• ___do 12 zł___ coraz bliżęj Autor: ~krasnal [178.42.152.*]
    http://www.czasnazysk.pl/wykres/pek/2
  • widlowy masz jaja Autor: ~glina [89.231.108.*]
    bardzo podobal mi sie numer na close. poprosze o jeszcze.
  • Re: widlowy masz jaja Autor: ~hamer [82.177.118.*]
    chyba nie zdążyl cofnąć zlecenia ha fixie, pewnie dzisiaj będzie chciał odkupic ale juz to będzie znacznie drożej:):)
  • Re: widlowy masz jaja Autor: ~ed [83.6.18.*]
    kupować ....jedziemy na 15 zł!!!
  • plan na dzisiaj to zamknięcie >9, parkiet pisze jutro Autor: ~glina [89.231.108.*]
    w poniedziałek wtorek-amok
  • Re: plan na dzisiaj to zamknięcie >9, parkiet pisze jutro Autor: ~Bartek [95.49.70.*]
    taka dywidenda a cena jeszcze niska te dwa dni to szał zakupów będzie
  • Re: plan na dzisiaj to zamknięcie >9, parkiet pisze jutro Autor: prof_wiatr [83.24.115.*]
    Dnia 2011-05-28 o godz. 14:55 ~Bartek napisał(a):
    > taka dywidenda a cena jeszcze niska te dwa dni to szał
    > zakupów będzie

Oj będzie Bartusiu, będzie.
    Jutro będzie rankiem 7,88zł.
    Pamietaj Barusiu chłopczyku, a tak naganiałeś.
    Tyle pracy, bicia piany i nic.
    Nadal, uważasz, że ludzie są idiotami?
  • Re: do zapakowanych...... Autor: prof_wiatr [83.24.115.*]
    Ostrzegałem od kilku dni, wieszaliście na mnie psy.
    A teraz Wam napisze.
    Popatrzcie np. na Handlowy, czy Budimex, też daja dobrą dywidende, a będą zachowywały zupełnie inaczej, zobaczycie.
    Radzę sie przyglądać, tak dla edukacji.
    PZDR
  • strasz ty babcię prądem Autor: ~glina [89.231.108.*]
    pseudospecjalisto
  • Re: strasz ty babcię prądem Autor: ~baran [87.207.9.*]
    Dnia 2011-05-31 o godz. 17:47 ~glina napisał(a):
    > pseudospecjalisto

