• Są jakieś wiadomości z Cypru? Autor: ~Xxxxl [83.22.192.*]
    W sprawie odkupu?
  • Re: Są jakieś wiadomości z Cypru? Autor: ~obserwator [31.60.118.*]
    Na razie media dostały polecenie rozpisywać się o powabach drugiej żonki Tobiasza... https://shownews.pl/kim-jest-piekna-synowa-zygmunta-solorza-druga-zona-tobiasa-solorza-to-skromna-dziewczyna-i-byla-miss-nastolatek-zdjecia/ar/c13-18385065
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [145.224.100.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Ślepi i głusi Autor: ~hwds [31.61.247.*]
    4Nie tak występni, nie tak:
    są oni jak plewa, którą wiatr rozmiata.
    Toteż występni nie ostoją się na sądzie
    ani grzesznicy - w zgromadzeniu sprawiedliwych,
    bo Pan uznaje drogę sprawiedliwych,
    a droga występnych zaginie.
  • Re: Ślepi i głusi Autor: ~hwds [31.61.247.*]
    Popatrzcie na przykład na świętego ojca Pio. Cały świat go wielbi miliony ludzi są mu wdzięczni. Ludzie go błogosławią za jego wstawiennictwo. Gdy ktoś pomyśli o ojcu Pio to od razu serce mięknie i robi się dobrze na duszy.
    Popatrzcie na jego dzieła które do dzisiaj służą tysiącom, dziesiątkom tysięcy ludzi.
    Można? Można.
  • Re: Ślepi i głusi Autor: ~Niekumaam [31.0.55.*]
    Co ty wypisujesz, oszalales? Cooo to ma wspólnego z elkiem?
  • Re: Ślepi i głusi Autor: ~mawa [188.146.248.*]
    .pio chidzil w rekawiczkach..bo nie chcial sie afiszowac stygmatami na dloniach...gdy zmarl okazalo sie ze nie bylo stygmatow...
  • Re: Ślepi i głusi Autor: ~jerzy11 [145.224.100.*]
    Dnia 2024-03-19 o godz. 09:49 ~hwds napisał(a):
    > Popatrzcie na przykład na świętego ojca Pio. Cały świat go wielbi miliony ludzi są mu wdzięczni. Ludzie go błogosławią za jego wstawiennictwo. Gdy ktoś pomyśli o ojcu Pio to od razu serce mięknie i robi się dobrze na duszy.
    > > Popatrzcie na jego dzieła które do dzisiaj służą tysiącom, dziesiątkom tysięcy ludzi.
    > > Można? Można.

.......... ........ale Ojciec Pio już za życia uważany był za świętego. Natomiast Solarza uważają...nie chce go obrażać ale Ci co mają z nim do czynienia wiedzą czym on na kilometr pachnie.
  • Re: Ślepi i głusi=SOLORZ TO PRYMITYWNY ZŁODZIEJ UBECKI -SZKODA ŚLINY Autor: ~TFU_UBEK_solorz [90.156.70.*]
    Dnia 2024-03-19 o godz. 16:30 ~jerzy11 napisał(a):TFU_UBEK_solorz-prymityw złodziej -----nawet znicze sprzedawał ukrad
    > Dnia 2024-03-19 o godz. 09:49 ~hwds napisał(a):
    > > Popatrzcie na przykład na świętego ojca Pio. Cały świat go wielbi miliony ludzi są mu wdzięczni. Ludzie go błogosławią za jego wstawiennictwo. Gdy ktoś pomyśli o ojcu Pio to od razu serce mięknie i robi się dobrze na duszy.
    > > > Popatrzcie na jego dzieła które do dzisiaj służą tysiącom, dziesiątkom tysięcy ludzi.
    > > > Można? Można.
    >
    > .......... ........ale Ojciec Pio już za życia uważany był za świętego. Natomiast Solarza uważają...nie chce go obrażać ale Ci co mają z nim do czynienia wiedzą czym on na kilometr pachnie.

