Witam
W ostatnich trzech dniach pisałem że ustawiają,Was jak chłopców.Cwaniaki ustawiali śmieszne ilości na kupnie po ponad 240.000 akcji.Ponoć przepychali się by kupić te akcję po 1.89zł.SMIESZNOŚCI WY MOJE.
Dzisiaj nagle dostali pomroczności jasnej. Chęć kupna WYPAROWAŁA i jak tylko kupiono ok 40.000i ok.45.000akcji ilości kupna nagle zmalały i pozostały na jak zwykle
nędznym poziomie.Papier zacząl dołować i spadł do 1.82zł.Obroty też jak zwykle nędzne.
Pytam ,gdzie są Ci co chcieli kupić ok.240.000 akcji po 1.89.Zobaczcie te cwaniaki lub cwaniak dzisiaj nagle wypięli się na Mostka po 1.82 do 1.84.NIE WESZLI ,bo uznali,że już was dość ubrali w akcje po 1.88-1,90.Ludzie myślcie -dlaczego lecący w dół Mostek nagle zaczął rosnąć.Cud. -nie .WYŚCIE TEGO PRAGNĘLI ,WIĘC POSZLIŚCIE NA LEP CWANIAKÓW.Oni się z was śmieją.Dajecie się ordynarnie manipulować.
Jak zawsze: Wasze pieniądze Wasz zysk i Wasza strata, innym zwłaszcza jato nic,absolutnie nic do tego.
SYSTEMATYCZNIE PROSZĘ NIE INWESTUJCIE WZORUJĄC SIĘ NA MOICH POSTACH.
TO SĄ LUŻNE PRZEMYŚLENIA,tylko tyle i aż tyle
Pozdrawiam jato
cały czas podkreślam nie kupować tej akcji popieram Jato Kto ma niech jeszcze spokojnie przeczeka to bujanie jeszcze potrwa Dajcie im samym pograć Zdążycie zainwestować przeczekajcie kiszenie Nie zamrażajcie gotówki Tu nie skoczy 50 procent
Witam
Dzisiaj krótko .
Jakże tu cichuteńko.Wiem czekamy na wzwody?Na dzisiejszej sesji Mostek był sobą.
Spadek z chodzeniem bokiem / kiszonka /.Obroty skromne.Na dogrywce o wysokości kursu zdecydowała sprzedaż" aż "200akcji.To wszystko znamy .To wszystko juz
przerabialiśmy.Nie martwcie się ta sesja moim zdaniem była dla Mostka i jego wielbicieli udana.
Pozdrawiam jato
Podsumuję to tak: psy szczekają , karawana jedzie dalej.
Wiem że bardzo byście chcieli żeby spadło bardzo i byście mogli napełnić kieszenie bez ryzyka- ale cóż - nie wy decydujecie o kursie.
Bez odbioru.
Pa.
Do Mirka
Chłopie ty daj sobie spokój z giełdą.
Jesteś urodzonym poetą.Pisz poezję ,tam dopiero zarobisz potężne pieniądze.
To Pa rozbroiło mnie kompletnie,ale cóż poeci mają swoje prawa.
To" bez odbioru" to już wyższa poezja.Podchodzi to pod poezję alternatywną.
jato
kolejny raz testowano wsparcie 1,82 i zakonczylismy na nim co moze nie jest jakims wielkim sygnalem do kupna ale moim zdaniem jutro mozemy sie odbic i powrocic do poziomow 1,87 - 1,89
DO gandi
Jestem trochę zaangażowany w M...........port , czytam czasem Ciebie no i jesteś jak ta gwiazda co ciągnie na północ , ale też czytam " jato " a tam to jest zupełnie inny kierunek
gość jest mocny tylko niekiedy za bardzo kpi , a może ma więcej wieści od reszty ., Ostatnio puściłem część po 1,89 ale zaraz potem kupiłem po 1,81 no i nie wiem czy słusznie.
