• Polna-perspektywy part II :) Autor: ~Volter [195.205.39.*]
    za pb.pl "Przyszły rok może należeć do deweloperów, banków oraz spółek przemysłowych --- twierdzą analitycy. W tym roku na giełdzie najjaśniej świeciła branża chemiczna. WIG-Chemia wzrósł o ponad 50 proc. Kolejny rok w czołówce jest żywność. WIG-Spożywczy w 2009 r. skoczył o 126 proc., co było najlepszym wynikiem wśród wskaźników branżowych. Tegoroczny wzrost to ponad 40 proc. Na wyróżnienie w tym roku zasługuje sektor naftowy. Indeks WIG-Paliwa wzrósł ponad 30 proc. Dane makroekonomiczne sygnalizują, że przemysł jest w coraz lepszej formie. --- W 2011 r. spodziewam się wyraźnego wzrostu nakładów inwestycyjnych, które mogą rosnąć w tempie dwucyfrowym. Głównymi beneficjentami tego mogą okazać się spółki przemysłowe, szczególnie te z sektora elektromaszynowego. Już w tym roku widać było tam poprawę wyników. W 2011 roku ten trend powinien być kontynuowany --- przewiduje Grzegorz Pułkotycki, dyrektor ds. analiz DM  BZ WBK. "
  • Re: Polna-perspektywy part II :) Autor: ~Maszina [83.5.206.*]
    A moze jeszcze jakies infa hahahaha
  • Re: Polna-perspektywy part II :) Autor: ~kris b [83.21.195.*]
    no w koncu polna sie odleszcza-powpadalo tu troche przedszkolakow z pulsu biznesu-pomachajmy im reka.jesli kozlovski wykryl w chemarze mine -to zrobil b.dobrze-lepiej uz nic nowego nie robic niz wdepnac w gowno/pozdroj
  • Re: Polna-perspektywy part II :) Autor: bolo7 [85.89.183.*]
    końcówka roku zakupom akcji nie sprzyja
    bo przed Świętami kasa się zwija
    lecz kończy się szybko takie sprzedawanie
    a może odezwie się okien malowanie
    kto grubszy okazję wykorzysta
    kupę kasy zarobi na czysto
    nie strach o akcji Polnej cenę
    ktoś zauważy ich niską wycenę
    portfel zamówień wciąż puchnie
    a może news o akwizycji gruchnie
    a komu ta spółka nie pasuje
    to niech nią się nie interesuje !

• Re: Polna-perspektywy part II :) Autor: ~Volter [193.19.165.*]
    A wiemy ze news gruchnie:)
    i posiadzaczom portfel spuchnie
    z poczynan prezesa zadowolna jest juz rada
    bedzie niezly wzrost kursu i na watku forumiczow narada :P
  • Re: Polna-perspektywy part II :) Autor: ~winnetou [94.78.185.*]
    Powoli zaczynam się zastanawiać nad nową nazwą ZA Polna. Mam tutaj 2 typowania:
    ==================================================================
    1) POLNA HOLDING S.A.
    2) Grupa Kapitałowa POLNA S.A.

Choć sama nazwa przyszłej, wielkiej Polnej jest mniej istotna od samego faktu zawiązania silnej i dynamicznie rozwijającej się grupy kapitałowej o rosncej kapitalizacji (co do rozwoju takiego właśnie scenariusza nie mam żadnych wątpliwości), to jednak nie jest to sprawa tak zupełnie obojętna i bez znaczenia.

Bo nazwa spółki jest ważna. HOWGH!
    ==============================
  • Re: Polna-perspektywy part II :) Autor: ~kris b [83.9.118.*]
    po minie na chemarze polna dalej w zastoju-jakubas widac bardziej zainteresowany jest energopolem-ktory wlasnie sie wybija-na obrotach -cena zamkniecia -10zl.patrzac na ostatni wywiad z batoldem-szefem introla-ktory mowi o p[rzejaciu firmy z branzy z gpw-obstawiam polna-tym bardziej ze wylkuczyl enap.pod tym kierownictwem i z takim wlascicielem-polna nic przejmie a sama zostanie przejeta.nawet ich nie stac na skup ktory sami uchwalili
    A póki co, to z indiańskim spokojem czekam na list intencyjny lub cosik takiego. W czwartek dobrałem po 12,65 zł.
