• Czas na odreagowanie - dobry moment. Autor: Funky_Monkey [85.89.173.*]
    j.w.
  • Re: Czas na odreagowanie - dobry moment - Wycena wg StockWatch Autor: coolturalny [217.171.61.*]
    Wycena różnymi metodami wg portalu StockWatch.pl

Majątkowe
    Wartość księgowa 15,39
    Wartość skorygowanych aktywów netto 15,36
    Wartość likwidacyjna wg J.Wilcoxa 8,52

Dochodowe i mieszane
    Wartość premii wieczystej 12,83
    Wartość zysków dodatkowych 17,70
    Wartość metodą berlińską Wycena niemożliwa
    Wartość metodą szwajcarską Wycena niemożliwa

Mnożnikowe na bazie średnich wskaźników sektora
    Ceny do wartości księgowej 20,88
    Ceny do zysku operacyjnego 19,64
    Ceny do przychodów 11,11
    Wskaźnika EV/EBIT 22,52
    Wskaźnika EV/Przychody 15,00

Podsumowanie: Wartość jednej akcji spółki mieści się w przedziale od 12,73 zł do 21,22 zł. Aktualna cena jednej akcji wynosząca 13,40 zł wskazuje na optymalną wycenę rynkową.

Potencjał zmiany kursu: +27%

Potencjał zmiany kursu tyczy spólki bez przejmowanej części hydrauliki Ponaru.
    Czekamy na info... potem korekta potencjału :)

Analiza wskaźnikowa na tle sektora:

Wskaźnik - Wartość dla spółki - Najniższa wartość w sektorze - Średnia wartość w sektorze - Najwyższa wartość w sektorze - Ocena wskaźnika

C/WK 0,87 0,54 1,38 3,39 niedowartościowanie
    C/ZO 8,97 3,67 13,18 41,46 niedowartościowanie
    C/P 1,13 0,11 0,96 2,81 przewartościowanie
    EV/EBIT 8,81 5,92 14,93 35,31 niedowartościowanie
    EV/Przychody 1,11 0,59 1,24 2,83 niedowartościowanie

Analiza wskaźnikowa na tle szerokiego rynku:

Wskaźnik - Wartość dla spółki - Najniższa wartość w WIG - Średnia wartość w WIG - Najwyższa wartość w WIG - Ocena wskaźnika

C/WK 0,87 0,25 1,74 39,91 niedowartościowanie
    C/ZO 8,97 2,09 13,70 48,03 niedowartościowanie
    C/P 1,13 0,06 1,65 37,64 niedowartościowanie
    EV/EBIT 8,81 3,63 19,71 50,00 niedowartościowanie
    EV/Przychody 1,11 0,19 2,85 47,56 niedowartościowanie

Analiza wskaźnikowa pokazuje NIEDOWARTOŚCIOWANIE.

• Re: Czas na odreagowanie - dobry moment - Wycena wg StockWatch Autor: bolo7 [89.75.113.*]
    sądzisz, że Janko Spekulanko naprawdę uwierzył, że Polna to bankrut? ;)
    to skupujący dziś szczęśliwy jest :)

Najbardziej miarodajna jest zdaje się wycena według wskaźnika EV/EBIT, która wynosi 22,52
    a Jethro wychodziło więcej?
  • Re: Czas na odreagowanie - dobry moment - Wycena wg StockWatch Autor: coolturalny [217.171.61.*]
    Nie bardzo mnie interesuje w co wierzy Janko..... zdecydował - trudno jego wybór.
    Tak mnie natchnęło na publikacje wskaźników odnośnie wątku Jethro :)
    Boooo - najwyższa pora na ODREAGOWANIE i to nawet bez decyzji zarządu, info powinno tylko podsycyć ogień do większego wzrostu.
  • Re: Czas na odreagowanie - dobry moment - Wycena wg StockWatch Autor: bolo7 [89.75.113.*]
    coolturalny, dobrze, że je przypomniałeś (pod warunkiem, że nie będziesz tego robił 28 razy dziennie, jak "ola", ha-ha :)

