bo nie wiem o co biega
moze dlatego ze dzis bylem na pierwszej spowiedzi przed slubnej
mysle ze za te gadki o polnej bedziesz z bolkiem mial wiecej do spowiedzi niz ja:)
no to mow o co chodzi bo cos nie widze
Nie ściemniaj. Jest tylko jedna spowiedź przedślubna. No chyba, że bierzesz ślub kościelny poraz II-gi:) To teraz masz luzik, jeszcze tylko zaświadczenie o ukończeniu nauk przedmałżeńskich ... i do ołtarza. Pamiętaj o kalendarzyku.
ha i tu Cie zaskocze..
jestem w temacie najbardziej na bierzaco i są dwie spowiedzi
jedna z misiac przed tragedia i druga tuz jakos przed co by czystym niby podejsc do tego obrzadku no ale wracajac do tematu..
czy cos dzis ciekawego wydarzylo sie na POLNEJ ?
no nie liczmy akumulatorów podbijaczy10 sztukowych
Te 10 i 40 sztuk to były rzucone dla zbicia kursu. Natomiast pojawił się autentyczny popyt - na razie niewielki, ale jednak nie kombinowany.
Pozdrawiam
P.S. Ja miałem 1 spowiedź przedślubną. Była karteczka, spowiednik podpisał po spowiedzi ... i tyle.
do semp ...
Polna przyjacielu to kiszonka , co prawda cały czas idzie w górę małymi kroczkami , lecz można się zniecierpliwić . Dobrą spółką jest centrozap... Wiesz o czym mówię gdyż pamiętam jak pisałeś że kupiłeś po 1,18zł . Parę dni temu cieszyłeś się że udało ci się dokupić centka po 0,85 zł. ..i td. Za to centek ma co dzień milionowe obroty . Powiedz mi w takim razie jak te "potężne obroty" na centrozapie mają się do Twoich inwestycji , skoro jesteś do tyłu przez miesiąc około 35% ?
Druga sprawa .
Przeczytałem na jakimś dziwnym forum iż próbujesz tutaj rozwiązać swoje problemy emocjonalne... Proponuję się wyspowiadać uczciwie i odpocząć od komputera , gdyż to cię nie uleczy... Życzymy zdrowia............
ano kiszonka straszna..
emocjonalne problemy rozwiazala przedmalzenska spowiedz :)
a co do centka to chyba dobrze widac gdzie jest perspektywa. Nawet gdybym kupował po 1.18 czego nigdy nie zrobilem (najwyzszy zakup to 0,99) to bym sie nie stresowal dzisiaj o zyski. Na gieldzie kupujemy marzenia czyz nie?
Na centku bylo wielu odszkodowaniowcow, ktorzy juz dawno poplyneli w sina dal.
Patrzac sredniodlugo terminowo bede zarobiony jak górnik :)
Na kiszonce leza sobie drobne z kieszonkowego, zreszta takie same jak u sporej grupy fanatyków Polnej :)
Pijoku z polna jest tak jakbys siedzial w barze przy stole z Jethro, Bolkiem Karpatami i innymi demoludami, patrzycie sobie w oczy i pocieszacie... moze ta kelnerka przyniesie wkoncu zamowiona pare godzin temu flaszke... gdzie tymczasem przy stolikach obok wódka leje sie strumieniami...
przy komputerze pracuje na codzien wiec zawsze bede z wami :)
Czemy "nalepszy" inwestorze na giełdzie, wysempiony kawalerze, nie stanąłeś do zawodów z pozostałymi cwaniaczkami i nie wytypowałeś poziomu sprzedaży, na jakim warto było się ustawić, gdy 3 spółki odejchały jednego dnia na 20%: action, duda i fon?
To może teraz przez weekend wytypuj jakiekolwiek 3 inne spółki, które przez najbliższe tygodnie dacą Ci krocie ("wódka lejąca się obok") i pokaż, że jesteś bywalcem tego baru, który wie, gdzie nadstawić gardło. Obyś się tylko nie zachłysnął za szybko tą wódką, bo koneserzy, cierpliwie czekający na swoją kolejkę będą potrafili delektować się tym, co wreszcie otrzymają...
a skad wiesz ze nie??
no akurat te spolki byly poza zakresem mojego zainteresowania bo niestety sam dobrze wiesz ze nie da sie interesowac wszystkim. No chyba ze traktujesz gielde jako jedyne źrodlo utrzymania wtedy musisz byc czujny. Nie trzeba wyszukiwac skrajnosci i mega odpalow zeby zobaczyc ze od paru miesiecy Polna sie kisi.. co wy okreslacie jako : akumulacja przed odpalem, konsolidacja przed odpalem, itp. a wychodzi na to ze to poprostu stagnacja.
