• Uwaga Autor: ~chodzik księżycowy [87.206.143.*]
    Nie posiadam obecnie akcji Netii. Ale są tu moi przyjaciele więc do nich kilka słów. Obawiam sie, że może wystąpić tu korekta płaska rozszerzona a nawet na krótko utworzyć nowy wyższy szczyt. Rozkład obrotów zdaje się to potwierdzać. To może być dystrybucja przed spadkiem a nie wybicie. Oczywiście nie jestem czarodziejem ale należy taką ewentualność poważnie brać pod uwagę.
    Pozdrawiam.
    Chodzik Księżycowy
  • Re: Uwaga Autor: ~netia [83.3.25.*]
    tak sobie tłumacz przyjacielu.
  • Re: Uwaga Autor: arkzawiercie [80.51.161.*]
    chodzik, to Ty na giełdzie masz przyjaciół?
  • Re: Uwaga Autor: ~chodzik księżycowy [87.206.143.*]
    Jestem o tym przekonany.
    CK
  • Re: Uwaga Autor: ~Antychodzik [77.255.17.*]
    Koledze Arkzawiercie chodziło o " przyjaciół " liczba mnoga a cercio jest jeden ,chyba że jeszcze liczysz psa ...
    Popatrz no, a ja liczyłem na Ciebie.
    Nie jesteś moim kumplem ?
    CK
  • Re: Uwaga Autor: ~Spokojny [212.76.37.*]
    Jestem na GPW od kilkunastu lat, zacząłem w czasach debiutu Banku Śląskiego. Kiedyś częściej udzielałem się na forum. Obecnie robię to rzadko, bo nabrałem więcej pokory i dystansu do swoich umiejętności. Jednakże zawsze chętnie czytam opinie innych kolegów pod warunkiem, że są rzeczowe . Co do trafności, różnie bywa, ale przecież procesy giełdowe to nie jak ściśle zdeterminowana ‘mechanika klasyczna’ lecz raczej jak opierająca się na prawdopodobieństwie ‘kwantowa mechanika falowa’. Dlatego z szacunkiem odnoszę się do przemyśleń Chodzika Księżycowego, a z przykrością odczytują złośliwe i aroganckie uwagi wielu jego oponentów. Nie wszystkich, bo można być ‘przeciw’ w elegancki sposób.
  • Re: Uwaga Autor: ~pastuszek [188.146.129.*]
    Czyli może być wzrost albo spadek.
    Dziękujemy za ostrzeżenie. Z pewnościa posłuży nam w naszych decyzjach inwestycyjnych.
    A tak na poważnie, to nikt poważnie nie bierze pod uwagę żadnego AT, bo to fikcja. Kurs akcji determinowany jest przez fundamentalną sytuację spółki, informacjami zeń płynące, decyzje inwestorów co do szans na rozwój i wzrost firmy lub jej "zwijanie się".
    Jak tam według AT fal Eliota, formacji motyli, trójkątów, chorągiewek itp. kurs np. TP S.A. Zdaje się, że według Szanownego Chodzika miało iść w okolice 8 zł ? A tu robi taki psikus i idzie na 16 zł ! Jak tam Trakcja ? Jakoś nie chce rosnąć ? I takich przykładów można mnożyć... Niestety AT się nie sprawdza.
    I żeby nie było niedomówień: nikt nie jest guru inwestycyjnym, są tylko Ci, którzy "trafili" z przewidywaniami.
  • Re: Uwaga Autor: ~maxKreative [78.150.191.*]
    do Chodzika_czasami gdy czytam Ciebie mam wrazenie ,ze dzialasz na zlecenie kogos innego aby zrobic niedoswiadczonym inwetrom wode z mozgu, odwrocic uwage, sprowadzic na niewlasciwa droge,,,itp...jak w koncu jest???
    Co do analizy technicznej czy fundamentalnej to każdy ma swoje zdanie i zapewne przy nim pozostanie.
    Jeśli chodzi o Netię to moim zdaniem korekta będzie i właśnie się rozpoczyna jej faza spadkowa na potwierdzenie poczekałbym jednak do jutrzejszego zamknięcia.
    No i ostatnia kwestia, pisałem o niej wiele razy ale wciąż nowi się pojawiają gracze więc powtórze.
