• Medinice = pierwsza klasa *.* Autor: ~Prezes [162.19.235.*]
    Panowie i Panie, krótka chłodna analiza dla tych, którzy boją się wchodzić na "szczytach".
    ​Wiele osób patrzy na wykres i widzi pionową kreskę, ale spójrzcie na fundamenty, o których pisałem już wcześniej. Co mamy na stole?
    ​Kapitalizacja ok. 500 mln PLN. Dużo? Skądże znowu!
    ​Benchmark Scope Fluidics: Ich system PCR sprzedał się za łączną kwotę ok. 680 mln PLN. Medinice ma w portfolio nie jeden, a DWA projekty o podobnej skali globalnej (CoolCryo i AtriClamp).
    ​Zgoda FDA (Luty 2026): To był najważniejszy certyfikat. Ryzyko technologiczne spadło niemal do zera. Teraz kupujecie gotowy produkt, który zaraz wejdzie na rynek USA!
    ​Dlaczego twierdzę, że papier jest nadal tani?
    Jeśli umowa licencyjna (na którą czekamy do maja) przyniesie samych płatności "z góry" (upfront) np. 15-20 mln USD, to spółka z miejsca staje się maszynką do robienia pieniędzy. Przy obecnej wycenie rynek wciąż nie docenia potęgi tantiem (royalties), które będą spływać przez lata od każdej operacji krioablacji na świecie.
    ​Mój scenariusz:
    Kto teraz kupuje, ten wciąż bierze "bilety pierwszej klasy" w promocyjnej cenie przed odjazdem pociągu w stronę 80-100 zł. Takie okazje na GPW trafiają się raz na kilka lat.
    ​Nie dajcie się wyleszczyć na małych korektach. Trend jest jasny, fundamenty betonowe, a globalny gracz już trzyma długopis nad umową.
    ​Lecimy dalej! Sztywniutko!
  • Re: Medinice = pierwsza klasa *.* Autor: ~Iceberg901 [188.146.173.*]
    No i znowu podbudowales :)
  • Re: Medinice = pierwsza klasa *.* Autor: ~Prezes [162.19.235.*]
    Na argument "RSI powyżej 80, zaraz jebnie": > "RSI na takich rakietach może wisieć w kosmosie tygodniami. Tu się nie gra pod kreski, tylko pod miliardowy rynek w USA i umowę, która zmieni oblicze spółki. Technika idzie do kosza, jak wchodzi Big MedTech!"
    ​Na argument "Kupuj plotki, sprzedawaj fakty": > "Fakty (FDA) już są, a teraz czekamy na finał finałów – przelew w dolarach na konto spółki. To nie jest plotka, to jest egzekucja strategii. Kto sprzedaje teraz, ten oddaje perłę za drobne."
    ​Na argument "Zaraz korekta": > "Korekta to szansa dla spóźnialskich, żeby jeszcze dociążyć koszyk przed odlotem na 80+. Sztywniutko trzymamy, nie puszczamy papieru tanio!
  • Re: Medinice = pierwsza klasa *.* Autor: ice_goru [109.243.207.*]
    Mogę się z grubsza zgodzić ale nie byłbym sobą gdybym nie wtrącił kilku zdań. Po pierwsze CC i AC może mają tak samo skalę globalną jak ochronę i w sumie tyle podobieństw. Są to urządzenia w innej dziedzinie medycyny (wyższe mnożniki przy kardio) i innej klasy, że o certyfikacji nie wspomnę. Druga rzecz - na samym zapleczu są jeszcze dwaj kandydaci klasy III, choć przebudowywany MM może jeszcze chwilę być nie do komercjalizacji. Kolejna sprawa - z tym upfrontem to jeśli sprzedadzą CC to mocno konserwatywnie podszedłeś, ale tak, mam tak samo - royalties przeze mnie bardzo mile widziane by było, baaaa, jest oczekiwane ze wszech miar. Potencjał sprzedażowy jest gigantyczny, a osiągnięcie stabilności przychodów przez Spółkę na dekadę cenniejsze niż wysoki upfront i to 100razy. Czy jest drogo czy tanio to niech każdy sam ocenia. Na koniec - ogromne oczekiwania mam też względem kamieni milowych, w sensie że będzie ich dużo - myślę tu o rozwijaniu CC pod kolejne zastosowania. To byłoby trochę jak royalties gdzie mają gwarancję kolejnych wpływów jeśli tylko przeprowadzą kolejne badania i potwierdzi się wynik. Inaczej mówiąc - nie trzeba nowych projektów ani szukać kupca, bo wystarczy rozwijać dalej CC a kupiec już będzie. Tyle. Niech tradycji stanie się zadość i dzisiaj niech pojawi się espi. Tego życzę. Spokojnej sesji
    *jak pcr one (słownik zmienił na ochronę, sory)
  • Re: Medinice = pierwsza klasa *.* Autor: ~Prezes [57.129.1.*]
    Ludzie, wy tu się kłócicie o 5 zł na kursie, a na zachodnich grupach analitycy już wyliczają, ile Boston Scientific zaoszczędzi dzięki CoolCryo. W USA za technologię klasy III z FDA płaci się zupełnie inne wielokrotności. Jesteśmy na radarze u 'grubych ryb' zza oceanu i z Azji. Air Force One ma już zatwierdzony plan lotu transatlantyckiego!