ma prof,Wiatr rację bo jutro otrzecie się o7,00 PLN i długo będziecie czykali przy tuch obrotach na odrobienie strat.Mam to po swoim przykładzie na Assecobs.Natomiast banki to WIG 20 i tam są zupełnie inne obroty.Popatrz na Pekao ,gdzie była dywidenda i juz dobija do starej ceny.przed odcięciem.
  • Re: ~baran Autor: prof_wiatr [83.24.115.*]
    Nie ma co dywagować.
    Mleko sie rozlało.
    I inwestorzy muszą to odczuć na własnej skórze.
    Dobrze, że kraj obamy zamyka sie na zielono, bo gdyby była korekta to pewnie 7zł by zaliczyli.
  • Re: ~baran Autor: prof_wiatr [79.185.222.*]
    Jakoś nikt nie pisze juz o 12zł. Dlaczego przecież to taka dobra spółka.
    Tak to dobra spółka, ale nie za 8zł.
    Gdzie są wieszczący mega wzrosty?
    Siedzicie cichutko, jak myszki pod miotła.Jak pisałem, to pluliście na mnie.
    A teraz co?. Brak odwagi?
  • przeciwnie, 20% obrotu poniżej 8 po stronie kupi Autor: ~glina [89.231.108.*]
    to moje. psy szczekają a karawana jedzie dalej. po dywidendzie spokojnie doczłapiemy do 9 (dawne 10) ale ja sprzedam dopiero po 10 (dawne 11) i to promocja tylko do konca czerwwca. w lipcu jak nie wejdzie przekładam na 11 (dawne 12) i tak co miesiąc wyżej aż do skutku.
    szkoda cię bo dajesz się spalać negatywnym emocjom. Tak nawiasem mówiąc to giełda jest nie o wskaźnikach ale o przepływach gotówkowych dla akcjonariuszy. bez obrazy, ale jakieś kursy by ci się przydały. z korzyścią dla wszystkich i dla ciebie samego.
  • Re: ~glina Autor: prof_wiatr [79.191.58.*]
    Przestrzegałem, pisałem ale nie docieralo.
    A teraz widzicie aktualnie, -2,85% i kurs 7,81, a to nie ostatnie słowo wywalaczy.
    Zobaczymy jeszcze kurs na poziomie 7,40-7,50 i wtedy należy wejść.
    PZDR- myslących
  • chyba pierwszy raz trzymam kciuki za twoją prognozę Autor: ~glina [89.231.108.*]
    kasa z dywidendy choćby w 10% zamieniona na popyt =10 zł. dlatego nie mówię nie. jedni czekają na wypłatę a inni jej ekwiwalent zamieniają na akcje stopniowo już teraz. jak ktoś musi i chce to niech oddaje.
  • Re: chyba pierwszy raz trzymam kciuki za twoją prognozę Autor: prof_wiatr [79.191.58.*]
    Ważne:
    Tak jak pisałe, spółka bo "szaleństwie" zasypia.
    Obroty 100 806zł, akcji 12769akcji.
    To wielkości które posiada średniej wielkości inwestor indywidualny.
    I to powinno zastapić komentarz .
    PZDR
  • jak szukasz płynności to Petrol lub Karkosiki Autor: ~glina [89.231.108.*]
    czyli gówna przerzucane z rachunku na rachunek stad wynajętych traderów. DYWIDENDA to jest słowo klucz, do wyceny tego waloru. DCF itp.
  • Re: jak szukasz płynności to Petrol lub Karkosiki Autor: ~krzys [87.102.27.*]
    wyglada na to ze szukamy dna, jak je juz znajdziemy to sadze ze bedzie calkiem ladne odbicie.
  • zwisa mi gdzie to dno będzie Autor: ~glina [89.231.108.*]
    przekładm od spodu najlepsze kupno i niech pajac się wykrwawia. pasuje mi taka spółą na bessę. Ropę czeka zwałka na 77 $ a to dla pekaesu dobrze. Usługi kurierskie jeżeli dobrze tym pokierują powinni zostać najważniejszym kurierem w Polsce. Usługi TNT i FEDEX są koszmarnie drogie. nie ma powodu, żeby to towarzystwo się panoszyło. PEKAES to nazwa z tradycjami. trochę rozsądku, dużo cięzkiej pracy i ta firma może być warta 3x tyle i jeszcze będą mówić, że tanio bo dobre dywidendy płaci. Czekają nas lata odrzucenia ziarna od plew. Uważam, że rację bytu mają tylko firmy dywidendowe lub bardzo szybko się rozwijające tzn generujące dynamikę przychodów przynajmniej na poziomie 50% w 3 kolejnych latach. Resza, synekury różnych pajaców typu MSX, Muza, czy spółki przekręty PolskieJadło, Petrole brutalnie zostaną przecenione. tak to widzę. Idą czasy dobre dla dobrze zarządzanych firm. decydująca będzie jakość. pekaes ma coś do zaoferowania. polecam wywiady prezesa pekaes dla CNBC po wynikach 2010 i po I Q 2010.
  • Re: zwisa mi gdzie to dno będzie Autor: prof_wiatr [95.49.75.*]
    RE: ~glina

Dobrze, że ci zwisa. Wtedy dokładniej zajmiesz sie giełdą.
    Jak pisałe powyżej, pierwsze denko zostało zaliczone, tak jak pisałem 7,51, to pierwszy próg.
    Co pisać dalszy scenariusz, czy dalej chcecie bujać w chmurach?
  • Re: ___do 12 zł___ coraz bliżęj Autor: ~Mar [77.95.51.*]
    gdzie Twoim zdaniem może byc te dno? bardzo mnie to interesuje, dzięki
  • Re: ___do 12 zł___ coraz bliżęj Autor: ~Mar [77.95.51.*]
    gdzie Twoim zdaniem może być te dno? bardzo mnie to interesuje, dzięki
  • Re: ustalenie poziomu min- PEKAES Autor: prof_wiatr [83.6.44.*]
    re:~Mar

