• ATON-HT Nowa emisja akcji Autor: ~trendowaty [31.175.143.*]
    Zarząd Spółki ATON-HT S.A. z siedzibą we Wrocławiu ("Spółka") informuje, iż w dniu 15 czerwca 2012 roku, na mocy § 9a Statutu podjął w formie aktu notarialnego uchwałę nr 1/06/2012 w sprawie podwyższenia kapitału zakładowego w ramach kapitału docelowego w drodze emisji akcji zwykłych na okaziciela serii F w ramach subskrypcji prywatnej z wyłączeniem prawa poboru.

Kapitał zakładowy Spółki zostanie podwyższony z kwoty 16.500.000,00 zł (słownie: szesnaście milionów pięćset tysięcy złotych) do kwoty nie mniejszej niż 16.500.001,00 zł (słownie: szesnaście milionów pięćset tysięcy jeden złoty) i nie większej niż 17 500 000 (słownie: siedemnaście milionów pięćset tysięcy złoty) to jest o kwotę nie mniejszą niż 1,00 zł (słownie: jeden złoty)i nie większą niż 1 000 000,00 zł (słownie: jeden milion złoty).

Podwyższenie kapitału zakładowego zostanie przeprowadzone w drodze emisji nie mniej niż 1

(słownie: jeden) i nie więcej niż 1 000 000 (słownie: jeden milion) Akcji zwykłych na okaziciela serii F o wartości nominalnej 1,00 zł (słownie: jeden złoty) każda

W związku z zapisami § 9a ust. 2 Statutu, na podstawie zgody Rady Nadzorczej Spółki wyrażonej w formie uchwały nr 1/06/2012 z dnia 15 czerwca 2012 roku, Zarząd ustalił cenę emisyjną Akcji serii F na poziomie 1,65 zł (słownie: jeden złoty sześćdziesiąt pięć groszy).

W związku z podwyższeniem kapitału zakładowego zmienione zostaną postanowienia § 7 Statutu Spółki.

Treść § 7 Statutu Spółki przed zmianą brzmiała:

1. Kapitał zakładowy Spółki wynosi 16.500.000,00 zł (słownie: szesnaście milionów pięćset tysięcy złotych).

2. Kapitał zakładowy dzieli się na:

a) 500.000 (pięćset tysięcy) akcji imiennych i uprzywilejowanych serii A, o wartości nominalnej po 1,00 (jeden) złoty każda,

b) 3.600.000 (słownie: trzy miliony sześćset tysięcy) akcji na okaziciela serii B o wartości nominalnej po 1,00 zł (jeden złoty) każda,

c) 2.500.000 (słownie: dwa miliony pięćset tysięcy) akcji na okaziciela serii C o wartości nominalnej po 1.00 zł (jeden złoty) każda,

d) 3.300.000 (słownie: trzy miliony trzysta tysięcy) akcji na okaziciela serii D o wartości nominalnej po 1,00 zł (jeden złoty) każda,

e) 6.600.000 (słownie: sześć milionów sześćset tysięcy) akcji na okaziciela serii E o wartości nominalnej po 1 zł (jeden złoty) każda".

Treść § 7 Statutu Spółki po zmianie otrzyma następujące brzmienie:

1. Kapitał zakładowy Spółki wynosi nie mniej niż 16.500.001,00 zł (słownie: szesnaście milionów pięćset tysięcy jeden złoty) i nie więcej niż 17 500 000 (słownie: siedemnaście milionów pięćset tysięcy złoty).

2. Kapitał zakładowy dzieli się na:

a) 500.000 (pięćset tysięcy) akcji imiennych i uprzywilejowanych serii A, o wartości nominalnej po 1,00 (jeden) złoty każda,

b) 3.600.000 (słownie: trzy miliony sześćset tysięcy) akcji na okaziciela serii B o wartości nominalnej po 1,00 zł (jeden złoty) każda,

c) 2.500.000 (słownie: dwa miliony pięćset tysięcy) akcji na okaziciela serii C o wartości nominalnej po 1.00 zł (jeden złoty) każda,

d) 3.300.000 (słownie: trzy miliony trzysta tysięcy) akcji na okaziciela serii D o wartości nominalnej po 1,00 zł (jeden złoty) każda,

e) 6.600.000 (słownie: sześć milionów sześćset tysięcy) akcji na okaziciela serii E o wartości nominalnej po 1 zł (jeden złoty) każda",

f) nie mniej niż 1 (słownie: jeden) i nie więcej niż 1 000 000 (słownie: jeden milion) Akcji zwykłych na okaziciela serii F o wartości nominalnej 1,00 zł (słownie: jeden złoty) każda.