  • ~winnetou : a wiesz kto ci to sprzedał? Autor: emeryt_giełdowy [77.113.195.*]
    To po czwartku pojawił się na forum POLNEJ Mechaniczny gość, o którym pisał BOLO i fałszywy BANKEIR1972.
    kris b, krótkoterminowo lepsze byłoby, żeby to Polną ktoś łyknął (dla nas, bo większe wybicie od razu), długoterminowo - to żeby Polna kogoś przejęła; tylko czy mi się jeszcze chce siedzieć tu 2, 3 lata, jak mógłbym parę tygodni, miesiący? - nie wiem jak dla pozostałych, dla mnie wybór prosty - kasować na przyzwoitej podbitce i zwijać się stąd na dobre i nie tykać nigdy więcej nic ze stajni ZJ...

emerycie, sugerujesz, że to mechanikotop w desperacji upłynniał swoje akcje, żeby kupić prezenty, żarcie, wódę na Święta i opłacić wyjazd na Sylwka wnerwiony, że musi oddawać w dołku, a potem się tu wypróżniał? ;)
  • bolo7 : nieczego nie sugeruję - w przypadki nie wierzę. Autor: emeryt_giełdowy [77.113.195.*]
    1/ W czwartek byłu obroty na PLA 11 tys. szt. na spadku, czyli około 130 tys. zł.
    2/ Jak sam zauważyłeś zrobiło się Mechanicznie na pięciu wątkach. Coś komuś nawrzucał i powiedział, że się odala. Zapewne pojechał na zakupy świąteczne.
    3/ pojawił się fałszywy BANKEIR1972, powiem wiecej - wręcz nieudolny Bankier .

• Re: Polna-perspektywy part II :) Autor: ~kris b [83.9.118.*]
    najlepszym wariantem byloby poszerzenie grupy polna sa-ale po ponarze i chemarze zastoj moze jeszcze dlugo potrwac-niecierpliwi juz nie wytrzymuja-nie ma sie co dziwic-polna marnuje dobry czas-wszystkie indexy na szczytach a spolka z ratigiem aaa-wegetuje.zgodnie z tym co powiedzial a.hitler-''biada temu kto jest slaby''-polna jest skazana na polkniecie ale pozbycie sie jakubasa byloby plusem tylko ciekawe na ile wycenia on swoj pakiet pozdro
    Czyli wniosek z tego taki, że Polna musi się pospieszyć z tą całą akwizycją. Jeżeli tego nie zrobi (a myślę jednak, że zrobi), to sama zostanie przejęta. A kąsek jest bardzo smakowity: zero kredytu, nadpłynność i wysoka rentowność sprzedaży netto (+10% za ostatni kwartał) ... plus bardzo dobre rokowania na rok 2011.