• Re: Ślepi i głusi=SOLORZ TO PRYMITYWNY ZŁODZIEJ UBECKI -SZKODA ŚLINY Autor: ~Andi [37.47.183.*]
    Jak ktoś jest człowiekiem to reprezentuje sobą dobro, troskę o innych i zachowania nacechowane miłością. O tym pisze hwds. Te wartości przekazuje Biblia.
    W dzisiejszym świecie odrzucającym Boga, dla wielu wpisy o takim przesłaniu, są niezrozumiałe i godne naszego współczucia.
    Od dobrodzieja zalatuje zapach siarki.
  • Re: Ślepi i głusi=SOLORZ TO PRYMITYWNY ZŁODZIEJ UBECKI -SZKODA ŚLINY Autor: ~Andi [37.47.183.*]
    Godne współczucia są OSOBY nie kierujące się w życiu miłością.
    Niestety dobrodziej do nich należy.
  • Re: Ślepi i głusi=SOLORZ TO PRYMITYWNY ZŁODZIEJ UBECKI -SZKODA ŚLINY Autor: ~sedeszbakelitu [176.107.35.*]
    Dnia 2024-03-23 o godz. 07:55 ~Andi napisał(a):
    > Jak ktoś jest człowiekiem to reprezentuje sobą dobro, troskę o innych i zachowania nacechowane miłością. O tym pisze hwds. Te wartości przekazuje Biblia.
    > > W dzisiejszym świecie odrzucającym Boga, dla wielu wpisy o takim przesłaniu, są niezrozumiałe i godne naszego współczucia.
    > > Od dobrodzieja zalatuje zapach siarki.

------------------------
    czysta siarka jest bezwonna...pismo święte kłamie.....żeby opisać smrody, trzeba sie zdecydowac na jakiś zwiazek chemiczny, ale do tego trzeba miec wykształcenie, sama wiara wystarczy co najwyzej do pisania bzdur
    Zdanie " od dobrodzieja zalatuje zapach siarki " to była przenośnia.
    Niestety nie skumałeś.
    Jak pachnie siarka?
    W warunkach normalnych jest bezbarwnym, palnym gazem, którego silny, charakterystyczny zapach zgniłych jaj jest wyczuwalny w bardzo niewielkich stężeniach. Próg wyczuwalności w powietrzu od 0,0007 do 0,2 mg/m³.
  • Re: Ślepi i głusi=SOLORZ TO PRYMITYWNY ZŁODZIEJ UBECKI -SZKODA ŚLINY Autor: ~XD [31.0.55.*]
    Ale odlecieliscie przez te akcje szok!
  • Re: Ślepi i głusi=SOLORZ TO PRYMITYWNY ZŁODZIEJ UBECKI -SZKODA ŚLINY Autor: ~jerzy11 [145.224.100.*]
    Dnia 2024-03-23 o godz. 13:49 ~XD napisał(a):
    > Ale odlecieliscie przez te akcje szok!

..........czekając tyle lat, to można rzeczywiście odlecieć.
    Ale to co napisał sedes to nie przystoi do niego. A miałem go za porządnego gościa.
  • Re: Ślepi i głusi=SOLORZ TO PRYMITYWNY ZŁODZIEJ UBECKI -SZKODA ŚLINY Autor: ~XD [31.0.55.*]
    no szkoda maxikinga zbzikował przez elka....
  • Re: Ślepi i głusi=SOLORZ TO PRYMITYWNY ZŁODZIEJ UBECKI -SZKODA ŚLINY Autor: ~sedeszbakelitu [176.107.35.*]
    Dnia 2024-03-23 o godz. 15:21 ~jerzy11 napisał(a):
    > Dnia 2024-03-23 o godz. 13:49 ~XD napisał(a):
    > > Ale odlecieliscie przez te akcje szok!
    >
    > ..........czekając tyle lat, to można rzeczywiście odlecieć.
    > Ale to co napisał sedes to nie przystoi do niego. A miałem go za porządnego gościa.