Witam. Dzisiejsza sesja czwartek 21.01.2010
Znów w dół.Spadek z 1.80 na 1.77 to pare transakcji i ok. 5000akcji.Tak- to jeszcze wysoko,bo minimum było 1.60 .Co się tu zmieniło NIC.Natomiast USTAŁA chęć
wywalenia ,tak wywalenia,a nie kupna papiera.Pamiętacie tak było w dniu gdy chciano - kupić ok 240.000akcji.Czekano cały dzień , a na zrównoważeniu ZREZYGNOWANO
w 5 minut po kolei z 75000, 55000 potem z 80.000.Śmiech bo pozostało na kupnie 2520 akcji.Cwaniaczkowie podbili i kurs i spowodowali wzrost kursu.
Kiedy się powtórzą wzrosty ,ano wtedy jak cwaniaczki uznają ,że juz dość dlugo trzymali papier i czas go wywalić.My to i tak kupimy ,bo lubimy przecież mieć straty.O wzrosty się nie trzeba martwić .Oni nam to przyłatwią.Uczeni tu wypisują o obronie kursu na 1.81 ,a dlaczego nie na 1.85 lub 1.75.Coś zamilkliście o RAPORCIE za 4 kwartał i za cały rok 2009.Przy dobrych wynikach chcecie wzrostu papiera.MYŚLCIE- dotychczas była poważna strata i nędzny zysk operacyjny.Nie sądzę,by ostatni kwartał roku zmienił sytuację finansową spólki.Chociaż znajdą się ŚMIESZNOŚCI MOJE ,którzy stwierdzą ,że na koniec roku jest dobrze ,chociaż jest żle.ŚMIESZNO TU I STRASZNO.Radzę popatrzmy jeden z drugim na stan swojego konta i MYŚLMY.Nikt tego za nas nie zrobi.Dzisiaj skończono na 1.89 i obrociku 118.593 akcji.Wesołe ,ano wesołe.Jutro....hm
Pozdrawiam jato
PS TO JEST MÓJ POST I ABSOLUTNIE NIE KIERUJ SIĘ NIM PRZY INWESTOWANIU.
Zobaczcie ilu wymiotło tych od opluwania jato.Popluli i się zmyli.Cwaniaczkowie.
Chcesz być następny?Nie .To zapraszam do merytorycznej dyskusji.Podyskutujmy
to wedlug mnie ladny ruch zrobiles szkoda ze ja nie mialem takiego wyczucia
ja moze jestem optymista choc wsparcie 1,82 puscilo
oparlo sie na wsparciu 1,77 dzisiaj obronione jutro jak peknie to mysle ze bedziemy testowac dolek 1,60 nie chcialbym tego
jak nie peknie 1,77 to mozemy sie spodziewac ruchu w gore
albo albo
ja nie sprzedalem przy 1,89 bo bralem pod uwage wariant optymistyczny niestety sie narazie nie powiodl choc z drugiej strony od 1,60 uroslo dobre kilkanascie % wiec i korekta sie nalezala 2 dzien spada jutro moze byc ciezko sczegolnie rano
zobaczymy co nam przyniesie msx
nie sugerujcie sie moimi wypowiedziami inwestuje swoja kase i czasami lubie zaryzykowac
Dla średniego terminu MSX wygenerował sygnał kupna - aktualny jest nadal sygnał kupna dla krótkiego terminu ale idzie w kierunku S i zapewne pogłebi korekte gdy do niego dojdzie. ATR do poziomów z których byly wybicia brak 0,5 grosza - uwazam ze to jest korekta. Patrząc na wykres dla krótkiego terminu mamy zmiane trendu na wzrostowy nastapiło to 13 stycznia br.
Wystapiło jeszcze kilka pozytywnych sygnałów ale opisywanie ich mija sie z sensem uważam ze podstawowa wiedza o AT w tym teoria Ganna jest niezbedna do inwestowania.
Wiem JATO ze nie uznajesz AT uważam jednak że twoje podpowiedzi jako inwestora znajacego spółke moga uzupełniac sie z moja AT - ewentualne pokrycie sie decyzji może byc mocnym sygnałem dla kupna papieru.
