Chodzik Ty jesteś mam pytanie: po co wciąż zaśmiecasz to forum jeśli nie masz akcji HBP?
Poświęcasz tyle czasu po to by ostrzec niezanych Ci ludzi? nie wierzę w Twój altruizm a tyle innych tak, bardzo naiwnych.
Panu już dziękujemy.
Elżbieto,
Nie wiem skąd masz takie przykre doświadczenia. Osobiście uważam, że jeśli na tym forum
jest jedna jedyna osoba, która dzięki mnie nie kupiła wcześniej tej spółki i nie straciła swoich pieniędzy to wszystkie moje wysiłki i teksty, które tu umieszczam są wystarczającą nagrodą dla mnie i mają swoje uzasadnienie.
Nie rób drugiemu, co tobie nie miłe. Znasz zapewne te słowa nieprawdaż ?
Pozdrawiam
Chodzik Księżycowy
A co z osobami, które rok temu grały według Twoich rekomendacji na krótko FTPSA bo będzie po 8 zł.....? Co masz im do powiedzenia?
Oh....zapomniałeś dodać, że zanim będzie po 8 zł za trzy lata to najpierw wzrośnie do 22 zł jak twierdzisz dziś? Hahahaha
Pamiętaj chodzik, że to iż archiwum tego forum nie sięga tak daleko jak Twoje bzdety wypowiedziane dwa lata temu, które trudno teraz odtworzyć, to są tu jeszcze tacy ludzie, którzy je doskonale pamiętają.
Jakoś nie spotkałem się z ani jedną pozytywną opinią na Twój temat, wypowiedzianą przez osobę, która jest rozpoznawana i zalogowana na tym forum od conajmniej 2-3 lat.
Przypadek??
Wszyscy pozytywnie piszący o Twoich wątpliwych analizach to niezalogowane nicki ze zmiennymi IP, znikający po kilku wypowiedziach i piszący przez serwery proxy z Holandii, Niemiec, USA itp.
Przypadek???
Czy może to postacie, które sam tworzysz?
A więc, tak - doskonale znamy słowa: Nie rób drugiemu, co tobie nie miłe. Ty też zapewne te słowa znasz. nieprawdaż ? W Twoich ustach brzmią szczególnie szyderczo, hehe.
Panie chodziku a ile osób wyprzedało akcje i straciło co widać dzis - ponad 3 %, to co też im zrobiłes dobrze? stracili przez Ciebie. Siejesz panikę na forum . Nie zbawiaj i nie uszczęśliwiaj nikogo na siłę , zbawców , którzy wszystko robią aby innym było dobrze mamy wystarczająco dużo. Zrób coś może dla siebie.
Elżbieto,przede wszystkim zapomnij o tym,że ten człowiek inwestuje w cokolwiek.To jest student.Tak was zaprogramował i powtarzał,że spadnie na 2,10zł,że jak tylko zbliży się do tego poziomu to rzucicie się na nią jak szczerbaty na suchary i siłą rzeczy zmienicie trend a ten psychopata będzie wszystkim obwieszczał,że jest najlepszym analitykiem na świecie.Nawet nie dojdzie do 2,10 bo każdy ustawi zlecenie wyżej żeby tylko kupić bo Chodzik tak powiedział.On już próbował tak zrobić niejednokrotnie a udało mu się raz,na próchniku.Jak uda mu się po raz drugi to będzie wami sterował na innych spółkach.Z takim sterowaniem ludzkim umysłem mamy do czynienia na co dzień ale nie zdajemy sobie z tego sprawy.Przykład najprostszy to reklamy a drugi to sondaże.Po co głosować na kogoś,kto nam pasuje skoro w sondażach ma tylko kilka % poparcia?Wiele ludzi czytając sondaże i widząc,że ich kandydat nie ma szans rezygnuje z głosowania na swojego kandydata i głosuje na jednego z dwóch liderów.I o to chodzi !!
