• B.ważne Autor: ~kenaj52 [188.146.152.*]
    Jestem przekonany, że Prezes Hawe SA i Hawe Telekom Pan Grzegorz Kuriata złożył lub złoży zażalenie na decyzję Sądu o zatwierdzeniu układu. Dlatego jako akcjonariusz Hawe SA stanowczo domagam się podania do publicznej wiadomości treści tego zażalenia. Jednocześnie wyrażam zdecydowany sprzeciw wobec występowania Pana Pawła Paluchowskiego w tym postępowaniu w imieniu akcjonariuszy Hawe SA, gdyż to On jest w głównej mierze winny aktualnej sytuacji spółki
  • Re: B.ważne Autor: ~Aleksander [83.24.232.*]
    Tu jest wszystko jak krowie na rowie
    https://www.telko.in/pb-wojna-o-swiatlowodowy-spadek-po-marku-falencie

Chodzenie więc zarzadu PAH pod rękę z Paluchowskim to chichot historii, bo to ten człowiek ubrał nas w papier Hawe manipulując kursem akcji, potem wyprowadził majątek ze spolki do Kawczynskich, by na koniec przez 7 lat blokować nam dostęp do spolki.

Gdybyśmy mieli wcześniej kontrolę, to może jeszcze byśmy coś ściągnęli na drodze cywilnej od winnych tej sytuacji. Teraz jednak już jest musztarda po obiedzie.

Dlatego uważam, że ładowanie pieniędzy na kolejne prośby PAH pod rządami Kuriaty to głupota. Do tej pory nawet nie wiemy jakie to cztery kancelarie pracują nad tematem obrony Hawe przed arp. To też jest tajne?

Jedyne co wiemy, że do gry wtocil Paluchowski, o czym Grzegorz Kuriata zapomnial wspomnieć gdy pisał, że odzyskał kontrole nad Mediatelem. Kto wiec tam tak naprawdę pociąga za sznurki?
  • Re: B.ważne Autor: ~zastanawiajace [185.216.201.*]
    a moze byc przypadkiem tak ze pah dostal kilka milionow zlotych zeby nie szperac glebiej w tym co sie dzieje w przeciwnym razie by

nic nie odzyskali i przywrocili paluchowskiego pozorujac ruchy zeby to wszystko sie rozmydlilo???

przestepcy co okradli wczesniej na kilkaset mln zlotych stac na taki wydatek i tak swoje zgarneli reszte przejmie arp i papa??

to jest chore z paluchowskim nie moge w to uwierzyc dopiero dzis przeczytalem o co tutaj chodzi
  • Re: B.ważne Autor: ~kenaj52 [188.146.151.*]
    Bardzo proszę akcjonariuszy o zajęcie stanowiska w poruszonych w moim wpisie kwestiach.
  • Re: B.ważne Autor: dre222 [91.208.78.*]
    Witam
    Najpierw składa się wniosek o uzasadnienie. odnotowałem Pana sprzeciw.

Paweł Paluchowski posiada istotną wiedzę na temat grupy kapitałowej HAWE i przewinień
    jakie popełniła ARP, jako prezes grupy kapitałowej HAWE i znaczny akcjonariusz będę korzystał
    z wiedzy merytorycznej jaką niewątpliwie posiada Paweł Paluchowski. Udzieliłem w/w kredytu zaufania,
    na dzień dzisiejszy nie mam zastrzeżeń, jestem zadowolony z jego pracy i zaangażowania.

Dla ratowania firmy jestem w stanie zapomnieć lata walki sądowej jaką z Pawłem Paluchowskim stoczyliśmy (PAH i ja),
    koledzy nie byli szczęśliwi z tego rozwiązania pewnie jak i Wy, ale oni (PAH), to rozumieją.

Nasz cel, to ochrona wierzycieli i akcjonariuszy którzy zostali całkowicie pompnięci, sąd i ARP ma nas gdzieś!
    Zapomnieli gdzie jest ich miejsce, mają nam służyć, pomagać, nam obywatelom, akcjonariuszom.
    Chcą nas oszukać w mojej ocenie!
    Nadmierne zaspokojenie jednego wierzyciela, krzywdzące pozostałych wierzycieli nie biorąc pod uwagę
    losu około 10 000 akcjonariuszy, jest niedopuszczalne i niegodziwe.

"Pięknie" działają instytucje Państwa, przewlekłość, brak przestrzegania prawa i jego ducha!!!

Mamy szansę na wygraną, spore koszta które ponosi garstka akcjonariuszy są problemem, nasz przeciwnik
    ma nieograniczone środki, ale idziemy dalej!

