Słuchajcie...no ja wam dziękuję że tak gremialnie ratujecie mój kapitał... Wiele razy Wam pisałem że geopolityka była zawsze moim konikiem i że Zbig Brzeziński jest moim idolem. Mam zaliczone wszystkie jego książki.Jako 10-latek wyjechał przed II wojną do Kanady z ojcem dyplomatą, potem przedostał się do Stanów i studiował na uniwerku Columbia. Jak był na drugim semestrze z sovietologii jego profesor zdębiał jak usłyszał co ten chłopak ma do powiedzenia. Jak był na trzecim roku wymieniał korespondencję w Kennedy'm, bo Jego profesor "podkablował" Go do elit waszyngtońskich że ma studencika który ma ciekawe rzeczy do powiedzenia... Jak zaczynał swoją karierę w Waszyngtonie pierwszą rzeczą jaką zrobił to wystrugał sobie z banana Cartera którego osobiście znalazł na południu Stanów. Z plantatora orzeszków zrobił z niego prezydenta. Miał być łagodny i uległy i taki był. To była pierwsza runda, przygotowanie gruntu pod właściwe zagranie. Druga to już był Reagan który się podpisał pod wyścigiem zbrojeń na wniosek Zbiga. I tak wysadził z foteli Sowietów którzy wcześniej postawili rakiety na Kubie (za Kennediego) wycelowane w Waszyngton... Coś trzeba było z tym zrobić. A więc geopolityka... Co się w niej dzieje, co tam widzimy? Skąd wieje wiatr dla technologicznych społeczek na GPW? Według mnie wiatr ze wschodu ustał i wyczuwam lekki wiaterek z zachodu zza wody, mimo że jeszcze tam jest Trump. U nas też sytuacja robi się ciekawa. Nie ratujcie mojego kapitału, sami swoich akcji też nie sprzedawajcie, przynajmniej na razie... I z tym was zostawiam dziękuję za zainteresowanie i życzę wam jak najlepiej.
Coś ci pamięć szwankuje kolego, to Ona MI wydziela. Najpierw ja Jej worek potem Ona mi sakiewkę. Co do wydatków ona podejmuje decyzje a ja zatwierdzam. Panuje między nami pełna równowaga, każdy ma swój udział. Temat dawno nie poruszany więc pamięć może cię zawodzić i ja to rozumiem.
Po tym że to poruszyłeś wyczuwam u ciebie lekkie rozdrażnienie więc na tym poprzestanę przypominając tylko że huragan ze wschodu wyraźnie zelżał a z zachodu da się wyczuć lekki ożywczy wiaterek...iii... wy też możecie na tym skorzystać, bo trzymanie się jednej opcji nie uważam za zbyt rozsądne. Będę się skracał choć mam trochę więcej czasu dzisiaj (Rafako Lubawa idą w pożądanym kierunku), bo ty należysz do tych którzy zazwyczaj piszą bardzo zdawkowo więc ja też nie będę się wysilał.Poza tym na Rafako i Lubawie za grubo jak dla mnie.Ograniczam się do biernej obserwacji kursów.
Tu widzę codziennie niższe ceny jak w Biedronce więc zakup moich 4 mln szt. coraz bliżej.
Udanej sesji ci życzę i tanich zakupów niniejszej spółki. Ja kupię taniej. Nie chcesz się mnie trzymać i jesteś niecierpliwy to kupuj po ile jest teraz, ale nie moje, bo mam za mało żeby ci oddać. Pozdrów szefa i niech przyśle tych bardziej elokwentnych. Polubiłem Rafała (On podobno odwzajemnia), a jeszcze bardziej go polubię jak sprzeda mi swoje akcje po 10 gr. Obserwator też ok, ale najbardziej ok jest szef którego podziwiam jak wiadomo, i zawsze będę podziwiał pomimo różnic jakie nas dzielą, bo drugiego takiego w Polsce nie ma, co obiektywnie trzeba przyznać. Drugi taki geniusz najbliżej za wielką wodą, ale o tym już pisałem na innych forach.