A czy nie widzicie,że jak się zbliża dołek to nas atakują złymi informacjami a jak się zbliża górka to jest wszystko sielankowo?
Dnia 2010-07-02 o godz. 22:37 cert napisał(a):
> Elżbieto,przede wszystkim zapomnij o tym,że ten człowiek
> inwestuje w cokolwiek.To jest student.Tak was zaprogramował
> i powtarzał,że spadnie na 2,10zł,że jak tylko zbliży się do
> tego poziomu to rzucicie się na nią jak szczerbaty na
> suchary i siłą rzeczy zmienicie trend a ten psychopata
> będzie wszystkim obwieszczał,że jest najlepszym analitykiem
> na świecie.Nawet nie dojdzie do 2,10 bo każdy ustawi
> zlecenie wyżej żeby tylko kupić bo Chodzik tak
> powiedział.On już próbował tak zrobić niejednokrotnie a
> udało mu się raz,na próchniku.Jak uda mu się po raz drugi
> to będzie wami sterował na innych spółkach.Z takim
> sterowaniem ludzkim umysłem mamy do czynienia na co dzień
> ale nie zdajemy sobie z tego sprawy.Przykład najprostszy to
> reklamy a drugi to sondaże.Po co głosować na kogoś,kto nam
> pasuje skoro w sondażach ma tylko kilka % poparcia?Wiele
> ludzi czytając sondaże i widząc,że ich kandydat nie ma
> szans rezygnuje z głosowania na swojego kandydata i głosuje
> na jednego z dwóch liderów.I o to chodzi !!
A czy nie
> widzicie,że jak się zbliża dołek to nas atakują złymi
> informacjami a jak się zbliża górka to jest wszystko
> sielankowo?
Ok. dziękuję bardzo za potwierdzenie moich przypuszczeń. Pozdrawiam Elżbieta
Panie Cercio szkoda, ze ostatnio nie wypowiada sie Pan na temat aktualnej sytuacji na
gieldzie. Mnie bardzo brakuje Pana merytorycznych wypowiedzi.
A moze .... byloby super
pozdrawiam lm
A ja panie Cert szanuje za wcześniejsze wypowiedzi i namawiam do obecności tutaj.Co do chodzika,pozostawmy mu tylko życzenia.Jego wpisy myśle,że już sporo osób się przekonało,należy uznać za SPAM,jak już wcześniej pisałem.Pozdrawiam.
Mur zawsze można przeskoczyć albo obejść cert,
1 dobrze słucha, 2 jest spostrzegawczy, a 3 szybko wyciąga wnioski, i po to jest właśnie mur.
Dobrze się Ciebie czyta cert
Pozdrawiam
Ale po co?Ostatnio się wypowiedziałem i zaraz jakiś głąb chciał ze mnie zrobić głąba.Nie warto nerwów marnować.
https://www.bankier.pl/forum/temat_re-8-poprawka-kara-nie-moze-byc-okrutna,8575395.html
Panie Cercio, to sa mali ludzie i nie warto sie przejmowac. Prosze pamietac, ze jest na forum wiele osob dla ktorych Pana przemyslenia sa wazne.
Byloby fajnie gdyby Pan czasami wskazal kierunek.
pozdrawiam Pana i innych myslacych pozytywnie
lm
Każdy może napisać na tym forum swoją opinię i nie można nikogo zniechęcać.
Opinie mogą być różne: konstruktywne, krytyczne, a nawet obraźliwe. Od niedawna tu zaglądam, jedynie z powodu analiz Chodzika. Tylko jego opinie są rzeczowe i kompetentne.Z przyjemnością je czytam, ale nie muszę się do nich stosować. Moje pieniądze = moje decyzje. Tak się składa jednak, że sprzedałem HBP z minimalną stratą sugerując się analizą Chodzika i nie żałuję, bo straciłbym znacznie więcej. A na spółce którą kupiłem jestem szczęśliwie zarobiony.