Dzieki AT jestem w stanie wylapac mniejsze ruchy twoja wiedza o spolce moze dac sygnal do wiekszego zaangazowania w społke.
Moja metodą zeby doszlo do powrotu do trendu spadkowego w krótkim terminie close sesji musi wystapic ponizej 1,75.
Witaj JATO
pisałem wczoraj że sprzedałem część po 1,89 tyle że potem kupiłem trochę po 1,81 i pisałem że nie wiem czy dobrze zrobiłem , dziś wiem że nie była to zbyt trafna decyzja był spadek a na jutro prognoza nie jest ciekawa . Na razie nic nie będę robić , muszę patrzeć co się będzie działo.
Miałem juz się nie udzielać na tym wątku ale co tam , ostatni raz.
Ja się nie martwię tym że spada.Ja chętnie dokupię, oczywiście po atrakcyjnej cenie, bo brałem najdrożej po 1,76 zł a generalnie większość mojego pakietu kupiłem w przedziale 1,60 - 1,70.
Kto chce niech wywala każdy ma swój rozum i postępuje jak uważa za stosowne.
Na koniec odniosę się do bezpośrednio do postu jato i jego przemyśleń.
Ja nie wiem czy ta firma będzie miała zysk za 4 kwartał czy nie - wolałbym zeby miała oczywiscie ale moje myslenie idzie takim torem
1.Czy ta spółka jest tania czy droga? Ja uwazam że jest tania
2.Czy jest zadłuzona ponad miarę? Raczej nie
3.Czy grozi jej upadłość ? Nie sądzę
4.Ma kontrakty? Ma Więc kiedyś je skończy i zainkasuje kasę.
5. Dla mnie nie liczy się tylko jutrzejsza sesja , czy nawet najblizszy miesiąc czy dwa, bo przecież świat nie kończy się jutro.
Na koniec mała dygresja , całkiem niedawno kupowałem Police- po 5 zł.
Spadło na 4 zeta . Tez było wielu takich co wieszczyli upadek . I co ? Minęły dwa miesiące i papier kosztuje ponad 6 zł. A będzie więcej.
I tak juz zupełnie na zakończenie bo więcej nie będę się wypowiadał na tym wątkach jato.
Czy jato to dobry samarytanin? A może nie ma co robić ze się tak udziela?
Co go do diabła obchodzi spółka której akcji podobno nie ma ?
A może... chetnie by tanio kupił?
No to baaardzo tanio Mirku kupowales, ale to szczegol. ;]
AD.1. W porowonaniu z rynkiem spolka jest strasznie tania i kazdy normalnie myslacy wie,ze ten kurs to jest wycena bankruta Monnari... ;] a my nie jestesmy bankrutami!!
AD.2. Spolka praktycznie nie ma zadluzenia.
AD.3. O upadlosci mozna na dlugo zapomniec. ;]
Ad.4. Kontkraktow ma wystarczajaco, by zadziwic Europe. ;]
Ad.5. Liczyc sie bedzie sierpien 2010...
O Policach sie nie wypowiadam, bo nie znam tematu.
Pozdrawiam .:P
Do mirek 73
Ja mam nieco gorzej bo pierwsze kupno miałem na 1,98 do 1,95 jak spadło po niżej 1,90 nic nie robiłem potem kupiłem po 1,77 1,75 spadło po niżej na 1,62 . potem szło do góry dokupiłem po 1,72 i sprzedałem większość po 1,89 z tymi drogimi zostałem. Ktoś się bawi kursem tak jak pisze " jato " i też to widzę .
EPITAFIUM do Mirka 73
Żegnaj nam drogi nieobecny.
Z głębokim żalem przyjąłem hiobową wieść,ze kończysz pisać i więcej nie będziesz wypowiadać się na moich wypocinach.
Drogi czcigodni i jakże szlachetny Mirosławie pamiętam twoje wszystkie wspaniałe,wprost cudowne wypowiedzi.Kierowała zawsze troska o stan mojego ducha.