    mnie sie zdaje, że będzie i to i to, tylko trudno przewidzieć, w jakiej kolejności; możliwe nawet, że wcześniej pojawi się jakiś list intencyjny o woli przejęcia, ale Polnej, a potem nowy organizm, jeszcze silniejszy, już pod lepszymi zarządami, będzie zdolny do łykania większych kąsków; siłą rzeczy konsolidacja w branży nieunikniona - przecież szykują się duże, a nawet gigantyczne przetargi do wyszarpania, a kto silniejszy i większy, tym lepsze zagarnie;
  • Re: Polna-perspektywy part II :) Autor: ~kris b [83.21.213.*]
    wlasnie o to chodzi w wielu branzach to czas fuzji i przejec.rekiny polykaja plotki.placac za nie gosze.rozszerzajac wlasne imperium.a ze polna nie jest gigantem-to wiemy-jest solidna .zdrowa firma w ciekawej branzy ale z fatalnymi menadzerami.jesli z wlasnej woli nie chca sie rozwijac.a maja ku temu warunki skonczy w paszczy rekina-i niech to sie w koncu stanie bo mordowanie akcjonariatu trwa prawie 3 lata/pozdro
    przydałoby się, żeby ktoś rozsądny przejął pakiet od Jakuba, ktoś, kto wie, co się z taką spółką robi; czy Jakub w takiej sytuacji wołałby bardzo wysokiej ceny za akcje? na jakiej podstawie? zaraz, zaraz, o jakiej godziwej, bardzo dobrej cenie akcji on mówił organizując wezwanie półtora roku temu? ;) ... poza tym, skoro sam nie potrafi odczuwalnie powiększyć wartości akcj w posiadanych udziałach, to być może chętnie odda to komuś z jakąś premią doliczoną do "jego" ceny wezwania? 1 zł? no, może 2 zł? chyba więcej nie są warte akcje Polnej, co trolle? ;)
  • Re: Polna-perspektywy part II :) Autor: ~kris b [83.21.190.*]
    patrzac na konkurentow branzowych w polsce-nasuwa sie tylko introl-moga tez w drodze fuzji sprzymierzyc sie z enapem lub relpolem albo polna moze przejac archimedesa czy perme-mozliwosci jest duzo-ale ucieka cenny czas i tanie okazje.albo ostatni wariant-jakubas pozbywa sie swojego calego pakietu-dla kogos z glowa i wizja kosztem dalnego samodzielnego bytu-przynajmniej mozemy pofantajowac-takze opcji jest duzo
    "także opcji jest dużo" - miejmy nadzieję, że nie tych walutowych... ;)
    po tym, jak duuuużo lepiej "poznałem" działalność ZJ w jego spółkach, moja fantazja może na razie prognozować, w jaki sposób można schrzanić wszystko, co jeszcze się da, żeby wciąż nie rosły ceny akcji Polnej
  • Emeryt , masz rację .... Autor: pijok [87.205.210.*]
    pojawił się bankeir , to fakt lecz nie fałszywy tylko podobny w nazwie.
    bankier1972 czyli Janusz Bednarowicz prowadzi niebezpieczną i chamską grę (vide :cwpe)
    podobną do działań panaJ. jednak bardziej perfidną gdyż sam wysyła ludziom swoje analizy i w ten sposób ma zasilających jego operacje , frajerów. ..bankeir1972 poprzez podobieństwo , otwierał nowe wątki w których przestrzegał forumowiczów przed prawdziwym bankierem , nabijał się z megalomani wspomnianego ( moi adwokaci , moi analitycy , jestem czytaną osobą , jestem znanym finansistom...itp.) Nie bez przyczyny . Wspomniany bankeir1972 kilka lat temu w dobrej wierze wstąpił do SIM-u , do ostatnich dni miał zapewnienie o słuszności działań i...sam wiesz jak to się skończyło . Ale dość o tym ."bankeira" już nie zobaczysz , poużywał sobie i odpuścił ...
    Trochę mnie nie było , choróbsko się zalęgło , lecz mam już kompa i za parę dni mam być zdrów to pooglądam Polną . Pozdrawiam.
  • Emeryt , masz rację .... bankeir1972 wstąpił do SIM-u Autor: emeryt_giełdowy [95.41.237.*]
    Teraz rozumiem intencje, ale można było wzorem macieja_z_krakowa i mojej skromnej osoby rozszyfrować intencje bankiera1972 bez stosowania zamiennika.
    Fakt, skompromitował się ten gość i jego SIM na KROŚNIE i nie tylko.

Życzę szybkiego powrotu do zdrowia i dobrego humoru.

Ps.
    Jak widzę dzisiejszy dzień na PLN to dzień robienia strat podatkowych.