Cieszę się Chodziku, że zakończyłeś analizę WIG20. Czy jest na tyle optymistyczna, że można ją upowszechnić, czy lepiej prezentować ją jednostkom? Optymistyczna dla wszystkich inwestorów. Pozdrawiam wszystkich.
PS Jak się nazywa ta knajpa o której kiedyś wspomniałeś?
Knajpa nazywa się ,, u Nowiny Konopki ,, i jest jakieś 10 km od Krakowa na Zakopiance.
Co do waszych wpisów, to podobają mi się i zaraz wyjaśniam jak ja to widzę.
Najpierw podsumujmy:
Bardzo dokładnie podałem zatrzymanie na wigu 20 , było to około 2500. Podałem dokładnie szczyt tego wzrostu na 2600. Opisałem trójkąt na Hydrobudowie. Podałem wam jak na tacy rodacy 2.10 jako punkt zwrotny na Hydrobudowie. Opisałem podobną falę na Próchniku i to dokładni się sprawdziło. Podałem bardzo dobry sygnał kupna na Netii. Na Trakcji też całkiem nieźle. Nie udało się na TPSA, ALE stosując zlecenia zabezpieczające wyszedłem bardzo szybko z nietrafionej inwestycji zgodnie z regułą, że takie pozycje trzeba natychmiast zamykać i ciąć straty. Hydrobudowa będzie kolejną spółką, gdzie dzięki mnie zarobicie dużą kasę. Wy jednak moi drodzy pamiętacie wyłącznie to co chcecie, a ponieważ krytyka jest u was na porządku dziennym, więc krytykujecie. Tak jak napisał mój poprzednik, czy ja kogoś proszę aby mnie słuchał. Kupujcie lub trzymajcie Hydrobudowę jeśli taka wasza wola, lub zapytajcie się Cercia. On wam na pewno napiszę. Moja pierwsza żona miała na imię ,,POMYŁKA ,, a Cercio, chociaż nie żona to druga pomyłka. On wam nic nie napisze, bo nic nie wie. Spytajcie się, czy będzie teraz zwyżka na na kontraktach terminowych, a może zwałka. Zniknie i już go nie ma. No Cercio Nostradamusie rynku finansowego, co będzie ? Już wolę tego Badziewiaka, bo przynajmniej śmieszny a nie fałszywy jest. Cercio ode mnie wyciągał kiedyś co się dało, aż mu pokazałem figę z makiem i powiedziałem, żeby sam się za robote zabrał, bo potem moje teksty wysyłał jako własne gdzie popadło, a ja takich popaprańców nie cierpie. Inwestor co to sam kafelki kładzie w kawalerce. No można się uśmiać do rozpuku , tylko nie wiadomo czy nie z rozpaczy. Czekam teraz , razem z wami co nam napisze o kontraktach terminowych i o wigu 20. Potem ja napisze swoje no i zobaczymy jak będzie.
To czy ktoś chce czy nie chce korzystać z moich wpisów, to tylko i wyłącznie jego sprawa.
Zresztą nie ma znaczenia, bo teraz już na Hydrobudowie klamka zapadła i cykl musi się zamknąć na tym poziomie co prognozuje. Cercio napisał, że teraz do 2.10 nie dojdzie , bo jak się będzie zbliżać do tego poziomu to wszyscy zaczną kupować, bo wiedzą. A od kogo wiedzą ? Od Chodzika Księżycowego wiedzą. Zapewniam cię Cercio, że jak zwykle znów będe miał rację i HB zejdzie bardzo dokładnie do poziomu o którym pisze od kilku miesięcy, lub nieco niżej.
Pokaż koleś klasę, wybierz spółkę z GPW i podaj prognozę dla niej. Nigdy tego nie zrobi, nigdy wam niczego nie poda, nikomu nie pomoże, o przepraszam może pomoże położyć kafelki, ale i na to bym nie liczył, bo jeśli się na tym zna tak jak na giełdzie, to pożal sie boże. Po fakcie to każdy dupek potrafi, jeśli Cercio nie jest dupkiem to słucham, niech przemówi i oświeci nas nieoświeconych.
