Panie prezesie, akcjonariusze są głodni ...nowych informacji. O spółce mówi się to i owo, ale mówi się nieoficjalnie, w kolejce do mięsnego. Przydałoby się więcej informacji na temat tego co dzieje się w Polnej. A że się coś dzieje, a na dodatek dzieje się dobrze, to my co do tego nie mamy najmniejszych wątpliwości:)
oj, poszedł i paw, skąd ja to pamiętam, hmmmm, wypisz wymaluj akcje sprzed info o planach przejęcia Ponaru ... teraz więc znów należy zamknąć oczy, nie brać sobie w najmniejszym stopniu do serca w jaki sposób będzie następowało płoszenie resztek leszczy i czekać na finał tych rozgrywek, przepraszam zagrywek, przepraszam zagryzek, bo czasami przekracza 14 zł, wówczas ruszają kieliszki i niektórych w ruch :)
rzeczywiscie, szkoda ze takie cyrki tu odchodza, to z pewnoscia nikogo do papiera nie zacheca, wrecz przeciwnie ...i o to chodzi, a ze cos sie dzieje to wiadomo juz od jakiegos czasu i tylko czekac na korzysten rozstrzygniecia:)
ale jajka.... sprzedano 700akcji po 13,50 a wywaliło ludziskom SL aż do 12,60 :-) na 3000akcji.... niezła heca..... chyba sobie plują w brodę ci z SL hihihihihi
Ze względu na niską płynność, na tego typu papierach nie wystawia się SL!!! Ale nie wszyscy muszą o tym wiedzieć. Paru ludków pożegnało się dzisiaj z Polną przy kursie poniżej 13 zł. Nauka na przyszłość. Pogratulować:)
oczywiscie ze masz racje, wyniki nie beda Ok , ale beda wrecz rewalacyjne
infa nie bedzie, bedzie ich za to cala seria!
pkc , na lewo, kosze nadstawione, zapraszam :)
w oczekiwaniu na jakieś rozstrzygnięcia zaglądam co jakiś czas na Bankierka (notowania, wykresy, informacje ze spółki., forum) i jak już oglądnę, to mnie mdli ... wniosek - zaglądać jeszcze rzadziej, raz na miesiąc wystarczy? ;/
dzisiaj w srodku dnia na chwile wyszedlem po kawe do kuchni.a moj madry kot przeszedl sie po klawiaturze wlaczonego kompa i wywalil mi 40 tys.polnej po 13.teraz mu tlumacze ze to byla moja przyszla emerytura ktora miala pojsc po 30-40 zl-co mam z tym oslem zrobic-poradzcie-bo wiem ze na rudego tuska emeryture nie mam co liczyc.
misiek, o co nas pytasz, bo nie rozumiem pytania w formie kilku wykrzykników?
kris, to od Ciebie odebrałem te akcje? wyślę Twojemu kotu kilka paczek łyskacza, przepraszam, łiskasa; żart :)
a tak naprawdę, to mi to wygląda na przekazanie w jedne, docelowe ręce akcyjek skrupulatnie wcześniej zbieranych przez jakichś słupołazów (nie wiadomo czyich) na niewygórowanych poziomach; a ponieważ obecna sytuacja jest taka, że kto miał kupić, juz kupił, nie ma więc ryzyka wystawienia batona, bo nikt, poza ewentualnie zainteresowanym go nie odbierze, a więc będzie spełniał swoją zaporową rolę, znaczy się: "zapomnij o tym przerzuceniu skupionych 40K w jedne ręce, spójrz jaka podaż na 13,4 zł - nie zastanawiasz się, o co chodzi? - jak Ci się znudziło już czekać, to lepiej sprzedawaj, póki dobra cena, przecież nic ponad 13,4 nie ma sensu wystawiać, prawda? czyli tylko ponizej, a najlepiej podawać na lewą, każde ilości"
może coś w tym IQ się wykroi z tego, może; nie wiem; a kości moje, oj! to chyba nie grypa, o jak trzeszczą, ojoj! a i tak mnie mdli, bo nudzą mnie już te poziomy cenowe przez tyle czasu ...