znaczy, jestes omylny..współczuję, zdarza się

Dnia 2024-03-23 o godz. 13:46 ~Andi napisał(a):
    > Jak pachnie siarka?
    > > W warunkach normalnych jest bezbarwnym, palnym gazem, którego silny, charakterystyczny zapach zgniłych jaj jest wyczuwalny w bardzo niewielkich stężeniach. Próg wyczuwalności w powietrzu od 0,0007 do 0,2 mg/m³.
    =====================
    nie pogrążaj się żałosny dyletancie....piszesz o zwiazku chemicznym (gaz) który nazywa się siarkowodór H₂S 
  • Re: Ślepi i głusi=SOLORZ TO PRYMITYWNY ZŁODZIEJ UBECKI -SZKODA ŚLINY Autor: ~Zygmunt_Solorz-Żak [194.0.181.*]
    Dnia 2024-03-23 o godz. 07:55 ~Andi napisał(a):
    > Jak ktoś jest człowiekiem to reprezentuje sobą dobro, troskę o innych i zachowania nacechowane miłością. O tym pisze hwds. Te wartości przekazuje Biblia.
    > > W dzisiejszym świecie odrzucającym Boga, dla wielu wpisy o takim przesłaniu, są niezrozumiałe i godne naszego współczucia.
    > > Od dobrodzieja zalatuje zapach siarki.

Wydaje mi się, że w Piśmie Świętym jest też następujący fragment: "Oddajcie Cesarzowi to co cesarskie, a Bogu to, co Boskie", jak należy rozumieć ten cytat?
    Naprawdę współczuje ludziom, którzy mają się za osoby wierzące i wielkich katolików, a nie rozumieją że pieniędzy i Boga razem ze sobą się nie miesza. Wtopiliście na giełdzie własne pieniądze, dokładnie jak hazardziści w kasynie. Każde z Was podjęło świadomą decyzję finansową i z własnej, nieprzymuszonej woli, świadomi ryzyka, zainwestowaliście tutaj swoje pieniądze. Miejcie więc pretensje sami do siebie, bo ja nikomu pistoletu do głowy nie przyłożyłem i nie kazałem tutaj inwestować. Wręcz odwrotnie! Każdy był świadomy że Elektrim nie będzie notowany na GPW i miał możliwość związku z tym wyjścia w wezwaniu, które było! Ale również, każde z Was podjęło świadomą decyzje, że jednak na silę tutaj zostaje, więc miejcie więc pretensje sami do siebie.
    Nie nazywajcie mnie też złodziejem, bo ja nic nikomu nie ukradłem, Wasze akcje, które sobie kiedyś tam kupiliście, ciągle są na Waszych rachunkach maklerskich, więc ja nic Wam nie ukradłem.

A co do "Jak ktoś jest człowiekiem to reprezentuje sobą dobro, troskę o innych i zachowania nacechowane miłością." to dla Pańskiej wiadomości: założona przeze mnie fundacja, przez 27 lat istnienia, pomogła ponad 40 tyś dzieciom i wsparła finansowo ponad 2,7 tyś placówek medycznych. Ilu ludziom pomogli Akcjonariusze Mniejszościowi Elektrimu? Niech mi więc Pan tutaj nie pisze o "dobru", "trosce", "współczuciu", czy "miłości", bo ja sam, pomogłem więcej ludziom, niż Wy wszyscy Mniejszościowi razem wzięci do kupy.
    Jesteście zwykłymi giełdowymi hazardzistami, którzy przegrali własne oszczędności. A zawsze mogli lepiej je zainwestować, np. na edukacje własnych dzieci.
  • Re: Ślepi i głusi=SOLORZ TO PRYMITYWNY ZŁODZIEJ UBECKI -SZKODA ŚLINY Autor: ~Xxxxl [83.29.13.*]
    Demencja, skleroza? " Elektrim powróci na giełdę ale nie jako wydmuszka"
    Zapomniałeś, byłeś wtedy w przedszkolu co mówił twój zleceniodawca więc się odpie.ol od akcjonariuszy Elektrimu.
  • Re: Ślepi i głusi=SOLORZ TO PRYMITYWNY ZŁODZIEJ UBECKI -SZKODA ŚLINY Autor: ~rachunek [154.16.192.*]
    Dzień dobry,
    nie mam za wiele czasu, wiec tylko odniosę się krótko:
    Każdy był świadomy że Elektrim nie będzie notowany na GPW i miał możliwość związku z tym wyjścia w wezwaniu, które było!

