• Polna Autor: ~Caperpillar [89.228.208.*]
    jesli polna była po 140 zł, czemu niebawem ma nie być po 70...
    kwestia tylko w jakim czasie

... i w jakim pobije szczyt ...
  • Re: Polna Autor: ~fan [83.4.80.*]
    a o wynikach wezwania cisza!!! Chyba było tylu chętnych, że nie mogą się doliczyć!!!!!
  • Re: Polna Autor: ~fan [83.4.121.*]
    coś się ten znajomy góral Bola spóźnia:( miejmy jednak nadzieję, że się coś ruszy?!
  • Re: Polna Autor: bolo7 [89.78.115.*]
    ciiii, każdy na ma swój powód do takiego, a nie innego działania...
    mi wystarczy zapewnienie górala, że: " panocku, bydzie dobze, nie bądź pseca taki niecierlpliwy, raduj sie ino, ze mos skarby w skatułce, a ja musem po swojemu dziołoć..."

co ja mogę rzec na to - czekam, tak jak i Wy, przede wszystkim spokojny, że mam pełne szkatułki:)
    i nie zamęczam już więcej górala o dalsze prognozy, choć sam nie cierpię tej ciszy przed burzą, bo już się za duszno robi...
  • Re: Polna Autor: ~coly [83.26.200.*]
    zostało 15,8k do 25 ze srednią 14,68 , także trzy dni po 5k i przedpole oczyszczone :-))
  • Re: Polna Autor: kaktus83 [91.94.234.*]
    tylko codziennie sie mieli po kilkanascie kilo i nie ma odpalu :/. Albo ktos z ukrytego wali, albo ktos realizuje zyski z kwietniowe w sumie nawet sporego wzrostu.
  • Re: Polna Autor: ~unstopable [217.153.255.*]
    sporego wzrostu? Spójrz na akcje większości spółek jak odjechała, tylko polna się ledwo wgramoliła kilka procent. Odpał dopiero będzie na tej spółce bo jeszcze nie było
  • Re: Polna Autor: ~Gallileo [213.158.199.*]
    no właśnie wyjąłeś mi to z ust.. wszystkie badziewia poszły po 100-200%, a Polna 30%..dla mnie osobiście to był właśnie jeden z argumentów, aby tu wejść bo społka spokojna na spadkach, a wzrostów jako takich jeszcze tej wiosny nie zaliczyła..wszystko przed nami..
  • Re: Polna Autor: ~wk [213.158.196.*]
    witam wszystkich zangazowanych w nasza akcje.
    cierpliwosci,troszke jeszcze cierpliwosci kochani,tyle juz wytrzywalismy tutaj wszyscy razem to te pare chwil jeszcze nas nie zbawi,prawda?a jak sie niedlugo zacznie to juz sobie pojdzie ladnie,narazie jest super bo znow jestesmy lepsi od rynku wiec co bedzie jak rynek bedzie dobry nie mowiac juz jak bedzie bardzo dobry...
    pozdrawiam wszystkich
  • Re: Polna Autor: ~PABLO [79.162.14.*]
    w komunikacje chyba cos bylo ze 3 dni robocze po zakonczeniu wezwania powinien podac jaka ilosc zebral w wezwaniu pozdr
    i tak trzymać:)
    jak to rzekł mi góral, gdy go zacząłem trochę naciskać: "nie nazykoj, nie nazykoj, mos już pseca gdies tam srydnio 30% na tym cekoniu, to co byndzie, jak to rusy w koncu!; no co Ci powim - wiatry wieją wte; albo i we wte, skarb to skarb, nie pac na to, co byndzie dzisiej dokładnie, abo i co jutro; Kuba jest Kuba i cosik tsa z nim trosku pograc se:) siedz ino spokojnie i nie rób hałasu, wazne, ze mos jus pelne skatulki; dlugo nie byndziesz musiol cekoć...

to czekam z Wami, a się sam nie mogę doczekać grzmotu, lecz wolę z góralem nie dyskutować już więcej w tej kwestii, trochę twardszy jest ode mnie, no i zjadł parę wagonów soli więcej...
    to do Anii (wk) :)
    bolo.. ale ja nimom a tyz bym kcioł:)
    a cego to ni mos? :)
    no tych srydnio tsydziestu %:) tsa sybko cosik z tym zrobic abym i ja mioł:)
    a, myślołem, ze nie mas skarba, bo pamintom, zes coś kupił...