Ponadto, Zarząd spółki ATON-HT S.A. informuje, że Uchwała opisana w niniejszym raporcie bieżącym jest pierwszą z dwóch zaplanowanych uchwał Zarządu w sprawie podwyższenia kapitału zakładowego Spółki w ramach kapitału docelowego. Przy ustalaniu ceny emisyjnej akcji serii G Zarząd będzie rekomendował ustalenie ceny emisyjnej na takim samym poziomie, jak w przypadku akcji serii F.

http://www.gpwinfostrefa.pl/GPWIS2/pl/index/news/info/395278,aton-ht_sa_podjecie_uchwaly_w_sprawie_podwyzszenia_kapitalu_zakladowego_w_ramach_kapitalu_docelowego
  • Re: ATON-HT Nowa emisja akcji Autor: ~trendowaty [31.175.143.*]
    Cena emisyjna to 1,65 zł
  • Re: ATON-HT Nowa emisja akcji Autor: ~tonik [89.229.178.*]
    karty rozdane ale mogli grać wyżej np o 2zł
  • Re: ATON-HT Nowa emisja akcji Autor: ~Grzesiek [95.49.245.*]
    jak kogoś interesuje to tu jest analiza techniczna http://www.debiutync.pl/strefa-rynku/157-analizy-techniczne/4342-aton-ht-sa-analiza-techniczna-15062012r
  • Re: ATON-HT Nowa emisja akcji Autor: ~nn [89.229.178.*]
    Już można z rynku kupić prawie po cenie emisyjnej.
  • Re: ATON-HT Nowa emisja akcji Autor: ~az [77.253.54.*]
    czytam i czytam i sam nie wiem czy to dobra informacja dla nas , albo inaczej zapytam czy może teraz być lepiej czy to bez znaczenia, gdybym nie był takim naiwnym leszczem to bym nie pytał dlatego proszę o wyrozumiałość
  • Re: ATON-HT Nowa emisja akcji Autor: ~mintaj [89.67.152.*]
    po tym co zostawił po sobie poprzedni prezes i reszta ekipy (która mam nadzieję zaraz również poleci) porównał bym tą informację bo takiej:
    no niestety musimy amputować Panu rękę - ale przeżyje Pan...

Nie ma się z czego cieszyć bo cena emisyjna nie wysoka, kolejne rozwodnienie, ale firma dzięki temu nie upadnie. Dostaliśmy jeszcze trochę czasu. Spłacą najpilniejsze zobowiązania, a z kolejnej emisji G która pójdzie również po 1,65 spłacą resztę długów oraz będzie kasa na ewentualną budowę maszyn jak coś w międzyczasie sprzedadzą.

Mam wrażenie że powypadały już wszystkie trupy z szafy - teraz nadzieja w nowym Prezesie.
  • Re: ATON-HT Nowa emisja akcji Autor: ~Gerg [31.61.129.*]
    Zgadzam sie mintaj. Dodam, ze cena miala byc na poziomie sredniej z 6 mies, czyli blizej 2,3 ale trupy zdusily chec inwestorow. Z drugiej strony sie nie wycofali. Pamietajmy na Walnym przeglosowalismy 8 mln akcji, wiec teraz idzie transza na nizszym poziomie, aby wyjsc z piekla. Ja kupie druga transze oczywiscie czesc, nawet sporo drozej, o ile pojdziemy w nowe BWM-y, HR-y i MOS-y. Jednym slowem odczucia ambiwalentne, mozna kupic, lub poczekac, ale jesli komus kasa pilnie nie jest potrzebna, to bym teraz nie sprzedawal.
  • Re: ATON-HT Nowa emisja akcji Autor: ~xawery [89.67.96.*]
    Paniczna mini emisja ratunkowa, która nawet nie pokryje połowy zobowiązań krótkoterminowych. Cena bardzo wysoka (jeśli ktoś to obejmie, bo minimalna wielkość emisji ustalona na jedną akcję jest bardzo wymowna). Być może wezmą to utopieni akcjonariusze, łudząc się że uratują spółkę. Czas, żeby cena zaczęła oddawać stan finansów spółki. 1 PLN pierwszy przystanek
    Jak jak wasza współpraca z BAUER, bo nie wiem pod co teraz ubieracie leszczy?
  • Re: ATON-HT Nowa emisja akcji Autor: ~gzawery [83.31.229.*]