• Re: Polna-perspektywy part II :) Autor: bolo7 [77.237.18.*]
    Moim zdaniem mamy ewidentne szorowanie po dnie. Cały czas czuję, że szykuje się jakieś wybicie. Ed, nie prognozuję tego na podstawie swędzenia za uchem - poznałem kiedyś tą metodę, ciekawa faktycznie, tylko bardzo często wprowadza w błąd w związku z innymi przyczynami tegoż (np. alergia na nieudacznictwo), dlatego dawno porzuciłem tą metodę prognozowania, lecz jeśli Tobie się podoba, to nie zabronię Ci dalszego jej stosowania. Ja zdecydowanie wolę bardziej sprawdzoną, czyli trzeszczenie w kościach. Jeśli nie jest to spowodowane nagłym spadkiem ciśnienia atmosferycznego, a wywołane jest paroma czynnikami, to wolę to właśnie. Po generalnie niezłym infromacjach ze spółki w tym całym zastoju newsowym mieliśmy zanurkowanie kursu, po czym pod koniec sesji powrót, za raz potem impas - sesję bez obrotu, wcześniej nagle ponad 10 kilo przewalone, w końcu w poniedziałek jeszcze jedno zanurkowanie - nie wiem na ile było to tylko z okazji świąteczno-podatkowej, a na ile nie było co nieco wyreżyserowane - podobno jak ktoś z postronnych osób chciał zakupić tak promocyjne akcje, to nie za bardzo mógł coś wyhaczyć w tych szybkich akcjach... ale to nie ważne, kto, jak, dlaczego, nie interesuje mnie to; RSI od kilku dni szoruje po dnie niemalże wyprzedanego rynku; sytuacja finansowa w firmie poprawia się odczuwalnie, sprzedaż wraca do swoich najlepszych poziomów (po ile wówczas chodziły akcje Polnej?), a gdzie restrukturyzacja przez ten czas, a gdzie ewentualne przejęcia (Polna kogoś lub ktoś Polną albo to i to), gdzie nowe rynki sprzedaży, które mają być pozyskane? (są już pozyskiwane?) Kiedyś kurs akcji będzie musiał to zdyskontować. Kiedy? Mam dużą wyobraźnię i potrafię sobie wyobrazić, że ostatecznie w I Q 2011 zacznie się trwały, porządny marsz w górę, ale mogę też sobie wyobrazić, że za rok spotkamy się dokładnie na tych samych poziomach, gdyż dwór nieudaczników spi....rzy wszystko po kolei, trzymając wciąż napływ świeżego kapitału jak najdalej z dala, skubidubidu...
    Im dłużej czekam na jakieś rozstrzygnięcia, tym dłużej jestem w stanie na nie wciąż czekać. Wszystkim życzę zdrowych, pogodnych Świąt i spędzenia owocnego czasu w fantastycznej, rodzinnej atmosferze :)
  • Re: Polna-perspektywy part II :) Autor: ~Hektor [91.145.179.*]
    Masz rację Bolo ostatnie sesje z 12 z przodu szkoda ,że nie mam więcej kasy na zakupy . Pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt
  • Re: Polna-perspektywy part II :) Autor: ~analityk [85.89.167.*]
    nie dajcie się wytrząsnąć Jakubasowi i ekipie, pomęczą was pomęczą a potem bedzie pompa na 40 zeta, polna to jest złoto nie spółka, a celowo wprowadzili taki zakon infor,macyjny, żeby jeszcze sie mogli obkupić, przy tej płynnosci potrafią zbierac papier prze kilka lat byle tylko nie przepłacac, ale tu juz blisko do finalu bo ni edadza radzy tak dluzej, to wystrzeli jak z procy
  • Re: Polna-perspektywy part II :) Autor: ~ed [85.119.21.*]
    z analitycznego punktu widzenia (swedzenie łokcia), nie uwazam, zeby Polna byla kiedykolwiek jakos szczegolnie zle zarzadzana; na opcjach poplynelo wielu i na wieksze kwoty, w branzy bylo przez jakis czas kiepsko, a spolka dzialala tak jak trzeba - w 2011 powinno byc znacznie lepiej; inna sprawa to dzialania strategiczno-wlascicielskie: tu nie nalezy chyba oczekiwac zmian, a ogol jest tym zmeczony i oczekiwalbym raczej ignorowania pozytywnych informacji;
    Polnej naprawde pomogloby powziecie zamiaru wyjscia z inwestycji przez rekina polskiego biznesu i polskiej finansjery
  • Re: Polna-perspektywy part II :) Autor: ~kris b [83.21.207.*]
    tez sadze ze polna z jej parametrami jest najbezpieczniejsza spolka na gpw-ale dlaczego nie chcecie mi dac po 12.25-stoi tam moje nastepne 300szt juz 1.5 dnia-to po swietach biore jak leci.pozdro caly akcjonariat
    przed nowym rokiem bedziecie brac juz po 13 min :)
  • Re: Polna-perspektywy part II :) Autor: ~biały gołąb [94.78.185.*]
    Czy zauważyliście poprawę wyników ZCh Police? IV kwartał zapowiada się dla tej spółki b. obiecująco. Będą też przejęcia. Pytam bo Polna ściśle powiązana jest z sektorem chemicznym.