Wracając jednak do Hydrobudowy, to sami widzicie, że idzie zgodnie z prognozami, z moimi prognozami, może nie ?
Co dostałem dotychczas od was ? utyskiwania, przekleństwa, krytykę, pieprzenie w bambus i ani cienia czegoś co można by nazwać analizą. A swoją drogą Cercio robi ze mnie studenta, najchętniej psychologii. Studenta, który jak sobie policzycie w/g niego musiał się giełdą zajmować już wtedy kiedy mama mu pieluchy zmieniała.
Pozdrawiam
Chodzik Księżycowy
No i zobaczcie znowu się świetnie bawimy, jest miło wesoło i sympatycznie, dzieki komu ?
Dzieki najlepszemu analitykowi technicznemu na GPW i tak trzymać.
Wzywam Cercia do podania jak duże odbicie nastąpi na HB po osiągnięciu przez tą spókę poziomu 2.10 lub nieco niższego. Jeśli tego nie potrafi to niech spada na drzewo.
Patrzcie przepadł ,nie ma go a jak już się znajdzie to głupa będzie udawać, że niby nikt go o nic nie pytał - analityk jak z koziej d....y trąba.
Spływają po mnie twoje teksty jak po kaczce,oszuście.Wszystko napisałeś odwrotnie.Kiedy ci ja debilu pisałem,że kafelki w kawalerce kładłem?Jak ty kończyłeś studia gdy mi mama pieluchy zmieniała to ja jestem Bond,James Bond.
Najlepiej wklej ten tekst,gdzie pisałem o tym fakcie a jak nie znajdziesz to po prostu przeproś.Jak nie przeprosisz to znaczy,że jesteś oszustem bo nic takiego nie pisałem.
Jeśli chodzi o wig20 nie mam zamiaru ci podpowiadać,pajacu.Ostatnio to zrobiłem i otwórz sobie wykres wig20 i porównaj.Z biegiem czasu im więcej inwestorzy posiadają wiedzy tym rzadziej przebywają na tym forum aż całkowicie znikają.Zostają sami płatni naganiacze i świeże leszcze do otumaniania i trzepania z kasy.Odpowiedz sobie na pytanie którym z nich jesteś.
https://www.bankier.pl/forum/temat_re-hbp-chodzik-wczoraj-dostal-ataku-serca,8482111.html
Zarzucasz mi gnido,że jestem fałszywy wobec ciebie więc wkleję wszystkim jaka to z ciebie fałszywa gnida.Tekst pochodzi z 31 grudnia 2008r.Co się stało,że nagle zmieniłeś o mnie zdanie?Może to,że już nie piszę na forum swoich przemyśleń i ci nie podpowiadam?
Autor | ~chodzik księżycowy [89.78.48.*] 2008-12-31 14:25
Cercio,
Postanowiłem w tym ostatnim dniu roku kilka słów skierować specjalnie do Ciebie.
Chciałem Ci przede wszystkim pogratulować Twoich osiągnięć, ponieważ w ten rok
przeskoczyłeś do przodu wiele lat, które ja musiałem poświęcić na to co teraz o giełdzie wiem. Być może, moje posty ukierunkowały Cię w jakiś sposób i pozwoliły uwierzyć,
że teoria fal jest prawdopodobnie jedną z najbardziej wartościowych prześleń rynku kapitałowego. Jeśli w Twoich sukcesach miałem skromny udział, to tylko się cieszę.
Jesteś jedyną osobą, która podjeła wyzwanie rzucone przeze mnie na tym forum, podniosłeś rękawicę i stałeś się dla mnie obecnie równorzędnym partnerem. Nie zawsze muszę się z Tobą zgadzać, bo gdyby tak było, to o jednego byłoby za dużo, ale zawsze z ciekawością będę czytał Twoje wypowiedzi. Jestem przekonany, że uda Ci się (tak jak mnie) oprócz kasy znaleźć jeszcze satysfakcję z własnych przemyśleń.