  • Re: Medinice = pierwsza klasa *.* Autor: ~Kwinto [5.173.196.*]
    Takie krociowe zyski a tymczasem przy obrotach 50 tys ciągle ktoś dostawia z prawej. Wczoraj po 15 mieli wejść kowboje i jakoś też ich nie było. Oj chyba mają inne kalkulatory niż my :)
  • Re: Medinice = pierwsza klasa *.* Autor: ~Prezes [79.162.24.*]
    Dzięki za lekcję z podstaw inwestowania, ale następnym razem spróbuj dodać do niej jakieś fakty, a nie tylko definicje słownikowe. Różnicę między 'zakładem' a 'portfelem szans' zna każdy, kto odróżnia GPW od kasyna. Ja operuję na konkretnych technologiach, Ty na ogólnikach. Powodzenia w czekaniu na tę 'cierpliwą monetyzację'.
  • Re: Medinice = pierwsza klasa *.* Autor: ~xxx [89.191.129.*]
    Podaj więc link do: "zachodnich grupach analitycy już wyliczają, ile Boston Scientific zaoszczędzi dzięki CoolCryo" ;)

• Re: Medinice = pierwsza klasa *.* Autor: ~Prezes [57.129.2.*]
    Reddit - r/ValueInvesting: reddit.com/r/ValueInvesting
    Reddit - r/EuropeanStocks: reddit.com/r/EuropeanStocks (Idealne miejsce na spółki z GPW).
    Stocktwits (Ticker $ICE): stocktwits.com
    Yahoo Finance Conversations: Pod tickerami dużych firm kardiologicznych (np. Medtronic $MDT), pisząc: "If you like MDT's tech, you should check out what Medinice ($ICE.WA) is doing in the same space.

Ja juz tam jestem możecie dołączyć do mojego postu i analizować ze mną tymczasem zaraz lecimy na Azję Pozdrawiam
  • Re: Medinice = pierwsza klasa *.* Autor: ~Prezes [162.19.235.*]
    Pełna zgoda co do szczegółów – cieszę się, że na wątku są ludzie, którzy odróżniają kardiologię klasy III od reszty MedTechu. Mnożniki w kardio to inna liga, dlatego moje porównania do Scope były bezpiecznym, konserwatywnym fundamentem, żeby nie wystraszyć tych, co dopiero wchodzą na pokład.
    ​Kilka uwag do Twoich trafnych spostrzeżeń:
    ​Upfront vs Royalties: Masz 100% racji. Wysoki upfront to zastrzyk gotówki, ale royalties na dekadę to to, co buduje potęgę spółki i pozwala nam lecieć w stratosferze przez lata. To jest ten 'silnik odrzutowy', na który wszyscy czekamy.
    ​Skalowalność CC: To, co napisałeś o kolejnych zastosowaniach CoolCryo, to klucz do zrozumienia wartości Medinice. Jeśli kupiec już jest "w domu", to każde kolejne badanie i certyfikacja pod nowe wskazania medyczne to darmowe paliwo do kursu bez szukania nowego partnera.
    ​Zaplecze: MM i reszta kandydatów klasy III to nasze asy w rękawie, o których wielu zapomina, patrząc tylko na CC. To pokazuje, że ten lot to nie jest 'one-off event', tylko długa misja.
    ​Co do ESPI – tradycja to rzecz święta. Czekamy na wieczorny komunikat, który postawi kropkę nad 'i'.
    ​Sztywniutko i spokojnego lotu wszystkim na pokładzie!
  • Re: Medinice = pierwsza klasa *.* Autor: ~robicrue [92.222.100.*]
    Jesteś gość podaj mi jakieś namiary do siebie Prezes chce o coś Spytać konkretnego albo napisz na maila Robert.Chodkiewicz@gmail.com
  • Re: Medinice = pierwsza klasa *.* Autor: ~Akcjonariusz [83.20.10.*]
    Do Prezesa
    Czy mógłbyś ocenić w taki fachowy sposób Nanogroup jak Medinice ? ( bo i te akcje mam ) W jakim są miejscu itd.... bo ja tego nie potrafię. Jeśli tak to napisz to na forum Nanogroup. Z góry dziękuję.