Mówiłem Wam o ożywczym wiaterku zza wody? I jak Wam się podoba? Od dzisiaj jest wyczuwalny bardziej. Zgadza się? SBE i INM postawią żagle i popłyną. Latarnia morska według której popłyną dzisiaj odpaliła swoją żarówę. Wygląda mi że ktoś też już to czuje. Rafał, Obserwator...macie pasy sprawdzone? Na 10 groszy nie czekajcie, ostatecznie ucinam tę narrację.Aaaa... i kupiłem też trochę INM. No to wszystkiego dobrego.
Od dzisiaj jest wyczuwalny bardziej. SBE i INM postawią żagle i popłyną. Na 10 groszy nie czekajcie... i kupiłem też trochę INM.
hahahahaa nie żartuj steve2 że cie jeszcze dodatkowo powiedizli na INM, normalnie jestes mistrz hahahaha, wiatr w żagle na SBE ? hahaha zrobili lekka podbitkę i już ci się mokro zrobiło widzę hahaah, przecież to nawet nie potrafi przebić 0,30 a ty marzysz o jakichś odpałach ! Z haka na 0,32 nie zejdziesz tu latami tak jak ci to już pisałem pól roku temu, że też sie nabierasz na takie smieszne podbitki
Zmień leki bo dotychczasowe nie działają. Wypisujesz kocopoły o "ożywczym wiaterku zza wody" i swoich fascynacjach Zbigniewem Brzezińskim a to jest forum giełdowe. Tutaj się dyskutuje o spółkach, ich perspektywach lub braku perspektyw.Spekuła przedwczoraj zrobiła lipną podbitkę i na tym koniec. Papier nie ma siły rosnąć a wiesz dlaczego? Bo Kierulowie wywiesili białą flagę i nie mają żadnego pomysłu na biznes. Rynek to widzi i dlatego nawet spekuła nie zrobi tu żadnego rajdu.
Tak Rafał, postawią żagle i popłyną.
Nie Obserwator, nie zmienię leków, bo to by oznaczało że już jakieś biorę, a czuję się wybornie i zdrów jak ryba i żadnych nie potrzebuję. Zamiast pisać takie kocopoły zrewiduj swoje pasy bezpieczeństwa przed odlotem.
Robisz mi wyrzut że na forum giełdowym piszę o fascynacji Zbigiem, a On jest jej wart a to czym się zajmował jest ściśle związane z tym co dzieje się na giełdzie. Jeśli tego nie rozumiesz to nie moja wina i świadczy o płyciutkim pojmowaniu tych spraw.
Tak mi się wydaje że w Waszym środowisku atmosfera nie jest za ciekawa. Walenie w to jedno mieszkanko powoduje że na wierzch wychodzą duże mieszkania a nawet całe bloki... Wasza strona rozumie że to śliski grunt ale innego nie mają.
Niektórzy mają wpływ na giełdę ale czują już że to się może zmienić.Soft nie będzie mógł być bez końca blokowany, bo ktoś ma takie widzimisię, bo ktoś chce kupić wszystkie akcje. Będziemy mieli normalną giełdę, a soft i invention będą wysoko. Wy to wiecie, ja to wiem, a reszta kiedyś się dowie jak już będzie wysoko. Już wiem dlaczego blokowana jest tu pompa ale jeśli nie zgadzacie się z tym co napisałem teraz, to dlaczego kurs nie spada na 10 gr pokazując w ten sposób że obydwie spółki to badziew i padlina które są niewarte uwagi co namiętnie próbujecie sugerować?No? Powiedzcie mi.
Czekam.Ech...
W forumowej paranoi zaczynasz dorównywać wielonickowcowi, który wisi wysoko na hakach na obydwu Kierulowych spółeczkach. Ty natomiast zdecyduj się ostatecznie czy SBE rozpocznie rajd w górę (tylko nie ma pod co rosnąć bo pomysłów na biznes tam nie ma) czy poleci na 10 groszy. Tyle razy zmieniłeś swoje prognozy i opinie, że nikt Cię tutaj nie traktuje poważnie.
Tak tak... "nie traktuje poważnie" "paranoja"... Dziwne tylko że nie wspominasz o swojej obsesji dokupowej softa, a przecież każdy to widzi.