chcesz 14 zł? będziesz je miał, ale cóż z tego, jak ta franca od ponad roku obija się w kanale 11-15 zł, a w ostatnich miesiącach dokładniej 12 z groszami-14 z groszami i tak w kółko, aż mnie mdli - a mgli, to gdy dużo wypijesz i Ci się wszystko zamgli w oczach :)
pijoku, miej dla nas litość i zmień warunek Twojego ratunku od mdłości drineczkowaniem - możemy się umówić, że napijesz się dopiero gdy cena akcji osiągnie przynajmniej 16 zł? taka mała rozrywka dla nas, bo inaczej puszczę pawia, a, sorry, tu kto inny puszcza pawia ... ooo, po takim batonie, to powinien pójść paw...
Dzisiaj pokonujemy 14 a ja zadowolę się czymś lekkim , powiedzmy "mszalnym" a dopiero narombiesie po 16tu.
Tylko nie zwlekać bo słoik z ogórkami otwarłem a do wina to nie pasi.
CHLOPCY JAKUBASA POPISALI SIE DZIS NA MAXA , BYC MOZE SAM WODZ JEST NIEZADOWOLONY Z ICH DOKONAN W OBNIZANIU KURSU CO PRZELORZYLO SIE NA HISTERYCZNY RUCH JAKIM BYLO ZBICIE KURSU O -7,3% UZYWAJAC DO TEGO MAGICZNYCH 334 AKCJI BRAVO .CZYLI COS JEST NA RZECZY W NIEDALEKIEJ PRZYSZLOSCI, OCZYWISCIE IN PLUS DLA WYRTWALEGO AKCJONATIARU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!POZDR ;)
Widać jakiś cymbał grosikowiec sprzedał po 13.40 i liczy na odkupienie po 12.90. Zostawił sobie kilka akcyjek na zbijanie, a tu kurs niespodziewanie wystrzelił. i musiałby odkupić drożej. Cala filozofia rzucił swoje 33 akcje na zamknięciu. Pewnie jutro liczy na tanie zakupy. Powinni mu zrobić wysokie otwarcie i jazde do góry hehe.
jakies podwyzki beda i do kwietnia sie dogadaja, zreszta nowy cennik zrekomesnuje podwyzki plac przy rentownosci sprzedazy ok 10 %
oblozenie w firmie robota jest historyczne!!!, dzieje sie lepiej niz dobrze wiec nie dziwne ze zaloga chce cos uszczknac z tego tortu :) a do kwietnia maja to bedziemy latac na duzo wyzszych poziomach cenowych, przeda nami seria ciekawych inf, zostalo niewiele czasu i spolka wplywa na nowe wody ku nowym wyzwaniom, trwa nieforalny etap II-giej, miekkiej restrukturyzacji...czuc napiecie
o, to przecież nie zarabiają najniższej krajowej, jak tu ktoś psioczył.. nie mówię też, że mają megazarobki, spokojnie; w firmach mówi się o kryzysie, żeby uzasadniać obniżki wynagrodzeń, cięcia premii, redukcje etatów, innych kosztów; o dobrej sytuacji nie chwali się aż tak mocno Zarząd pracownikom, żeby nie zaczęli wywierać presji na płace; jednak na dłuższą metę nie da ukryć się znaczącej poprawy produkcji w związku z rosnącym portfelem zamówień, znakiem tego dołek Polna za sobą zostawiła prawie rok temu, a cena akcji wciąż ... kiedyś to zdyskontuje, nie ma bata;
chłopaki z forum Parkietu pozadawali pytania Prezesowi, a ten znów odpowiedział - szacun, w końcu prezes, który ma jaja - miejmy nadzieję, że jest również tak słowny i konsekwentny, żeby doprowadzić jakąś dobrą akwizycję do końca - wtedy będzie jasne, że Jakub w końcu ściągnął do polanki rasowego menedżera i takiemu można powierzyć misję budowy grupy i zarządzania nią potem;
spadowuję na urlopik zimowy, na wszelki wypadek wystawiłem cały swój pakiet w wielu zleceniach (ukrytych rzecz jasna) na różnych poziomach; a nóż coś drgnie na Polnej i zacznie nadgryzać mi chociaż te najniżej wystawione:)
do zobaczenia, miłego oglądania dalszej konsolidacji kursu, czyli kiszenia pełną gębą ;)
Uważam iż rozwój firmy kosztem płac , to nie w porządku . Każdy z pracowników powinien zarabiać tyle na ile zasłużył , niestety czasem nawet kosztem redukcji etatów. Jedno co mnie w takich przypadkach drażni, to to że na tylu pracowników są aż dwa związki zawodowe których działacze nie robią nic aby działać na rzecz organizacji i rozwoju Polnej a jedynie mają żądania...
