• Merytorycznie Autor: ~Leszcz [93.190.38.*]
    Zarzad podczas dnia inwestow powiedzial, że spodziewają się do końca roku przychodów jak pod koniec 2023? Mniej więcej coś takiego. To czym się ekscytowac skoro oni muszą tych umow napodpisywac jeszcze z 5 żeby zapełnić lukę po reakt. Posiadam akcje i dobieram ale nie zakładam trzymać dwóch lat. Czy widzicie szanse na wzrosty do końca roku?
  • Re: Merytorycznie Autor: ~Szop [80.49.42.*]
    Widzimy. Jest wystarczająco merytorycznie?
  • Re: Merytorycznie Autor: ~LowcaLeszczy [103.109.244.*]
    Leszczu bylo kupować dzisiaj. Ja coś innego dydedukawalem z prezentacji. Ludzie macie problemy ze słuchem czy zrozumieniem?
    Jak bym Nikigo czytal.Usral sie na rekta i koniec. Zapomnij o reckta niech oddadza sprzet i spadaja. Poza usa chyba bylo jeszcze kilka innych panstw i kontynentow. Ale pewnie tego nie slyszales leszczu hahahha
    Mało tej merytoryki tylko wyciągnięte elementy pod swoj przekaz. Niki jak nic-)
  • Re: Merytorycznie Autor: ~Wedel [77.65.209.*]
    Powiem tak, jako odwieczny malkontent zabawiałem się tutaj przez kilka miesięcy w adwokata diabła co u niektórych wywoływało pojawienie się piany ......

Po konferencji widzę to tak - panowie Tadla i Jerzakowski roztoczyli i przekonująco poparli faktami mega wizję rozwoju, wykonano przez ostatnie pół roku ogromną pracę, żeby podłączanie nowych klientów przebiegało szybko - oprogramowali interfejsy do najważniejszych i najpopularniejszych urządzeń, żeby podłączyć je pod swoje algorytmy.
    Wniosek - szybsze monetyzowanie kolejnych klientów.

Skoro soft MDG wykrywa 26 różnych zaburzeń, czyli jest jednym z najlepszych na świecie, jest bezproblemowo skalowalny, współpracuje z większością urządzeń do monitoringu, obsługuje wszelkie refundacje, ma FDA i CE oraz dodatkowo potrafi ściąć koszty, a w zasadzie może zlikwidować konieczność pracy technika ekg - to jest to coś, obok czego, żaden amerykański IDTF nie przejdzie obojętnie.

W planach VCAST, ale do czasu, aż on zacznie zarabiać zapowiada się spory przyrost klientów z segmentu EKG.

Pan Tadla - pełna profeska - zarysował szeroko technologiczny potencjał i możliwości MDG - kto chętny niech odsłucha/obejrzy spotkanie na youtubie. NAPRAWDĘ WARTO

A potem wchodzi Pan Gamrot - nie darzę jakoś gościa sympatią, bo gada w kółko to samo, bez najmniejszego polotu - i sprowadza perspektywę firmy do dwóch umów kwartalnie i z dumą oświadcza, że zasypią dziurę po React w zasadzie do końca roku. Sorry, ale ten koleś nie powinien mieć prawa głosu, ale najwidoczniej ma parcie na szkło. Chyba po prostu go nie trawię, trudno.

Podsumowując, bo już późno - MDG nigdy wcześniej nie miał przed sobą takich perspektyw i możliwości jak ma dzisiaj.
    Z samego biznesu ekg wyciśnie bardzo dużo i szybko - to wnioskuję po wystąpieniach panów Jerzakowskiego i Tadli.

VCAST - tutaj jest bardzo duża kasa, ale na nią pewnie jeszcze trzeba poczekać.

Wniosek - perspektywy są wyśmienite.

Czy mamy drugą taką firmę na bananie, która jest światowym liderem w swojej branży - nie patrzeć na gaming, to inna bajka - a jest wyceniana jak xxxxxxx???? Kurs swoje, firma swoje, ale nic nie trwa wiecznie. Firma odbudowuje wiarygodność i buduje swoją wartość więc kwestią czasu jest kiedy pojawi się nowy popyt od instytucji.

