• UWAGA !!!!!!!!!!!!!! Autor: ~Strefa Italia [85.178.53.*]
    Chcielibysmy przestrzec uczciwych importerow odziezy Wloskiej, przed osobami, ktore podszywaja sie pod klientow celem uzyskania informacji na temat oryginalnej odziezy(jak rozpoznac oryginaly,pozwolenia itd., certyfikaty), a nastepnie przekazuja je(czesto przekrecone) wlascicielom sklepow sprzedajac im czesto podrobiony towar, w ten sposob sa wiarygodni.Kilkakrotnie juz do nas dzwonily takie osoby, jest jedna strona pozytywna, wiedza wiecej.

Pozdrawiamy
  • Re: UWAGA !!!!!!!!!!!!!! Autor: ~Barbara1984 [87.205.255.*]
    widze ze ta uwaga dotyczyła mnie.Prosze Pana po pierwsze faktycznie kontaktowałam sie z Panem ponieważ byłam chętna kupowac markowa odzież od polskich importerów .Jezeli chodzi natomiast pytania typu "czy mogę sprzedawc taką odziez bez pozwolenia" to napewno głównej informacji nie zasięgnęłam od Pana .Mam kontakt z włoską firmą która posiada taki sam asortynent ciuchów jak Pan tylko dużo tanszy dlatego tez zzdecydowałam sie na współprace z ta firmą .to od niej zasięgnęłam głównych porad co do importu takich ciuchów .To chyba normalne ze przedsiębirca chce kupować tańszy towar .A co do autentycznosci towaru to prosze kogos nie oczerniać jeżeli nie wie pan z jakich zródeł importuje .Jestem pewna ze importuje Pan ciuchy z takich samych zródeł co ja takze jeżeli moj towar jest nieautentyczny to Pana takze .Prosze wybaczyć ale importowaniem towrów zajmuję sie od dawna a jezeli chodzi o import markowej odzieży to juz od dawna interesuję sie tym tematem dlatego też zdecydowałam sie teraz na zrealizowanie tego przedsięwziecia .Życze powodzenia
  • Re: UWAGA !!!!!!!!!!!!!! Autor: ~Barbara1984 [77.254.245.*]
    co Pan miał na myśli pisząc "zdrowa konkurencja ?wydaje mi sie ze "zdrowa znaczy dla Pana taka która importuje nieoryginalne ciuchy włoskich firm bez żadnych faktur .Wówczas napewno ciśnienie Panu nie skacze.Ja natomiast importuje oryginalną odzież wraz z fakturami i dlatego tez nie zakwalifikował mnie Pan do "zdrowej konkurencji ".Proszę zając sie swoim biznesem i nikogo nie oczerniać .
    cytuje Pana słowa "Chcielibyśmy przestrzec uczciwych importerów odzieży Wloskiej, przed osobami, które podszywają sie pod klientów celem uzyskania informacji na temat oryginalnej odzież" więc odrazu wiedziałam ze ta riposta skierowana jest do mnie.Oczywiście jest to prawda ze kontaktowałam się z Panem droga elektroniczną w zapytaniem czy można tego typu odzież sprzedawać w Polsce bez pozwolenia jednakże moje zachowanie nie było podyktowane tym ze chciałam pozbierać wszystkie potrzebne mi informacje a następnie sama importować tego typu odzież.zaczęłam kontaktować sie z włoskimi firmami które polecił mi mój znajomy i to one przedstawiły mi jak wygląda całe to przedsięwzięcia dlatego tez proszę nie myśleć ze udzielił mi pan niewiadomo jak poufnych informacji .Przecież nie pytałam pana w jakich firmach zaopatruje sie Pan w towar ., za ile pan go kupuje i od kogo Pan kupuje .Z tego co pamiętam to napisał pan w emailu ze bardzo chętnie udzieli mi Pan informacji nawet jeżeli nie mam zamiaru zostać pana klientka .Wydaje mi sie ze aż tak dużo czasu Panu nie zabrałam jezeli natomiast tak było to przepraszam .Napisałam także wcześniej ze miałam zamiar zaopatrywac sie u pana w towar jednakże po przedstawieniu mi propozycji przez włoską firmę stwierdziłam ze bardziej korzystniejszą ofertę zaproponował mi włoska firma dlatego zdecydowałam sie na samodzielny import .mam już spore doświadczenie w tej branży dlatego to było dla mnie najlepsze rozwiązanie .
    Zgodzę sie z Panem że Włochy i Francja są kolebką mody jednakże jest to kolebka mody dla ludzi bogatych .Co do Turcji to proszę nie mierzyć wszystkich firm jedną miarą .Miałam kontakt z firmą turecką która była bardzo uczciwym partnerem dla mnie i zawsze miałam potrzebną dokumentacje także proszę wszystkich nie genaralizowac .
    Penie jako jedyna odpowiedziałam na Pana wpis na blogu poniewaz jako jedyna nie miałam złych zamiarów kontaktując sie z Panem i zadając pytania .Być moze tak to wyglądało ale tak w rzeczywistosci nie było .
    ja takze życze powodzenia w interesach
  • Re: UWAGA !!!!!!!!!!!!!! Autor: ~MARDIGRAS [78.8.116.*]
    A moze Basiu znasz taka hurtownie w okolicach Mediolanu? jestem zainteresowana kontaktem moj mail mardigras@wp.pl
  • Re: UWAGA !!!!!!!!!!!!!! Autor: ~Strefa Italia [85.178.53.*]
    Powiedzmy ze rowniez Pani dotyczyla ta uwaga, ale nie tylko , nie jest Pani jedyna i sie jeszcze o tym przekona ze sa tez i inni. No widze ze jednak nie wszystko Pani zapamietala, nigdy nie podajemy dokladnych cen. Jak Pani zauwazyla w naszej ofercie napisane jest ze ustalamy cene u klienta w zaleznosci od towaru, wiec jesli sie Pani zna na oryginalnej odziezy Versace itd. to powinna Pani wiedziec od czego zalezy cena tych towarow we wloszech. Pani niestety chyba jednak nie wie w jaki sposob robi sie we Wloszech zakup takiego towaru.Wiem wiem ze zajmuje sie Pani od dawna importowanie towarow min.z turcji(latwo Pania znalezc na aukcjach i to co Pani importuje), to ja tez sie pochwale ze jako firma od 3 lat importujemy(odziez) a ogolnie dlugo wiecej, ale tylko z Wloch, bo we Wloszech mieszkam od 1991 roku na stale!!!! Dlatego wybaczy Pani ale na temat tej wlasnie odziezy, miejsc zakupu, POdkreslam MIEJSC! troszke wiem.