Tytułem przypomnienia:
    "Elektrim wróci na giełdę tylko nie jako wydmuszka"
    Kogo to słowa ?
    Wezwanie za 9 zł podczas gdy w kasie spółki było 8 miliardów złotych niepodzielonego zysku plus aktywa firmy ?
    No proszę ?
    Zmiana zarządzenia GPW -
    Spółka wróci na giełdę na Spółka podejmie czynności do powrotu na giełdę i późniejsze zatrudnienie niektórych osób w PAK,w tym osób podpisujacych ugodę z 14 grudnia 2010 r.
    Mozę budzić watpliwości ?

Spółka Elektrim jest spółką prawa publicznego, każdy mniejszościowy akcjonariusz jest jej współwłaścicielem i został pozbawiony prawa do udziału w zyskach, pomijając próby przejęcia całości akcji poprzez rozwodnienie kapitału etc.
    Giełda to nie hazard, decyzję podejmowane powinny być w oparciu o zaufanie do osób zarządzajacych spólką i w oparciu o kondycję finansową, także przyszłą podmiotu......a,
    Fundacja, utrzymuje się z wpłat darczyńców, żadna to zasługa, a jeśli dał na Fundację to z pieniędzy m.in. mniejszościowych akcjonariuszy i zapewne odliczył od podatku.....

• Re: Są jakieś wiadomości z Cypru? Autor: ~Zygmunt_Solorz-Żak [194.0.181.*]
    Rozumiem, podjęli Państwo świadomą decyzję finansową w oparciu o mój wywiad udzielony "Dziennikowi", ale tak jak pisałem w poprzednim komentarzu, to tylko Państwa problem. Ewentualnie mogą Państwo iść z tym artykułem z "Dziennika" do sądu i przekonywać sędziego że czytanie "Dziennik" zwalnia inwestora z używania mózgu, zwalnia go również od wszelkich ryzyk wynikających z inwestowaniem własnych środków na GPW, oraz że wywiady udzielane na łamach jakiś brukowców, mają rangę oficjalnego ESPI spółki...

Machają Państwo jakimś moim wywiadem udzielonym "Dziennikowi", próbując mi nim wmówić że coś Wam tam "na gębę" obiecałem. Ale są też twarde obietnice udzielone przez konkretnych ludzi lub i też całe organizacje NA PIŚMIE ! Np. radzę sobie poczytać zbiór obietnic pt. "100 konkretów na pierwsze 100 dni rządów!": https://100konkretow.pl/wszystkie-konkrety/
    Podsumowując, z tych "konkretów" udało się zrealizować przez 100 dni tylko 13, a tylko 8 jest w trakcie realizacji, z pozostałymi 79 "konkretami" nie zadziało się nic. Idąc więc Waszym tokiem rozumowania, premier oraz cała KO może się więc spodziewać masowych pozwów odszkodowawczych od oszukanych wyborców? oraz jak rozumiem, lada chwila pod PKW zostanie zorganizowany "majdan" rozgoryczonych, oszukanych obywateli, chcących wycofać swoje poparcie udzielone w wyborach z dnia 15.10.2023r., oraz domagających się unieważnienia tych wyborów?
  • Re: Są jakieś wiadomości z Cypru? Autor: ~Xxxxl [83.29.13.*]
    Jeżeli jesteś tym za kogo się podajesz (mam nadzieję, że jesteś prawdziwym Zygmuntem Solorzem-Żakiem) to właśnie popełniłeś błąd. Przyznałeś się do oszustwa na dużą skalę. Wprowadziłeś mniejszościowych akcjonariuszy Elektrimu świadomie w błąd. Mam nadzieję, że PAE za pomocą prawnikòw i różnych instytucji będzie w stanie zidentyfikować kto się kryje za Twoim id. Pozdrawiam
    Panie Xxxxl, tak jak napisałem w poprzednim swoim komentarzu: "... mogą Państwo iść z tym artykułem z "Dziennika" do sądu i przekonywać sędziego że czytanie "Dziennik" zwalnia inwestora z używania mózgu, zwalnia go również od wszelkich ryzyk wynikających z inwestowaniem własnych środków na GPW, oraz że wywiady udzielane na łamach jakiś brukowców, mają rangę oficjalnego ESPI spółki"