Zatem załoga - cierpliwości, niech tylko NN skończy swoje. ;-)
  • Re: Merytorycznie Autor: ~Oley53 [178.215.207.*]
    I mam dylemat co do zakupu: MDG czy SDS?
  • Re: Merytorycznie Autor: ~Magda [31.60.251.*]
    50/50
    Obie super.

SDS dostał kasę z EBI czyli są wiarygodni i dokładnie sprawdzeni, natomiast mają 'wyzwania' w badaniach klinicznych - mogą się pokisić, nie wszystko zależy od nich.
    MDG zaczyna zbierać powoli owoce swojej pracy u podstaw - okres niepewności mija, zaczynają zdobywać rynek/rynki, a wycena prawie jak za startup.

• (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [46.113.14.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Merytorycznie Autor: ~Wedel [83.28.232.*]
    Adrianku od kiedy bezczelnie i bez najmniejszego oporu nagoniłeś w wakacje ludzi na swoją ścianę nie masz prawa do krytyki kogokolwiek tutaj. Over.
  • Re: Merytorycznie Autor: ~AdrianMaliniak [46.113.14.*]
    Pokazałem tylko i jedynie wykres historyczny wraz z sugestią w formie obrazka, aby dopełnić pewnej symetrii.....a ściana w budowie :))
    cmoxxxx
  • Re: Merytorycznie Autor: ~klops [5.173.153.*]
    Zdecydowanie kup THC :)
  • Re: Merytorycznie Autor: ~kezz [93.181.166.*]
    Hehe. Rozumiem, że w końcu po miesiącach obrzydzania spółki, uzbierałeś tyle ile chciałeś i teraz cyk zmiana wajchy i wychwalamy - bo rozumiem, że te dwie ostatnie umowy zmieniły fundamentalnie to co się w spółce dzieje od prawie dwóch lat, że nagle zaczynasz śpiewać jak zupełnie inny ptaszek?

Eh wy co poniektórzy to wstydu nie macie. Cuchnie mi to typami pokroju liver, którzy dla mamony bedą pisać wszystko, byle by tylko osiągnąć swój cel.
  • Re: Merytorycznie Autor: ~Wedel [83.28.232.*]
    Otóż nie masz racji albo nie mierz mnie swoją miarą. Mam co miałem od miesięcy, nie jestem krezuusem jak piracik, a szkoda. :)
    Konferencja odkryła to co się działo w tzw. międzyczasie, a co w żaden sposób nie było komunikowane, a dawało pole do spekulacji.
    Niestety firma swojego czasu straciła zaufanie i teraz czas je odzyskać.
    Moje już mają.
    Aha, te 2 umowy nic nie zmieniły, zmieniła konferencja, która o dziwo przeszła w zasadzie bez echa.
    Mierze cie miarą twoich wpisów, które shitpostowałeś tu od miesięcy bredząc, że spółka padlina i że zarobi się na niej za kilka lat, że nie ma żadnej pewności czy uzyskają certyfikaty, że konkurencja może ich zmieść z planszy i tego typu śmieci, na które nigdy nie miały oparcia w rzetelnych informacjach.

Ta konferencja też niczego fundamentalnie nie zmieniła choć odkryła kilka fajnych kart. To co widzimy to krok po kroku realizacja tego co spółka komunikowała od dłuższego czasu - dziś po prostu widać w końcu wymierne efekty tych działań - choć to i tak dopiero początek. Od samego początku było mówione, że spółka chce działać globalnie na wielu rynkach i że nie chce mieć jednego partnera na wyłączność tylko wielu, ze względu na elastyczność swojego oprogramowania i samego sprzętu.

Akcje skupuje tutaj wiadrami od momentu kiedy w spółkę wszedł Biofund i jestem na bieżąco ze wszystkim co spółka komunikuje. Twoja transformacja w entuzjastę mdg, był oczywiście do przewidzenia - tobie i twoim koleżkom zależało tylko i wyłącznie na wyżebraniu jak najtańszych akcji i tyle. Tych żebraków i manipulantów trochę tu jeszcze zostało, ale oni tez szybko zamkną buźkę, lub zmienią wajchę w zależności od koniunktury i przyjętej strategii.