parę moich dzisiejszych postów zabarwionych jest nutką ironii - może wynika to z tego, że czekamy tu na info o przejęciu Ponaru, jak przytoczony niedawno na forum Żyd na świeżą dostawę wieprzowiny... masa innych spółek nie wzmacnia się poprzez akwizycję, nie ma tak dobrych fundamentów, a potrafi urosnąć w związku ze związkiem... tu na tyle obrzydzono, zniechęcono spółkę wszem i wobec, że nie pojawia się naturalny popyt, który potrafił porwać do tanga nawet prawdziwych bankrutów... ehhh...
  • Re: Czas na odreagowanie - dobry moment - Wycena wg StockWatch Autor: ~ola [193.58.232.*]
    # BEZ PONARA - LEŻYCIE !! ##
  • Re: Czas na odreagowanie - dobry moment - Wycena wg StockWatch Autor: slonce_karpat [83.4.174.*]
    ola....chyba się zakocham....
  • Re: Czas na odreagowanie - dobry moment - Wycena wg StockWatch Autor: ~pijok [83.22.135.*]
    ....Ja to nawet leżę z ponarem...
    Koledzy , czy to prawda że jesteśmy już w dupie..?
    Tylko kulturalne i merytoryczne , odpowiedzi proszę...
    Czy jesteśmy już w d..pie? Być może... popatrz pijok na wykres w czerwcu, lipcu, sierpniu, widzisz jak tam ładnie wyrysowało d..pę? Miejmy nadzieję, że teraz też tak rysuje i że jest to ten najbardziej wysunięty zadek -nie zwracaj uwagi na pryszcze -:)

To AT - w trochę innym ujęciu :), a fundamenty - na moją wiedzę nic się nie pogorszyło, czyli w najgorszym przypadku wchodzi w rachubę zakopanie na zimę, przysypanie liśćmi, żeby nie przemarzło... i dopiero na wiosnę... chyba, że jednak swaci się przebudzą z letargu, bo goście weselni się niecierpliwią; a to już nieładnie... i psuje opinię swatom, nie Państwu młodym...

Nie wiem, co inni o tym sądzą ;)
  • Re: Czas na odreagowanie - dobry moment. Autor: ~Machine [212.244.235.*]
    Chłopie daj sobie spokój! Szmata leci jak kamień na dno. Tylko że jest jeden problem. DO DNA DALEKA DROGA!

No ale z takim akcjonariatem. Ty się nawet cieszysz jak wprowadzają jeden wolny dzień pracy w tygodniu. Idąc twoim inteligentnym tokiem rozumowania to gdyby pracowali tylko JEDEN dzień w tygodniu byłoby jeszcze lepiej!

Gratuluję takiego akcjonariatu!
  • Re: Czas na odreagowanie - dobry moment. Autor: ~ola [193.58.232.*]
    # BEZ PONARA - LEŻYCIE !! ##
  • Re: Czas na odreagowanie - dobry moment. Autor: Funky_Monkey [85.89.173.*]
    Rozumiem twoją frustrację spowodowaną spadkiem kursu, ale nie wiem dlaczego sądzisz, że to moja wina? Co do 4-dniowego tygodnia pracy, to chyba lepiej jak pracują intensywnie 4 dni w tygodniu i tną koszty zatrudnienia, niż gdyby mieli pracować 5 i w ten jeden dodatkowy dzień nic nie robić. To, że nie ma roboty, a Police i inne tego typu kombinaty nie składają zamówień - to jest czynnik rynkowy, na który zarząd Polnej nie ma najmniejszego wpływu. Natomiast ma wpływ na sterowanie niektórymi kosztami, niektórymi. Miałby również wpływ na szukanie zamówień w innych sektorach .... ale z takim niedowładnym marketingiem szybko tej luki nie zatkają. I dlatego nie dziwmy się, że kurs poleciał na pysk. Teraz pewnie odreaguje na 14-15 zł ... a co dalej? Wszystko zależeć będzie od informacji napływających ze spółki. Jeżeli nie będzie jakichś nowych, pokrzepiających komunikatów, to wracamy z powrotem na poziomy z wezwania.
  • Re: Czas na odreagowanie - dobry moment. Autor: ~slowan [89.174.214.*]
    A nie "mowilem" no i se zjechala polanka...ze bedzie dolowanie KUPILEM MALUTKI PAKIECIK PO 13 zlociszy wiec jak cena bedzie zadowalajaca to chetnie wam go wypcham moze dzis...zobaczymy...bo przeciez przynajmniej o jednego zlocisza kupilem ja za wysokoooooo....
  • Re: Czas na odreagowanie - dobry moment. Autor: ~załamka [89.79.21.*]
    taaaa... masz odreagowanie na 13, a potem zjazd na 9 i od reagowanie na 9,5 a potem to juz masakra
    Załamka, nie załamuj się - bedzie dobrze.
  • Avalon sprzedał - ciekawe komu ? Autor: coolturalny [217.171.61.*]
    ZAWIADOMIENIE O ZBYCIU AKCJI SPÓŁKI