Tak więc Porozumienie nie musiało specjalnie czekać na mój komentarz tutaj na forum, mogło już zakładać mi sprawę w chwili swojego powstania, ponieważ ten artykuł został opublikowany w 2007? Ciekawe dlaczego tego przez tyle lat nie zrobili... naprawdę bardzo ciekawe...
  • Re: Są jakieś wiadomości z Cypru? Autor: ~Xxxxl [83.29.13.*]
    Taka niespodzianka w Niedzielę Palmową :)
    Pozdrawiam.
  • Re: Są jakieś wiadomości z Cypru? Autor: ~Luh [37.47.124.*]
    Tu nie chodzi o zakładanie kolejnej sprawy, tu chodzi o to żeby wreszcie zrozumieć iż czas nie jest nieograniczony i kiedyś się skończy
  • Re: Są jakieś wiadomości z Cypru? Autor: ~rachunek [191.96.150.*]
    Rozumiem, podjęli Państwo świadomą decyzję finansową w oparciu o mój wywiad udzielony "Dziennikowi"..

M.in. tak, oczywiście.......
    W oparciu o złożone przyrzeczenie publiczne, szanowanego (wtedy) przedsiębiorcy, jawiącego się jako jedynego uczciwego i sprawiedliwego, chcącego uratować spółkę prawa publicznego z wieloletnią tradycją i jej powrotu na giełdę, nie jako "wydmuszki", tylko silnego podmiotu z aspracjami do WIG20.
    I dla tej idei, przynajmniej ja, zostałem z akcjami...
    Jak również dlatego, że sama wartość aktywów spółki jak i niepodzielony zysk spółki pozostajacy w kasie Elektrim S.A.,
    wielokrotnie przewyższały roszczenia Wierzycieli...

A tak na marginesie to mi trochę żal...nazwiska jego i innych po nim...
    W dobie AI gdy będzie ona pełnić funkcję Wikipedii wpisując nazwisko w CHatGP,
    nie pojawi się informacja o Fundatorze, Wizjonerze....
    (chociaż podobno ten wodór z PAK już nie taki zielony) tylko jako osoby.....

Dziwne to jest to, że podobnie jak na WZA, żadnego odniesienia do ugody i umów towarzyszacych....
    Moze by ją tak odtajnić po 14 latach, czy może wciąż jest jakieś zagrożenie dla interesów, a jeśli jest, to dla czyich ?
    W czym jest lepszy, na gruncie prawa, większościowy akcjonariusz który zna treść ugody od mniejszościowego akcjonariusza ?
    A zapomniałem.... mniejszościowemu współwłaścicielowi, akcjonariuszowi spółki prawa publicznego,
    bez której majątku GA nigdy by sie nie dorobił i gdyby nie była spólką prawa publicznego i jest współwłasnością wszystkich akcjonariuszy,
    nic nie należy, wg jedynego sprawiedliwego i miłosiernego Fundatora......