Chodzik Księżycowy
Twoja ostatnia wypowiedź właśnie mnie o tym przekonała
Wesoło to było jesienią jak Mirosława Mazur przekazała wszystkim wiadomość o śmierci Chodzika.Potem Chodzik zmartwychwstał.Ta telenowela biła na głowę wszystkie inne a oglądalność wzrosła tak,że nawet Mistrzostwa Świata w RPA tak nie przyciągają.
1.Cercio, kiedy to było, już się zdążyłeś od tego czasu zeszmacić.
Odpowiedz na pytania, albo spadaj na drzewo.
2.Knajpa na Ursynowie ?
Może być ,,Karpielówka,,
3.Dzieki takim pajacom jak ten ostatni, co tak brzydko się odnosi do mnie, będziecie sobie sami musieli policzyć do jakiego momentu odbije się HB po spadkach. Mam tego powyżej dziurek w nosie a najbardziej takich zwykłych gnoi. Właśnie straciliście kupe kasy.
Albo mam myśl lepszą, niech wam ten poziom poda Cercio.
Pozdrawiam
Chodzik księżycowy
Ty za to cały czas z siebie szmatę robisz tylko ludzie się zmieniają i nie ma kto oprócz mnie czy Macieja z Krakowa ci tego przypomnieć.
Spadaj,szmato.
Właśnie Cercio, gdzie te wzrosty o których pisałeś.
Ale pomijając już wszystko.
Bardzo cię proszę w imieniu wszystkich tu obecnych, książe giełdy, Nostradamusie jedyny odpowiedz na pytania, które ci zadałem, a potem możesz sobie o mnie pisać co chcesz.
Będzie wzrost czy spadek ?
Gdzie zatrzyma sie wig 20 lub kontrakty terminowe.
Do jakiej wartości odbije HB.
Jeśli masz wiedzę, o której piszesz co chwila to te pytania to bułka z masełkiem. Zaraz się wszyscy dowiedzą kto od kogo ściągał.
NIE PISZ PIERDOŁ ODPOWIEDZ NA PYTANIA !
W wolnych chwilach szmato chronologicznie postaram się wszystkim opisać twoją historię pomyłek (naganiactw) oraz dwie telenowele.Jedna o BMW i grubasach oczarowanych twoją "wiedzą",czekających w nim na ciebie aby ci zaproponować współpracę.Druga to melodramat,w którym Mirosława opisuje twoje ostatnie chwile spędzone w hospicjum.Potem nadeszła tragiczna wiadomość o twojej śmierci.Na nasze szczęście pani Mirosława dostała w spadku twój laptop z rozpisanymi falami Elliotta na kilka lat do przodu.Ponieważ,jak to opisywała Mirosława,byłeś Zbyszku człowiekiem samotnym o gołębim sercu i nie miałeś nikogo,pani Mirosława postanowiła kontynuować dzieło tego wspaniałego człowieka (Chodzika vel Zbyszka/Mirosławy/Zielonej Chmurki i wiele innych nicków) i naganiała dalej do momentu aż Bankier zlikwidował wyszukiwarkę.Wtedy szmata poczuła się już bezpiecznie i zmartwychwstała.
Teraz szmato i oszuście wklej link do mojej wypowiedzi,gdzie ci napisałem,że kładę kafelki w kawalerce.W przeciwnym razie każdy mój post skierowany do ciebie będę zaczynał od "oszuście".
Autor: ~Mirosława [87.206.143.*], 2009-11-02 17:01
Chodzik nie żyje . To chyba nie jest dobry żart podawać się za niego.
Mnie natomiast interesuje czy waszym zdaniem Trakcja będzie nadal spadać czy może zacznie jednak wzrastać ?
Czy ktoś coś w ogóle o tej spółce wie ?
Mirosława
A mówiłem!
Ten fajańsiasz zrobi wszystko, aby tylko nie odpowiadać na pytania.