• Re: B.ważne Autor: ~StarszyPan [195.225.69.*]
    Bełkot. Oczywiście że p. Paluchowski nie chce oddać HT ARP. Ma on swoich mocodawców i stąd jego starania. Gdyby się zdażyło że HT wróci do do Hawe to główny akcjonariusz zapewne się pojawi i mniejszościowi znowu odczują rządy byłego prezesa. Największą korzyść z tego układu odniesie ten co ma 90mln akcji a mniejszościowi będą traktowani tak jak byli. I to wszystko się stanie za pieniądze zbierane przez PAH. Nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki.
  • Re: B.ważne Autor: ~starynowy [37.248.179.*]
    W sprawie zniszczenia grupy Hawe jest wielu, którzy mają ciężkie grzechy i przewinienia. Od Marka Falenty poczynając, który przez swoją głupotę i nieodpowiedzialność uwikłał grupę Hawe w politykę i grę bezwzględnych polityków, przez poprzednie zarządy nie wyłączając Pawła Paluchowskiego, po ARP, która była zapewne. świadoma, że wypowiadając kredyt topi spółkę i całą grupę. Spółka była wtedy w procesie inwestycyjnym i tych pieniędzy nie miała.
    Muszę rozczarować tych wszystkich, którzy uważają, że za Pawłem Paluchowskim stoi jakiś wielki, tajemniczy boss pociągający za sznurki. Znamy strukturę akcjonariatu spółki Hawe i Mediatel i nie ma tam żadnych tajemniczych akcjonariuszy, którzy sterują całym procesem. PAH jest jedynym liczącym się akcjonariuszem. Paweł Paluchowski jest przez nas zaangażowany, ponieważ posiada wiedzę o grupie Hawe jak mało kto.
    Chcę też absolutnie zdementować teorie spiskowe jakoby jakaś potężna siła zapłaciła nam miliony i my teraz działamy w interesie tej siły. Kompletnie niedorzeczna teoria. Finansujemy naszą walkę ze składek naszych członków. Robimy to od prawie 10 lat.
    Naszym podstawowym celem jest nie dać się okraść kolejny raz i już definitywnie. Jako akcjonariusze całej grupy walczymy o nasze prawa właścicielskie i majątkowe. Niestety, w tym całym układzie, do którego dąży bezpardonowo ARP, my prawowici właściciele jesteśmy całkowicie pominięci. Przykre jest szczególnie to, że robi to agencja rządowa a nie jakaś grupa przestępcza czy mafijna.
    My akcjonariusze, obywatele Polski, podatnicy i wyborcy jesteśmy kompletnie ignorowani i okradani w majestacie tak prawa.
    Kłopoty Hawe to wina Paluchowskiego. To on rozwalił GK Hawe. To on wyprowadził HB że spółki
    To on pozbawił kontroli Hawe nad ORSS. To on przelał 100mln do Restaty. To on przez lata blokował walne. Chciał też wyprowadzić HT ale nie zdążył bo została wpisana do rejestru spółek chronionych. PAH obecnie jest największym akcjonariuszem który się ujawnił. Jest jeszcze 90mln akcji i podejrzewam że nie wiecie kto je ma. Paluchowski pewnie wie kto to jest ale nie musi Wam tego zdradzać. Spółka z nim nie wróży nic dobrego.
  • Re: B.ważne Autor: ~starynowy [78.30.96.*]
    Jeszcze raz powtarzam, wiemy jaki jest skład akcjonariatu w Hawe S.A. i Mediatelu S.A. Nie ma żadnych tajemniczych, wielkich akcjonariuszy. Akcjonariat jest silnie rozdrobniony. PAH jest jedynym znaczącym akcjonariuszem.
    Jasne. Na ostatnim walnym były dwie osoby które miały po 5000 tyś akcji i składały sprzeciwy do uchwał. Chociaż oficjalnie się nie znały to myślę że były że sobą w jakiś sposób powiązane. Masz pewność że na walnym które musicie zwołać takich osób nie będzie więcej lub będą reprezentować inne podmioty z wystarczającą liczbą głosów aby głosowanie przebiegało tak jak oni chcą. Ja takiej pewności nie mam a tak trzeba zakładać bo trudno sobie wyobrazić aby właściele 90mln akcji było kompletnie niezainteresowanych co dzieje się w spółce.
    Coś tu Pan pomylił się z liczbami. Gdyby były dwie osoby mające po 5000 tyś akcji to razem mieliby 10 mln. Nie było takich osób.
    Owszem były dwie osoby, które oprotestowały przegłosowane uchwały ale zdecydowanie nie mieli tyle akcji.
    Tu sam fakt jest istotą.
    Chodziło o 2 x 50 000
    Można również założyć iż osoby lub podmioty mają papierowy dokument o posiadanych akcjach wydany przez Paluchowskiego i na tej podstawie mogą dowolnie kupować lub sprzedawać akcje w zależności od potrzeb. Sprzedaż HB i ORSS oraz nieudana chęć sprzedaży HT wskazuje że jednak ktoś tu trzyma nad tym wszystkim kontrolę. Inaczej działalność Paluchowskiego byłaby pozbawiona sensu a o brak sensu jego działań raczej bym go niepodeĵrzewał.
    Całkowicie błędne założenia.
    Przyjąłem do wiadomości. Czas zweryfikuje.
  • Re: B.ważne Autor: ~Ciekawy_odpowiedzi [37.31.22.*]
    A to skoro znają wszystkich akcjonariuszy to czemu nie wyślą pisemnej informacji o stanie posiadania i ewentualnych planach skoro wszyscy chcą jak najlepiej dla spółki i grupy kapitałowej? A ogólnie to czy spółka przedstawia realną albo chociaż potencjalną wartość? Ostatnie lata to zmarnowane czasy i niewykorzystany czas który wszystkim nam dałby korzyści finansowe czy cokolwiek jest na +? Jest tu o co się szarpać bo tyle czasu ludzie tu spędzają to chyba nie za darmo w imię słusznej sprawy?
  • Re: B.ważne Autor: dre222 [91.208.78.*]
    WItam
    Życzę zaczerpnięcia kultury, Twój wywód, to bełkot, pojęcie o temacie, to masz marne, to wręcz jakaś fikcja literacka:)
    Co TY zrobiłeś dla ratowania firmy!? Nic! To było pytanie retoryczne.
[x]
HAWE 3,45% 0,30 2018-05-18 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.