ciekawostka: http://www.pudelek.pl/artykul/29342/mloda_lady_gaga/
  • Re: Polna-perspektywy part II :) Autor: ~Volter [195.205.39.*]
    czytałem ze na rozbudowe sieci gazowniczej przez 4 lata ma isc jakies 10 mld zl
    dodaktowo reinwestycje w cieplownicze, infrastrukture, i elektro-energetyka
    dla nas b. tuste lata 2011 i b. dobre 2012-2014
  • Re: Polna-perspektywy part II :) Autor: ~kris b [83.9.117.*]
    jutro ostatni raz dokupuja polna-dlugi czas bylem w kompapie-tam tez mamili przejeciami-i dzisiaj sie doczekali-kompap przejmuje ozgraf za ponad 18 mlnzl.nawet lipka cos robi-przedtem nawet zaatakowal muze a nasz rekin biznesu-nic.ale mam nadzieje ze i polna doczeka sie takiego infa/pozdro
  • Re: Polna-perspektywy part II :) Autor: ~du-pol [95.40.242.*]
    nicnie będzie lepiej, bo Jakubas jest żalosny
  • Re: Polna-perspektywy part II :) Autor: ~kris b [83.21.212.*]
    poczytajcie dzisiejszy parkiet-moze jest nadzieja-podali troche waznych szczegolow-jak zwykle dowiadujemy sie nie od spolki ale za posrednictwem dziennikarzy-standard-tylko ciekawe ile jest w tym prawdy/pozdro
    kris jest w tym wystarczająco dużo prawdy, podtrzymuję moje zdanie wyrażone wcześniej, że ostatecznie w I-szym kwartale 2011 jest możliwe rozpoczęcie się trwałego marszu kursu; link:

http://www.parkiet.com/artykul/7,1001752_Polna-zamierza-w-przyszlym-roku--zbudowac-grupe.html
  • Re: Polna-perspektywy part II :) Autor: ~kris b [83.21.212.*]
    pisze o tym bo niejeden raz ludzie przejechali sie na analach z parkietu np.2 razy napisali falsz o energoinstalu i to od razu wykrylem a potem bylo prostowanie.wczoraj kupilem np.kompap-bo info bylo konkretne-kupili za prawie 17 mln olsztynski ozgraf i daj boze aby polna poszla tym sladem i sie rozwijala-a potencjal ma
    spokojna głowa - redaktora Roguskiego akurat miałem okazję poznać osobiście swego czasu; ba, być może nie siedzisz w Polnej wystarczająco długo, ale to właśnie ja go onegdaj zainteresowałem zapomnianą Polną i od tego czasu zaczęliśmy uzsykiwać jakiekolwiek informacje ze spółki... pozostaje kwestia wiarygodności informacji uzyskanych przez p. Adama od spółki; i w tej kwestii jestem nieco spokojniejszy; oczywiście wszystko może się zdrarzyć, wszystko może znów nie wyjść, jednak możnaby wyeliminować choćby jakieś ściemnianie, bowiem jeśli ktoś chciałby zwodzić odbiorców tej informacji, to podając informację pod koniec 2010 roku pisałby o "rozstrzygnięciach najwcześniej w połowie roku, a raczej w trzecim, czy nawet w czwartym kwartale 2011", a już w ogóle zbycie towarzystwa to informacja, że przygotowania w 2011 i rozstrzygnięcia w 2012; natomiast tu mamy podanie terminu IQ 2011, który rozpoczyna się ... za 2 dni... poza tym, w końcu naprawdę zacznie wszystko odjeżdżać i skończą się na długie lata niezłe okazje do przejęć; według mnie, pijok niedługo będzie mógł pić na dłużej (ale czy to takie dobre?), a jaki to jest warunek, to chyba jest wiadome :)
  • "poczytajcie dzisiejszy parkiet" - nic nowego. Od dwóch lat be Autor: ~płotka [95.40.71.*]
    Z.Jakubas jest mistrzem czarnego humoru.