Pamiętam jak Krosno było na skraju bankructwa to związki zawodowe w tym czasie zainicjowały strajk ...
W tym przypadku udzielam sobie dyspensy , wypiję za pomyślność załogi i za upadek związków w tym zakładzie.
Dwa lata temu procownicy Polnej (nie wiem kto personalnie za to odpowiada, więc biorę pod uwagę całą załogę) zdefraudowali prawie wszystkie pieniądze z emisji, na które złożyli się akcjonariusze. Ewidentna niegospodarność! Było tego 4 miliony. Niech teraz to SOLIDARNIE oddadzą! Wychodzi około 4 miliony zł na 220 osób to jest 18181 zł plus odsetki. Odsetki wciąż rosną.
A jak nie, to zamknąć tę budę, a majątek przenieść do innej miejscowości na przykład do Rzeszowa.
bryndza do szcześcianu, znów szoruje po nizinach kanału, który sobie wypracowała w ostatnich miesiącach, a jak już nikt nie będzie nic podawał, to znów trochę drgnie i tak do znudzenia... o, jaka kiszona dziadowska, fe
a ta dwupłciowa gnida jeszcze żyje? czego ty jeszcze marna istoto chcesz? pomyśl bardzo poważnie o wizycie u psychiatry, być może jakiś pomoże wyleczyć cię z natręctwa, nie mówiąc o tzw. "syndromie bolca " - w tym akurat mogę ci pomóc, po prostu zakupię to i owo (może być nawet wibrujące, jeśli sprawi ci więcej doznań) i prześlę ci, jakbyś był(a) tylko łaskaw(a) xawebaśko podać adres dla kuriera na priva -:)
Bolcu,dzięki za troskę ale nie chce cię narażać na koszty, inwestorom Polnej raczej się nie przelewa. A i psychiatra bardziej przyda się osobie mającej wyimaginowanych przyjaciół milionerów i haki na Jakubasa w czarnej teczce. Do tego wszędzie wietrzącej spisek. Nerwy widzę puszczają, a ja tylko z sympatią zaglądam do starych znajomych :(.
ah, to jednak wciąż masz traumę i nieprzespane noce - niech pomyślę, mija przynajmniej półtora roku, zaraz dwa lata, gdzie nikt już nie "poluje" na biednego Jakuba, a ty pączusiu do tej pory na samą myśl popuszczasz.... biedactwo... zapewniam cię, nikt się nie będzie czepiał już Jakuba (chyba że zacznie przeginać pałkę), wszyscy chcą się tylko uwolnić z tego papiera; a nie ma tu już od dawna tych, którzy oddadzą Polną na tych poziomach, bowiem od dłuuuugich miesięcy mieli mnóstwo okazji żeby wyjść z tej spółki;
wysilę się i sprezentuję ci jednak tego bolca, bo aż mi ciebie szkoda;
o mnie się nie martw, dzięki temu, że tak przeciąga się wzrost akcji Polnej, rozkręcam z powodzeniem trzecią firmę, niedługo chyba będę mógł całkowicie zapomnieć o kapitale ulokowanym w Polnej, jakby była taka potrzeba... transpączusiu ;)
xawerianie, złotko, z litości z powodu ogromnego twego głodu bolca wynalazłem cosik tam na łalegro (wibrujący i coś tam jeszcze robiący, nie wnikałem), do końca tygodnia otrzymasz przesyłkę :) jak już rozpakujesz i zechcesz użyć, to znalazłem na szybko na tubce muzykę, która powinna cię inspirować w trakcie tej zabawy - może to cię w końcu jakoś rozładuje i choć trochę zaspokoi:
http://www.youtube.com/watch?v=RODg5ZlPct4
a Verka też nie wie, czy jest nim, czy nią, może zaprzyjaźnisz się z nią(nim) ...