Raport bieżący nr 130/2009

Zarząd Ponar S.A. (Emitent, Spółka) informuje, iż w dniu dzisiejszym (tj. 09 grudnia 2009 r.) Spółka otrzymała zawiadomienie o zbyciu w dniu 08 grudnia 2009 r. przez spółkę AVALON Sp. z o.o. na podstawie Umowy sprzedaży akcji, poza rynkiem regulowanym 1.819.965 (słownie: jeden milion osiemset dziewiętnaście tysięcy dziewięćset sześćdziesiąt pięć) sztuk akcji zwykłych na okaziciela spółki Ponar S.A. z siedzibą w Wadowicach, stanowiących 5,0008% w kapitale zakładowym oraz 5,0008% głosów na Walnym Zgromadzeniu.
    Przed zawarciem powyższej transakcji spółka Avalon Sp. z o.o. posiadała 1.919.965 (słownie: jeden milion dziewięćset dziewiętnaście tysięcy dziewięćset sześćdziesiąt pięć) sztuk akcji zwykłych na okaziciela Spółki Ponar S.A. stanowiących 5,2755% w kapitale zakładowym oraz 5,2755% w ogólnej liczbie głosów na Walnym Zgromadzeniu.

W związku z powyższą transakcją spółka pod firmą AVALON Sp. z o.o. aktualnie posiada 100.000 (słownie: sto tysięcy) sztuk akcji zwykłych na okaziciela stanowiących 0,2747% w kapitale zakładowym oraz 0,2747% w ogólnej liczbie głosów na Walnym Zgromadzeniu.
    Jednocześnie spółka AVALON Sp. z o.o. oświadczyła, że: - nie posiada podmiotów zależnych, które posiadałyby akcje spółki Ponar S.A., - nie zawierała umów, której przedmiotem jest przekazanie uprawnienia do wykonywania prawa głosu, o której mowa w art. 87 ust. 1 pkt. 3 lit. c Ustawy o ofercie publicznej.

Podstawa prawna: art. 70 pkt. 1 ustawy z dnia 29.07.2005 r. o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych

Data sporządzenia: 2009-12-09 System: ESPI
  • Re: Avalon sprzedał - ciekawe komu ? Autor: bolo7 [89.75.113.*]
    Generalnie można zaobserwować w Ponarze przemeblowania - ostatnio do Zarządu weszła babka z Jupitera...
    Zdaje się, że jest to zamiatanie pod "nową miotłę" rodem z Przemyśla (nie ma innego chętnego na sprzęt ponarowski, bo nie każdy będzie potrafił przeprowadzić dobrą restrukturyzację tego z lekka zapuszczonego biznesu). Poczekamy, zobaczymy. Uważam, że i na Polnej i na Ponarze kurs szoruje po dnie lub przynajmniej w jego pobliżu, a jeszcze przed Świętami pójdzie ostateczne info.
    Dziwne zachowanie tej firmy PAVULON czy jakoś tak. I to na lilka sesji przed domniemanym przejęciem. Może już coś wiedzą? Tylko co?
  • Re: Czas na odreagowanie - dobry moment. Autor: coolturalny [217.171.61.*]
    Dopóki nie poznamy szczegółów nic nie można powiedzieć. Sprzedali poza rynkiem, więc mogli dostać cene która ich zadowoliła. Co innego jak by sprzedawali podczas sesji, można by się domyślać, że coś jest nie tak...
  • Re: Czas na odreagowanie - dobry moment. Autor: ~ola [193.58.232.*]
    "Pavulon" kupił po 5zł ??? Po ile sprzedał ??

### BEZ PONARA - LEŻYCIE !!! ###
  • Re: Czas na odreagowanie - dobry moment. Autor: ~pijok [79.191.230.*]
    ...czyli nie jesteśmy w tzw. "dupie"...?
  • Re: Czas na odreagowanie - dobry moment. Autor: bolo7 [89.75.113.*]
    pijok, jesteśmy w d.pie, w sensie AT, a więc dobrze napisałeś niedawno - popatrz na wykres, zakładając, że patrzysz od odpowiedniej strony ;)

jako, że pisałem wczoraj, że mam nadzieję, iż jest to najbardziej wysunięta część zadka, to nie powinno być gorzej, z przejściem w końcu na nogę (z finałem na 20 kilka zł)

"ola", nawet spamować nie umiesz - zapamiętaj raz na zawsze: TO PONAR LEŻY BEZ POLNEJ, A NIE POLNA BEZ PONARA. Ponar nie poradził sobie z hydrauliką i chętnie się tego wyzbędzie i to go uratuje. Polna natomiast nieźle sobie poradziła w czasie kryzysu, ma dodatkowo parę baniek gotówki i przeprowadzi bez problemu właściwą restrukturyzację. Na przykład jak trzeba będzie zwolnić 30% załogi Ponaru to zawsze łatwiej będzie to robić komuś z Polnej, niż z Ponaru, związanemu w taki, czy inny sposób emocjonalnie z członkami załogi... I inne, np. łatwiej będzie wporwadzać rygorystyczne oszczędności, wycinać zbędne elementy zakładu... Finalnie ta część wadowicka nowej Polnej powinna generować większy zysk, niż część przemyska.
    a i nie dopisałem w końcu, że nawet to, że Polna jak przejmie hydro Ponaru i sobie z tym poradzi bez większego problemu, nie oznacza, że to jest jedyny sposób tej spółki na rozwój poprzez akwizycję. I to jest właśnie przewaga Polnej w prowadzonych rozmowach, nie do przecenienia...
  • Re: Czas na odreagowanie - dobry moment. Autor: ~ed [85.119.21.*]
    że tez was nikt nie zwolni z tego forum za pisanie bzdur...
    no tak ale takich mistrzów w laniu wody i zmianie pogladów jak choragiewki to ze świeca szukać
    Przyjacielu, jeżeli masz jakiekolwiek pretensje, to kieruj je nie pod adresem forumowiczów z Bankiera, a pod adresem: 37-700 Przemyśl, ul. Obozowa 23, tel. 16 678 66 01.
    Ed, o co Ci znowu chodzi człowieku, że trafiamy w sedno naszymi postami?

Jedynymi chorągiewkami w tym bałaganie jest Zakonek i Jakubas (ten to prawdopodobnie z wyrachowania, nie podejrzewałbym go o taką nieklarowność, niezdecydowanie...).

My co najwyżej komentujemy na bieżąco to, co się dzieje na Polnej, czego można by było od takiej spółki oczekiwać, a czego nie otrzymujemy... Czego Ty chcesz, żebyśmy pisali, że jest świetnie pomimo tego, iż nas niemiłosiernie czołgają ile wlezie? Albo żebyśmy jednak zaczęli pisać, że Polna to jednak badziewie (z czego byłbyś zapewne zadowolony), co nie jest oczywiście zgodne z prawdą?