Dobrze wiesz, że o tych kafelkach w kawalerce to nie ma już śladu, tak samo jak i nie ma postów o których tu piszesz. Fakt jest, że takie kanalie jak ty tak mnie wkurzyły, że postanowiłem kiedyś uśmiercić Chodzika Księżycowego. I co nie można? wszak był i jest mój. A ty dupku jeden co pisałeś ? zmieniam nastawienie do ludzi i będe się nazywał teraz CERT. Wiesz jakie to ma znaczenie teraz ? żadne. Znaczenia ma tylko to, że potrafię w odróżnieniu od takich jak ty przewidywać co się na rynku wydarzy i jeśli mogę to ludzom pomagam. Ci co chcą skorzystają, co nie chcą nie.
Teraz najważniejsze. Zadałem ci PYTANIA odpowiedz na nie albo na drzewo. Zawsze gdy pytam o coś konkretnego to udajesz greka. Mam ci to napisać wersalikami ?
CO Z WIGIEM 20 ?
CO Z KONTRAKTAMI ?
CO Z HB
Odpowiedz wreszcie.
Cercio tak cię proszę, bez ciebie nie zarobię ani centa. Powiedz , no powiedz nie daj się prosić, na kolanach błagać będe. Do jakiej wartości odbije Hydrobudowa Polska. To jest dzisiaj najważniejsze pytanie i najważniejsza odpowiedź, bo to są nasze pieniądze. Spadnie do 2.10 czy nie spadnie ? Kupować już teraz a może cena ostateczna będzie inna, jaka w/g
ciebie ? Popiołem głowę sypać będę a twe imię Cercio złotymi zgłoskami wyryć każe na pomniku gównianego inwestora z poznania.
Dupku żołędny,jak możesz kłamać,że nie ma śladu już po starych postach skoro co chwilę ci wklejam?To,że nie działa wyszukiwarka na bankierze nie znaczy,że postów nie ma.Trzeba tylko skorzystać z google.A nie znajdziesz oszuście postu o tym jak ci pisałem,że kładę kafelki w kawalerce bo nigdy ci tego nie napisałem.Wiesz oszuście,że gdzieś dzwonią tylko nie wiesz gdzie.
I nie uśmierciłeś się oszuście dlatego,że cię kanalie wkurzyły tylko się posrałeś w gacie bo za dużo ludzi się zorientowało w twojej "pożyteczności" na tym forum.
Chodzik oszuście,twierdzisz,że nie ma już starych wątków to ci wklejam dla przypomnienia Adka 17-latka z listopada 2008r.Jak się tylko chce to można znaleźć.
https://www.bankier.pl/forum/temat_re-immo-ostrzega-przed-spekulantami,6453766.html
Jak chcesz to ci mogę przypomnieć Olę co się często myliła i pisała w rodzaju męskim a ty z nią zaciekłe dyskusje prowadziłeś na trakcji identycznie jak teraz z Badziewiakiem.
analiza techniczna czy fundamentalkna przy obecnym stanie rynku, jest tyle warta co wypowiedzi chodzików, baranów, idiotów itp.itd. Rynek jest rozchwiany w trzy dupy i niech nikt nie próbuje bawic w analizy techniczne, tylko dlaczego idziecie za tymi dupkami jak barany na rzeź ???
Przepraszam, ze wtrace sie do dyskusji.
Jesli mnie pamiec nie myli to Pan Cercio zakladal kafelki w nowo kupionym domu.
nie wiem czy doslownie : jesli mam zatrudnic fachowca, ktory spartaczy robote, to wole zrobic to sam.
Tylko tak naprawde jakie to ma znaczenie.
Mam pytanie do P. Chodzika : czy wybiera P. znajomych , przyjaciol w zaleznosci od zasobnosci portfela?