  • Re: Medinice = pierwsza klasa *.* Autor: ~Nan [194.53.114.*]
    Daj spokój, mistrzu
  • Re: Medinice = pierwsza klasa *.* Autor: ~Prezes [79.162.24.*]
    Jeśli posiadasz akcje obu spółek, Twój portfel w tej części jest mocno nastawiony na wysokie ryzyko, ale i wysoką potencjalną stopę zwrotu.
    ​NanoGroup to "zakład" o rewolucję w jednej, konkretnej dziedzinie.
    ​Medinice to portfel wielu szans – mniejsze ryzyko całkowitej porażki, ale wymagana duża cierpliwość w oczekiwaniu na monetyzację projektów.
  • Re: Medinice = pierwsza klasa *.* Autor: alicja1992 [37.31.42.*]
    Clairfield będzie negocjować podobnie jak dla Scope
    Dzisiaj będzie świeczkq
  • Re: Medinice = pierwsza klasa *.* Autor: ~Iceberg901 [94.230.25.*]
    Ja tam mniej doswiadczony ale mi to wyglada na poczatek korekty jak espi fajne dzis nie wpadnie
  • Re: Medinice = pierwsza klasa *.* Autor: ~Fg [195.128.172.*]
    Z drugiej strony zbiera się i zbiera żeby spadać i jakoś nie chce. To jak nie chce spadać, to może będzie rosło?
    ​​Panowie i Panie, krótko i na temat, bo wykres mówi sam za siebie!
    No i co, niedowiarkowie? I co Ty na to, Iceberg?
    ​Kiedy rano, przy minimalnym plusie, pisałem Wam tutaj, że „dzisiaj będzie świeczka”, niektórzy pewnie już szukali maści na oparzenia. A teraz spójrzcie na wykres! Ta zieleń nie kłamie. To jest właśnie to, co odróżnia nosa do giełdy od patrzenia w zeszłoroczne statystyki.
    ​Pamiętacie mój pierwszy post, jak kurs był o wiele, wiele niżej? Mówiłem wtedy wyraźnie o kierunku, o FDA i o tym, że zbieramy paliwo do lotu. Kto wtedy wszedł na pokład mojego Air Force One, ten dzisiaj liczy konkretną kasę i ma portfel gruby jak nigdy. Dałem Wam zarobić mnóstwo pieniędzy, podając info na tacy, zanim ulica w ogóle ogarnęła, co to jest Medinice!
    ​Giełda to moja pasja, a wyszukiwanie takich perełek jak ICE to coś, co sprawia mi największą frajdę. Dzielę się tym z Wami, bo lubię, jak zarabiamy razem. Ale powiem krótko: kto nie słuchał, ten gapa!
    ​Wszystko, co zapowiadałem – od kierunku, przez certyfikację, aż po dzisiejszy ruch – sprawdza się w 100%. Fundamenty są betonowe, a my lecimy dalej, bo ten rajd dopiero nabiera rumieńców.
    ​Trzymajcie się ramy, to się nie posramy!
    Sztywniutko!
  • za dużo optymistów Autor: ~Labryga [85.221.152.*]
    Południe pewne.
  • Re: za dużo optymistów Autor: ~Fg [195.128.172.*]
    Bardzo wątpliwe, żeby tu teraz cokolwiek było pewne.
  • Re: za dużo optymistów Autor: ice_goru [109.243.207.*]
    A jak nie to oddajesz fartucha!
  • Re: Medinice = pierwsza klasa *.* Autor: ~Wujek [188.146.161.*]
    Z tego co wyczytałem z raportu AC ma rekomendację FDA do realizacji dopuszczenia na rynek amerykański w procedurze 510(k).
    Czyli po rozmowie która będzie w Maju-Czerwcu będą mogli złożyć wniosek o 510(k). I jak dobrze pójdzie to uzyskanie FDA będzie możliwe jeszcze w tym roku ?
    Muszą zrobić przedklinikę a w niej będą chcieli ująć wszystkie dodatkowe badania których zażyczy sobie FDA. Dopiero potem wniosek
  • Re: Medinice = pierwsza klasa *.* Autor: ~TOMEK [213.25.96.*]
    Ile mogą potrwać te badania?