    Bardzo nieufnie podchodzicie tutaj do ludzi na tym forum, prawdę mówiąc wcale mnie to nie dziwi, bo dochodzą tutaj do głosu wszystkie najgorsze cechy ludzkiego charakteru.
    Zazdrość, zawiść, zwalanie nieudanych inwestycji na barki innych, obwinianie wszystkich tylko nie siebie za własne niepowodzenia. Macie tutaj kilku uczciwych i prawych ludzi więc powinniście ich szanować i szanować ich poglądy, które w wiekszości sprawdzają się jednak. Nikt nie ma monopolu i nie trafia w 100 procentach.
    Tego może spodziewać się tylko głupiec. Większość z was wchodzi na chwilę zadowala się kilkoma procentami po odliczeniu prowizji nie zostaje nawet na dobrą knajpę a na forum pieje jak kogut pieśń zwycięstwa. Mnie to zupełnie nie bawi. nie jestem graczem jestem inwestorem i szukam zysków wyłącznie dwucyfrowych. Nikogo nie okłamuję i gram ze wszystkimi fer, mało tego czasem wcześniej podaję sygnał kupna kilka dni przed planowanym zwrotem.
    Jestem inwestorem indywidualnym i nikogo nie reprezentuję oprócz siebie.
    Zdecydowana większość z Was stanie się w niedługim czasie mięsem armatnim. Pozostaną tylko nieliczni, którzy wezmą się ostro za naukę. Bez pracy nie ma kołaczy.
    Chodzik Księżycowy
  • Maxkreative trafiłeś w dziesiątkę Autor: ~Antychodzik [77.254.85.*]
    Myślę że kolega Maxkreative ma rację - od dłuższego już czasu analizuję wpisy Chodzika i faktycznie to wygląda na pranie mózgu niedoświadczonym inwestorom - w 90% kończy się to dla nich tragicznie , natomiast gdyby szanowny Chodzik robił tak jak mówił - ponosiłby straty a sam przecież niedawno pochwalił się zarobkiem od początku roku na poziomie coś ok. 250 tyś. więc to wszystko układa się w jedną całość , tym bardziej , że niedawno kolega Chodzik chwalił się że pisze analizy różnym osobom , instytucjom etc. A więc reasumując - NIE SŁUCHAJCIE PRZEMYŚLEŃ CHODZIKA KSIĘŻYCOWEGO BO STANIECIE SIĘ MIĘSEM ARMATNIM .Dla zmylenia przeciwnika myślę , że kolega Chodzik może w najbliższym czasie zamieścić jakąś trafną analizę ale unikajcie go jak ZARAZY !!! pzdr.
  • Re: Maxkreative trafiłeś w dziesiątkę Autor: ~hehehe [74.63.93.*]
    chodzik - a kiedy TP SA po 8 - 9 zł?
  • Re: Maxkreative trafiłeś w dziesiątkę Autor: ~chet [77.253.120.*]
    Nikt nie ma patentu na przewidzenie tego co się z tanie nic nie jest zdeterminowane i na pewno- gra na giełdzie to gra losowa - nie mówię,że wszystkie zdarzenia są niezależne czy jednakowo prawdopodobne, do tego dochodzi jeszcze ekonomia, polityka i wiarygodność firmy, dywidendy, stopy procentowe, akcjonariat, wydarzenia na świecie....Shematy AT często się nie sprawdzaja- doszło do tego,że na ekstremalnych dołkach i górkach są największe obroty..TO i nawet lepiej.
  • Re: Maxkreative trafiłeś w dziesiątkę Autor: ~chodzik księżycowy [87.206.143.*]
    Po pierwsze doczekasz się TP na poziomie o jakim pisałem.
    Robię to ostatni raz bo ręce opadają i niedługo do kostek sięgną. Za trzy lata pisałem już z 99 razy za trzy lata na dnie fali C Elliotta. Doczekamy się tego na bank i chciałbym abyś wtedy jeszcze był z nami, więc mam nadzieję, że zapiszezs to sobie za - TRZY LATA - na dnie fali C.
