• ARP Autor: ~PKC [31.175.34.*]
    Dotrzyma terminu, czy kolejna obsuwa?
  • Re: ARP Autor: ~Putin [77.91.30.*]
    Jeszcze się nie zdarzyło żeby marcinek jakiegoś terminu dotrzymał. Ale jak dotrzyma to będę w wielkim szoku.
  • Re: ARP Autor: ~PKC [46.112.222.*]
    To już chyba jasne, że nie dowiozą terminu ARP.
    W poniedziałek Espi o kolejnym terminie, albo o rezygnacji z projektu.
    I przyczyna zwały na kursie się wyjaśni
  • Re: ARP Autor: ~drabzi [83.175.187.*]
    dokładnie, tylko zamiast ESPI to prezes poinformuje poprzez Yoshi Insight, podajcie maila to wyślą Wam newslettera. Paranoja.
  • Re: ARP Autor: ~Realista [46.20.58.*]
    2 przesuniecia terminu ARP to czesta sytuacja, niemniej tutaj na 99% bedzie kolejne przesuniecie terminu lub calkowite odstapienie. MDR obecnie na trudnym etapie, ktory trwa od 6 do 18 miesiecy nawet. Moze tez tego etapu nie przejsc. Wiec moze grudzien 2028 jest terminem na otrzymanie MDR !
  • Re: ARP Autor: ~Rafi [37.31.132.*]
    Powinieś mieć ksywe bystre oko
  • Re: ARP Autor: ~Zigi [83.175.179.*]
    Chyba jedno oko na maroko drugie na kaukaz.
  • Re: ARP Autor: ~PKC [46.112.222.*]
    Jeżeli przesuną kolejny raz termin, a przesuną, to fatalnie to świadczy o wiedzy zarządu za co się zabierają oraz umiejętności zarządzania projektami.
    Jeżeli po pierwszej obsuwie, nie są w stanie realistycznie ocenić co jest do zrobienia oraz ile czasu to zajmie plus na bufor czasowy, to jak tu można wierzyć w jakiekolwiek komunikaty czy zapewnienia.
    Tak jak ten na fejsbuku, że prawdopodobnie wychodzi duży inwestor, ale nie martwa się, bo u nas wszystko w porządku i pod kontrolą.
    A tydzień później, sorry potrzebujemy więcej czasu, nie panujemy nad projektem.
  • Re: ARP Autor: ~Hehe [84.40.239.*]
    Dokładnie jestem tego samego zdania.

Wychodzi duży inwestor ? OK nic się nie dzieje, zdarza się.

Newsletter ? Zapiszcie się. Nie działa ? Trudno.

ARP ? Do końca roku będzie rozstrzygnięcie. W grudniu info - a jednak do końca marca.

To jak w październiku dawali info że rozpoczynają rozmowy z ARP, to co oni myśleli ? Że wniosek o dofinansowanie centum transplantacji składa się przez aplikację w telefonie ???

Ciekawe czy ewentualne info wpadnie w ogóle w tym tygodniu.
    Znowu trole spadkowe nadają dla nich już za dużo odbiło.
  • Re: ARP Autor: ~Mózg [31.178.136.*]
    https://biznes.pap.pl/wiadomosci/firmy/yoshi-innovation-sa-192025-zmiana-terminu-zakonczenia-etapu-organizacyjnego
    zwracam uwagę na to coś trzy po trzy o przejrzystości...
  • Re: ARP Autor: ~Gebels [91.94.116.*]
    Prezes jeszcze nigdy w życiu nie złożył zdania bez kłamstwa.
    Ale beka, o masakra XD

Ja nie rozumiem, to jak zaczęli składać wniosek, to nie widzieli całego wniosku jaki składają?

To co, oni co kilka tygodni otwierają kolejną stronę, i mówią – oh, to jest jeszcze kilka stron do uzupełnienia ?

A albo innych papierów do zebrania, ojejku – musimy znów przełożyć termin.

Jak się za to wzięli, albo już nawet powiedzmy, po kilku pierwszych dniach zapoznali się, mniej więcej jakiś harmonogram, cokolwiek, plan procedowania takiego wniosku, to oni nie mieli pojęcia za co się biorą?

No ja nie rozumiem o co tutaj chodzi ?

XD

A za miesiąc co powiedzą, wniosek był tak skomplikowany że odpuściliśmy sobie ARP ??
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [31.60.101.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: ARP Autor: ~Szok [37.31.44.*]
    Przecież tak samo było z MDR. Miało być w kwartał :D Jak dostarczyli pudło to się okazało, że przy dobrych wiatrach będzie w 2027, o ile to w ogóle działa :D
  • Re: ARP Autor: ~PKC [31.175.40.*]
    O 23:59 poinformuje o przesunięciu/ rezygnacji?
    Trole spadkowe dziś wychodzą z siebie
    Ja byłem na targach w Warszawie teraz ostatnio, bo chciałem osobiście zobaczyć to pudło. Pudło jak pudło, ale najbardziej mnie zainteresowało to że byłem chyba pół godziny przy stoisku, a tych dwóch chłopaczków siedziało sobie za jakąś kurtynką i jadło jakąś zupkę chińską. Zero jakiegokolwiek zainteresowania zarówno z ich strony jaki ze strony potencjalnych klientów, przynajmniej w tym okresie kiedy ja tam byłem.

