• Fenomenalna spółka Autor: ~ktoś-no1 [37.109.150.*]

Fenomenalna spółka – właśnie tak myślę ,kliknę dlaczego. W wolnej chwili , przed zamierzanymi zakupami w nadchodzącym tygodniu, przeglądałem parę spółek które gdzieś tam chodzą mi po głowie i do tego zerknąłem na parę powiedzmy z pierwszych stron forów tego i paru innych. I krótkie spostrzeżenie, poza paroma powiedzmy incydentalnymi dobrymi wskaźnikami, żadna, powtarzam żadna spółka nie dorównuje IBSM ( nie przeglądałem córki FMG bo ją mam) Lud ekscytuje się zapowiedziom i chorym wizją zarządów lub jak wspomniałem krótkim jakimś wyskokiem w słupkach raportów, kontraktami które mają dać zarobić krocie, ale nie muszą, lub spekulacją na parę groszy gdzie różnie się to kończy – nie moja bajka
    I wracając do fenomenu IBSM polegającego na tym że, spółka która od dwóch lat po dużych zawirowaniach przynosi spore zyski jak na taką małą firmę, ugrzęzła gdzieś w śmiesznej wycenie rynkowej i nie potrafi się przebić na należne miejsce, nawet przy ogromnej pomocy IT , który wybiegał – ( oczywiście w przenośni) notowania spółki na platformie XTB.
    I tak do przypomnienia :
    - za 2021r – 32,5 mln zysku netto
    - za 2022r – 23,1 mln zysku netto
    - za pierwsze półrocze 2023r – 9,98 mln zysku netto
    co przy 386 774 szt wszystkich akcji daje wartość księgową łącznie 99,88 zł po drugi kwartale 2023r
    ( gdzie po 1Q 2021r było – 98,46 )
    Gdzieś tam wyczytałem, ze wg prognoz zysk będzie powiedzmy powtarzalny r/r i ma wynieść 23,2 mln , a wycena spółki wg różnych źródeł kształtuje się ok. 184 zł za akcję po dwóch Q 2023r .
    Dalej cały ff oficjalnie jest trochę powyżej 39 tyś akcji. I piszę oficjalnie dlatego, że nawet połowy z 39 tyś nie ma, choćby z arkusza zleceń na sprzedam gdzie dziennie jest ok. 9 tyś dużo wyżej wystawionych i sporo zapaleńców ( jak ja ) którym mimo zysku kilkaset procentowego widnieje przed oczami wykres z cenami jakie były kiedyś i nie powiedziane że nie wrócą ( w moim przypadku czas nie gra roli i mogę trzymać parę lat):

https://stooq.pl/c/?s=ibs&c=20y&t=c&a=lg&svg&1699251734

Drugim fenomenem tym ciemny jest masa elementarnych braków informacyjnych:
    - akcje sprzedaje jeden z udziałowców ponad rok temu , a do dziś nie pojawił się komunikat kto je zakupił i pomijam fakt księgowania na płytach kamiennych w innej galaktyce
    - prezes odwołany , a nowego gdzieś zapomniano powołać i na tą chwilę członek zarządu jest PO
    - powinno być zgodnie z literą prawa ogłoszone WZA , czego również nie uczyniono . I tak się chyba z nami jeszcze pobawią w tą zgaduj zgadulę i jakiś cel w tym ktoś ma. Może wykupienie na słupy co się da i ogłoszenie wykupu lub ogłoszenie jakiejś mega strategii - nie wiem. Może ktoś coś doda , tylko proszę nie obwieszajcie się hasłami typu trolle itd
  • Re: Fenomenalna spółka Autor: ~Xyz [5.184.252.*]
    Widziałem odrobinę dokładniejszy wykres. Zapomniałeś dodać 3 fenomen . To ta ........ animator, który w znaczący sposób zachęca w cudzysłowie do inwestycji
  • Re: Fenomenalna spółka Autor: ~Wielebny [37.225.89.*]
    To tak jak w powiedzeniu
    Operacja się udała ale pacjent zmarł
    Pochwa !
  • Re: Fenomenalna spółka Autor: ~PX [37.248.178.*]
    Przede wszystkim to nie jest żadne IBSM.
    IBSM należało do dwóch kacapów, których nazwisk lepiej nie będę wymieniał.
    Głównym zadaniem IBSM była budowa osiedla «Светлые дали» в подмосковной Лобне. 
    IB + SM zakupili w ówczesnym PPG SA ( Platinum Properties Group SA ) 61% akcji płacąc po obecnym kursie ponad 1060,- zł/akcję,
    inaczej mówiąc pakiet za 100 mln USD. W ten sposób PPG zmienił się w IBSM ( który od dawna JUŻ NIE ISTNIEJE ).
    Z planów nic nie wyszło ze względu na sankcje nałożone na kacapię w 2014 roku za jej agresję na Ukrainę.
    Potem byli inni główni akcjonariusze nie warci nawet wspomnienia, którzy nic nie robili.
    Obecna spółka nie ma nic wspólnego z IBSM, jeżeli już to ma więcej wspólnego z wcześniejszym PPG.
    Jednak w rzeczywistości jest to zupełnie nowa, zupełnie inna spółka nie mająca nic (prawie) wspólnego ani z PPG, ani z IBSM.