    Od dwóch lat wciska kit i wyciska co się da.
    Każdy zna jego tanie chwyty.
    Jego silną bronią jest inżynieria finansowa.
    Tylko to mu zostało.
    ciekawe, jak długo jeszcze będzie tak szorowało po dnie..
    inna sprawa, czemu konsekwetnie są źle podawane wskaźniki na Bankierze?
    dzisiejsze akcjem zaniżające kurs tak na wszelki wypadek na okazję artykułu, żeby przypadkiem nikt sobie nie robił nadziei ? ;) śmiech
  • Re: Polna-perspektywy part II :) Autor: ~kris b [83.21.211.*]
    ciekawsze rzeczy byly dzisiaj u krola branzy-introlu-tam naganiam ale tam watek jest martwy-a to spolka z przyszloscia.u menadzerow introla jakubas moglby czyscic buty/pozdro
  • Polna -preservatywy Autor: pijok [83.22.250.*]
    ...cyt.:
    Drobni akcjonariusze często narzekają, że przemyska spółka jest hermetyczna, jeśli chodzi o komunikację z rynkiem. Dlatego też Polna na swojej stronie internetowej, w zakładce poświęconej relacjom inwestorskim, co najmniej raz w miesiącu będzie publikować odpowiedzi na pytania przysłane przez akcjonariuszy. ...koniec cytatu...

A ja myślałem że mam wyłączność na pieprzenie farmazonów.
  • Polna -preservatywy - chciałbyś mieć wyłączność!!!! Autor: emeryt_giełdowy [95.41.48.*]
    Nic z tego. Inni też chcą i pieprzą farmazony.
    Wciskanie kitu to nasza cecha narodowa.
  • Re: Polna -preservatywy - chciałbyś mieć wyłączność!!!! Autor: bolo7 [77.237.18.*]
    dlatego w Polnej zatrudnili Litwina, żeby zaczął zarabiać kasę dla spółki, a nie tylko piep...yć to i owo, co kto woli, jedni farmazony, inni ...
    za forum Parkietu wklejam link z odpowiedzią prezesa Kozlovskiego na zapytanie Voltera:
    http://www.polna.com.pl/gielda/pytania_odpowiedzi.html
    są to tylko słowa na razie, a wiadomo, że liczą się czyny i konkretne działania, a do tego zawsze dalej niż do planów, które łatwo jest konstruować

generalnie - po pierwsze, prezio wystawia się od samego początku urzędowania na widelec, bo mówił o rozstrzygnięciach w kwestii przejęć jeszcze w 1Q 2011, czyli W TYM KWARTALE ! Cwaniak zachowawczo wspominałby o 3, 4 Q ... Po drugie - zarządził dodanie nowej zakładki z pytaniami i odpowiedziami i okazało się, że nie jest to tylko jakaś ładnie wyglądająca atrapa, lecz że facet faktycznie odpowiada, a odpowiedź choć bardzo ogólna (ale to raczej zrozumiałe - tajemnica handlowa jest koniecznością) to trzyma się kupy;
    wniosek - albo Jakubas chcąc wprowadzić jakieś zmiany w zarządzaniu tą spółeczką zatrudnił bardzo niedoświadczonego menedżera, który niedługo popłynie, albo w końcu zwerbował menedżera z jajem, który wie na czym polega nowoczesne zarządzanie (w przeciwieństwie do komunistycznych poprzedników) i będzie miał wystarczająco konsekwencji i siły przebicia, żeby to z sukcesem wdrożyć w życie; no cóż, niedługo się przekonamy, czy to tylko kolejna ściema, czy coś się jednak zmieni... na razie daję im dyspensę na krytykę;
    kris b - życzyłbym sobie, żeby to menedżerowie Introla za jakiś czas całowali po butach menedżerów Polnej ;)
  • Re: Polna-perspektywy part II :) Autor: ~kris b [83.21.194.*]