Słyszałem że sie ktoś spotykał w Światyni Opatrzności....z byłym tym i owym...no i na Jasnej Górze bywa...
    Rozmiem, że tutaj jest taka konwencja, odwoływania się do Pisma Świętego itd., więc i ja spróbuję...
    Warunek rozgrzeszenia:
    1. Rachunek sumienia
    2. Żal za grzechy
    3. Mocne postanowienie poprawy
    4. Szczera spowiedź
    5. Zadośćuczynienie Panu Bogu i bliźniemu
    Informacyjnie........darowizny na każdego innego niż pokrzywdzony Twoimi czynami...nic nie dają...,
    choćby to było 100 mln Euro na klinkę w Szwajcari.....
    I nawet jeśli otrzymasz rozgrzeszenie, bez zadośuczynienia, grzech pozostaje i nadal obciąża Twoje sumienie...
    Sugeruje samemu przeczytać Pismo Święte i nie słuchac osób, które liczą na darowiznę...

PS.Rozumiem, że to taka socjotechnika...żli spekulanci, wszystko zgodne z prawem...etc...
    To nic nie da...ludzie i tak będą pamietać..AI również....
    To tyle w kwesti porad....Wszystkiego dobrego i spokojnej Niedzieli wszystkim (bez wyjątku) życzę....
  • Re: Są jakieś wiadomości z Cypru? Autor: ~jerzy11 [145.224.100.*]
    ..............czy są jakieś wiadomości z Cypru ?
    Różne tematy są podejmowane, ale
    nikt nie podejmuje tematu odkupu i skupu, czyli to co było na WZA jest nieaktualne ?
    Dnia 2024-03-24 o godz. 10:38 ~rachunek napisał(a):
    > Rozumiem, podjęli Państwo świadomą decyzję finansową w oparciu o mój wywiad udzielony "Dziennikowi"..
    >
    > M.in. tak, oczywiście.......
    > W oparciu o złożone przyrzeczenie publiczne, szanowanego (wtedy) przedsiębiorcy, jawiącego się jako jedynego uczciwego i sprawiedliwego, chcącego uratować spółkę prawa publicznego z wieloletnią tradycją i jej powrotu na giełdę, nie jako "wydmuszki", tylko silnego podmiotu z aspracjami do WIG20.
    Publiczne przyrzeczenie to składa Prezydent przed Zgromadzeniem Narodowym, albo małżonkowie sobie wzajemnie w USC, przed świadkami i urzędnikiem. Ja żadnych "przyrzeczeń" nie składałem, ani tym bardziej akcjonariuszom Elektrimu. Udzieliłem wywiadu do "Dziennika" nt. spółki Elektrim (a nie nt. akcjonariuszy mniejszościowych tejże spółki) i moich wizji i planów na przyszłość tej spółki. WIZJI i PLANÓW które przecież zawsze z biegiem czasu mogą ulec zmianie.
    Rozumiem że musi Pan zaklinać rzeczywistość, aby myśl o tym że sam Pan jesteś sobie winny swojej nietrafionej inwestycji jakoś ze swojej głowy oddalić, ale taka właśnie jest prawda. Oczywiście może Pan sobie sądzić, że ten "Dziennik" to w istocie kamienne tablice wyryte przez samego Boga, a ten dziennikarz który przeprowadzał ze mną wywiad to w istocie był notariusz, z tym że mnie Pan nie przekona, więc nie rozumiem czemu ma służyć ta dyskusja? Ja już swoje stanowisko wyraziłem: "... mogą Państwo iść z tym artykułem z "Dziennika" do sądu i przekonywać sędziego że czytanie "Dziennik" zwalnia inwestora z używania mózgu, zwalnia go również od wszelkich ryzyk wynikających z inwestowaniem własnych środków na GPW, oraz że wywiady udzielane na łamach jakiś brukowców, mają rangę oficjalnego ESPI spółki", tak więc to nie mnie Pan musi przekonać, tylko sąd.

