• do akcjonariuszy Autor: ~pracownik [46.112.119.*]
    Drodzy Państwo,
    Jak chcecie uratować Bomi to zrezygnujcie z usług Pana Prezesa i jego kolesia Pana Lecha.Jak ten człowiek pojawił się w sklepach w Warszawie to obroty spadły o około 35%.
    Ten człowiek ma zerowe pojęcie o zarządzaniu deliaktesami.
    Potrafi jedynie zajmować się plotkami,stosować mobing,szantażować personel.
    Zwolnił już kilka osób, które na to nie zasłużyły.
    Zatrudnia jakieś swoje "panienki" na stanowiska kierowownicze i demotywuje personel.
    A potem przyjeżdza i zabiera taką laske na kawe i " długie przerwy" a personel nie wie co ma robić.
    Jego motto -odmłodzić kadre-wysłać w kosmos.
    Paranoja-już szykuje się pozew zbiorowy do sądu Pracy
  • Re: do akcjonariuszy Autor: ~rankor2 [78.28.33.*]
    Skąd wiesz, ze szykuje się pozew zbiorowy? Gdzie? czyj?
    Skąd wiesz, ze obroty spadły o ok. 35%?
    Uwiarygodnij to.

I przeczytaj uważnie:
    Zgodnie z art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi (Dz. U. Nr 183, poz. 1538 z późn. zm.) - dalej ,,Ustawie o obrocie" - zakazana jest manipulacja instrumentem finansowym, którą stanowi, m.in. rozpowszechnianie za pomocą środków masowego przekazu, w tym Internetu, lub inny sposób fałszywych lub nierzetelnych informacji albo pogłosek, które wprowadzają lub mogą wprowadzić w błąd w zakresie instrumentów finansowych, jeśli osoba rozpowszechniająca takie informacje wiedziała lub przy dołożeniu należytej staranności mogła się dowiedzieć, że są to informacje nieprawdziwe lub wprowadzające w błąd. Na każdego, kto dokonuje manipulacji w ww. sposób, Komisja Nadzoru Finansowego, na podstawie art. 172 Ustawy o obrocie może nałożyć karę pieniężną w wysokości 200.000 zł lub karę pieniężną do wysokości dziesięciokrotności uzyskanej korzyści majątkowej albo obie te kary łącznie.
  • Re: do akcjonariuszy Autor: ~ms [89.76.227.*]
    Rankor wstrzmaj cugle.
    Ten pracownik to też ........

Re: KIEDY 0,04 GR ???

Autor: ~franek1983 [46.112.119.*], 2011-05-13 10:40
    Dajcie to na 0.04 zł bo doczekać się nie mogę
    przecież tu wzrostów nie będzie w tym miesiącu to po ch..j trzymacie wywalać !!!!!!!!!!!

innym razem
    Zobacz profil Synthos

NIEPOJĘTE Z 5,51 NA 5,74 PO JEDNEJ GODZINIE

Autor: ~MIŚ... [46.112.119.*], 2012-04-11 11:46
    STRACH MINĄŁ ?

a jeszcze inym razem
    Re: Do maja330 cd..
    Autor: ~daro_exp [46.112.119.*] Data: 2011-08-02 19:31

Witam Cię ponownie Maju :)))
    Fakt, mało się ostatnio...........................
    Odpisz co wymyśliłaś.
    Pozdrawiam Cię :)))
    daro_exp

Wiargodność pełna
    Dzięki, ms.
    Wszystko jasne.
  • Re: do akcjonariuszy Autor: ~anna [109.199.18.*]
    nie do końca, sprawdźcie swoje własne IP, tu jest niepełne,
    poza tym jest coś takiego jak zmienne IP