Ogólnie wyczuwam u Ciebie zniecierpliwienie. Czy dlatego że idą grubsze sprawy i rozstrzygnięcia? Symptomy dla patrzących szerzej i w bardziej pogłębiony sposób są już widoczne. Bukareszt, Watykan... Dzieje się, wyciągnijcie właściwe wnioski
A Ty zbieraj sobie zbieraj, ja też pozbieram. Możesz też dalej obrzydzać żeby przykryć swoje zamiary i mieć co zbierać, tylko czy rynek da się przekonać? Najbardziej przekonujący byłby zjazd na 10 gr ale to się nie dzieje, no to bawimy się i cierpliwie pociągamy od znichęconych tyle ile są w stanie dać.
No... to jak już wiadomo że kibicuję rakiecie, ewentualnie łódce z dobrym żaglem, to może głębsze zanurzenie? Nie, nie będzie, bo to ma wyglądać na wywalanie na pewnym poziomie, a używane narzędzia to kreowana beznadzieja i sztuczne przerzucanie z wora do wora że niby ktoś jeszcze sprzedaje... Ale przecież kupuje i nie są to początkujący gracze lecz zaawansowani. Ci pierwsi oddają, ale oni się kończą. Zanurzenie może później... Zawiła interpretacja ale uważam że coś takiego się tu dzieje.
A Ty zakładasz że ja to kupiłem na tej ostatniej górce? Wyprowadzę Cię z błędu: za niecałe 30k nazbierałem 0,17. Sprzedaż odbyła się 0,22/021. Takie sobie małe zarabianie dla rozrywki. Nic o tej sprzedaży nie pisałem bo nie chodziło mi o złożenie sprawozdania, lecz o wyrażenie zainteresowania invention. I dalej je mam bo już znowu przymierzam się do zakupu i i znów w tej cenie. A może się uda niżej, zobaczymy. To dość zabawne że naliczyłeś mi dwa haki a ja tymczasem nie widzę ani jednego. Ech Rafał... Może nie powinienem Cię wyprowadzać z błędu, ale lubię jak żywisz pozytywne emocje na mój temat.
I spokojnego dzionka Ci życzę a także obfitej sesji której będą towarzyszyć pozytywne emocje.
w opowiadaniu bajek to jesteś lepszy niż akcjo hahahaha , dwa dni temu kupiłeś INM bo pisałeś że postawi żagle i odpłynie a dziś piszesz brednie że sprzedałeś hahahahaha, dobry jesteś, hak na lata tak jak pisałem, że też jeszcze na INM dałeś się złapać, aż trudno uwierzyć , ale z tymi żaglami to mnie naprade rozśmieszyłeś, a tu jeden dzień lekka podbitka i zdechło, hahahaha trzymaj się cieplutko , paaa
O tym że ja opowiadam bajki to bajka skomponowana przez Ciebie. Zerknij na tam na ten wpis czy tam jest napisane kiedy ja to kupowałem? Mylisz fakt ujawnienia z faktem który miał miejsce. Nieładnie tak przekręcać coś
co można łatwo sprawdzić.Szkodzisz swojej wiarygodności i mojej sympatii do Ciebie. Ale możesz to naprawić sprzedając mi po 10 groszy...
A tak w ogóle Rafał chyba udziela Ci się ten kocioł z telewizji. Nie dajmy się ponieść temu co tam wyprawiają ci kłamcy i złodzieje. Tu jest giełda, i my sobie na spokojnie tutaj inwestujemy i gaworzymy niewinnie bawiąc się beztrosko naszymi gierkami. Jesteśmy ponad tym złem które tam się wylewa z ekranów, choć muszę przyznać że powiedzieć że jest bardzo gorąco to nic nie powiedzieć... Natomiast jest nadzieja że to wszystko się sprawiedliwie rozstrzygnie.
Cieszę się że jesteś w dobrym nastroju, ale nic nie usłyszałem od Ciebie o tych hakach a już wcale o moich zyskownych transakcjach ostatnio. Nie wytłumaczyłeś się też z tego co pisałeś o moim kupowaniu. Ot tak jakby tego w ogóle nie było. Nie patrz w te ekrany, nie powielaj tego co oni tam robią. Ja bardzo tego unikam bo wiem że wyrównanie (to z góry) mnie dosięgnie. Też miałem kiedyś na to oczy zamknięte i uważałem to za rodzaj bajek czy mitów. To się diametralnie zmieniło bo byłem świadkiem pewnej fizycznej manifestacji. Długo by o tym pisać.Odradzam Ci tego gorąco.