bolo jestem twoim fanem , juz tyle razy mnie rozsmieszyles ze nawet nie wiesz .......miejmy nadzieje ze gnida nie wroci , a teledysk verki zostawmy na wszelki wypadek pod reka gdy inna hybryda zaatakuje to odczynimy zaklecia tym utworkiem...;pPOZDRAWIAM BARDZO CIEPLO WIERNY AKCJONARIAT ;>)
:)
Verka z miłą chęcią zapozna się z naszymi niewy.dyma.nymi trollami forumowymi - jak weźmie ich w swoje ukraińskie łapki, to tylko będą wióry leciały - oni wszyscy będą spełnieni, a my będzieli mieli spokój na forum :)
przydałby się też jakiś teledysk, który zainspiruje orła Polnej do roboty; ten Optimusa najpierw wyrwał papier z kiszenia z okolic 1 zł do 3,5 zł, a potem z okolic 2,5 zł do 8 zł - dla Polnej oznaczałoby w takich proporcjach, pomijając inne dywagacje, wprost wyciągnięcie do 40 zł przy pierwszej dłuższej fali; a tymczasem nasz orzeł, kręcił się, przelatywał i poszedł gdzieś w pis-du, a kurs polanki zaczyna zarastać pajenczyną i śmierdzieć stęchlizną ;)
co, nikt nic nie znalazł w netku? wrzuciłem zapytanie o Mira i Zbycha na tubce i myślałem, że spadnę z krzesła, jak zobaczyłem ten filmik, bowiem przy okazji znalazłem i naszą Baśkę! jakżeby :)
http://www.youtube.com/watch?v=3r2TMg9g5A0
obejrzeć do końca, ale świat jest mały; znów mnie xawerianna sprowokowała do twórczości artystycznej, a już zaczęło wiać poważną nudą
Zbysiu obiecał że zarobione pieniendze na Optimusie rozda pracownikom Polnej , Teraz Związki Zawodowe Pracowników Zarządu Polnej chce strajkować bo Jakubas ich olał...
powtórka z Optimusa, nie mam nic przeciwko:)
uważaj biały gołębiu tylko, jak będzie nadlatywał znów orzeł, tym razem może mocniej machać skrzydłami :) a póki co gdzie ten ptaszor się podziewa, niech tylko wróci do wujka... -:)
poszedł i w końcu paw, a razcej 2 pawiki, długa przerwa była, zwiększona ich częstotliwość będzie pewnego rodzaju miernikiem zbliżania się terminu jaichś rozstrzygnięć; jak mi to przypomina sytuację sprzed info o liście intencyjnym w sprawie przejęcia Ponaru
i znów seria pawików, normalnie przeżywam deja vu, tylko teraz jakiś lepszy klimat się tego szukuje, bo raczej nie spadnie na nas potem info o przestoju, tylko wręcz przeciwnie :)
zgadzam się Roberto, te pawiki przy okazji są rodzajem uklepywania dna, na takiej samej zasadzie jak jeździ ta maszyna ubijająca podkład pod kostkę brukową -:)
mnie się coraz mocniej wydaje, że już marzec nie powinien zawieść
za forum Parkietu, odpowiedzi Prezesa:
http://www.polna.com.pl/gielda/pytania_odpowiedzi.html
chyba przedwcześnie zaczęliśmy zaszeregowywać Mira do klanu zakonkowatych nieudaczników i partaczy; po pierwsze facet nie olał inwestorów ciepłym moczem, bo konsekwentnie odpowiada na pytania, w sumie to mądrze gada i coś tam działa też sprzedażowo, bo łyknęłi kolejne umowy handlowe;
ja daję na razie chłopu spokój, niech działa; może i coś z tej akwizycyji w końcu wyprodukują, a jak nie, to niech poprawią fundamenty, a raczej wyniki i marketing, to w razie czego w zupełności wystarczy