Powiem wprost zawsze martwiłeś się o stan mojego umysłu,za co jestem Tobie
dozgonnie wdzięczny.O WIELKI tylko dzieki Tobie moje obcowanie z giełdą było możliwe.
Kończąc to EPITAFIUM powiem krótko: ŻEGNAJ NAM DROGIE SŁONECZKO.WSCHODU.
ŻEGNA CIĘ NIEUTULONY W ŻALU
Twój dozgonnie wdzięczny
jato
Dzisiejsza sesja była nieco do przewidzenia , ale nie pomyślał bym że do takiego dołka. Kupiłem część ale z tego co widzę to się trochę pospieszyłem .Czekam na poniedziałek ? Mam lekką nadzieję że to nie jest żadna korekta i powoli spadek będzie hamować. Czekam na jakiś komentarz .
Do PITERA
witaj
Musze przyznać ,że też nie liczyłem na tak poważny spadek.Spadek może się zdarzyć
zawsze,ale pierwszy dzisiejszy zjazd do 1.71 zł był dla mnie wielce zastanawiający.W
ten sposób to się nie powinno rozgrywać. Słabi inwestorzy puszczają co tylko idzie. Tu można z nimi zrobić dużo ,a nawe więcej.To było cholernie zastanawiające.Na zamknięciu ponowny spadek do 1.71 ,ale to juz konsekwencja pierwszego spadku.
Dochodze ponownie do wniosku,że Mostek z nami sam sobie nie poradzi .To jest
autentycznie słaby papier.Nie ma" duzych" ludzi ,którzy by wierzyli ,że Mostek moze wzrastać.Bez zaangażowania spekuły jak poprzednio ,lub cichej " pomocy" LEŚNYCH DZIADKÓW" / tak nazywam władcow spółki/ papier nie ruszy.Na cichą pomoc niestety nie liczę.Popatrz na parkiecie obroty duże ,na MSX słabe.
Powoli w firmie powinny być znane wyniki za ostatni kwartał i za cały rok.Ja znam poprzednie lata w Mostku i wiem ,że oj tam było kręconego.Pomyślmy-za rok wynik będzie słaby, ale mamy ludzi od zachwytów nad zmniejszeniem strat.Oj będzie wesoło i śmieszniutko.Myślę,ze będzie to jedyna z nielicznych okazji do krótkiego bo krótkiego ,ale jednak odbicia.Myślę również ,że papier ma też szanse w dość krótkim okresie na wzrost.Dlaczego/ ano wg mnie muszą się w końcu znależć Ci ,którym powinno na tym zależeć.W innym przypadku ...........
Pozdrawiam jato
PS NIE BĄDZCIE PIERWOTNIAKAMI I NIE INWESTUJCIE WG MOICH POSTÓW.
Przecież Wy jesteście dużo mądrzejsi od jato
Dzięki " jato " za komentarz, kupiłem część za 1,74 trochę nie wytrzymałem , po prostu się pospieszyłem z zakupem ale na dzień dzisiejszy jest to do przyjęcia.
Mam podobne wrażenie że na krótko powinien się podnieść kurs? to będzie w przyszłym tygodniu. Ci co kupili po 1,71 chyba zrobili dobrze. Przekonamy się nie długo po
niedzieli a puki co mamy wolne śpimy spokojnie .
No i D.PA jak pisałem potwierdzeniem bedzie close ponizej 1,75 i jest ten close
Czas poczekać na kolejne sygnaly dla krótkiego terminu bo może byc powrót do rocznego minimum - czesto jednak tak bywa że taki powrót generuje mocne sygnaly zmiany trendu - istnieje jednak problem ze trend spadkowy dla MSX jest niesamowicie mocny - szczerze sie zastanawiam czy zarzad poprzez jakis specow od wlaman komputerowych nie dowalił akcji na rynek - oczywiscie swiruje.
MSX w obecnej sytuacji zaczyna mocno przypominac SKOTAN W CZASIE BESSY.