    Pisze opracowania i co z tego. Naświetlam w nich obecną sytuację techniczna spółki i nic więcaj, oraz to co może się stać w najbliższych miesiącach. Tyle razy pisałem i już sił nie mam ale te słowa skieruję specjalnie do Antychodzika. Po pierwsze kolego sprawdziło się dokładnie to co przewidywałem na Próchniku. Po drugie kolego sprawdziło się dpkładnie to co przewidywałem na Netii. Po trzecie kolego sprawdzi się to co przewiduje obecnie na Netii. Po czwarte kolego sprawdzi sie dokładnie to co przewiduje na Trakcji. Po piąte Antychodziku, chodźby przyszło tysiąc Antychodzików i zjadło tysiąc kotletów to sobie mogą tylko pogwizdać na każdej spółce z notowań ciągłych bo jedno zlecenie funduszu jak to pisałem ustawi ich do pionu. Jesteś niespełna rozumu jesli myślisz ze słowa kogokolwiek na tym forum coś mogą. Mogą tylko wkurzać takich ludzi jak ty cieszacych się z czyjegoś nieszczęścia. Ale byłeś zadowolony jak Trakcja spadała. Tyle co moge ci radzic to rób co piszę bo za rok nie zostanie ci grosza w kieszeni tylko Twoje nic nie warte gadanie i wymądrzania. Co zrobisz teraz jak Trakcja pójdzie do góry popełnisz z rozpaczy sepuku ? Weż się chłopie za naukę, to do czegoś w zyciu dojdziesz a nie zajmuj sie WYŁĄCZNIE krytyką ludzi tylko dlatego, że są mądrzejsi od ciebie. Masz akcje Trakcji - Nie. Masz akcje Netii - nie.
    To co tu robisz ? ja ci powiem . Jestes tu dlatego, aby krytykować wszystko co napiszę, zresztą świadczy również o tym twój nik. Takich ludzi nazywam NIEUDACZNIKAMI co to od siebie nie dają nic tylko żerują na innych.
    Chodzik Księżycowy
    Rzucaj monetą do góry, będziesz miał więcej szczęścia w tej grze niż w inwestycjach na giełdzie. Zobacz jaki post przytoczył ostatnio Cercio na Trakcji. Mój post z 2008 roku. Przeczytaj - wszystko się sprawdziło. O przepraszam może nie umiesz czytać, bo pisać z pewnością.
  • Re: Uwaga Autor: ~maxKreative [92.29.178.*]
    Dzięki za wyczerpującą odpowiedz.pzdr

Z poważaniem
  • Re: Uwaga Autor: ~andrew [89.151.17.*]
    Panowie Arkzawiercie i Antychodzik- ja jeszcze uważam się za kolegę Chodzika, może ostatnio piszę tutaj mało a od dłuższego czasu wogóle, ale uważam się za takiego. Nie piszę, ponieważ nie lubię obrażania i Was Panowie też nie obrażam, gdyż myślę że forum to fajne miejsce do wymiany myśli, ale obowiązują nas jakieś standardy i nawet jak się z kimś nie zgadzacie to proszę nie obrażajcie. Na rynku jestem od 1992 roku, a to uczy pokory i nie mam śmiałości przewidywania ruchów papierów, bo bardzo często człowiek się myli- za to jak każdy inwestor korzystający z AT reaguję na sygnały wynikające z AT.
    Zwróćcie uwagę na dzisiejsze silne otwarcie netii i na to co się dzieje...Korzystam z wykresu godzinowego i oczywiście ze świec japońskich... Zwróćcie uwagę też na sygnały na dziennym- szczególnie na STS..
    Jeżeli tak się zakończy to niestety ale okaże się, że Chodzik miał rację.
    Pozdrawiam wszystkich serdecznie.
  • Re: Uwaga Autor: ~cercio [89.231.13.*]
    A ja tylko dodam do wypowiedzi Chodzika tylko to,że oprócz takich krytyków jak Antychodzik wkurzają mnie jeszcze tacy co to im zawsze wszystko rośnie i zawsze stoją po właściwej stronie rynku.Warren Buffet to przy nich pikuś.Sami milionerzy.

Chodzik,w 2008r nasze wątki to były tasiemce,które osiągały często ponad 100 wpisów i trzeba było zakładać nowe bo były zbyt długie.Można było się z nich czegoś nauczyć,wyciągnąć wnioski,nabyć jakiegoś doświadczenia.Co się stało takiego,że nie kontynuujemy tego?Myślę,że wielu by z tego skorzystało,tak jak ja skorzystałem wtedy.