30% to tak na szybko liczona średnia, nie chce mi się sprawdzać dokładnie, bo trochę tych operacji swego czasu było - może i wyjdzie troszkę więcej:)

ktoś powie, że zarobił w tym czasie 100, albo 200%, albo i więcej chwilami; regularnie, bez późniejszych strat - wątpię; ważna jest średnia; cały czas twierdzę, że na Polnej średnio wyjdzie się więcej w przeciągu tego czasu, niż na skakaniu...
    a fajne jest, że tu dopiero czekamy na zyski!
    i tu kwestią pozostaje nie, że zbliżają się ciekawe zyski, tylko jakiej skali (25 zł za Polną mnie nie interesuje dla przykładu...)
    eee to TY nie jestes na bieżąco, bo wczoraj rana przesiadłem się na Polną i juz jestem w klubie (chyba na stałe, bo musze odetchnąc psychicznie po wyczynach ekstremalnych na poprzedniej spolce), na razie skromnie... tysiąc ale jest jescze trochę srodkow na ewentualne dalsze zakupy..

podchodze do inwestycji podobnie jak Ty czyli stawiam na konsekwencję nie skaczę, raczej usredniam niz tne straty i w sumie ta strategia mnie nnie zawodzi
  • Re: Polna Autor: drsamodobro [79.185.47.*]
    A JA ŻYCZĘ NAM WSZYSTKIM FF 850 000 AKCJI I Z RESZTĄ JUZ SOBIE PORADZIMY
  • Re: Polna Autor: ~alexxxdb [94.254.139.*]
    hej Bolo! Pare dni temu ponoiwnie wrócilem na Polankę , teraz to już raczej na dluzej ! Na ile wg Ciebie ustawić sprzedaż ,żeby nie zrobić obciachu?

ps.nasz kolega Jack ma do Ciebie pilną sprawę - możesz się z nim skontaktować?
    to TY???
    nie wierzę... miło, po latach rzekłbym:)
    jeśli mnie faktycznie szuka Jack (żyje?), to niech skrobnie coś na bolo7gpw@interia.eu, koniecznie!
    albo świat jest mały, albo...
    a eski to spokojnie poustawiaj od 50 zł wzwyż:)
    ile wzwyż? ile da odwaga (i rozum przede wszystkim, ha), moje się zaczynają od 70 zeta, może szalone teraz się to wydaje, ale ja nie chcę mieć dziś, albo jutro, lecz też nie dopiero za rok, czy dwa; wkróce; ale właśnie minimum 70 złociszków, bo na tyle przynajmniej zasługuje ten skarbik, mniej wziąć to grzech:)
  • Re: Polna Autor: Jethro-Tull [85.89.173.*]
    Hej górle, pkna pogoda w Przemyślu. Słonecko jazy, ze as miło:) Bedzie dobze.
    Sprzedałem teściowej Krezusa i kupiłem Polną
  • Re: Polna Autor: ~igor [83.10.5.*]
    Cierpliwości - trawa z czasem zamieni się w mleko.
  • Re: Polna Autor: ~AdamSP [193.41.230.*]
    Witam kolegów !

nooo widać że dzisiejszy dzień ładnie się zaczyna - szanowny Jethro mówi o ładne pogodzie w Przemyślu, w stolicy też pogoda niczego sobie i obrót od rana ponad 126 K...

Ładnie ładnie , oby tak dalej !