/a takie mechanizmy, jak opisane wyżej, znam z innych miejsc pracy i Wy pewnie też, więc coś może być na rzeczy/

będę na forum wieczorem
    sprawdzałem zawsze jest ten sam
    Dla mnie wymowa faktu, gdy ktos robi taka jednorazową wrzutkę, a potem milknie - jest jednoznaczna negatywnie i niewirygodnie.
  • Re: do akcjonariuszy Autor: ~pracownik [46.112.119.*]
    Wystarczy zerknąć na raporty operacyjne i widać porównanie rok 2011 do 2012 i zakładany obrót na pierwszy i drugi kwartał.
    Pozew zbiorowy- przeciwko Bomi za zwolnienia pracowników,specjalistów i kierowników
    przez Pana Lecha Sołowieja, zwalnia szantażem aby zatrudnić swoje laski z Gino Rossi.
    Jak Cię to intersuje to wystarczy jak pojedziesz do Bomi Klif i wszystko jasne zapytaj pracowników.
    Jeśli ludzie z Gino Rossi uratują Waszą kasę to będzie to cud.
    Pracuje w Bomi i mi też zależy więc działajmy razem.
  • Re: do akcjonariuszy Autor: ~BOMIFAN [83.18.129.*]
    czyli juz cos wiemy

http://www.inwestor.gino-rossi.com/pliki/Roczne%20skonsolidowane%20sprawozdanie%20finansowe%202010.pdf

sciagaja swoich ludzi z gino rossi .... chyba do bankruta by nie sciagali ludzi z innej pracy ....

chyba swoich na mine nie posadza :???
    Porównanie raportów nie swiadczy o celowym działaniu konkretnego człowieka przeciw firmie.
    Obrót spada od dawna w całym detalu bomi od dawna.
    O pozwie zbiorowym piszesz w kategoriach, że być moze, a nie, ze już jest.
    A stwierdzenie
    Pozew zbiorowy- przeciwko Bomi za zwolnienia
    > pracowników,specjalistów i kierowników
    przez Pana Lecha
    > Sołowieja, zwalnia szantażem aby zatrudnić swoje laski z
    > Gino Rossi.
    jest cięzkim zarzutem, którego tu na forum nie udowodnisz, za to możesz być przez kogos pozwany za pomówienie. Mozesz, nie musisz.

Jak Cię to intersuje to wystarczy jak
    > pojedziesz do Bomi Klif i wszystko jasne zapytaj
    > pracowników.
    Zwalniani - w ramach redukcji i restrukturyzacji pracownicy - na pewno nie będą mówić dobrze o zwalniającym i tak jest w każdym przypadku zwolnień, zwłaszcza grupowych.
    Dobrze też wiesz, ze nikt z forum raczej nie pojedzie do klifu rozpytywać pracowników.
    Wskażesz przypadek zwolnienia kogoś i przyjecia na to samo miejsce kogoś z GR?

Pracuje w Bomi i mi też zależy więc
    > działajmy razem.
    Na czym więc to działanie razem ma wg ciebie wyglądać?

• Re: do akcjonariuszy Autor: ~G1 [195.242.183.*]
    >jest cięzkim zarzutem, którego tu na forum nie udowodnisz, za to możesz być przez kogos
    >pozwany za pomówienie. Mozesz, nie musisz.

Biorąc pod uwagę, że adres 46.112.119.* jest z Play'a, przy odrobinie ostrożności namierzenie takiego internauty byłoby bardzo trudne o ile nie niemożliwe.
  • Re: do akcjonariuszy Autor: ~tb [80.50.132.*]
    Jeśli to Pre Paid to niemożliwe, jak abonament to nic trudnego.
  • Re: do akcjonariuszy Autor: ~G1 [195.242.183.*]
    Prepaid'a też można namierzyć, dlatego wspomniałem o ostrożności.
    Jak nie przestanę tak pisać, to zaraz mnie odwiedzi CBŚ, albo inne ABW :)
  • Re: do akcjonariuszy Autor: ~pracownik1 [46.76.5.*]
    Jestem pracownikiem Bomi od ponad trzech lat i krew mnie zalewa jak czytam takie bzdury że jest gorzej, i dziękuję że przyszedł ktoś taki do Firmy.
    Bo to co się działo przedtem to wołało o pomstę do nieba zwłaszcza jeśli chodziło o byłego Kierwnika który tolerował kradzieże personelu.
    Wcale bym się nie zdziwiła jakby ten artykuł napisał pracownik zwolniony dyscyplinarnie a paru takich tu ostatnio było złapanych na gorąco
    nie wylewajmy dziecka z kąpielą,
    może facet napisał prawdę, a Wy go straszycie,
    podał konkretne informacje, które każdy akcjonariusz może sprawdzić sam, zwłaszcza warszawiacy,