TAK JAK PISAŁEM POWYŻEJ PIERWSZE LOKALNE DNO NA WYSOKOŚCI 7,5x ZALICZYLIŚMY.
    Co będzie dalej, to trudne pytanie,.
    Dlaczego?
    1.Spółka o nim płynności
    2.Spółka o małym wskaźniku Free Float: 29%.
    3.W Ikw br. wreszczie zanotowała zysk.
    4. Gospodarka w krajach Unii, nie wygląda zaciekawie, a to ma bezpośredni wpływ na transport

Z analizy technicznej wynika, że punktem oporu bo 7,50, ale korelując to z odciętą dywidendą, oraz biorac pod uwagę poziom zniesienia (wystepuje tu typowa formacja motyla), można wnioskować, że nastepny przystanek jest przy wartości 6,2X do 6,7X.
    Ja swoje zamiary skorygowałem, choć miałem już zamiar wskoczyć do tego pociągu, ale otoczenie zaczyna wyglądać na niezbyt ciekawe, więc aktualnie stoje na peronie.
    Bo dodatkowo na tej spółce występuje jeszcze jeden problem, jak z niej wyskoczyć.
    Jeśli ktoś ma np 1000akcji, to ok, ale opuszczenie okrętu z np. 10 000 akcji nie jest takie proste. Stąd moje rozterki.
    PZDR- czytających ze zrozumieniem

• Re: ustalenie poziomu min- PEKAES Autor: prof_wiatr [83.24.115.*]
    Sprawdają się moje prognozy.
    Opór na poziomoe 7,50 pękł, powodyjąc chwilowy spadek do 7,35.
    Zamkniecie dzisiejszej sesji na poziomie 7,3X, w nastepstwie powodować będzie szukania dołka tak jak w postach powyżej.
    Zalecam ostrożność.
    Jednocześnie składam wyrazy "uznania" dla inwestorów wieszczących 12zł.
    Jutro postaram sie o bardziej dokładną analizę.
    Dobrze stać czasami na peronie.
    PZDR
  • a ja myślę, że janek powinien lepiej dobierać sobie ludzi Autor: ~glina [89.231.108.*]
    Raport bieżący 18/2009
    Zarząd PEKAES SA, działając na podstawie art. 56 ust. 1 pkt. 1 Ustawy o ofercie publicznej (...), niniejszym informuje, iż dnia 11 maja 2009 roku otrzymał od Kulczyk Holding SA oraz KH Logistyka Sp. z o.o. (będącej spółką zależną od Kulczyk Holding SA) informację o zawarciu przez KH Logistyka Sp. z o.o. z AKJ Capital SA (dotychczasowym komplementariuszem spółki AKJ Capital Spółka Akcyjna Logistyka Spółka komandytowa z siedzibą w Warszawie, będącej podmiotem dominującym wobec PEKAES SA) umowy z dnia 28 kwietnia 2009 roku, na podstawie której KH Logistyka Sp. z o.o. nabyła od AKJ Capital SA ogół praw i obowiązków komplementariusza spółki AKJ Capital Spółka Akcyjna Logistyka Spółka komandytowa z siedzibą w Warszawie.
    Zawiadomienie zawierające powyższą informację zostało skierowane do PEKAES SA na podstawie artykułu 6 § 1 i 2 Kodeksu spółek handlowych, co oznacza, że Kulczyk Holding SA oraz KH Logistyka Sp. z o.o. zakwalifikowały zawarcie przedmiotowej umowy jako sytuację uzyskania przez Kulczyk Holding SA (za pośrednictwem spółki zależnej KH Logistyka Sp. z o.o.) statusu spółki dominującej, w rozumieniu art. 4 § 1 pkt 4 Kodeksu spółek handlowych, wobec PEKAES SA. W związku z zawarciem powyższej umowy nie doszło jednak do pośredniego nabycia przez Kulczyk Holding SA (za pośrednictwem spółki zależnej KH Logistyka Sp. z o.o.) akcji PEKAES SA, a tym nie samym ani Kulczyk Holding SA ani KH Logistyka Sp. z o.o. nie uzyskały wobec PEKAES SA statusu podmiotu dominującego w rozumieniu przepisów Ustawy o ofercie publicznej (...).
    kom espi amp/
    pap

