• polna Autor: ~ron [89.228.210.*]
    czy prawdą jest , że polna zwija manele... ???
  • Re: polna Autor: ~ron [89.228.210.*]
    no jak, słyszał ktoś coś o tym..?
  • Re: polna Autor: Jethro-Tull [85.89.173.*]
    A czy to prawda, że jesteś deczko szurnięty?
  • Re: polna Autor: ~manel [83.11.145.*]
    nikt mnie jeszcze nie zwija.
  • Re: polna Autor: szymek9 [83.14.84.*]
    dobre, dobre to się uśmialem ;D
  • Re: polna Autor: szymek9 [83.14.84.*]
    dobre, dobre to się uśmiałem ;D
  • Re: polna Autor: ~al [195.50.100.*]
    zwijać to może nie zwija, ale jest w branży, w której stagnacja jeszcze troche potrwa
  • Re: polna Autor: bolo7 [89.78.114.*]
    ja też słyszałem, że Polna się zwija - podobno cały zakład produkcyjny jest już rozebrany, pozostały tylko jakieś kikuty zbrojeń i Polna funkcjonuje jeszcze tylko na stronie internetowej; a mi to wystarczy, żeby trzymać się tej inwestycji, bo ja lubię Internet :)
  • Re: polna Autor: ~ron [89.228.210.*]
    no to obyście (obyśmy) się czasem nie uśmiali...

pytam czy to prawda, lecz nie sądzę, aby znajomy z Przemyśla kity mi wciskał...
    ron, moja cała rodzina mieszka niedaleko Przemyśla...
    powiem Ci w sekrecie, że jestem Ukraińcem i czasowo duszę się w centralnym grodzie Lachów...
    nie martw się o bankruta Polną - jej już dawno nie ma na ziemi, Polna weszła do kanonu lektur obowiązkowych pomiędzy "Ogniem i mieczem" a "Władcą pierścieni" ot i co ...
    zapraszam do mojej rodzinnej wioski:
    http://www.youtube.com/watch?v=jIOaQS7vC9k&feature=related
    mydła brak, czyścików do uszu też, jest świeże powietrze i zew natury oraz prawdziwa dzikość serca :)
    nie cierpię okupantów z północnego-wschodu, ale dziewczyny mają z ikrą:
    http://www.youtube.com/watch?v=DeHIspyAtGs
  • Re: polna Autor: fan06 [83.4.119.*]
    no, no! Trochę człowieka nie było na forum i tu takie rewelacje! To, ja powiem, że znajomi, znajomych z okolic Przemyśla słyszeli, że Polna ma się przenieść z produkcją gdzieś na Bliski Wschód lub do Chin. Tam jest większy spokój a poza tym firma będzie mogła się skupić jedynie na produkcji i jej szefostwo nie będzie musiało ciągle odpowiadać na pytania dziennikarzy z Parkietu! Podobno Prezes przeżywa ostatnio ciężkie dni, bo starsznie nie lubi kłamać a jednak do prasy nie może powiedzieć wszystkiego! Tak się podobno mówi w Przemyślu i okolicach:):):)