Oto jak z karakana przekształcić się w prawdziwego entuzjastę spółki :D Ehhh
    Ehhhh nie mam zamiaru udowadniać ci, że nie jestem wielbładem.

Gratuluję zakupów wiadrami od momentu wejścia Biofund - wówczas to w zasadzie był hazard, bo co innego mówić/deklarować/obiecywać, a co innego dowozić to. Historia MDG mówi samo za siebie.

Szkoda, że instytucje na dzień dzisiejszy nie podzielają twojego i w sumie mojego entuzjazmu, masz więc niepowtarzalną okazję kupować wiadrami, zanim pojawi się grubszy popyt i podniesie cenę.

Aha, wierz mi, mój jak to napisałeś shitposting, nie miał najmniejszego wpływu na to gdzie jest dzisiaj kurs, a jeśli myślisz inaczej to ......
  • Wedel Autor: ~Piracik33 [37.28.156.*]
    Lepiej późno niz wcale zacząć pisac mądre rzeczy.....:)
    Widać, że można i mam nadzieję że kilka innych osób weźmie przykład z kolegi i przestanie juz pisać bzdur o zrzutach i poziomach 24...
    Wedelku, z mojej perspektywy czas na branie wiadrami był jak akcje chodziły po 8-13zł - teraz co najwyżej uszczknę sobie szklaneczkę może trzy, raz na jakiś czas.

Hazardu nie było tu nigdy - Biofund nie obejmowałby akcji po 44zł gdyby nie wiedział w co wchodzi. Wystarczyło sobie prześledzić dorobek nowej kadry i rynek diagnostyki kardio, żeby wiedzieć, że tu będzie dobrze. Spekulacyjnie można było również liczyć na odbicie, które wówczas wynikało z AT i kto grał pod spekułe mógł wyjść przy 46. Tu od samego początku były dobre fundamenty, spółka wciąż zarabiała, miała technologię i doświadczenie, Biofund zapewnił w finasowanie na kilka lat do przodu, a akcje były wówczas na maksa zdołowane. Nie było lepszej i pewniejszej spółki w tamtym okresie i prawdę mówiąc to jest wciąż topka ze spółek na GPW, która wciąż jest wyceniana grubo poniżej swojego potencjału. (Pomijam typowe spekulacyjne twory typu Będzin etc. - to są właśnie spółki typu czysty hazard)

A wielomiesięczny shitposting jako całość - twój i kolegów - miał jak najbardziej wpływ na kurs spółki. Nie znam inwestora, który by nie korzystał z bankiera - nawet jeśli wszyscy się z tego miejsca śmieją to i tak siedzi tu masa giełdowych graczy. Przy obecnych stosunkowo niewielkich obrotach, które tutaj mamy, takim shitpostingiem połączonym z niewielkim kapitałem można zdziałać bardzo dużo, szczególnie po ostrym zjeździe kursu, gdy morale są słabe - przecież tacy jak ty, właśnie na tym żerujecie, dzień w dzień wbijając ludziom szpilę i motywując do sprzedania. Naprawdę będziesz udawać, że wcale to tak nie wygląda? :) Pytanie retoryczne.

Pozdrawiam wytrwałych, którzy mają swój rozum i nie dają się podjudzać karakanom - spółka dopiero zaczyna swoje prawdziwe wzrosty i prawdziwe trzepanie szmalu. Pokonanie malinowej ściany pójdzie szybciej niż tu się niektórym wydaje, a VCAST jest tuż za rogiem :p

• Re: Merytorycznie Autor: ~Leszcz [93.190.38.*]
    Dzięki o takie wpisu mi chodzi. Nie jestem żadnym naganiaczem. Chce zarobić swoje i tyle
  • Re: Merytorycznie Autor: ~Oley53 [178.215.207.*]
    Dzięki Magdo, dzięki Wedel za opinie dotyczące MDG-SDS.
[x]
MEDICALG 3,59% 31,75 2026-05-15 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.