    A ile to czasu Cercio poświęcasz giełdzie ?
    Jeśli popełnisz błąd to analizujesz gdzie i dlaczego ?
    Pasjonuje cię to i sprawia Ci radość jak to co oczekiwałeś się sprawdza ?
    No to teraz wiesz , że jesteś taki jak ja a ja taki jak TY
    Zresztą zawsze to mówię, bez pracy nie ma kołaczy, nie ma osiągnięć na giełdzie i w życiu prywatnym też.
    Co do naszych tasiemcowych wypowiedzi to one wrócą wtedy kiedy przyjdzie bessa, bo strach ma większe oczy, ale ponieważ obaj przebyliśmy ostatnio długą drogę i wiele się nauczyliśmy więc bessy się nie boję i potraktuję ją raczej jak możliwość zarabiania pieniędzy. Zastanów się nad kontraktami terminowymi. Oblicz i zobacz, że mając np. pięć pozycji i stosując stop loss nie taki diabeł straszny jak go malują.
    Pozdrawiam
    Chodzik Księżycowy
    Chodzik,o wiele łatwiej byłoby mi gdybyś mnie czasem skrytykował i poprawił błędy bo na razie to nie wiem gdzie je popełniam.Zakładałem dzisiaj zamknięcie na 2300 i zakończenie spadającą gwiazdą a tu luka hossy.Ropa zamiast spadać rośnie a dolar zamiast rosnąć spada.Pewnie kiedyś się dowiem dlaczego ale za to zapłacę utratą części kapitału.A myślałem,że przyjaciele są od tego żeby sobie pomagać i wydawało mi się,że ci w środę pomogłem.
    Chodzik,przecież jak będą spadki to chyba ropa również będzie spadać a dolar będzie się umacniał,dobrze myślę?W takim razie po co mam brać szorty na kontraktach skoro mogę zainwestować w cercia?
    Widzisz kumplu jeden,
    to nie jest takie proste. Osiągamy sukcesy ALE (może to i dobrze) Ty analizujesz dolara, patrzysz na ceny ropy, a ja zupełnie tego nie biorę pod uwagę. Wiem , że to cię dziwi, bo poszedłeś inną drogą niż ja , powiedzmy poruszamy się dwiema ścieżkami równolegle.
    Myślę, że Ty analizując rynek, analizujesz go dużo bardziej szeroko niż ja i czasem piszesz o sprawach na których się nie znam. Ja podchodze do giełdy ściśle technicznie i patrzę na nią poprzez pryzmat teorii fal, podpierając się analizą wolumenu i tym podobnymi rzeczami.
    Mówisz o krytykowaniu, a kim ja jestem abym miał prawo kogokolwiek krytykować , moge mieć inne zdanie na dany temat ale staram się wyrażać je w miarę delikatnie a i tak czasem myślisz, że Cię atakuję, chociaż to nie prawda. Jak teraz przyjdzie taki moment, że tak pomyślisz, to odetchnij na chwilę i powiedz sobie to niemożliwe. Chodzik co najwyżej chciał mi coś podpowiedzieć coś przekazać, tak zresztą ja odbieram ciebie. Jesteś moim równorzędnym partnerem, a pamiętasz jakie były na początku nasze relacje ?
    Zdrówka życzę
    Chodzik Księżycowy
    Pisząc o krytykowaniu miałem na myśli zwrócenie uwagi,gdzie popełniłem błąd.
  • Re: Uwaga Autor: ~Markos [83.11.150.*]
    Panowie jak się Was czyta,to aż się żal robi,ale co zrobić,to już taki charakter chyba każdego Polaka.Zamiast się cieszyć,że są wzrosty,to Wy się kłócicie.Jestem pełen podziwu dla Twojej wiedzy Chodziku,ale zamiast komentować sytuację na Netii,to wy się pierdołami zajmujecie.Nie tak dawno stwierdziłeś,że widzisz na Neti cenę 19zł i jest to bardzo realne,a może nawet więcej,ale skoro twierdzisz że to ma być znowu korekta,to się pytam kiedy to nastąpi.Czytając Ciebie chyba nigdy.Twierdzisz,że na Netii trwa w tej chwili dystrybucja akcji,a mnie się wydaje że jest całkiem odwrotnie,jakiś poważny kapitał wchodzi w tą spółkę i podejrzewam,że już niedługo się dowiemy o kogo chodzi.Zastanawiałeś się co się stanie jak Netia wygra sprawę z US o podatek?Zobaczymy wtedy 10zł,a wydaje mi się,że wygra.Czekam na Twoje przemyślenia ale o Neti.Pozdrawiam
    My co najwyżej możemy z Cercio wymieniać poglądy.