Następnie, tzn. w dniu 22 stycznia 2019 roku większościowy pakiet przejął/nabył A. Fesenko. Spółka zmnieniła nazwę na NOBLE FINANCIALS SA. Radykalnie zmieniło się funkcjonowanie spółki, fundamenty, zyski, itd.
    Było kilka "dziwnych" operacji / akcjonariuszy / pakietów, ponieważ Fesenko nie mógł mieć więcej niż 50% akcji, ze względu na ewentualne wezwanie.

Po zakupie ponad 20% akcji od PJW ( połowa września 2022 ) + zmianie nazwy na Wise Finance SA nie wiadomo, kto jest głównym akcjonariuszem / właścicielem spółki. Rozszerzył się znacznie zakres działalności spółki, itd.
    Formalnie jest nim Fesenko, ale fakty / działania wskazują na coś innego. Prawdopodobnie jest nim jednak "tajemniczy kupujący", który posiada nie tylko ponad 20% akcji po PJW ale także pozostałe większe pakiety, w tym imienne akcje uprzywilejowane serii B.

Zapewne będzie bardzo ciekawie, skoro "tajemniczy kupujący" ma w D. minimum 5mln PLZ kary za brak informacji o ...

Jest jeszcze wiele innych ciekawych wątków, o których jednak nie chce mi się pisać...
    Może być bardzo ciekawie.
  • Re: Fenomenalna spółka Autor: ~Anonim [83.144.115.*]
    Wrażenie jest chyba takie, że to prywatny folwark Fesenko trzymany przez jakiegoś słupa, a kompletna nieprzejrzystość spółki sprawia, że nikt z głębokimi kieszeniami się nie połasi na te kilka procent FF, przez co kurs będzie się kręcił jak gówno w przeręblu, wyskakując okresowo na niewielkich obrotach na ciut wyższy poziom.
    Bredzisz chłoptasiu.
    Tu nie chodzi o śmieszny ff, chodzi o całą spólkę.
    Chodzi o 90% akcji a nie 10% ff.
    Co by dało komukolwiek większemu, gdyby kupił nawet 100% ff, czyli 10% akcji ???
    NIC !!!
    Zwłaszcza bez imennych akcji uprzywilejowanych.
    Wystarczy, że ( prędzej czy później) ujawni się, lub zostanie ujawniony) "tajemniczy nieznajomy" a będzie luka na poziomy nie trzy- ale cztero-cyfrowe, ze względu na symboliczny/śmieszny właśnie FF.
  • Re: Fenomenalna spółka Autor: ~Aqq [188.47.123.*]
    Zauważcie jeszcze jedna rzecz, spółka w przyszłym roku wyjdzie na 0 jeśli chodzi o rzekome straty z lat ubiegłych. Ksiegowo pojawi się spora kasa do... inwestowania? Wypłacenia? Stawiam jednak ze do wypłacenia, spółka praktycznie śpi na kasie, a ten księgowy minus zaraz zmieni się w plus. I wtedy obecny kurs to będzie coroczna dywidenda. Jaki poziom będzie wtedy? 2000? 3000?
    Spółka jest albo zaraz będzie do pełna jak balon napompowana kasą. Za samą działkę pod Moskwą ma 100 mln USD odpisów, do tego dochodzą inne odpisy na 'straty z lat ubiegłych'. Razem może tego być ok. pół miliarda PLN.
    Myślę, że Fesenko sprzeda, może nawet już sprzedał (i dlatego zmiana nazwy spółki) swoje udziały w spółce, która ma pół miliarda w kasie w gotówce jako tzw. odpisy na straty z lat ubiegłych za może nawet grubo ponad 0,5 mld PLN i nagle się okaże, że "tajemniczy" ma 90% udziałów w spółce + ok. pół miliarda zł gotówki w kasie tej spółki. Wtedy obowiązkowe wezwanie do zapisywania się na sprzedaż ....itd.
  • Re: Fenomenalna spółka Autor: ~Xyz [5.184.252.*]