Jakoś nie widać Atona jako groszówki. Miałeś podać swoja prognozę ceny za akcję w krótkim, średnim i długim terminie a podwinąłeś ogonek pod siebie i zrobiłeś sobie wolne. Skoro wróciłeś to czekam aż cena za akcję będzie groszowa, bo to Twoja stara prognoza. Jeśli mieszkasz w Warszawie i rzeczywiście tak bardzo leży Ci na sercu zdrowie i los akcjonariuszy Atona to porozmawiaj z nowym Prezesem bo on na pewno wie więcej na temat spółki od Ciebie. A może się mylę? Pamiętaj, że ty raz już się pomyliłeś opluwając inna spółkę a potem zmieniłeś zdanie.
    Napiszesz nam po spotkaniu w przyszłym tygodniu dlaczego spółka nie może zatonąć albo jak wolisz zbankrutować. Mam nadzieję, że będziesz na spotkaniu.
    A jak tam Twój Cormay, którego jeśli dobrze pamiętam tak polecałeś? Cena za akcję robi się atrakcyjna.
    Co do EEX to zgoda, spółka jest conajmniej rewelacyjna i chyba niepowtarzalna ale na początku też ją mieszano z błotem. Ciekawe czy nie pisałeś tam wtedy pod innym nickiem. Ale bez urazy.
  • Re: ATON-HT Nowa emisja akcji Autor: ~maly miki [83.4.227.*]
    Xavery, jesteś powszechnie lubianym altruistą, a Twoja empatia wobec akcjonariuszy Atona jest wszem i wobec znana. Ale wyjasnij mi jedną rzecz, abym mógł uwierzyć w Twoją bezinteresowność - dlaczego pojawiasz się dopiero teraz, ratując nasze portfele? dlaczego pojawiasz się gdy cena spadła poniżej 2 zł, gdzie byłeś gdy akcje kosztowały 3 czy prawie 4 zł? Czemu nie pojawiłeś się wtedy - być może uratowałbyś kilku naiwaników wchodzących w spółkę po tym kursie. Bo sytuacja spółki dwa miesiące temu i teraz była taka sama, a strata za 2011 roku i tak była już ustalona.

Jeśli potrafisz sensownie uzsasadnić swoją uprzednią absencję - uwierzę w Twoją bezinteresowną pomoc, jeśli nie, będę musiał przyznać, że masz interes w tym, aby jak niektórzy pisza "naganiać na spadki" i uaktywniasz się wtedy kiedy wysokość kursu Ci odpowiada - gdy jest na odpowiednim poziomie.
  • Re: ATON-HT Nowa emisja akcji Autor: ~max [164.127.32.*]
    optymiści atonowi,
    dlaczego nie piszecie o spółce tylko o swoich oponentach w dyskusji

to to ma za znaczenie pierdoły o tym żew ktos jest cny lub niecny, interesowny lub bezinteresowny, taki smaki oi owaki
    ważne jest co z firmą i czy pisze sie prawdę,
    nie rozumiecie że część ludzi która sprzedała atona w dobrej cenie zaglada na forum bo ma po prostu z tego satysfakcję że ich prognozy nie tydzien dwa miesiac ale rok, półtora 2 lata temu sprawdziły się, jak ktos wychodził z atona po 8 7 6 5 a nawet 4 zł miał czuja.
    sami piszecie że czuliście się "robieni" przez zarząd
    wy dopiero teraz, a my ciut (albo kilka kilkanascie ciutów) wcześniej-
  • Re: ATON-HT Nowa emisja akcji Autor: ~max [164.127.32.*]
    ale macie jeszcze szansę, jeśli jakiś fund wyjdzie być moze na podbitce
  • Re: ATON-HT Nowa emisja akcji Autor: ~re [178.36.78.*]
    Max co ty taki aktywny płacą ci za to czy co
  • Re: ATON-HT Nowa emisja akcji Autor: ~max [46.113.152.*]
    re, dokładnie potwierdzasz to o czym pisałem
    kto nie wierzy niech przeczyta jeszcze raz mój post, i post re
    ...jak to było uderz w stół..........a re się odezwie
  • Re: ATON-HT Nowa emisja akcji Autor: ~re [87.205.76.*]
    O kurcze max, myślałem, że tak masz dosyć tej firmy, że nie odpiszesz a jednak śledzisz tą stronę ,aż serce się raduje.....
  • Re: ATON-HT Nowa emisja akcji Autor: ~max [109.243.77.*]
    bo mam satysfakcję z poprawnej oceny sytuacji na atonie 2 lata temu, pisałem podawałem argumenty jak chcesz to sobie sprawdz
    a ty potwierdzasz za każdym razem stereotyp "aktualnych akcjonariuszy"
    mówią nie o firmie ale o swoich oponentach
  • Re: ATON-HT Nowa emisja akcji- do Gerga Autor: ~max [109.243.77.*]
    Gerg masz coś na oku z biotechnologii, pamiętam kiedyś mówiłes o EUIMP.
  • Re: ATON-HT Nowa emisja akcji- do Gerga Autor: ~re [77.254.190.*]
    Posłuchaj max ,a co nas obchodzi co ty pisaleś2 lata temu. Mi jak się jakaś panna nie podoba to nie zwracam na nią uwagi. Nie chodzę po znajomych opowiadając im jaka to ona brzydka . A ty jak jakiś urażony facet wypisujesz o Atonie, że jest be. Trzeba było nas uprzedzić jak rósł ,żeby w to nie wchodzić.Mam wrażenie ,że ty leczysz na tym forum swoje kompleksy.Idż lepiej po poradę do fachowca a nie nam zatruwasz życie. Nawet jeśli miałbyś racje to i tak każdy zrobi tak jak uważa a nie będzie kierował się facetem pod tajemniczym znakiem MAX
  • Re: ATON-HT Nowa emisja akcji- do Gerga Autor: ~max [109.243.173.*]
    a wiec optymiści atonowi swoje,
    nie potrafią o firmie
    tylko personalnie o oponentach,
    cny, niecny, interesowny bezinteresowny itp itd pierdu, pierdu

