Jednej sesji...
Udaremnienie próby obniżenia wartości spółki przez Jakubasa , jest w naszych rękach .
W jaki sposób ? Proste . Kup tanio (po aktualnym kursie ) i sprzedaj drogo ( min.25zł) Ot i cała filozofia...
Ja bym już Jakubasa zostawił w spokoju - przynajmniej do chwili ogłoszenia wyników wezwania. Teraz trzeba uważać na jednodniowych graczy, którzy - tak jak to było wczoraj - stosunkowo niewielkimi zleceniami potrafią zdołować kurs o kilka ładnych porcent (przy małej płynności, jaką mamy w obecnej chwili na Polnej to nie jest żadna sztuka). Przeważnie takie zagrywki mają na celu szybkie wycofanie się z niewielkiej inwestycji, która nie przynosi NATYCHMIASTOWYCH zysków, z kilkupunktową stratą:)
Indianie z plemienia CIAPAS, nie chcemy was tutaj!
co powiecie na kontrakty dostaw ogromnej ilości zasów i zaworów dla kopalń ? coś mi sie obiło o uszy w robocie, zobaczymy co z tego będzie. Zasuwy z Kielc są słabej jakości i szukają alternatywy
a co Ty tak dosłownie bierzesz, co ja piszę:) wiesz co to są parafrazy czyichś wypowiedzi, a wręcz przedstawianie pewnego sensu czyichś wypowiedzi zupełnie innymi przykładami?
no właśnie, a co się facetowi dziwić, że sam chce na tym zarobić, a nie tylko robić prezenty postronnym osobom; jego dutki, jego biznes; i tak już nieźle podlał!
a może nie chce jeszcze w tym momencie przekraczać 5%? tylko za chwilę, albo wcale?
dla nas jest ważne, że nie tylko Jakubas miałby dużą część Polnej, ale byłby w akcjonariacie inny, mniejszy inwestor, któremu też będzie leżało wówczas na sercu jej dalsze powodzenie; a co się będzie pchał, jak spółkę przejmie Kuba - może wtedy tylko conajwyżej trochę jeszcze podlać, żeby rozruszać ten biznes:) ale pamiętajmy, że on nie pracuje w PCK...
a, które rozwiązanie z ustalaniem akcjonariatu się ziści ostatecznie, to i tak podlanie w celu rozruszania biznesu - żeby nie było żadnych wątpliwości - będzie w formie BŁYSKAWICY! A jakże:)
Góral podtrzymuje tą prognozę, nie chce ino - przepraszam starosto - jeno:) podać nawet mi dokładnego terminu; powiada - w swoim, acz niechybnym czasie;
radzę poprzestawiać te zlecenia z 25 zł wyżej, bo jak przedpole będzie dobrze wyczyszczone, to jednym ruchem kurs może dojść wówczas do 25 zł!!!
Bolo, oby Twój góral miał rację! Generalnie górali cechuje szczerość i prawdomówność. Mam nadzieję, że nie będę musiał zweryfikować tej opinii, a wręcz przeciwnie zostanę w tym utwierdzony?!
no, to dobrze, bo jak masz jakieś wątpliwości teraz co do poziomu ustawioanych zleceń (nikt nie musi tak iść na więcej od razu, jak ja, czy Pablo:) to sobie tak zostaw i spokojnie obeserwuj; bo nawet jak ta błyskawica jednym ruchem przepali wszystkie zlecenia poniżej 25 zł (jest to naprawdę możliwe!), to na 25 zł zatrzyma się na chwilkę, bo też nie chodzi o to, żeby od razu było 35 zł (kolejny przystanek) - niech zostanie jakaś chmurka naładowana jeszcze na później, jakby się cosik zacięło, hi-hi:)
w końcu idziemy na minimum 70 zł!
Bolo, potrafisz człowieka podbudować:)
a tak przy okazji, chciałem się dziś zarejestrować na Bankierze z moim nickiem "fan", no ale już ktoś taki jest:( Postanowiłem więc, że nie będę robił teraz zamieszania i poczekam do jakiejś następnej akcji na kolejnym - nieoszlifowanym diamencie:) Mam bowiem nadzieję, że "nasza grupa" jeszcze ruszy nie raz, nie dwa na jakieś poszukiwania?!
mój nick też był zajęty, dlatego dorzuciłem 7 (lubię tą cyferkę) i wskoczyło:)
nie mówię, żebyś miał fan7 od razu, bo jak nas więcej będzie ludzików "siódemkowych", to ktoś jeszcze powie, że jakąś sektą jesteśmy:)
jak zrealizujemy nasze zlecenia na polance, to koniecznie się wtedy przesiądziemy na innego, podobnie niedowartościowanego skarba i wspólnymi siłami wyprowadzimy go na właściwą wycenę, oczywiście na tym sowicie zarabiając, bo nie tylko góral, lecz i ja i Ty i inni - nikt z nas tu nie jest charytatywnie w końcu:)
Maksymilianek, a właśnie że zostanę! jestem tutaj nowy i jak pijok zarekomendował, żeby wchodzić w Polną, to wszedłem dzisiaj bez chwili namysłu, a jutro będę brał pekacem, wyłącznie:)
A ja mam mały pakiecik 333 szt na 25zł, tak co by poczuć malutki zysk na samym początku wystrzału. Potem stoją porozbijane na mniejsze na poziomach ok. 50, 70, 90 i nawet na 101 zł
mnie też korciło, żeby pozostawić parę sztuk niżej, bo przydałoby się już choć trochę keszu; liczę po prostu, że czekamy, czekamy, a jak to ruszy w końcu, to dosyć szybko przeskoczy z 25 do 70 zł:)
a ja mam tyle ,ze i tak muszę trzymać , to nie mam dylematu.
jak gram na wig20 to jak urosnie 5% to mnie korci ,zeby wywalić , a tu spokój , cisza
tak sobie śledzę notowania dla sportu między jednym pacjentem ,a drugim
mam jeszcze troche pieniazków ,ale kupię coś z czego mozna szybko wyskoczyć
bo z orco i assecobs to też może byc niełatwo.
Czekam na wiosenne infa oczywiscie pozytywne ze spółki.
Ok ja też sie zarejestrowalem. Wiadomo żę chodzi o Igora z Moskwy z pewnej dawnej przypowieśći. No to byloby zacnie żeby nasza a niech tam będzei "sekta" wyszukiwala skarby i na tym dorabiala. Pozdrowienia dla uczestników akcji. Mimo malego udzialu na forum zawsze z Wami.
witam panowie i panie co do dragowskiego to nigdy ale cos sie znajdzie a narazie mozna dorobic sobie na Idm dzis millenium mi troche wyskoczył no ale polna to priorytet pozdrawiam a moze eurofaktor pozniej /????????????
hej, dołączyłem sie dzisiaj do Waszej akcji, mały pakiecik 700 akcyjek to mój;) Jeśli chodzi o spółki o małym ff i dużym potencjale to proponuje przyjrzeć się Warfamie.