    nie wiem czy wiecie0ale dwoch ''zlotych inzynierow'' co zalozylo introl sa-budziony i kapral przedtem pracowalo w enapie-gdy pozbywali sie starego prezesa enapu ich obu wyslali w delegacje zagraniczna-bo by wygrali w cuglach-gdy wrocili zostali zwollnieni.zaczeli wiec klepac sami-tworzac introl-slodka zemsta przyszla potem-zrobili wezwanie na swoja byla firme-enap po cenie wyzszej niz rynkowa-i tez sie nie udalo.widac ze menadzery z enapu sa tej samej proby co jakubas.za to introl sie pieknie rozwija-kurs jeszcze spi ale to bedzie gajzer-bo tam tez free-float jest niski-ot taka ciekawostka/pozdro
    zadalme jeszcze kilka pytan do spolki, jak odpisza na priva to przekaze najlepsze kaski na forum
    rzeczywiscie dajmy nowemu CEO troche czasu, wiele nie zostalo a premia moze byc tym razem naprawde sowita i mysle ze przy wsparciu J, po dobrych /rewelacyjnych wynikach, rozbudowie grupy kap. poziom 25-30 jest bardzo realny w perspektywie 1 roku
    3 lata dolowania, to sie skonczy eksplozja kursu vide optimus:)
  • Re: Polna-perspektywy part II :) Autor: ~kris b [83.9.122.*]
    podziwiam volter twoja wiare i optymizm walcz dalej-przynajmniej tobie rece nie opadly.wszystkie indexy swiatowe na szczytach a polna szoruje po dnie-spolka z ratingiem aaa.zero dlugow.przyszlosciowa branza.akcji malo.cwk znamy.patrzylem na wyniki polnej za ostatnie 3 lata-zawsze na plusie-spolka przeszla besse sucha noga z wyjatkiem epizodu opcji za ktore wylecial zakonek-ale dziwie dlaczego spolka tak latwo ta sprawe odpusila gdy inne firmy walcza w sadach z bankowymi bandytami/pozdro
    chyba J ratowal ferocco , a tam duzo wicej utopil , poszedl na ugode z bankami to poswiecil dla dobra wiekszego Polna, w sumie mogli by sprobowac i odzsyskac te chyba 4 miliony
    gra jednak idzie juz o cos zupelnie innego, to ma byc inny podmiot , najwazniejsze zeby byl innowacyjny i dywersyfikowal dzialanosc , wprawdze przed Polna 3-4 lata bardzo dobre sie rysuja w ramach tego cyklu koniunkturalnego ale jak rozszerza dzilanosc to bedzie mozna nawet pokusic sie o kolejne emisje i zainteresowac wreszczie jakies podmioty instytucjonalne
    z tego co wiem to w spolce trwa "druga nieformlana " restruturyzacja w zakresie organizacyjnym , zmiany wewnatrz i w celu satysfakcji interesariuszy spolki, nowy model organizacyjny, nowa koncepcja zarzadzania a Rada Nadzoracza ( czyli wlasciwie Pan J) sa b. zadowoleni z pierwszych posuniec prezesa, entuzjazmu i kreowaniu wizji nastawionej na rozwoj i rynkowa ekspansje
    3 lata moga spisac smialo na straty akcjonariusze ale ten rok bedzie inny i te poziomy cenowe co obecnie beda kiedys sentymentalny spojrzeniem ..." a moglem wiecej wtedy zapakowac" tak sobie bedziemy wypominac przeszlosc :)
    jak mówi prastare afrykańskie przysłowie:
    "yale ya biashara ya kwanza ya kikao cha mwaka mzima"
    co znaczy: "jaka pierwsza sesja giełdowa, taki cały rok"
    polanka milutka - na rynku marazm jak choliba - obrot niezmiernie mały, podpomopowane tylko parę spółek z WIG20, maluchy drepczą w miejscu, a ta nasza pojechała na prawie +8% na przyjemniejszym niż zwykle obrocie; oby tylko ten marazm na rynku trwał jak najdłużej ;)
[x]
POLNA -1,84% 16,00 2017-11-27 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.