Bolo a czy wiesz czy kelnerka siega juz po Twoja flaszke??
Człowieku, zrozum wreszcie, że po fakcie, to też mogę być taki mądry jaki Ty i powiedzieć, że Polna się kisi; nie znoszę gdybania, co by było, gdybym to, a tamto, a ponieważ tak namolnie piszesz po raz kolejny oczywistość, którą wszyscy widzą, że Polna się teraz kisi, to napiszę po raz drugi: w styczniu byłem na KGHM-ie i miałem ochotę wejść na dłużej ze sporą kasą; teraz miałbym dużo więcej keszu i dopiero teraz zacząłbym sobie skupować Polną; PO FAKCIE też jestem mądry, jak i Ty. Ba, prawdopodobnie znajdzie się lepsze przykłady na giełdzie, że wtedy trzeba było na miesiąc wskoczyć tu, potem tam, a potem gdzie indziej tylko na kilka dni... Jak będę widział wykres Polnej za rok, czy 2 lata też Ci powiem, kiedy najlepiej byłoby wchodzić w tą spółkę... Nie jesteś w stanie przewidzieć, kiedy nastąpi mocniejszy ruch w górę. Dlatego wybierasz spółki, które mają największe prawdopodobieństwo uczynić to prędzej, czy później, Do takich należy Polna. Nawet jakby miała kisić się jeszcze przez parę tygodni, czy miesięcy. Jak ktoś chce, niech przeskakuje na inne walory. Czy ktoś Cię zmusza do zakupu akcji Polnej?
Nie jestem w stanie przewidzieć, kiedy dokładnie Polna zacznie jazdę w górę. Dlatego po raz kolejny piszę - jak jesteś tak świetnym graczem na giełdzie, to wytypuj przez ten weekend 3 wybrane spółki, które Twoim zdaniem przez najbliższe tygodnie dadzą sowite zyski ("lejąca się wódka"). Jeśli nie wytypujesz, to znaczy, że jesteś tylko jednym z frustratów, który nie wie, co ze sobą zrobić po porażkach w bessie i tylko pi..przy 3 po 3 na tym, czy innym forum.
"Nie jestem w stanie przewidzieć, kiedy dokładnie Polna zacznie jazdę w górę"
To po co pisałeś, że "ostatni dzwonek" dwa miesiące temu? Kłamiecie w żywe oczy, pamiętam te tematy o tym że w maju to na 100% wystrzał, później to samo w czerwcu. Mam podać linki, chcesz się zaczerwienić? Trzeba wziąć trochę odpowiedzialności za to co się pisało i najlepiej zamilknąć.
dokładnie, po co naganiać, będzie co będzie, a na dodatek obiektywnie to kwas: branża cykliczna, a dołek na zamówienia dopiero nadejdzie, prezes bez zaufania głównego udziałowca. Tego na prawdę nikt nie chce i jeszcze przez jakiś czas nie będzie chciał. A tej gość o nicku Jethro swoją pisaniną obraża inteligentną muzykę, którą tworzył ten zespół.
xawery, to były tylko przewidywania pewnej grupy osób co do czasu realizacji określonych scenariuszy, a że Jakubas rozgrywa z Polną sprawy nieco inaczej, to on nawet sam może nie wiedzieć, w jakim czasie pójdą pozostałe sprawy...
a poza tym, chyba nie jesteś tak naiwny, że jak ktoś Ci napisze, że jutro ruszamy w górę, to weźmiesz to za pewnik, chłopie, proszę Cię...
poza tym w kwestii PRZEWIDYWAŃ nie można kłamać
kłamstwo jest dopiero wtedy, gdy np. ktoś napisze, że Polna się zaczyna sypać, czy coś w tym rodzaju, a nie jest to zgodne z faktami;
teraz PRZEWIDUJĘ (nie wiem, jak pozostali) parę tygodni kiszonki na Polnej i co, jak jednak ruszy dajmy na to już w przyszłym tygodniu, to mi napiszesz za tydzień, że też kłamałem - człowieku, co ty robisz na giełdzie z taką naiwnością?
Bolo, chyba nie przeczytałeś dokładnie. Zarzut kłamstwa nie dotyczył tego, że Polna nie urosła i mnie oszukaliście, tylko tego że teraz wypierasz się prymitywnego naganiania z maja-czerwca. Włącz funkcję czytanie ze zrozumieniem, bo widzę że nie najlepiej z tym u Ciebie.
Wiem, ze na giełdzie nie można nic przewidzieć na 100%, ale to prymitywne naganianie jakie odstawialiście w maju-czerwcu nie sprawdziło całkowicie przez co przyniosło szkodę spółce(sporo ubranych osób, rozczarowanych, zniechęconych, popsucie atmosfery na forum itd.).