Pozdrawiam stowarzyszenie S25 , chociaż nie wiem czy na tą chwilę 25 będzie aktualne ;)
    Raczej S50

• Re: Polna Autor: ~pg [83.18.214.*]
    już tam czekam. pozdro
    a żeby mleko się nie popsuło to, jak to rzekł mi góral: "panocku ino tca byndzie narobić łoscypków duzo" :)
    a przy okazji zarobi się dużo więcej wtedy, niż na sprzedaży samego mleka:)
  • Re: Polna Autor: ~fan [77.114.64.*]
    Witajcie:) Faktycznie wygląda to optymistycznie! Teraz czekamy w końcu na jakiś komunikat, ile zebrali w wezwaniu! Ciekawe tylko kiedy????
    Komunikat będzie w przyszłym tygodniu (chyba w środę).
  • Re: Polna Autor: ~PABLO [91.94.228.*]
    a nie 3dnirobocze po zakonczeniu wezwania czyliwypadalo by ze w piatek tak mi sie cos wydaje pozdr
  • Re: Polna Autor: coolturalny [88.156.186.*]
    Właśnie zakończyłem rozmowę z przedstawicielem Domu Inwestycyjnego BRE Banku i otrzymałem odpowiedź, iż jutro zostanie przeprowadzona transakcja. Natomiast w godzinach popołudniowych ma zostać przekazana informacja dla PAP o rezultatach owego wezwania.

http://bossa.pl/analizy/emisje/2009/wezwania/wez_polna.pdf
    No to BRE załatwi to niejako od ręki:) Maksymalny termin liczyłem jako 3+3 dni.
  • Re: Polna Autor: coolturalny [88.156.186.*]
    Takie małe sprostowanko: juto popołudniu ma wyjść komunikat :P
  • Re: Polna Autor: ~złoto [79.186.158.*]
    Opolski Remak znów zaskoczy zyskiem netto
    Michał Śliwiński 22-04-2009, ostatnia aktualizacja 22-04-2009 00:08
    – Pierwszy kwartał był bardzo dobry. Nie mogę operować dokładnymi liczbami, ale pod względem wyników był zbliżony do osiągniętego w IV kwartale. Nie zatrzymano żadnej z inwestycji, na której realizowaliśmy montaże – mówi Marek Brejwo, prezes Remaku

źródło: www.remak.com
    +zobacz więcejWówczas opolska spółka zarobiła na czysto 5 mln zł, przy ponad 47 mln zł przychodów. Padł wtedy kwartalny historyczny rekord, jeżeli chodzi o poziom zysku netto. W całym 2008 r. Remak zanotował 4,7 mln zł zysku i 171 mln zł przychodów. To również były rekordowe wyniki, i to mimo że pierwsza połowa ubiegłego roku nie była najlepsza (strata przekroczyła 3 mln zł).

Jeżeli przedsiębiorstwo podtrzyma dobrą passę z ostatnich miesięcy, to zysk w tym roku może być znacznie wyższy od ubiegłorocznego. – Zakładam, że II kwartał będzie dla nas równie udany, jak pierwszy. Druga połowa roku powinna też być dobra. Mamy tak dużo prac, że musimy nawet zwiększać zatrudnienie – mówi prezes Brejwo. Firma specjalizująca się w montażu bloków energetycznych pracowała w I kwartale na sześciu dużych budowach. Korzystny wpływ na wyniki opolskiej firmy mają notowania euro wobec złotego.

Remak, jako jeden z niewielu polskich eksporterów (około 90 proc. przychodów spółki pochodzi z zagranicy), nie zabezpieczył kursu waluty ani za pomocą opcji, ani forwardów. Firma większość umów, które będzie wykonywać w tym roku, zawierała w okresie, kiedy kurs euro wahał się w granicach 3,2–3,5 zł. W I kwartale tego roku średni kurs europejskiej waluty przekraczał 4,5 zł. Wczoraj za euro płacono około 4,36 zł.

– Problem z opcjami walutowymi spowodował, że zarówno banki, jak i eksporterzy są bardzo ostrożni przy podpisywaniu umów zabezpieczających kurs. Negocjujemy z jednym bankiem kontrakty forward. Dopinamy szczegóły i czekamy na odpowiedni moment, żeby zawrzeć transakcje – mówi Brejwo. – Specjalnie się nie spieszymy, większość prac na ten i na przyszły rok zawieraliśmy po bardzo korzystnym kursie. Portfel zleceń mamy zapełniony na kilkanaście miesięcy – twierdzi szef Remaku. Zarząd opublikuje wyniki za I kwartał 5 maja. Wcześ-niej, 30 kwietnia, przyzna akcjonariuszom prawo do dywidendy (0,85 zł na akcję). Remak wypłaci ją 22 maja.
[x]
POLNA -1,08% 16,00 2017-11-27 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.