wyjątkowych nieudaczników sobie dobrał

• Re: ___do 12 zł___ coraz bliżęj Autor: ~Mar [81.210.83.*]
    dzięki, analiza jak na tytuł profesora przystało w pełni "profesorska". Żle tylko, że już jedną nogą jestem w tym pociągu. Przyznaję, że obstawiałem wybicie kursu i za ppołowę środków kupiłem przed dywidendą po 8.70. Okazuje się, że Ty miałeś rację z tym kursem.
  • Re: ~Mar Autor: prof_wiatr [83.24.115.*]
    Dziekuje za słowa uznania, ale nie o to chodzi.
    Po prosu nie wytrzymałem, jak zgraja "inwestorów", którzy teraz jak myszki weszli do swoich dziurek, w sposób nieurawniony, bezczelny, nie popartych jakąkowlwiek argumentacja pisały o 12, do 15zł.
    Jest to szkodliwe bo są ludzie którzy dopiero co zaczęli bawic się w giełdę, i ich można narazić na wymierne straty.
    Dlatego zacząłem na tym wątku pisać.
    Zamilknę jeśli pojawią sie ludzie oceniający sytuacje "na trzeźwo, argumentując swoje wypowiedzi jakąś analizą, lub przynajmniej jej próbą.
    Zawsze jestem gotowy do merytorycznej dyskusji.
    PZDR
  • Re: ~Mar Autor: ~szczawik [91.194.122.*]
    na analizę się silić nie będę, napiszę tylko dla równowagi bo widzę że prof_wiatr zdominował forum o spółce, że przed dniem ustalenia prawa do dywidendy wzrost obrotów pozwolił na zajęcie pozycji grubasom a sprzedawali głównie drobni
  • drobni tego nie sprzedają Autor: ~glina [89.231.108.*]
    sprzedaje jedna ręka, kupując z prawej i gdy popyt jest mało zwarty "wbija" cenę w dół. na razie ten fachowiec cały czas dokłada do interesu. bogaty jakiś....
  • Re: ~Mar Autor: prof_wiatr [83.24.115.*]
    Dnia 2011-06-06 o godz. 13:28 ~szczawik napisał(a):
    > na analizę się silić nie będę, napiszę tylko dla równowagi
    > bo widzę że prof_wiatr zdominował forum o spółce, że przed
    > dniem ustalenia prawa do dywidendy wzrost obrotów pozwolił
    > na zajęcie pozycji grubasom a sprzedawali głównie drobni

Post b. interesujacy, więc proszę wytłumacz mi, w jaki sposób doszedłeś do wniosku, że grubasy zajęli pozycje, a sprzedawali głównie drobni?
    I prosze uzasadnij dlaczego po ustaleniu prawa do dywidendy obroty spadły wielokrotnie?
  • Re: ~Mar Autor: ~szczawik [91.194.122.*]
    :) nie posiadam tajemnej wiedzy - niestety, tylko puszkę z której staram się korzystać, kolejny wzrost obrotów zobaczymy jak nastąpi odbicie po zdołowaniu (strategia opisana przez ~glinę jest wysoce prawdopodobna) i będzie to kolejny moment przejęcia akcji od drobnicy
  • profesorowie i doktorzy kończą oddawać Autor: ~glina [89.231.108.*]
    a jak oddadzą, to będą brać, zwłaszcza jak zacznie trochę szybciej rosnąć. Chcą wywalać niech wywalają, a my róbmy swoje. widzę, ze teraz dzieciom dają te portfele do zarządzania. a tam emocje i adrenalina, że hej!
  • zapomniałem dodać, ze kaska z petrola wraca Autor: ~glina [89.231.108.*]
    jak zwykle pobita i żądna odwetu
  • Re: ~Mar Autor: ~qla [91.150.222.*]

PEK jest niepokojąco słaby poniżej 7,5

Przy 8,05 piejąc z zachwytu umieściłem komentarz o niedowartościowaniu wraz z wykresem. Wcale nie wstydzę się analizy, niemniej przyznam że jestem lekko rozczarowany.