Pajac inwestor będzie naganiać trzeci rok że już jutro jest tutaj 100 zł.
  • Re: ARP Autor: ~Szok [37.31.44.*]
    Wiem, kojarzę ich. Bezskarepetowiec i ten drugi, infantylny jak teksty Zigiego. Może to nawet on :D
  • Re: ARP Autor: ~PKC [31.175.40.*]
    Kluczowy projekt dla przyszłości spółki. Mija ustalony z ARP termin i co?
    Zero Espi co dalej.
    Zero odniesienia w newsletterze.
    Jesteście poważni?
    Zero szacunku do akcjonariuszy
    To nie jest pierwszy raz kiedy robią w ten sposób. Przemilczanie niedotrzymanych terminów to ich utarty schemat działania(podobnie jak ogłaszanie umów albo listow intencyjnych po których nie ma żadnych nastepstw).
    Ja już do tego przywykłem i niczego innego się po nich nie spodziewałem.
    Ja proponuję po prostu zgłosić to do KNF.

Jeśli w najbliższych dniach, powiedzmy do końca tygodnia nie pojawi się żaden komunikat – cokolwiek przesunięcie terminu, czy jakaś ewentualna umowa to po prostu zgłosić to do KNF.

Powiecie że już przywykliśmy – a ja powiem przywykliście dlatego że sobie na to pozwalacie. Oni wiedzą że mogą robić co chcą ze swoimi akcjonariuszami bo wszyscy to po prostu akceptują.

2023 r. – wiosna. Zerknijcie sobie w kanał ESPI. Co dwa tygodnie był komunikat że podjęto z kimś rozmowę, podjęto negocjacje, ktoś wyraził ewentualne chęci zakupu urządzenia w przyszłości, cokolwiek.

Wywalili przez te kilka lat papier który mieli, teraz nie ma papieru, nie ma komunikatów kurs leży nisko, nikt nawet ze spółki się do tego nie chce odnieść.

Ktoś wywalił ostatnio papier, zbił kurs do prawie 0,60 zł, a spółka na Facebooku podaję komunikat „to chyba jakiś główny inwestor wychodzi ale poza tym wszystko jest OK”.

To jest normalne ??
    A te trole dalej nadają jak im się spodobało.
  • Re: ARP Autor: ~fifarafa [85.14.87.*]
    oczywiście że jest normalne, z dwóch powodów:

1. to nie twoja spółka i nie będziesz decydować co będa publikować
    2 publikuja to co musza, nie to co chcesz
  • Re: ARP Autor: ~Mati [89.187.179.*]
    Jeśli obietnica bez pokrycia wpłynęła na kurs akcji (np. wywołała wzrosty, po których "wtajemniczeni" sprzedali akcje), to na wniosek poszkodowanych wkraczają organy kontrolne. Tu mamy szereg obietnic bez pokrycia.
  • Re: ARP Autor: ~JanuszM [185.165.240.*]
    Doprowadzicie do zawieszenia spółki i ulicy zrobicie na złość. Swoją drogą prezes też mógłby być bardziej powściągliwy, "nie zobowiązuj się do rzeczy, których nie planujesz zrobić”.
    Janusz, mi nie chodzi o to żeby zawieszać spółkę tylko tak jak sam zwróciłeś uwagę – prezes powinien być w takim wypadku bardziej powściągliwy w składanie jakichkolwiek deklaracji, obietnic czy terminów.

Ja nie mam problemu z tym że coś może trwać ileś miesięcy, tylko trzeba powiedzieć wprost – spodziewany termin np., koniec sierpnia 2026.

Każdy by wtedy inaczej patrzył. A jeśli coś jest jako deklarowany tera termin a co drugi miesiąc a potem ten termin jest przekładany to jak mam na to patrzeć?

Ja rozumiem że Ty za to nie odpowiadasz, nie mam pretensji do Ciebie czy do kogokolwiek tutaj na forum.

Ale ludzie którzy są akcjonariuszami tej firmy mają prawo oczekiwać sprawiedliwego traktowania, z szacunkiem.

Jakbyś pożyczył mi powiedzmy 1000 zł, a ja bym przychodził do Ciebie co miesiąc z tekstem wiesz co słuchaj narazie nie mam hajsu oddam Ci za miesiąc. Za miesiąc przychodzę i mówię tak wiesz co szedłem do Ciebie ale portfel wypadł mi z kieszeni. Następnym miesiącu mówię wiesz co miałem 1000 zł ale okazało się że nie wziąłem z domu, poczekaj jeszcze miesiąc.

To jakbyś się czuł?
    Jakbyś mówił, że nie masz i oddasz za miesiąc to i tak byś sie zachował lepiej jak marcinek. On coś obiecuje a jak mija termin to nabiera wody w usta i milczy. Taki typ człowieka co jakbyś dzwonił do niego po kasę żeby Ci oddał, to by telefonu nie odbierał, a na ulicy uciekał albo udawał, że Cie nie zna.
    Możliwe że to oni obaj. Nie wiem ile dokładnie jesteś tu na tym forum ale już kilka miesięcy temu razem z całym forum wyjaśniliśmy że inwestor często posiada insiderskie informacje.

Więc w momencie kiedy firma podpisała umowę z nowym animatorem rynku, wtedy nagle pojawił się inwestor, albo to jest po prostu któryś z pracowników który ma informacje i nagania na zakup papieru.

Naganiał że nie spadnie poniżej 2 zł, teraz jak zrobiła się zwała, wywalili sporą część tego co mieli, to nagle inwestor zamilkł i udaje skruchę że niby szkoda on nie wiedział itd.
[x]
YOSHI 5,00% 1,05 2026-04-02 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.