    Natomiast co do Netii, to przeczytaj mój tekst początkowy. W nim napisałem jedynie że trzeba brać również możliwość korekty pod uwagę. Te duże obroty od kilku dni i to dzisiejsze wybicie może wskazywać na korektę płaska rozszerzoną po ktorej nastepuje najczęściej wydłużenie. Ale chyba wolałbyś kupić akcje Netii powidzmy po 3.20 po tej korekcie niż po cenie dzisiejszej nieprawdaż ?
    To czy cena poleci dalej na północ to się okaże w ciągu najbliższych kilku dni. Jak ten poziom zostanie utrzymany przez dwa kolejne dni to będzie duże prawdopodobieństwo wzrostów, ale przecież możemy mieć do czynienia z gwiazda wieczorną czy też inną formacją zapowiadającą korektę.
    Poziom 19 złotych o którym kiedyś pisałem to perspektywa przyszłości. Kiedy przekonam się co do dalszych wzrostów sam kupię Netię bo jestem na taki scenariusz również przygotowany.
    Pozdrawiam Chodzik Księżycowy
    Wspomniałem też, że uważam iż można tą spółkę poprostu kupić i trzymać i to też jest dobra taktyka na Netię
  • Re: Uwaga Autor: ~Markos [83.11.150.*]
    Właśnie tak zrobiłem,kupiłem ją kiedy zacząłeś rekomendować jej kupno po 2zł z groszami i trzymam ją do tej pory.Dziwię się tylko Tobie,że Ty stary wyjadacz,sory za wyrażenie tak łatwo się jej pozbyłeś.Pamiętam Twoje apele żeby palce poprzybijać to stołu,potem nogi itd.Mówisz,że duże obroty?Pamiętam większe,ale cieszę się,że te pakiety nieprędko znowu pojawią się w komputerze.Pozdrawiam
  • Re: Uwaga Autor: jando24 [62.89.97.*]
    Należy wziąć również pod uwagę taki scenariusz, że jeżeli w przyszłym tygodniu będziemy mieli ciąg wzrostów lub stabilizację, to po debiut PGE może być uwieńczeniem wzrostów, po czym nastąpi korekta na całym rynku.
    Chociaż to była zupełnie nieporównywalnie wyższa psychoza tłumu do obecnej, to pewnie np. ~Spokojny pamięta słynny debiut Banku Śląskiego i jaka była dynamika zwrotu na rynku (chyba ze 3 dni po debiucie)?
  • Re: Uwaga Autor: ~maxKreative [92.29.178.*]
    ,,,jest jeden warunek, aby Chodzik stał się w moich oczach wiarygodny to w drugim kwartale 2010 roku wig20 musi zjechać poniżej 1000 pkt...tymczasem

Pzdr dla myślących samodzielnie
  • Re: Uwaga Autor: ~Olexa [192.168.180.*]
    Zgadza
  • Re: Uwaga Autor: jando24 [62.89.97.*]
    Uhaaaa (Jak to zaśmiał się Al Pacino w Zapachu Kobiety). To się jeszcze zdziwisz.
    Teza CK nie stoi w sprzeczności z tym co ja widzę w swoim środowisku, żeglugi morskiej. Tu przewiduje się poprawę sytuacji armatorów właśnie za 3-4 lata. Zatem ponownie BDI wskaże nam przyszłe kierunki.

p.s. ponadto jedyna z logicznych i prostych teorii ekonomicznych (austriacka - której hołduję - np. poczytajcie materiały na mises.pl), doskonale opisywała i przewidywała wydarzenia gospodarcze obecnego porządku /obrządku?/ świata (czyli ping-pong od kryzysu do kryzysu, powodujący cykliczność rozwoju zamiast ciągłego wzrostu bez kryzysów). Warto mieć tą logiczną wiedzę i wykorzystywać do odpowiedniego przewidywania ruchów średnio i długo terminowych na rynku.