Jeśli już ktoś miałby być zwolniony z pisania na forum, to napewno Ty, bo absolutnie nie jesteś i nawet nie sprawiasz wrażenia osoby zainteresowanej zainwestowaniem pieniędzy w ZA Polna. A to forum chyba jest przeznaczone dla takich osób.
    trafiacie w sedno waszymi postami? a to dobre - poczytajcie sobie brednie, które wypisywaliscie pół roku temu, trzy miesiace temu, miesiac temu, rzeczywistośc was za kazdym razem przerasta, a wasze analizy za kazdym razem sa o kant d... potluc,

tymczasem mnie zaskuje i caly czas zadziwia jedna rzecz - jaki jest cel pisania tych banialukow? czy chcecie bezustannie wprowadzac w blad uzytkownikow bankiera? czy chcecie poprawiac poziom waszego samozadowolenia? czy tez jestescie jednak nieudolnymi naganiaczami?

co do tego czy Polna jest dobra spolka, mozna powiedziec zdaniem klasyka - kon jaki jest kazdy widzi
    Do Ciebie, to gorzej niż grochem o ścianę... wiem, nie rozumiesz, co to znaczy reagowanie forumowiczów na zmieniające się okoliczności w spółce NIEZALEŻNE !!! od nas... Myślę jednak, że Ty mimo wszystko to doskonale to rozumiesz, a rolą Twoich postów jest po prosru tylko i wyłącznie się pastwić. Czy robisz to na zlecenie?

O jakim wprowadzaniu w błąd mówisz? Konkretnie proszę.
    konkrety - zajrzyj sobie do swoich wczesniejszych postow, ktore jednostronnie przedstawiaja temat, bez zadnej analizy mozliwych scenariuszy negatywnych, i niestety kolejne miesiace pokazuja, ze te scenariusze negatywne caly czas Was zaskakuja,
    wiec pytam - po co ta pisanina - jednak naganianie?
    Ed, czy Ty naprawdę nie możesz tego zrozumieć, czy cały czas uparcie grasz swoją rolę?

Po pierwsze - jeśli jesteś obiektywny, to znajdziesz również negatywne scenariusze w wydaniu moim oraz pozostałych uczestników forum.
    Po drugie oczywistą rzeczą jest, że tych pozytywnych jest więcej, niż negatywnych. Czego Ty być oczekiwał? - że każdy z nas upolował sobie Polną, wysupłując ją z grona wielu spółek niedoszacowanych, z dobrymi fundamentami, wyśmienitą sytuacją finansową (zwłaszcza jak na czasy kryzysu), możliwościami rozwoju; akcje zakupione w związku z tym i dlaczego mamy nie liczyć na to, że zrealizują się pozytywne scenariusze? Czy oczekujesz, że będziemy masochistami? Nie dość, że normalne było, jest i będzie, że oczekujemy pozytywnego rozwoju wydarzeń, to wręcz MAMY PRAWO TEGO OCZEKIWAĆ !!! jako współudziałowcy tej firmy. Tego oczekują nawet akcjonariusze od spółek w nieporównywalnie gorszej sytuacji od Polnej! Czy Ty to w końcu zroumiesz? Czy Ty to chcesz zrozumieć? Bardzo wątpię.
    o jakich dobrych fundamentach mowisz? jaka świetna sytacja finansowa? firma przez najblizsze miesiace zanotuje spadek sprzedazy i pogorszenie rentownosci - po prostu kryzys objawil sie tu nieco pozniej
    co z tego, ze firma ma gotowke, jesli nie ma pomyslu, co z nia zrobic,
    teraz dodatkowo, czesc gotowki pojdzie na sfinansowanie biezaczej dzialalnosci,
    jezeli oczekujecie pozytywnego rozwoju wydarzen, to moze podpowiedzcie zarzadowi, co ma zrobic zeby bylo lepiej, lub zgloscie zie do p. jakubasa z informacja, ze macie pomysl na biznes
    na razie siejecie tu jakies fatamorgany bez konkretow i dlatego odbieram to jako wyjatkowo perfidne naganianie, bo przykryte plaszczykiem elegancji i "analiz"
    Czy Ty jesteś od Zakonka albo od Jakubasa? Bo tak piszesz, jakbyś był... Jesteś śmieszny, oczekując, żebyśmy my mieli podpowiadać Zakonkowi, jak się zarządza firmą, również w czasie kryzysu. ON ZA TO POBIERA WYNAGRODZENIE również z naszych pieniędzy, ponieważ jesteśmy współwłaścicielami tej spółki. Niestety mniejszościowymi czyli w zasadzie bez możliwości wpływania na decyzje. Nas w tej sytuacji reprezentuje Jakubas, posiadający praktycznie połowę udziałów.