Ale do 7,1 technicznie nie ma tragedii.
    Tragedia będzie jak nie ujawni się zdecydowany atak popytu przy 6,5.

Szacun dla prof_wiatra.
    Masz chłopie wyczucie :)
  • taki z ciebie profesor jak z Kulczyka doktor, Autor: ~glina [89.231.108.*]
    po prostu wiatr. chamskie to są numery które tu kolego odstawiasz naganiając na spadek.
  • Re: taki z ciebie profesor jak z Kulczyka doktor, Autor: prof_wiatr [83.24.115.*]
    Dnia 2011-06-06 o godz. 13:40 ~glina napisał(a):
    > po prostu wiatr. chamskie to są numery które tu kolego
    > odstawiasz naganiając na spadek.

Typowe zachowanie, ja nie naganiam na spadki.
    Moje prognozy sie sprawdzają. Więc jestem wiarygodny.
    A Ty napisz, co sie stało z Twwoimi 12zŁ, no co, a gdzie 15zł.?

To co robiłes to typowa dziecinada, pisanie głupot, bez przyczyny.
    Teraz piszesz siląc sie na żargon giełdowy o lewej ręce, zabieraniu z dołu i innych przepraszam pierdołach, o których nie masz zielonego pojęcia.
    Przeczytałeś pare sloganów i dopasowujesz je sytuacji. To jest poprostu żałosne.
    Ale świadczy o braku wyczucia. Wiec nie pisz o chamstwie , bo sam dajesz powody do takowych określeń.
    Spadek jak widzisz jest.. I to jest fakt. A z faktami się nie dyskutuje.
    Acha i jeszcze wyjaśnie Ci jedną tajemnice.
    To forum czyta kilka tysięcy ludzi, na takiej spółce jak ta może być (czytać), 15do 50 świadomych ludzi.
    CZY UWAŻASZ, ŻE COKOLWIEK DAJE NAGANIANIE W LEWO, CZY PRAWO- JEŚLI TAK MYŚLISZ TO JESTEŚ DUŻYM DZIECIAKIEM.
  • profesorze - doktorze Autor: ~glina [89.231.108.*]
    daruj sobie. powiem ci, że z pekaesem to mam niezły ubaw i tak sie składa, że przy okazji całkiem fajne wyniki. dobre spółki się kupuje jak tacy jak ty ujadają, a one są tanie i odwrotnie. Jeśli dobrze pamiętam to o 12 ani 15 nic nie mówiłem. Poczytaj grafik w czerwcu 9 a potem co miesiąc dodaj 1. 12 wyjdzie w okolicach września. w tych sprawach rzadko się mylę. liczę, że czegoś się twój profesorski łeb z tej lekcji nauczy.
  • Re: profesorze - doktorze Autor: prof_wiatr [83.24.115.*]
    Tak jak juz pisałem dzisiaj rano, moje prognozy sprawdziły się, zaliczyliśmy 7,30 na zamknieciu (pisałem7,3X).
    Co to znaczy?
    No właśnie.
    Obroty przy spadku -4,95% wzrosły 3-krotnie.
    Co to znaczy?
    Czy wsiadać do pociągu?
    A tego nie napisze. jest tytaj kilku specjalistów . Oni wiedza najlepiej.
    PZDR- myślących.
  • Re: profesorze - doktorze Autor: ~mamaq [94.75.121.*]
    profesor
    szkoda twojego czasu na tłumaczenie "inwestorom typu glina" tego co oczywiste
    a co do petrola to o jego kursie zdecyduje NY a tam raczej czerwono widzę

tyle w temacie

• Re: profesorze - doktorze Autor: ~mamaq [94.75.121.*]
    miał być pekaes a nie petrol

