Człowieku, zrozum wreszcie, że po fakcie, to też mogę być taki mądry jaki Ty i powiedzieć, że Polna się kisi; nie znoszę gdybania, co by było, gdybym to, a tamto, a ponieważ tak namolnie piszesz po raz kolejny oczywistość, którą wszyscy widzą, że Polna się teraz kisi, to napiszę po raz drugi: w styczniu byłem na KGHM-ie i miałem ochotę wejść na dłużej ze sporą kasą; teraz miałbym dużo więcej keszu i dopiero teraz zacząłbym sobie skupować Polną; PO FAKCIE też jestem mądry, jak i Ty. Ba, prawdopodobnie znajdzie się lepsze przykłady na giełdzie, że wtedy trzeba było na miesiąc wskoczyć tu, potem tam, a potem gdzie indziej tylko na kilka dni... Jak będę widział wykres Polnej za rok, czy 2 lata też Ci powiem, kiedy najlepiej byłoby wchodzić w tą spółkę... Nie jesteś w stanie przewidzieć, kiedy nastąpi mocniejszy ruch w górę. Dlatego wybierasz spółki, które mają największe prawdopodobieństwo uczynić to prędzej, czy później, Do takich należy Polna. Nawet jakby miała kisić się jeszcze przez parę tygodni, czy miesięcy. Jak ktoś chce, niech przeskakuje na inne walory. Czy ktoś Cię zmusza do zakupu akcji Polnej?
Nie jestem w stanie przewidzieć, kiedy dokładnie Polna zacznie jazdę w górę. Dlatego po raz kolejny piszę - jak jesteś tak świetnym graczem na giełdzie, to wytypuj przez ten weekend 3 wybrane spółki, które Twoim zdaniem przez najbliższe tygodnie dadzą sowite zyski ("lejąca się wódka"). Jeśli nie wytypujesz, to znaczy, że jesteś tylko jednym z frustratów, który nie wie, co ze sobą zrobić po porażkach w bessie i tylko pi..przy 3 po 3 na tym, czy innym forum.