co do żony to być może "ożeniłem" ciebie moimi akcjami trochę po 5 trochę po 6 z hakiem
    trochę nawet po 8,5
    W każdym razie wtedy wody na pokładzie statku nie było widać
    i jestem ZADOWOLONY
  • Re: ATON-HT Nowa emisja akcji- do Gerga Autor: ~storia [80.53.214.*]
    to obnoś się wyśmienity inwestorze z tym Swoim zadowoleniem gdzieś indziej, bo nikogo to naprawdę nie interesuje.
  • Re: ATON-HT Nowa emisja akcji- do Gerga Autor: ~bogaty [79.191.248.*]
    KGHM pewnie brałes po 33,05 a sprzedałeś 200zł Co?
    10szt czy 20szt atona miałeś max
    dobrego dila zapewne zrobiłeś na prowizję i lizaczka
  • Re: ATON-HT Nowa emisja akcji- do Gerga Autor: ~re [178.36.82.*]
    Nie, no tu to max przegiąłeś, gdybyś nie napisał ,że brałeś w dołku a sprzedałeś na górce to byłbyś bardziej wiarygodny.Tak niestety piszą ci ,co to im się na giełdzie nie powiodło.Proszę państwa to jest przykład forumowicza , któremu tak naprawdę miły własny tyłeczek a nie dobro innych akcjonariuszy, granie tu cwaniaka naprawdę nie popłaca
  • Re: ATON-HT Nowa emisja akcji- do Gerga Autor: ~max [164.127.255.*]
    potwierdziło sie potraficie tylko ad personam a nie o spółce.
    bankier.pl przechowuje posty sprzed kilku lat, piszę pod tym samym nikiem i ip. i nie mam się czego wstydzić
  • Re: ATON-HT Nowa emisja akcji- do Gerga Autor: ~re [178.36.82.*]
    a co tu ma wstyd do rzeczy , nie jesteś zainteresowany spółką to twoja sprawa , ale twoje usilne sianie niepokoju jest śmieszne , jak będzie to czas okaże, nie ty, a ja mam jedną radę - nie kupuj
  • Re: ATON-HT Nowa emisja akcji- do Gerga Autor: ~Slawek [89.174.230.*]
    Proponuję wyluzować i w ramach odpoczynku zerknąć na np. forum Zametu.
    Spokój, cisza. Firma córka Famuru z niesamowitym rozwojem. Wskaźniki jeszcze 2 razy niższe niż Famur. W 2010 r zysk netto poniżej 2 mln zł. W 2011 r zysk grubo ponad 20 mln zł. W I kw 2012 r zysk netto niemal 7 mln zł ( rok temu w I kw było 10 razy mniej). Jeszcze nie dostrzeżona spółka, a rozwój nie wiem czy nie szybszy niż EEX.
    Poobserwować można. Ciekawa spółka.
  • Re: ATON-HT Nowa emisja akcji- do Gerga Autor: ~jurek [91.150.169.*]
    weź idź stąd naganiaczu
[x]
ATONHT 13,38% 0,18 2022-05-26 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.