Żeby jednak nie bylo tak czarno proponuje wykres w interwale miesiecznym - tutaj znowu glos zabiera analiza techniczna - możliwe że mamy do czynienia z podwojnym dnem
pamiętacie lisa,który sprzedawał po 2,80-2,85.i prosiłem-oddajcie.ale lisa nie słuchali- a teraz-nie nic nie napiszę................................................ NO ALE DOBRZE TO NIE WYGLĄDA.jak przebije ostatni dołek to tanio to będzie poniżej 0.70 zł.powiedział lis.pozdrawiam.A PRZEBIJE-TO MOGĘ OBIECAĆ,
WITAM
Nie lubię pisać w trakcie trwania weekendu , ale treść LIS-a lekko mnie zastanawia . Z jakiego źródła takie wieści,że ma być po 0,70 to dość duża przecena.
Wszystko jest możliwe , tyle że ja na taką zmianę jestem jeszcze nie gotowy.
LIS-u jeśli sprzedałeś po cenie takiej jak napisałeś no to dobry interes Ci się udał
życzę Ci więcej takich inwestycji .
Ja jakoś nie trafiłem na takie zyski, być może kiedyś mi się uda.
Henry Clasing w swej książce Sekrety profesjonalnego gracza giełdowego twierdzi że wygrywający gracze giełdowi nigdy nie opowiadają o swych transakcjach, natomiast przegrywający mówią wszystko każdemu kto chce ich posłuchać. Z psychologicznego punktu widzenia szukają oni potwierdzenia swych tez , szacunku i adoracji.
"Wtajemniczeni" siedzą dziś w więzieniach - Zenon Komar Sztuka spekulacji.
Do Mirka 73
Witaj czcigodny .Eureka zmartwychwstałeś i to Komarem.Lepiej Muchą, bo to i większy i poważniejszy owad.
Powstałeś jak Feniks z popiołów.
Widzisz szlachetny Mirosławie juz kiedyś pisałem tobie,że nie warto opluwać jato i jego postów bo i tak do nich wrócisz .
Mimo różnicy poglądów serdecznie Cię witam i serdecznie proszę pisz razem z nami.
pozdrawiam jato
Do HUSKY FREDO
Witaj
Serdecznie proszę wybacz ,ale zgodnie ze swoja zasadą pisania na forum NIGDY NIE
podaję wytycznych do inwestowania.Przykro mi ,ale również Tobie nie odpowiem na zadane pytanie.Proszę obserwuj zachowanie spółki w tym tak ostatnio znaczący spadek obrotów.Wyciągnięte przez Ciebie wnioski będą słuszne.Zapewniam ,że z ostatnich sesji można wyciągnąć prawidłowe wnioski i o to wcale nie jest trudne.Prowadzi to do śmieszności i wesołości.Taki jest nasz Mostek.
Jedyne co mogę polecić to inwestuj bardzo, bardzo ostrożnie ,bo na tym papierze przejechało się już sporo wszystko wiedzących uczonych i cwaniaków
Pytasz co bedzie za miesiąc.Gdybym wiedział na 100% to byłbym milionerem.Zapewniam, wtedy z tą wiedzą podzieliłbym się z Tobą.Proszę natomiast nie wierz dupkom,którzy wypisują bzdety ,że wiedzą jak wtedy będzie stał papier.Na Mostku wie to tylko Duch Swięty,
Pozdawiam jato
PS Wybacz
Witam 26.01 2010/ WTOREK /
.....;I TYLKO KONI ŻAL
ŚMIESZNOŚCI WY MOJE.Cóż tu pisać o Mostku.Znów na notowaniach tyle wesołości.
Jutro znów będzie Wam i wesoło i śmieszno i straszno.
Kupować i tylko cały czas kupować , a może nie kupowaqć.
jato
PS Nie bądż durniem nie słuchaj jato.Ty jesteś mądrzejszy .Inwestuj wedlug uznanych schematów.Zobacz ile dotychczas oni zarobili.