nie wiem, czy wiecie /na pewno nie wszyscy/, że na walnym była mowa o dużej braków inwentaryzacyjnych w sklepach bomi /3,5-3 % obrotu, podczas gdy w branży 1%/, użyto słowa "kradzieże" i o zwolnieniach z tego powodu,
    czy to potwierdzasz?
    a może to na tym polegał szantaż, o którym piszesz?
    Dnia 2012-06-22 o godz. 18:37 ~anna napisał(a):
    miało być:
    > nie wiem, czy wiecie /na pewno nie wszyscy/, że na walnym
    > była mowa o dużej ilości braków inwentaryzacyjnych

pracowniku odezwij się /pod tym samym, bądź innym nickiem, jeżeli masz obawy/
  • Re: do akcjonariuszy Autor: ~123 [89.79.129.*]
    BOMI MUSI OPUŚCIC KLIF PRZY OKOPOWEJ DO 04-03-2013
  • Re: do akcjonariuszy Autor: ~mały [178.56.25.*]
    cos w tym jest -pracownik- daj znać
    doszły mnie słuchy ze cos dzieje się w sklepach warszawskich
    dlaczego zamknęli dziś sklep w Galerii Jupiter?
    Co z pracownikami?
  • Re: do akcjonariuszy Autor: ~darky5 [83.8.207.*]
    generalną zasada w takich sytuacjach jest propozycja nie do odrzucenia.
    porozumienie stron lub prokurator.
    sprawę sie zamyka i czyści w kregu firmy.
    zadałem kiedys pytanie jednemu z decydentów w firmie wiekszej od Bomi;
    Przecież na wszystkich , którzy dostali propozycje nie mieliście pewnych dowodów?
    wiecie jaka była odpowiedz
    Tak, ale nikt sie nie odwołał.
    Oni przyjmują zasadę , że każdy ma coś za uszami
    Przy stratach 3% trzeba się naprawde starać żeby takie ilości towaru nie wjechały na rampy.
    Podejrzewam żę w tym jest alkohol i fajki i tu może być pies pogrzebany bo straty o jakich mowa są przy tych obrotach niewyobrażalne a nikt nie bedzie wynosil kg kielbasy aby zrobić taki brak
    wg danych firmy /jak dobrze pamietam/ przychody dzienne są na poziomie 6baniek czyli brak towarowy dzienny to 180koła ktore trzeba zapłacić plus marża od niezrealizowanych zysków
  • Re: do akcjonariuszy Autor: ~martiner [83.25.206.*]
    Witam,Wczoraj byłem w sklepie w Gdańsku Osowie i rozmawiałem z pracownicą.Potwierdziła moje przypuszczenia brak towaru i ten stan się nie poprawia a wręcz pogarsza.Powiedziała że starają się aby sklep wziął ktoś w ajencje.
  • Re: do akcjonariuszy Autor: ~bzx [83.7.76.*]
    w Bomi w Gdańsku-Osowej od miesięcy zmniejsza się ilość dostępnych produktów, zaraz będą stały regały puste
  • Re: do akcjonariuszy Autor: ~olsztyn [83.12.147.*]
    Sklepy Rast (Bomi) w Olsztynie również mają problem z towarem. Półki są zapełnione może w 60%, głownie "chodliwym" towarem.
  • Re: do akcjonariuszy Autor: ~darky5 [79.186.170.*]
    w tą stronę będą szły wszystkie sieci.
    nikogo w obecnych czasach nie stać na półki zapełnione półkownikami.
    tylko towary szybko rotujace gdzie przy terminach płatności min 28 dni da się tym towarem obrócić ze cztery razy
    w sieciach większych od Bomi bardzo duży nacisk położony na zmniejszenie zapasów dziennych.
    i nie zdziwcie się jak niedługo sieci większe od Bomi zaczną zamykać swoje niedochodowe sklepy i hale.
    skończył się czas wesołego budowania.
    zaczęła się walka o życie i połowa z sieci ją przegra
    czyli restrukturyzacja Bomi w obecnej chwili może okazać się zbawienna. Warto więc po tej śmiesznej cenie brać czy nie?
    25 mln z emisji (raport o przepływach) + okolo 40 mln ze sprzedaży zbędnego majątku trwałego = 65 mln / 50 mln akcji = 1,30 zeta. A gdzie pozostałe skladniki, gdzie Rabat, sieci eLD i inne .
    wk=10 zeta
    Problem w tym, ze nie widać wciąż efektów tej restrukturyzacji (kurs nie reaguje, nowi grubi nie wchodzą, na wyniki za 2Q trzeba poczekać).
    Czy cena jest smieszna? dla ciebie i innych moze tak, ale rynek pokazuje co innego...
    Kasa pozyskana z poprzedniej emisji juz wydana (a jeszcze nie było asymilacji i rozwodnienia), a te niby 40 mln pln z nieruchomości to wciąż kasa wirtulana i jeszcze nie wpłynęła, bo nic nie sprzedano.
    Bank zaś warunkowo przedłuża kredytowanie o 2 tygodnie - jak długo to potrwa?
    Na jaka decyzję bank czeka - wiesz?...