Droga Elu, Chodzik Księżycowy to najmądrzejszy człowiek na tym forum i nie czepiaj się proszę, bo po prostu nie wypada (chyba, że masz mocniejsze argumenty od niego, ale nie wygląda na to). Wolisz forumowiczów, którzy piszą "JUTRO 4 ZŁ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!", "DO WRZEŚNIA 12 ZŁ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!" bez żadnego argumentu? Jeśli przez takie wpisy Twoja nadzieja się podbudowuje, to Tobie już dziękujemy a nie Chodzikowi, którego serdecznie pozdrawiam i chylę czoła.
Cert czy można Cię poczytać na innych forach ?
Tutejsza walka z wiatrakami, szczerze jestem pod wrażeniem determinacji.
Przyglądałeś się ostatnio XAUusd cert. ?
.
@Im
Było dokładnie tak jak napisałeś.Szczerze mówiąc nie wiedziałem,że jest ktoś kto to będzie pamiętał.Chodzik już w takim razie nie ma szans się obronić więc tak jak pisałem każdy post skierowany do niego będzie się zaczynał od "oszuście".
@zedO
Nie można mnie poczytać na żadnym forum.Ponieważ w pewnym momencie zorientowałem się,że ci którym chciałem pomagać wspólnie z innymi kumatymi znikają z forum bo i tak nie słuchają i robią swoje czyli są mięsem armatnim a pomoc moja skierowana została do tych co nie chciałem,postanowiłem całkowicie zaprzestać dzielenia się swoimi myślami na jakimkolwiek forum.
Jeśli chodzi o złoto to widzę tam na wykresie miesięcznym formację odwrócenia trendu "BLOK".Na tygodniowym był wisielec i zaraz po nim długa czarna świeca a na dziennym objęcie bessy.Niby wychodzi,że to co w październiku napisałem czyli dojście do 1300$ może nie dojść do skutku.Była formacja ORGR z zasięgiem do 1300$ ale jest trochę "koślawa" i może to być pułapka.
Jeśli chodzi o S&P500 to szczyt na złocie prawie idealnie zbiegł się ze zniesieniem 38,2% wzrostów od marca 2009r
Wydaje mi się,że jeśli nie będzie to koniec spadków to przynajmniej jakiś dłuższy przystanek.
Pozdrawiam.
Cześć Cercio. Pozdrawiam.
Też pamiętam przytoczony wpis nt. kafelek, tak jak pisze @Im.
Zabierając ponownie głos na forum (nie udzielam się tu już od miesięcy) mogę tylko wszystkim Nowym na forum potwierdzić trafność obserwacji Certa w ostatnich 3. latach oraz uczciwe dzielenie się przemyśleniami.
Także Maciej z Krakowa uczciwie uzasadniał zajmowane pozycje lub propozycje.
Co do Chodzika, to kiedyś jego dyskusje z Cerciem były merytoryczne i inspirujące dla uczących się giełdy. Jednak od chwili zmartwychwstania Chodzika i odkrycia jego różnych alter ego, stracił wiarygodność jako osoba.
Szkoda, że większość wypowiedzi na forach Bankiera zeszła do poziomu rynsztoka; to prawie jak na polskiej scenie politycznej. Wzajemna pogarda i wyszydzanie nie ma granic.
Cześć Jando
Problem w tym,że takich jak Ty i ja co na tym forum przetrwali 3 lata jest garstka i niektórzy to wykorzystują.Co do polskiej sceny politycznej to media rządzą i nic na to nie poradzimy.Tak jak nam wszystko pokażą tak jest zakodowane w naszych umysłach.Przykładem jest zakodowanie w naszych umysłach,że śp. Lech Kaczyński ciągle wetował ustawy a prawda jest taka,że największy odsetek zawetowanych ustaw ma Lech Wałęsa bo ponad 6%,potem Lech Kaczyński około 2,2% i niewiele mniej bo 2% Aleksander Kwaśniewski.To ciągłe wetowanie to 17 ustaw spośród ponad 700 podpisanych ale kto to usłyszał w TV lub radiu?Takich przykładów znam wiele.Ale cóż,nie mamy na to wpływu.Po prostu trzeba nie oglądać TV tylko myśleć własnym rozumem.