fan, ale walne ma się podobno odbyć mimo wszystko...od wczoraj zwozili materiał i na rano mają być gotowe piękne szałasy, czyli cała narada odbędzie się jutro w warunkach iście polowych :)
    i to było argumentem w odpowiedzi dla niemile widzianego dziennikarza na walnym: "no sam Pan rozumie, nie ma u nas warunków; my wszystko przecież potem przekażemy do publicznej wiadomości" ...
  • Re: polna Autor: ~pijok [83.22.247.*]
    Co za zbieg okoliczności , też byłem w okolicy Przemyśla i tam chłopy gadały co to niby Jakubas i Zakonek ani chybi cosik kombinujo ,bo cały bimber w okolicy wykupujo i płaco o pół złotka więcyj jak te ze sanwilu...
    a, to by się zgadzało - na dzisiejszym walnym ma zapaść decyzja o przebranżowieniu Polnej i zmianie nazwy pod nową działalność na: POLNOS :)
  • Re: polna Autor: fan06 [77.115.177.*]
    w nowej branży pewnie by się też sprawdzili, ale może lepiej, jak pozostaną przy dotychczasowej:) A swoją drogą to Polna już w jakiejś części NOS-a jest:)
  • Za 15 minut WZA. Autor: Jethro-Tull [85.89.173.*]
    Hmm ... sporo ciekawych rzeczy dowiedziałem się o swoim mieście. Taa, w Przemyślu jest piweczko jak śmietana, wódka też nie fałszowana ("Pszenicznaja" zza wschodniej granicy) - byle szóstki mieć:-) Szałasu też nie trzeba budować, bo wcześniej zrobili to dwaj bezdomni - mieści się on nad Sanem, na Kmieciach, a ludkowie mają w nim wersalki, 2 fotele, "kominek", grilla i wszystko to co potrzebne jest do jako takiej egzystencji. Kto wie ... może są bardziej szczęśliwi niż niejedna biurwa w wielkim mieście.
    Jakby było za mało miejsca, to do Przemyśla przyjechał cyrk i po drugiej części Sanu stoi jeszcze ogromny namiot cyrkowy. Błocko jak cholera ... ale gumiaki powinny ułatwić sprawę - kwestia doboru rozmiaru obuwia.
  • Re: Za 15 minut WZA. Autor: bolo7 [89.78.114.*]
    ciekawe, czy magellan dotarł na to walne?
  • Re: Za 15 minut WZA. Autor: magellan100 [62.152.149.*]
    byłem ,widziałem słyszałem.
    1.CAŁKOWITE OPUSZCZENIE NIEKTÓRYCH HAL PROD.2009ROK
    CHODZI O ZMNIEJSZENIE KOSZTÓW UTRZYMANIA
    2.ROZSZERZYLI DZIAŁALNOŚĆ ODLEWNICZĄ,
    3.PRODUKCJA ODLEWNICZA +21%
    4.W TYM ROKU REMONT LINII FORMIERSKICH
    5.PLANY ZARZĄDU :1/3 WOLNYCH POMIESZCZEŃ MNIEJSZE KOSZTY NA MEDIA
    ZWIĘKSZYĆ POZYSKIWANIE ZAMÓWIEŃ
    PODNOSZENIE PRODUKTYWNOŚCI
    50 NAJSTARSZYCH NISKOWYDAJNYCH MASZYN DO SPRZEDANIA
    6.NAJWAŻNIEJSZE 2 KWARTAŁ MA BYĆ CACY
    7.Z EMISJI WYDALI 1 MLN.,RESZTĄ ULOKOWANA NA RACHUNKACH
    TO TYLE ,PERSPEKTYWY SĄ ,PLANY TEŻ A CO Z TEGO WYNIKNIE ZOBACZYMY
    WIG20 -6.21 SUPER CZYLI ZACZYNAMY KONKRETNE WZROSTY:-)
  • Re: Za 15 minut WZA. Autor: magellan100 [62.152.149.*]
    AHA BYM ZAPOMNIAŁ , 2008 REDUKCJA ETATÓW O 29 MIEJSC DO 240 OSÓB,PRZYPUSZCZAM ŻE GŁÓWNIE CHODZI O STARĄ GWARDIĘ KTÓRA POSZŁA NA EMERYTURY , BEZ ODBIORU
  • Re: Za 15 minut WZA. Autor: bolo7 [89.78.114.*]
    dzięki magellan za info i za wycieczkę do Przemyśla :)
    spodziewałem się bardziej suchych informacji z walnego... jak na konsekwentne nie informowanie o pozytywach, to i tak nie mogli ukryć, że jednak coś działąją, żeby Polna się wzmacniała pomimo kryzysu...
    czekamy spokojnie na dalsze informacje (opcje, akwizycja) :)
  • Re: Za 15 minut WZA. Autor: ~Zenek [77.91.55.*]
    Dobrze czytam w uchwałach że jedna akcja jest warta 3,80 ??
  • Re: polna Autor: ~pijok [79.185.147.*]
    No i Przejęcie ...........
    Bardzo enigmatyczna informacja , lecz bardzo dobra.
    A te 3,80 to premia dla ciebie za otrzymanie promocji do następnej klasy. Miłych wakacji...
    tania ta promocja, też bym tak chciał...
    http://www.youtube.com/watch?v=gmhU9PfA5CY
    Dzięki Magellan za info. Szczególnie pocieszająca jest ta informacja o bardzo dobrym II-gim kwartale.

Ale tego nie rozumiem:

"Na podstawie art. 395 § 2 pkt 3 Kodeksu Spółek Handlowych uchwala się co następuje:
    Udziela się Prezesowi Zarządu Spółki Zakłady Automatyki "POLNA" S.A. w Przemyślu Janowi Zakonek absolutorium z wykonania obowiązków za okres od 15.03.2008 r. do 31.12.2008 r.
    § 2
    Uchwała wchodzi w życie z dniem podjęcia.
    Przewodniczący walnego zgromadzenia akcjonariuszy na podstawie protokołu komisji skrutacyjnej stwierdził, że uchwała nie została przyjęta."

Czyżby szyli mu buty?
  • Re: polna Autor: magellan100 [62.152.149.*]
    nie udzielono Zakonkowi absolutorium,jednocześnie zapewniano nas że J.Zakonek zostanie na swoim stanowisku,a jak będzie to zobaczymy.
    Co do przejęcia innej spółki na razie wielka tajemnica,nie dało się nic wyciągnąć od nich
    W Przemyślu na 15 minut przed północą mamy burzę z piorunami. Jakiś znak ... :-)
    Nie udzielenie panu Zakonkowi absolutorium odczytuję jako znak ostrzegawczy ze strony Jakubasa. Co było tego przyczyną? Opcje (jeżeli tak, to czemu tylko on , a nie cały zarząd), wywiady w prasie (za dużo powiedział dziennikarzowi Parkietu), a może dokupienie przez prezesa Polnej akcji włanej firmy (co wskazywałoby na poprawę standingu Polnej ... a być może nie wszystkim na tym wskazywaniu zależy)? Jaka by nie była odpowiedź na to pytanie, to i tak Zakonek może się teraz czuć niepewnie i działać pod presją wierchuszki (ZJ); W każdej chwili na jego miejsce może wejść człowiek Jakubasa - wiceprezes Lachowicz.
    Przypomnę, że jakieś 1,5 roku temu ze stanowiskiem prezesa Polnej pożegnał się Piotr Kandefer.
[x]
POLNA -1,84% 16,00 2017-11-27 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.