Przewidywania z lutego i marca, że Polna ruszy, po części się sprawdziły, bo Polna, po uciążliwym dołowaniu w końcu przebiła ważne opory i podeszła pod 15 zeta.
Rozczaruję Cię i nie wyprę się tego, co pisałem w kwietniu, maju i czerwcu o tej spółce - wciąż uważam ją za bardzo dobrą iwestycję, z solidnymi fundamentami oraz bardzo dobrymi perspektywami rozwoju i gdzie tu xawery widzisz nie sprawdzenie się czegokolwiek, o czym pisaliśmy?
A że główny akcjonariusz i Zarząd Polnej z uporem maniaka dbają, żeby pozytywne infa z firmy nie wychodziły (fakt, nie założyliśmy, że aż tak długo będą w stanie wstrzymywać pozytywne newsy), to staramy się wyciągać informacje ze spółki za pośrednictwem mediów; informacje, które dzięki temu już uzyskaliśmy POTWIERDZIŁY BARDZO DOBRĄ SYTUACJĘ POLNEJ ORAZ BARDZO DOBRE PERSPEKTYWY JEJ ROZWOJU !!! Czego Ty jeszcze chcesz od nas?
to jakaś paranoja, po co mają wstrzymywac pozytywne infa? jaka dobra sytuacja? taka sama dobra, jak sytuacja całej gospodarki - spadek zamówień i w najlepszym wypadku stagnacja, jakie dobre perspektywy? co tu się może rozwinąć w branży, która jest silnie powiązana z sytuacją w innych sektorach
Xawery masz rację w obu sprawach. I w tej, że etatowi naganiacze na tej spółce są żałośni, i w tej, że Polna jako spółka to fatalny wybór.
Co do obrońców Polnej - to zaczynam podejrzewać, że są klasycznym przykładem syndromu sztokholmskiego - co niestety powoduje tak olbrzymie zmiany w psychice, że ich możliwość realnego osądu - w tym przypadku Polnej - jest zerowa.
Co zaś tyczy się samej Polnej, to fakt jest taki, że od dwóch tygodni próbuję bezskutecznie pozbyć się tych akcji - z mizernym rezultatem - nikt tego nie chce kupić.
A nie świadczy to pewnie o potędze firmy - chyba, że się mylę i etatowi naganiacze za chwilę wyjaśnią - że właśnie to, że nikt nie chce tych akcji świadczy o wielkiej wartości tych walorów.
hohoho redaktorek.....
poczekacie ze szczescia drodzy inwestorzy zaszczekacie...
Nikt ich nie chce...hehe
Pozdrawiam cierpliwych
a psychole od spadkow na drzewo niech spadaja jak zadnego pomyslu po opcjach nie maja...
Widać jak wielu jeszcze nie zarobionych i nie zadowolonych . Polna urosła od stycznia 50% i tak się trzyma. Jak sprzedałeś w maju to miałeś setke ... czego chcieć. Ale marudów jak widać nie brakuje. Bez satysfakcji powiem , że taki scenariusz przewidywałem i jak wiecie w moich postach nigdzie nie było setki %. Jak się gra długo to pewne rzeczy można przewidzieć, przyznam się bez bicia że mnie mini bessa troche zaskoczyła . Poszły małe spółki a wcześnie było odwrotnie.
Mam już portfel 10 spółek na nową hossę - przygotowany i tylko patrzę jak rolnik ze mi pieknie wszystko rośnie ... jedne kilkaset a inne kilkadziesiąt. To wszystko będzie leżeć do momentu jak wpłynie na nasze stawy głodny żarłoczny leszcz (podobnie jak wiosną 2001 i 2007) i wtedy zacznę połowy :-) noo trochę trzeba bedzie poczekać .
Czas na dłuuugi urlop ... morze czeka.. dzięki Monnari mam dostatnie i spokojne wakacje.
Pozdrawiam Wszystkich i zycze cierpliwości.
ps. na DT polecam obserwować ZNTK Łapy - jak mocno spadnie - uwaga goracy kartofel - jak się znasz na AT to zarobić możesz jak na monnari 250% w ciągu 2 tyg. Duża kasa i duzy zysk ale bardzo duże ryzyko - ;)
Jeszcze jedno ... Polna ma taką specyfikę, że jak bedzie konkretny ruch to urosnie bardzo duuuużo , wynagradzając oczekiwania. Tego ruchu nikt nie jest wstanie przewidzieć , może byc jeden lub dwa w roku , ale wynagrodzi cierpliwość .
Dla takiego ruchu warto czekać. To moje zdanie.
Mozecie to sobie zapisać i przypomnieć mi kiedyś :
.... POLNA w tej hossie sięgnie wyżej niż w 2007 ...