>I dla tej idei, przynajmniej ja, zostałem z akcjami...
    Tak jak napisałem, Pańska decyzja, Pański problem... ale ze swojej strony mogę dodać tylko tyle, że nawet jeśli ktoś był na tyle naiwny aby o ten artykuł z "Dziennika" nakupować akcji Elektrimu to i tak nie stracił, ponieważ wartość akcji w tamtym czasie się wahała pomiędzy 6 a 7 złotych, tak więc odpowiadając na zaproszenie tak czy siak mógł wyjść z inwestycji z 200% zyskiem. Tak więc trafiacie tym artykułem kulą w płot... nie pierwszy raz z resztą.

> Jak również dlatego, że sama wartość aktywów spółki jak i niepodzielony zysk spółki pozostajacy w kasie Elektrim S.A.,
    > wielokrotnie przewyższały roszczenia Wierzycieli...
    "wielokrotnie" powiada Pan? to może Pan wytłumaczy, jak to się stało, że tej "wielokrotności" nie widzieli wierzyciele, sędzia komisarz, nadzorca sądowy, KNF, banki, ówczesny zarząd, audytorzy, oraz akcjonariusze, którzy sami na GPW handlowali i wyceniali akcje po 6 zł za walor? Jak do tego doszło, ze wszyscy oni uznawali że Elektrimowi grozi bankructwo, a jakiś Olechowicz z ferajną po paru latkach się doliczyli że jednak w tym Elektrimie są nieprzebrane bogactwa których nikt inny oprócz nich nie widział?
    Pytanie oczywiście retoryczne, więc nie musi Pan odpowiadać bo przecież Wiem co Pan napisze... Tą historyjkę spiskową na którą oczywiście nie macie żadnych dowodów.

Dziękuję że się Pan tak martwi o moje rozgrzeszenie, ale niepotrzebnie. Ja nie potrzebuję rozgrzeszenia od Akcjonariuszy Mniejszościowych, ja niczego Wam nie zabrałem, ani też niczego Wam tutaj nie obiecałem.
  • Autor: ~Zygmunt_Solorz-Żak [194.0.181.*] a to już nie jesteś Rumcajs Autor: ~ele [145.237.4.*]
    Zobacz wątki dotyczące RafakoZobacz profil Rafako
    Autor: ~Rumcajs [194.0.181.*] 2024-03-22 10:57
    Opublikowano przy kursie:  1,00 zł , zmiana od tamtej pory: 3,19%
    Re: Zarząd ! ! ! ! ! D O ROBOTY !!!!!!!!! CO WY TAM ROBICIE ??????????
    po ile wisisz?
    Autor: ~Rumcajs [194.0.181.*] 2024-03-22 11:44
    Opublikowano przy kursie:  1,01 zł , zmiana od tamtej pory: 2,57%
    Dnia 2024-03-22 o godz. 11:21 ~inwestor napisał(a):
    > No wiszę ...

No to tak jak Ci Ada napisała, mniej pretensje sam do siebie, a nie do zarządu...
    Bo zarząd niewiele może, kiedy w kasie pusto a nad firmą wiszą wierzyciele ze zobowiązaniami na ponad 600 mln zł. Zarząd jedyne co może to chodzić i żebrać o jakąś pomoc, np. żebrali w MAP'ie i nawet MAP złożył tutaj jakieś deklaracje (nie mylić z obietnicami) a zaraz minie od tych deklaracji 3 miesiące. Są jakieś wieści z MAP'u?

Autor: ~Rumcajs [194.0.181.*] 2024-03-22 13:31
    Opublikowano przy kursie:  1,01 zł , zmiana od tamtej pory: 2,57%
    Czasem też po założonym wątku, widać z jakim mamy do czynienia poważnym "Inwestorem", który za swoje własne decyzje finansowe doszukuje się winy we wszystkich dookoła, tylko nie w samym sobie...
  • Do kogokolwiek kto posługuje się nikiem ZSŻ Autor: ~rachunek [191.96.150.*]
    Dzień dobry,
    znów kompletny brak odniesienia do zawartej ugody z dnia 14 grudnia 2010 r.