    Niestety edukacja ekonomiczna obecnych społeczeństw jest znikoma, a jak już to skażona Keynesem. Dlatego obecne akcje ratunkowe i inny bełkot, przynoszą efekty chwilowe, które wykorzystywane zresztą są doskonale do obecnych wzrostów. Howgh!
    Ale co to ma do Netii? Widzę, że zarąbiasty czarny komin na wykresie dobrze się w mój wywód wpisuje.
    Komin ładny ale jeszcze jest szansa,że podjadą dzisiaj do 5,20zł i zamkną na 5zł.Wtedy będzie ładna biała szpulka.Tylko ten oscylator AD czemu maleje od dwóch dni a kurs tak zarąbiście urósł?
    Max.... itd. widzę że Ci mycie garów w GB całkiem mózg zżarło- myślisz, że ze zmywaka stałeś się inwestorem? hehehehe Co tam porabiasz w Manchesterze? myjesz gary czy czyścisz buty? Panowie skoro tacy ludzie wchodzą na giełdę i mienią się "inwestorami" to nachodzi czas wycofania się, bo kto kupuje od pucybuta?Ciekawe czy wiesz skąd ja wiem, że stamtąd piszesz? hehehehe
    Powiedz nam w jaki sposób może się stać wiarygodnym zmywak z UK vel GB? Przecież kwiat inteligencji i młodzieży nie wyjeżdża za chlebem, lecz doskonale sobie daje radę w PL :-))))
    Panowie i o co ta kłótnia- stało się... wykres pokazuje, że Chodzik miał rację,jeszcze tylko potwierdzenie i... myślę że będziemy mogli odkupić taniej :-))))
  • Re: Uwaga Autor: ~do andrew@lektura [89.240.183.*]
    Małe sprostowanie.

Własnie się obudziłem.Witam.Wpisałes IP w wyszukiwarke a i tak ogarniety niprecyzja. Pzdr z Edynburga Wielki Inwestorze. Na dzien dobry małe conieco.

"Nie dostrzegacie, że to dzięki milionom NASZYCH funtów i euro WPOMPOWANYCH w Polskę zaczęło się wam LEPIEJ powodzić. To dzięki Nam SPADŁO bezrobocie a wy na wieść o wolnej posadzie którą zostawiliśmy CIESZYCIE się jak małpa znalezioną blaszką i biorąc co miesiąc ZAWROTNE 1200, no w porywach 1500zł pensji DZIĘKUJECIE Bogu, że los w końcu się do was uśmiechnął. To właśnie My Emigranci, w czasie wylegiwania się na EGZOTYCZNYCH plażach ZATRUDNIAMY przy budowach NASZYCH willi takich jak wy - wąsatych Cześko-Marianów, Znafców, Dr UK i im podobnych PATAŁACHÓW, gdyż w przeciwnym razie stalibyście pod POŚREDNIAKIEM dłubiąc w nosie i puszczając bąki, CZEKAJĄC aż ktoś postawi wam piwo lub innego taniego sikacza, to dzięki Nam Emigrantom wasze BEZROBOTNE żony dostały ZASZCZYTNE posady na kasach w hipermarketach, które jak grzyby po deszczu wyrastają w Naszym Kraju, bo Polska jakby nie było ciągle się rozwija. Dzięki temu MACIE miesięcznie kilkaset złotych więcej, więc NIE MUSICIE już prać i suszyć papieru toaletowego bo każda wydana złotówka BYŁA dla was zbyt DUŻYM obciążeniem domowego budżetu. A teraz UJADACIE jak uwiązane do budy burki, które na widok zapleśniałej parówki przegryzłyby łańcuch, byleby tylko skosztować tego rarytasu i ustami Rządu ze łzami w oczach BŁAGACIE abyśmy wrócili do Polski, tylko że jeżeli wróci tyle ludzi ile wyjechało, z dnia na dzień STANIEMY się krajem trzeciego, ba... nawet czwartego świata. Gdy wyjeżdżaliśmy nazwano Nas NIEUDACZNIKAMI, teraz zachęca się do powrotu... nie rozumiem? Po co wam w Polsce NIEUDACZNICY? Otóż po to, że jak się okazało wyjechało tysiące fachowców bez których zaczynacie sobie nie radzić. Faktem