Czyli według Ciebie Polna to bankrut lub chociażby badziewie?

Ed, czy miałeś akcje Polnej lub je masz, czy dopiero zamierzasz je zakupić w najbliższej prszyłości? Proszę o konkretną odpowiedź.
    1/ nie jestem od jakubasa, to raczej Wasz czołowy naganiacz cały czas głosi peany na jego cześć
    2/ nie, myslisz się, pan Zakonek pobiera wynagrodzenie z pieniędzy, które zarabia firma, nie z pieniedzy akcjonariuszy;
    jeżeli uważasz, że z Twoich pieniędzy, to powinienieś zaprzestać inwestowania, w przciwnym przypadku załoz społke, wnieś kapitał, powołaj mnie na prezesa i płać mi z kapitału, a ja nie bede nic robił,
    3/ to, że jesteście mniejszosciowymi akcjonariuszami, nie przekreśla waszych praw, bo z tego jak sadze, razem macie jakiś pokaźny udział, a jakbyscie się skrzykneli, to byscie razem wprowadzili swojego przedstawiciela do Rady nadzorczej
    4/ Polna to nie bankrut, ale badziewie - spółka, która ma dopiero przed soba dołek koniunktury i w związku z tym nie przedstawia wiekszej wartości inwestycyjnej, może za kilka -kilkanaście miesięcy sytuacja się poprawi,