Proszę pozdrowić swoich kolegów z Vivendi, Panie Administratorze spółki Elektrim S.A. cokolwiek to znaczy.
    Zawsze myślałem, że spółkę reprezentuje zarząd ewentualnie syndyk masy upadłości, ale co ja tam wiem…

Wartość akcji w tamtym czasie się wahała pomiędzy 6 a 7 złotych, tak więc odpowiadając na zaproszenie tak czy siak mógł wyjść z inwestycji z 200% zyskiem

Akcje Elektrimu posiadam dużo wcześniej niż GA i były wycenianie na 152 zł przez Obligatariuszy w tym czasie, zatem wielokrotnie przewyższały wartość określaną na giełdzie. Przy czym ja nie handlowałem akcjami w cenie 6 zł, a nawet dziecko wie, że wartość akcji określona na GPW nie koniecznie odzwierciedla rzeczywistą wartość akcji spółki.

Ja niczego Wam nie zabrałem, ani też niczego Wam tutaj nie obiecałem.

Tak?, to dlaczego nie mogę handlować moimi akcjami na publicznej Giełdzie Papierów Wartościowych, znając majątek spółki oraz treść ugody i innych umów zawartych w jej wykonaniu ?

Jak to się stało, że tej "wielokrotności" nie widzieli wierzyciele, sędzia komisarz, nadzorca sądowy, KNF, banki, ówczesny zarząd, audytorzy, oraz akcjonariusze, którzy sami na GPW handlowali i wyceniali akcje po 6 zł za walor.

A to się często zdarzało i nadal się zdarza, ale dobrze, że Pan nawiązuję do upadłości. Wszystko w swoim czasie. Muszę przy tym dodać, że żadne likwidacje spółek cypryjskich i innych, nawet przez ich połączenie, upadłość etc. nic tutaj nie dadzą.
    Natomiast, w moim przypadku, sprawy zaszły już za daleko, zarówno w sensie prawnym jak i medialnym.  Zatem, z przykrością musze poinformować, że wszystkie pytania, wątpliwości proszę kierować, od teraz, na „Bedryczów”.
  • Re: Do kogokolwiek kto posługuje się nikiem ZSŻ Autor: ~sedeszbakelitu [176.107.35.*]
    Odnosząc się do wątku tytułowego.....
    Jakakolwiek inicjatywa do skupu akcji przez spółkę cypryjską, jest uzależniona od...
    1. Oficjalnego ogłoszenia audytowanych raportów bilansowych za rok 2023
    2. Oficjalnego uprawomocnienia uchwały WZ ze stycznia br. (uchwała jest zaskarżona w sadzie i to chyba przez więcej niz 1 podmiot wsród zgłoszonych sprzeciwów do protokołu).
    Wygląda że skup do którego byłaby zobowiazana spółka cypryjska w cenie wynikajacej wprost z ostatniego (czyli 2023) raportu rocznego, jest opcja czysto teoretyczną i tak też była i jest postrzegana od momentu poczęcia, przez wnioskodawcę uchwały, czyli GA.
    Nawet po opublikowaniu raportów j/w, wszystko wskazuje że nie zostaną spełnione warunki formalne do uruchomienia takiego skupu.
    Skoro formalnie nie można, mozna nieformalnie, tak jak do tej pory. I taki był pewnie zamysł, żeby skup nieformalny, "uwiarygodnić" wyceną "bardziej formalną". W zamysle złodzieji ? , taka formuła miałaby zapewnić większa skuteczność skupu.
    Zobaczymy. Trole forumowe naganiaja na 50, przedstawiane jako "szczęście ślepej kury", które się nie powtórzy.
    I niektórzy desperaci pewnie by po tyle sprzedali....
    A PAE...... działa w interesie swoich członków i zgodnie z ich oczekiwaniami .....
[x]
ELEKTRIM -11,88% 6,01 2008-01-10 16:29:47
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.