Trend wciąż jest jednoznacznie silnie spadkowy.
    A rynek dyskontuje wszystko.
    I skoro giełda wyprzedza o pół roku...
    Kolejny raz wyniki za 3Q ukażą sytuację bomi.
    Przypomnę, iz od dwóch lat własnie wyniki po 3 Q najbardziej i najgwałtowniej dołowały kurs...
    kiedy niby wydali ta gotówke z emisji i na co? Rankor może Ty pracujesz w księgowości Bomi?
    Dopiero w raporcie za 2Q będzie wiadomo czy i gdzie kasa poszła.
    A na co była ta emisja RATUNKOWA?!
    IMO - wydali na to, na co PILNIE potrzebowali - głownie na obsługę zobowiązań, bieżącą działalność operacyjną, a w tym na zatowarowanie.
    No, może jeszcze na odprawy...

I nie pracuję w księgowości bomi... Ani w innej.
    A teraz czekam na karne Włochów i Anglików...
  • Re: do akcjonariuszy Autor: ~darky5 [83.8.201.*]
    jakbyście zobaczyli bilanse i co się mówi w najwiekszych sieciach handlowych w tym kraju to problemy Bomi byłyby przy tym pikusiem.
    ja cały czas dobieram
    albo rybki albo mniej dla J.V.ministra
  • Re: do akcjonariuszy Autor: ~herman [83.28.143.*]
    tak
  • Kronika zapowiedzianej śmierci Autor: ~Zenek [89.79.108.*]
    Fajne wątki przytoczyłeś.

Warto powspominać tamte nadzieje.

Zamknięcie Klifu przy Okopowej w Wawie mnie nie dziwi. Ba, byłoby zaskoczeniem dla mnie, gdyby stało się inaczej.
    Zawsze uważałem, że to trefna lokalizacja.
    Rabatowy, którego bardzo cenię, uważał inaczej. Zwracał uwagę, że to tam prezydentowe udają się na sesje zdjęciowe.

Prezydentowe się udają, ale kto robi tam masowe zakupy?!
    Wyszło jednak na moje.
  • Re: do akcjonariuszy Autor: ~bomuś [89.76.209.*]
    Ciekawi mnie gdzie się pojawi nasz były magazynier Lechu-teraz prezes Bomi.Jest jeszcze tyle firm do położenia a po drodze tylu ludzi do zniszczenia.
[x]
BOMI 0,00% 0,01 2013-09-26 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.