jest, że trudno się PRZYZNAĆ do błędu więc NIGDY tego nie zrobicie, ale to właśnie z Nas Emigrantów tak naprawdę JESTEŚCIE DUMNI, że pomimo wielu trudności DALIŚMY sobie radę na obcej ziemi. Wy pewnie też byście tu przyjechali ale TYLKO z mamusią żeby miał kto wycierać pupcie i zwisające z nosa gile. I nie przytaczajcie mi tu przykładów o pijakach czy skazanych za granicą Polakach bo CZARNE OWCE są w KAŻDYM stadzie. Zapomnieliście już chyba jak to w Charkowie niejaki ALEKSANDER nie potrafił wysiąść z helikoptera... to dopiero była HAŃBA dla całej Polski. CZYTACIE tylko jakieś ANTY-propagandowe artykuły i łykacie wszystko jak pelikany NIE MYŚLĄC o co tak naprawdę chodzi. NIE MYŚLICIE bo macie o jeden zwój mózgowy więcej od KURY a JEDYNYM zachowaniem, które zasługuje na uznanie jest to, że podczas spaceru po mieście potrzeb fizjologicznych nie ZAŁATWIACIE na chodniku. Jedno z drugim NIE MA nic wspólnego, z jednej strony ANTY-propaganda, z drugiej zaś PROŚBA o powrót. GUBICIE się już w tym wszystkim i MIOTACIE z kąta w kąt PANIKUJĄC i NIE MAJĄC pomysłu na życie. Spójrzcie trochę wstecz, dlaczego Irlandia stała się bogatym państwem? Bo Irlandzcy emigranci wpompowali w nią miliony dolarów, funtów i jeszcze ówczesnych niemieckich marek i dopiero wtedy wrócili do kraju ŚMIEJĄC się z tych, którzy zostali a później PROSILI o pracę. Może KIEDYŚ wrócimy, gdy już POTOPICIE się we własnym JADZIE, lub nawzajem wymordujecie w naturalny sposób oczyszczając Polskę ze ŚMIECI, ci którzy przeżyją BĘDĄ błagać BYŁYCH NIEUDACZNIKÓW o kawałek chleba.
    A więc CZAPKI Z GŁÓW PATAŁACHY, NA KOLANA i DZIĘKOWAĆ Nam Emigrantom za to co dla was ZROBILIŚMY... bo gdy faktycznie wrócimy tacy jak wy nie będą godni NAWET nam butów pastować... no już dobrze, dobrze... w sznurówki całować nie musicie."...mam lenia więc zapodałem ziomala z onetu.tnx

ps. od lipca 2007 jestem na grubo przedwczesnej emeryturze, czasami z zamiłowania do liczb zabawiam się na GPW, osobiscie też uwazam ,ze powoli nalezy zmykac, wystarczy juz nam ,moze dobijemy do 2500 na 20_ym, ale to nadzwyczaj nonsensowne, w chwili obecnej 80% kapitału wycofane, w kontrakty się nie bawie, a pozostała czesc wolnego czasu poświecam na studia, z szacunku do własnego umysłu..a skoro jp morgan czy goldman sachs dyma przyszlych nieswiadomych polskich emerytow to dymam i ja osobicie...niepatriotycznie tymczasem@z emigracji (zapewne nie ja tylko jeden na tym forum)

maxKreative
  • Re: Uwaga Autor: ~anty-trep [192.168.1.*]
    emigrant - pierdoła nie dająca sobie rady na własnym podwórku
    ale gorszy od niego jest trep odziany w mundur - dorosły dzidziuś nie dający sobie wogóle rady w cywilu - wypoczęty byk na naszym utrzymaniu
  • Re: Uwaga Autor: ~maxKreative [89.240.183.*]
    ...a czy wiesz ,ze dotacje unijne dla poszczególnych rozwijających się krajów (Polska) po części sa naliczane na podstawie wpływów z podatkow płaconych przez imigrantow w krajach dotujacych,,,nie ujadajcie więc kundle BO, bez dotacji unijnych i ciezko zarobionych pieniazkow z emigracji byscie zyli wciąz jak w rosji...milego weekendu
[x]
NETIA 0,00% 6,94 2021-07-29 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.