie by uciekali z papierka w panice a tu raptem kilka milionòw akcji uwala kurs grosz po groszu !
Dnia 2012-07-21 o godz. 23:15 ~Legolas napisał(a):
> Zgadzam się z Robertem już ostatnio zastanawiałem się czy
> możliwe jest żeby ulica posiadała 200 mln akcji nie wydaje
> mi się bo po takim mocnym spadku byłby większy obrot jak
> ludzie by uciekali z papierka w panice a tu raptem kilka
> milionòw akcji uwala kurs grosz po groszu !
Kolego przesympatyczny,tu ulica nawet nie ma 10%,a po tym zjeżdzie nawet i mniej,zobaczysz jak zacznie iśc co bedą pisali hej-e i inne wieszcze.....mogę Ci podpowiedzieć,że nic......możesz moje słowa sprawdzić,z dwiema ostatnimi podbitkami znacznymi i ile wpisów było,chłopa i znanych nam IP.....ale cóz,każdy ma swój rozum i może posłuchać chlopa i sprzedawać po 4 czy 3gr,ja tam też sobie symbolicznie czekam,aby pózniej niektorym jełopą udowodnić ,że kupiłem w dołku.....mam za 5 i za 4gr.....ale rownież mam za 11gr czego się nie wstydze,bo nikt nie wiedział że tak spuszcz walor,a tylko dobrze swiadczy bo wiedza ile mają i na ile soboie mogą pozwolić ,a co za tym idzie jakoś chyba nikt im nie wrzuca.....zobaczysz jak zaczną szybko niedługo znikać te wielkie miliony po prawej.....:):):):))
Oj, Robercik, Robercik... Zanim kogoś wyzwiesz od kretynów, zastanów się, czy masz do tego podstawy.
Twoje wypowiedzi zaprzeczają same sobie. Najpierw piszesz, że udowodnisz wszystkim, że kupiłeś w dołku, a potem oświadczasz, że masz akcje zakupione po 11 groszy.
Piszesz, że można mnie posłuchać i sprzedawać po 3 i 4 grosze. Sęk w tym, że ja nic takiego nie napisałem. Mało tego: przyznałem się nawet, że kupiłem po 6 groszy, a potem dobrałem po 5. O ich sprzedaży na razie nie wspomniałem. Co prawda chciałem się w pewnym momencie ewakuować, ale nie było takiej technicznej możliwości, więc zostałem z tym papierem i na razie odpuściłem sobie jego sprzedaż.
Skoro mówisz, że nikt nie wiedział, że tak zeszmacą papier, iż spadnie on na 6 groszy - to znaczy, że Ty chyba na innym forum byłeś przez cały rok 2011... :))) Przez skromność tylko napiszę, że akurat po Tobie to się takiego wpisu nie spodziewałem... :)))
I ostatnia sprawa, najważniejsza: Ja uważam, że ulica ma już praktycznie 90% REG. Ty, że nie całe 10%. Króliki ostatnio same na swojej stronie przyznały, że FF jest na poziomie 80%. Mało tego: King w wywiadach informował, że inwestycja w Pronox-a miała charakter KRÓTKOTERMINOWY, a ostatnio CMS i IDEON pochwaliły się przy okazji kolejnego infa o zbyciu papiera, że już NIE POSIADAJĄ już ŻADNYCH akcji tej spółki...
Ale to wszystko wuj, prawda Robercik...?? :))) Prawda jest inna i Ty ją znasz....
Dnia 2012-07-22 o godz. 09:52 ~chłop z mazur napisał(a):
> Oj, Robercik, Robercik... Zanim kogoś wyzwiesz od kretynów,
> zastanów się, czy masz do tego podstawy.
Twoje wypowiedzi
> zaprzeczają same sobie. Najpierw piszesz, że udowodnisz
> wszystkim, że kupiłeś w dołku, a potem oświadczasz, że masz
> akcje zakupione po 11 groszy.
Piszesz, że można mnie
> posłuchać i sprzedawać po 3 i 4 grosze. Sęk w tym, że ja
> nic takiego nie napisałem. Mało tego: przyznałem się nawet,
> że kupiłem po 6 groszy, a potem dobrałem po 5. O ich
> sprzedaży na razie nie wspomniałem. Co prawda chciałem się
> w pewnym momencie ewakuować, ale nie było takiej
> technicznej możliwości, więc zostałem z tym papierem i na
> razie odpuściłem sobie jego sprzedaż.
Skoro mówisz, że
> nikt nie wiedział, że tak zeszmacą papier, iż spadnie on na
> 6 groszy - to znaczy, że Ty chyba na innym forum byłeś
> przez cały rok 2011... :))) Przez skromność tylko napiszę,
> że akurat po Tobie to się takiego wpisu nie spodziewałem...
> :)))
I ostatnia sprawa, najważniejsza: Ja uważam, że ulica
> ma już praktycznie 90% REG. Ty, że nie całe 10%. Króliki
> ostatnio same na swojej stronie przyznały, że FF jest na
> poziomie 80%. Mało tego: King w wywiadach informował, że
> inwestycja w Pronox-a miała charakter KRÓTKOTERMINOWY, a
> ostatnio CMS i IDEON pochwaliły się przy okazji kolejnego
> infa o zbyciu papiera, że już NIE POSIADAJĄ już ŻADNYCH
> akcji tej spółki...
Ale to wszystko wuj, prawda
> Robercik...?? :))) Prawda jest inna i Ty ją znasz....
Szanowny kolego,u normalnej osoby mógłbym zrozumieć ,że nie doczytała ale u Ciebie jestem swięcie przekonany,że jak to masz w zwyczaju stosujesz dziwne praktyki aby czytający Ciebie odnposił wrazenie że masz rację.....więc szkoda mi czasu i proponuje abyś doczytal dokładnie o 4,5 groszach i 11gr w moim poprzednim poscie......