5/ ostatnie pytanie nie ma zwiazku z tematem,
    Ad. 2 "Z pieniędzy, które zarabia firma" - to co, jeśli firma ma stratę, Zakonek dopłaca? Skoro trudno Ci zrozumieć moje całościowe podejście do tematu, to może od innej strony - wyobraź sobie sytuację, że Zakonek przestaje pobierać teraz swoją pokaźną pensję - co się stanie z zaoszczędzonymi pieniędzmi?
    Masz chrapkę na stanowisko Prezesa Polnej, a tu zbierasz informacje, jak mógłbyś lepiej zastąpić Zakonka? I już zapowiadasz, że nie robiłbyś nic? ;/
    Ad. 3 Nie rozśmieszaj mnie.
    Ad. 4 To jest Twoje zdanie, do którego masz prawo.
    Ad. 5 Jeśli nie potrafisz doszukać się związku, to po prostu mi na nie odpowiedz, bez związku z bieżącą dyskusją, czy to takie trudne? Nawet podpowiedziałem Ci niektóre możliwe wersje...
    nie wyobrazam sobie sytuacji, w ktorej prezes spolki gieldowej nie pobiera pensji, koszty Zakonka stanowia koszty uzyskania przychodu, strata i zysk nie maja tu nic do rzeczy, kapital akcjonariuszy ma charakter dlugoterminowy i powinien byc uzyty na finansowanie aktywow trwalych, nie na wyplaty pensji dla prezesa,
    nie mam chrapki na stanowisko prezesa, bo za slabo znam branze,
    myslalem, ze TWA to zbior bardzo duzych inwestorow, stad moja uwaga o radzie nadzorczej,
    mam drobna ilosc akcji Polnej, co wzmacnia moj mandat na wypowiadanie sie tutaj
    nie lepiej sprzedać nawet te parę akcji "badziewia" i obracać nimi na innych wyśmienitych spółkach?
    nie, dzięki temu jestem w elitarnym gronie posiadaczy Polnej,
    poza tym przecież mówiliscie, że wzrośnie do 100 PLN, dlatego poczekam razem z Wami, a ponieważ w to nie wierzę, to mam niedużo tych akcji
    w obecnych okolicznościach oczywiście absurdalne jest mówienie o 100 zł w najbliższym czasie, ale sądzisz, że jak Polna w końcu przejmie jakąś firmę, dobrze to zsynchronizuje z obecnym zakładem, powróci do tego ożywienie na rynku, pełna hossa na giełdzie, a nie windowanie wybrańców, to wówczas cena nie osiągnie trzech cyfr?
    nie, w obliczu zwolnienia w branzy, cala gotowka, ktora posiadaja nie moze byc uzyta na przejecie, wiec konieczna jest nowa emisja; po przejeciu nastepuje czas "synchronizacji" (1-2 lata), dopiero wtedy moga byc jakies efekty; czyli najwczesniej za trzy lata;
    Polna nie powinna byc notowana z wiekszym P/E niz 10-15, bo to nie jest wzrostowy sektor, tylko sektor dojrzaly, poniewaz zyski do konca 2010 beda slabe, dla mnie nie ma podstaw, zeby cena przekroczyla 20 PLN, a i te 20 PLN to bardzo duzo jak na obecne realia
    To jest Twoje zdanie, z którym się nie zgadzam, a do którego masz oczywiście prawo. To i tak dziwię Ci się, ze chcesz trzymać nawet parę akcji w takiej "beznadziejnej" spółce, nie możesz lepiej zainwestować tych paru złotych?
    Już pisalem wyzej , byc posiadaczem Polnej, to oznaka prestizu i przynaleznosci do elitarnego grona. na ten cel warto poswiecic nieco grosza. Zeby zarobic na innych spolkach, trzeba stracic na Polnej
    A już myślałem, że jesteś tylko naganiaczem na spadki, a Ty jesteś po prostu snobem ;)
    Kup sobie może karnet na przedstawienia Kammela :) Taniej wyjdzie, a i pochwalić się będziesz mógł znajomym...
    niestety, Kammel mnie nie pociąga, wolę inne snobistyczne atrybuty, w tym Polną
    Jaja jak berety. Ten PAVULON sprzedał akcje po 5 zł, przy kursie rynkowym 2 zł:)
    i nie piszcie bzdur o poziomach wsparcia - mial byc stop na 14, potem na 13, tymczasem o ile mnie wzrok nie myli, teraz jest 12,61
    dla spolki tak malo plynnej, uzytecznosc AT jest raczej ograniczona, zniechecenie spokojnie moze sprowadzic cene ponizej 10 PLN
  • Re: Czas na odreagowanie - dobry moment. Autor: pablo7 [79.162.84.*]
    to ja ci napisze ed ze 12,20 to jest mocne wsparcie a nie zadne 10
    pozyjemy, zobaczymy
  • Re: Czas na odreagowanie - dobry moment. Autor: ~Monika [83.26.83.*]
    Bez ponara odreaguje ale na 9zł.....................
  • Re: Czas na odreagowanie - dobry moment. Autor: coolturalny [217.171.61.*]
    Co wy z tym Ponarem. Już nie ma o czym mówić, najwyraźniej nie było warto pakować się w ten interes.
    Teraz my swoją drogą, Ponarowcy swoją.
    Czytam i oczom nie wierzę. Niektórym tutaj się marzy następna emisja. Człowieku, czyś ty się dopiero obudził? Emisja już była .............. i zatruła nas tu wszystkich, niczym emisja CO2. Daj już spokój, bo pieprzysz co bądź!
[x]
POLNA -1,84% 16,00 2017-11-27 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.