  • Re: Medinice = pierwsza klasa *.* Autor: ~med [139.28.41.*]
    tutaj kiedyś mistrz wklejał jak medtronic robił 510k na psach dla penditure. 3 miesiące, raport i zrobiona przedklinika
    Dokładnie. My robimy na świnkach, ale ani piesków ani świnek nikt się o zgodę w badaniu nie pyta, to i łatwiej idzie rekrutacja! xD

Bardziej jest kwestia co jeszcze będzie chciało FDA, ale to też nie jest tak istotne w tym momencie.
    bardzo fajny ten post mistrza był, możecie odkopać, bo tam bylo jasno pokazane ile psow zrobili itp.
    już mam, 12 psów, czas 90 dni. niesamowite
    https://www.medtronic.com/en-us/healthcare-professionals/products/cardiovascular/left-atrial-appendage-exclusion-systems/penditure-laa-exclusion-system.html
    Bo to niegłupi gość jest. Wielu osobom pomógł przetrwać najtrudniejszy czas. Dlatego tak walczyłem żeby go utrzymać na akcjach, a ten wziął i wyszedł. Teraz mu zaczyna odbijać ale wielu rzeczy nie pisze złośliwie tylko szuka chyba usprawiedliwienia dla swojej decyzji. Szkoda, wielka szkoda że sprzedał wtedy te akcje
    Może sprzedał a może tylko blefował, tak jak większość, w końcu te obroty od kilku dni nie biorą się chyba z sufitu i ktoś te kwity wrzuca w rynek, a jest tego całkiem sporo. Jakby tu była taka żołnierska dyscyplina w trzymaniu kwitu jaką większość deklaruje to przy takich obrotach dziś byłoby już minimum 75. No ale może ktoś już wie że Espi będzie później i będzie chciał zrobić głębszą korektę? I nie piszcie że to niemożliwe….
    To że Ty kłamiesz i świadomie manipulujesz przekazem który zmieniasz jak Ci pasuje nie znaczy że inni tak robią. Mistrzu wyszedł wtedy z akcji, jestem pewny
  • Re: Medinice = pierwsza klasa *.* Autor: ~Anonymous [178.183.184.*]
    Macie już na pokładzie niezły akcjonariat, a dziś było przepakowanie akcji zbieranych od jakiegoś czasu. Pozdrawiam Alicję, Zubrzyka i Carlosa.
  • Re: Medinice = pierwsza klasa *.* Autor: ~Eryk [83.6.39.*]
    Pana Cymcyka też?
    Sugerujesz manipulacje obrotami na tym kwicie ???
    Szybko tracisz panowanie nad sobą . Rozumiem że tamten kolega pokazał Ci wyciąg z rachunku? Ciekawe kto oddał prawie miliona kwitu przez tydzień ? A podobno nikt tu nie sprzedaje tylko trzyma. Też napisz że to nieprawda ?Blef to sól tego kasyna i najbardziej cnotliwi tacy wlanie jak ty robią to profesjonalnie tutaj, a potem znikają. Pantaran, BumechSilesia i wielu, wielu innych.
  • Re: Medinice = pierwsza klasa *.* Autor: ~ICe [91.94.107.*]
    Zaskakuje plynnosc? Czy tylko klapki na oczach i ubieranie widzisz i wywalanie? Spada źle, psioczy, rośnie, źle...z kobieta tez tak masz..
    Tak zostales tu pieknie rozkminuony a przede wszystkim wyjasniony na forum przez Prezesa, ze naprawde...
    Czasem milczenie jest złotem
    Problem że w relacjach z kobietami też mu nie rośnie! Co najwyżej kiszonko-mielonka! xD
    Obnażyłeś swoje prawdziwe oblicze cyniczny naganiaczu. Cieszę się że mogłem cię dowartościować w tym obszarze do którego podprogowo krzyczysz swoimi deficytami.
    Żeby ktoś mógł kupic, ktoś musi chcieć sprzedać, udajesz że tego nierozumiesz ? A jak coś ma taka wartość o jakiej tu piejecie to dlaczego takie obroty powodują tak relatywnie znikomy wzrost kursu ? Gdyby sprzedający twardo trzymali to byśmy mieli tutaj podwójne widły przy takim popycie. Wiem że to niewygodny pogląd, który obnaża wasze prawdziwe intencje.
    Zapomniałeś o Żymianach i Dubaju! xD
    Ważne że Rzymianie pamiętają o tym jak tutaj wciągnąć i nakarmić leszczy.
  • Re: Medinice = pierwsza klasa *.* Autor: ~Edek [89.228.234.*]
    Cenna uwaga, z długimi brodami są wszędzie , a będzie ich coraz więcej bliżej nas Iran nie odpuści
  • Re: Medinice = pierwsza klasa *.* Autor: ~Edek [89.228.234.*]
    W naszym kraju powstały osiedla w kilku miastach nie zamieszkałe nowe bloki teren ogrodzony , czyżby dla powracających Rzymian ??????
  • Re: Medinice = pierwsza klasa *.* Autor: ~Antynagon [46.205.195.*]
    Nie ma wielu innych. Musi być napisane MERCATOR! Musi. Kiedy się nauczysz? I złote haki. Pamiętaj o złotych halach. Tylko nie przypominaj jak straszyłeś hakami po 48:)
[x]
MEDINICE 0,43% 70,20 2026-05-08 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.