KOnkurencja jest bardzo potrzebna w tej branzy bo w ten sposob podwyzszy poziom wykonywanej dzialanosci, ale ta zdrowa konkurencja.

Przepraszam Wszystkich za taki wpis, ale czasami cisnienie czlowiekowi podskakuje i niestety trzeba odpowiedziec na forum.

A&M New Style

tel. + 48 793 069 930
    + 48 669 844 706
    +39 3477871698

wiecej info o nas na stronach :

http://www.strefaitalia.pl.tl
    Jeżeli chodzi o importowanie odzieży z Turcji jak najbardziej ma pan racje ze swojego czasu importowałam ciuchy z tego kraju jednakże nie były to ciuchy takich marek jak Gucci itp.Wszystkie natomiast były importowane razem z fakturami dlatego nie wiem dlaczego czepił sie Pan tego wątku .co jest złego w importowaniu odzieży z tego raju ?Myśli pan że włochy to kolebka mody ?Nie wszyscy ludzie noszą ubrania z metkami Gucci, versace itp.Nie będę nikogo oczerniała na tym portalu bo to nie o to w tym chodzi. Musi Pan zrozumieć ze oprócz Pana w tej branży doświadczenie mają tez inne osoby a to ze mieszka Pan we Włoszech od kilkunastu lat i zna Pan miejsca gdzie taka odzież sie kupuję to nie znaczy ze złapał Pan Pana Boga za nogi.Większość ludzi zna takie miejsca które zajmują sie tą branżą:)Byłam we Włoszech kilkanaście razy i miałam kontakt z rożnymi ludźmi z tej branży , swojego czasu miałam nawet ofertę pracy związaną z ta branżą dlatego tez niech pan nie myśli że ludzie którzy nie mieszkają we Włoszech nie maja zielonego pojęcia o całym tym biznesie.Chciałam sie zaopatrywać wcześniej u polskich importerów jednakże zmieniłam zdanie jak mój znajomy z Włoch zadzwonił i przedstawił mi swoja ofertę .Nie rozumiem dlaczego ma Pan żal do kogoś jeżeli ani pana nie okradłam ani tez nie oszukałam .Chyba nie sądzi Pan że będę kupowała droższe ciuchy jeżeli mam możliwość kupowania ich w niższych cenach
    ps .Acha jeżeli chodzi o tą odzież z Turcji to bez obrazy ale naprawdę mam kontakty z dużo większymi Przedsiębiorcami od Pana.W tej chwili jestem w trakcie rozmów z Włoską firmą która w swoim asortymencie posiada 150000 ciuchów ze stocków Armani, Gucci, Prada itp także tak jak podkreśliłam to wcześniej nie tylko Pan siedzi w tej branży i nie tylko Pan wie gdzie w takie ciuchy zaopatrywać sie
  • Re: UWAGA !!!!!!!!!!!!!! Autor: ~Strefa Italia [85.178.33.*]
    Przesadza Pani z tym oczernianiem, niech Pani dobrze przeczyta pierwszy wpis. To Pani poczula sie dotknieta, mimo ze nic o Pani nie wspomnialem. Chyba nie do konca zachowala sie Pani ok, podszywajac sie pod kogos-tu powinna sie Pani ze mna zgodzic. Jesli jest Pani takim wielkim ekspertem, to dlaczego wypisuje Pani mnostwo maili z wieloma pytaniami na temat ciuchow markowych, dystrybucji itp. Nie byloby prosciej zadac pytanie prosto z mostu, ze nie jestem zainteresowana kupnem rzeczy tylko chcialabym pozbierac informacje. To jest wlasnie wlasciwe postepowanie i m.in. budowanie zdrowej konkurencji.

Ani mnie Pani nie okradla ani nie oszukala- Pani zdaniem. Moim: okradla z czasu i oszukala podszywajac sie pod osobe chcaca czegos innego w rzeczywistosci.

Kolebka mody sa Wlochy i Francja. I tak od zawsze. Nigdy na tej liscie nie bylo Turcji. Byla za to na tej innej-czarnej, znanej po dzis dzien (po Chinach) jako kraj podrobek.

Zajmuje sie swoim biznesem i gdyby nie takie osoby jak Pani, to mialbym wiecej na to czasu.

Zycze powodzenia oraz moze tego, ze czasem warto prosto z mostu, bo jest mnostwo zyczliwych osob, ktore chetnie pomoga. Do takich w dalszym ciagu i ja sie zaliczam.
    Pozdrawiam.