Co do nastepnej rzeczy,zgadzam się ze pisałeś o 6gr ale nie trzeba być geniuszem ,że obserwując zachowanie waloru nie dojśc do pewnych wniosków,ale to już opisywałem w poprzednich pkt.......Co do ilości posiadanej przez ulice to chyba miałeś na myśli to co opisałeś wcześcniej(czyli kilka osób majacych po kilkadziesiąt akcji,słupy królikowe) i co stanowi 90%,bo chyba mi nie powiesz,że to co widzimy to jest normalna podaż,bo jak to robisz sobie jaja z forumowiczów i nie zasługujesz aby poświęcać
Ci więcej czasu..........I najważniejsze pytanie chłopie,czy pracujesz(słupujesz) dla królików czy dla podmiotu kttóry ma ten bajzelek przejać w co mi się nie chce wieżyć......pozrdowienia dla myślacych.........
P.s
A na koniec napisz wszystkim dlaczego dziwnie się składa,że jak zaczynają sie wzrosty znikasz i już nie piszesz tych swoich pieknych wyprawek o zabarwieniu dekadenckim.....miłej niedzieli.
Chłopie, bardzo dobry scenariusz. Tylko mnie się wydaje, że on już jest realizowany i to od dość dawna. Jak się patrzy w danych historycznych, na interwał obrotów np. od marca tego roku, to widać wyraźnie realizację takiego scenariusza. Mnie zastanawia ile jest jeszcze tanich akcji do wzięcia z rynku, po za grą.
Z Królikami nie mam nic wspólnego. Dla nikogo nie pracuję, a to co robię, robię dla siebie i na własny rachunek. Za własną kasę.
Nie znikam, jak zaczynają się wzrosty. Raz kiedyś położyłem się do szpitala i, akurat, kurs poszedł lekko do góry. Potem wyjechałem na wakacje i sytuacja się powtórzyła. Ale już przy podbitce z 10 na 18 groszy byłem tu cały czas z Wami.
Natomiast faktem jest, że w przypadku, gdy posiadam walor, staram się ograniczać swoją aktywność na forum, aby nie być posądzonym o naganianie na którąkolwiek ze stron. Wiadomo bowiem, iż ktoś, kto akcje posiada, jest zainteresowany ich sprzedażą w jak najwyższej cenie, stąd jego wpisy z założenia są zabarwione myśleniem życzeniowym.
Nie chcę być taki, jak inni, którzy jak kupią, to od razu piszą: dzida, północ, rakieta... Wolę siedzieć cicho i czekać na to, co będzie. Do tej pory ta strategia pozwalała mi zarabiać całkiem niezłą kasę, między innymi, na takich spółkach, jak REG, OIL, DSS, PBG, itp.
Ty możesz próbować opowiadać ludziom o teoriach spiskowych, takich, jak słupy Królików. Zapewniam Cię jednak, że obecnie jedynym ich słupem jest Tobor i jego kancelaria. Z resztą nie wierzę w to, aby mieli jeszcze te akcje... Myślę, że je pożyczyli komuś, kto je upchnął już dawno w rynek. A kancelaria Pana Tobora poczeka jeszcze z rok, aż ich 20 mln akcji będzie stanowiło poniżej 5% głosów w WZA, co spowoduje brak obowiązku informowania o tym, co się stało z tymi akcjami...
I w ten właśnie sposób zniknie ostatni WIELKI Inwestor z Regnona... :)))
Powiedz chłopie czy ty wierzysz w to że królik jest tak głupi żeby dac sobie odebrac firmę i czy ty wierzysz w to że milionem złotych da sie skupic w tej chwili na poziomie do 3 - 4 groszy wiekszościowy pakiet w spółce???? NIEREALNE !!!!!!! i tym bardziej nie da sie tego zrobić przy 0,01 i 0,02 . ff na poziomie 90 % ??? , przeciez królik nie kłamie on tych akcji nie ma i wiesz o tym dobrze.
Ja uważam że ponad 150 mln akcji posiada PKO poprzez slupy, 130 mln skupione srednia po okolo 0,15 z rynku a 20 mln za dlugi po 4 zl, srednia to okolo 0,65 zl. Myślę ze maja jakiegoś kupca na ten pakiet i dlatego takie zawiłosci z kursem i cena emisyjna dla wierzyciela.
Król jest wiceprzewodniczącym rady nadzorczej GieKSy. Co ważniejsze, zależna od niego firma Trust Trading posiada ponad połowę akcji klubu. Król twierdzi, że zamierza zająć się budową Polonii Warszawa i chce się pozbyć udziałów w GKS-ie. - Ubiłem znakomity interes w Rosji, na kilkanaście milionów euro. Pieniądze spłyną w sierpniu. GKS mógł mieć u mnie jak u Pana Boga za piecem. Szykowałem się na derby z Ruchem... Ale to już nie wróci. Teraz to Polonia będzie silna, bo - jak już powiedziałem - mam trochę grosza do wpompowania w klub. Rezygnuję z członkostwa w Radzie Nadzorczej GKS-u i zwołuję walne zgromadzenie tej spółki, na którym postawię wniosek o jej upadłość. Teraz miasto i kibice walczący o pierwszoligowy GKS będą mieli 30 dni na przygotowanie się do przejęcia spółki, odkupienia moich akcji i odwieszenie zakazu transferów - mówi Król w rozmowie ze "Sportem".
ON TO SPRZEDAŁ ? To jego prywatna kasa? Co ten typ za pierdoły gada... Wyprowadzanie kasy i oszukiwanie akcjonariuszy...