• Re: ___do 12 zł___ coraz bliżęj Autor: ~daro [212.59.225.*]
    ha ha ha
    nigdy tego nie kupie,
    stracic 20% w jeden dzien na spolce ktora niczego nie ma oprocz akcji, masakra
    ale zawsze mozna sadzic ze jutro bedzie ropa
    ja mam dzisiaj truskawki w ogrodku i to jest pewne:)
  • Re: Wycena 7,2X Autor: prof_wiatr [79.185.221.*]
    Dzisiejsza sesja na Pekaesie, była dość interesująca.
    Tak jak już pisałem, spółka zaliczyła lokalny dołek, na którym sie lekko zawiesiła, a nawet troche odbiła.
    Niestety fala odbiciowa była płaska, i na dogrywce straciła swoją wysokość.
    Notowania zakończone na małym plusie, ale obroty dość mierne.
    Co dalej?
    Ja po takim sygnale, nadal nie wsiadam do pociągu, bo nie mam pewności w którą stronę pojedzie. Ale nie omieszkam powiadomić , jeśli to zrobię.
    Czasami lepiej kupic droższy bilet, niż bilet tak jak w piosence grypy Blondie.
    Starsi wiedzą o jaka piosenke chodzi.
    Pzdr.

Ps. Licze na szybka odpowiedź Gliny.Na pewno jak zwykle niezwykle merytoryczną.
    Glino, czy masz dostęp do pełnej listy notowań?
  • Re: Wycena 7,0X Autor: prof_wiatr [83.31.149.*]
    I co tu pisać, znów potwierdza się to co piszę i prognozowałem.
    Pewnie wpadnę w samouwielbienie.
    Ale tak poważnie.
    Strategia stania na peronie, okazała się po raz kolejny trafna.
    Nadal stoję na peronie i czekam.
    Z tym, że sytuacja staje się bardziej klarowna. Bo już wiem w którą strone odjedzie pociąg.
    Obroty minimalne, ok 112tys znowu niepowalają.
    Kurs 7,09 taki sobie.
    Jeszcze raz pozwolę sobie, na to iż w momencie wsiadania, dam znać zieloną chorągiewką.
    PZDR.
    Dzisiaj znowu wskoczyłem do PZU.(prawie po szyje)
    I dwa razy wskakiwałem i wyskakiwałem z pociągu o nazwie PGE.
    A proponuje pooglądać pociąg o nazwie Handlowy, może byc ciekawy kurs, no i dywidenda .
  • Re: Wycena 7,0X Autor: ~ed [83.24.29.*]
    chcesz wiedzieć co w arkuszu ale grubasem nie jestes , bo miałbyś obrót powyżej 70 tys zł i wgląd przynajmniej na 3 oferty. czyli jesteś niegrożny ......mała płotka. jak bedzie rosło kursu nie uwalisz:)
  • Re: ~ed Autor: prof_wiatr [83.31.149.*]
    Ed jesteś wspaniały. Ale jeszcze dużo nauki przed Tobą.
    Jak bedę miał nastrój to Ci coś pokaże.
    Ale masz rację zbieram kasę aby kupic, ze 100szt tej firmy, na razie troche mi brakuje.
    Trudno.
  • Re: ___do 12 zł___ coraz bliżęj Autor: ~Mar [83.220.97.*]

Prof Wiatr, to w którą stronę według Ciebie ta klarowna sytuacja pozwoli jechać Pekaesowi?
  • Re: Mar Autor: prof_wiatr [83.6.45.*]
    Coś z klawiaturą masz nie halo!!!

Tak jak pisałem kilka dni temu, (kilka postów do góry).
    Opłacało sie znowu wskoczyc w PZU.
    Co do Polimexu, nadal obowiazuje alert zabraniający wskakiwania do tego pociągu.
    Na najbliższy czas polecam PGE.
    Aktualnie spółka doskonała do DT.
    PZDR.

Specjalne pozdrowienia dla GLINY , Mistrza inestowania, Cezara sexu i Tytana pracy (w wprowadzaniu inwestorów w maliny, Tak wykonałes tytaniczna pracę- I CO Z TEGO?).
    A co troche luzu, kasa zarobiona, można się pobawić.

• Re: Mar Autor: ~różowy [91.212.84.*]
    widze ze kolega niezly hulaka. zawieje tu i tam :))

ja jestem bardziej staly w uczuciach. kupiles cos dzisiaj po 5,16 ?

trzeba przyznac, ze kurs niezle dostal po d....ie az sam jestem ciekaw co bedzie dalej.
[x]
PEKAES 4,49% 15,00 2016-11-09 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.