    Nie chcę się wymądrzać , ale już kiedyś pisałem że kupujący ma gdzieś 5 baniek skoro tak pogrywa i spółka , a zwłaszcza akcjonariusz ma oko na wschód . Czy to nie będzie za jakiś czas hub do odbudowy tego co rozwalili . Tak tylko myślę, a ta nieudana inwestycja z lat w stecz to raczej na pralnie wygląda, niż na interes. A I jeszcze ktoś chyba wie , że to nie ibsm . Z tego co czytałem jest tu chyba długo i nie wiem czy starczy mu popcornu i coli
  • Re: Fenomenalna spółka Autor: ~ktoś-1 [87.101.35.*]
    Spokojnie popcorn i cola jest . Pierwszy rząd również bez zmian . Co do nazwy , to jedyna rzecz którą lubią zmieniać , umieją i informują o niej w czasie . PX wszystko ładnie rozwinął , komuś zależy na takim kursie i tyle . Za 3 tygodnie wyniki , zobaczymy co pokarzą . I jeszcze ci państwo z rady nadzorczej , czy nie zrobili miejsca już pod nowych
    Jaka pralnia?
    Babajew & Co. przejęli spółkę w kwietniu 2011 roku i rzeczywiście chcieli budować całe osiedle pod Moskwą. Ceny tam może nadal są(?), w każdym razie wtedy były kosmiczne za mkw. Zysk mógł być też bardziej niż kosmiczny. Wybór polskiej spółki nie był taki głupi. Trwały przygotowania do inwestycji...
    3 lata później na Ukrainie pojawiły się zielone ludziki ... potem sankcje. Wszystko upadło.
    Gdyby miała to być pralnia to w 2011 roku musieli by przewidzieć co będzie 3 lata później, czyli Ukraina + że będą sankcje, itd.
    Żadna pralnia. Sankcje = Siła wyższa.
    Pralnię prościej można zrobić w cywilizowanym świecie ... a w kacapii wcale jej nie trzeba robić.
  • Re: Fenomenalna spółka Autor: ~Anonim [83.144.115.*]
    Możliwe, że się mylę. Byłoby mi na rękę żeby Twój scenariusz się ziścił, bo sam mam trochę akcji.
    Obojętnie jak to się nazwie, czy będzie to "pralnia", czy "optymalizacja podatkowa", czy jeszcze inaczej.
    Faktem jest jednak, że ten odpis minimum 100 mln USD był ( i nadal jest ) genialnym posunięciem.
    Dzięki temu jest pełno kasy w spółce.
    ... A nie jest żadnym problemem np. sprzedać spółkę, która ma pełno żywej gotówki w sejfie, szufladach, itd.
    Taki wydaje mi się plan Fesenki.
    To tak, jakby sprzedawać żywą gotówkę w kasie spółki
    + w dodatku 'maszynkę' która ją zupełnie legalnie 'produkuje'.

Zapewne zaraz zostanie ogłoszony termin WZA. W zeszłym roku był to 7 grudnia.
    Zobaczymy co się da z niego odczytać.
    Chodzi nie tylko o formalnie zgłoszone uchwały ale o całą otoczkę.
    Co nie zmienia faktu jak napisałem w pierwszym poście , że utrzymanie zysków r/r które są jak na taką spółkę olbrzymie będzie super postępem i nie znajdziesz spółki tej wielkości z takim zyskiem w przeliczeniu na akcję .
    PX - umiesz podkręcić wyobraźnie
  • Re: Fenomenalna spółka Autor: ~Xyz [5.184.217.*]
    One przegłosowało zakup Grenn , czyli będą mieli ponad 20% akcji ibsm
  • Re: Fenomenalna spółka Autor: ~Wielebny [37.225.94.*]
    Nie żadne IBSM
    Tylko " Mądre Finanse"
    Ciekawe czy raczą o tym poinformować w ESPI
  • Re: Fenomenalna spółka Autor: ~trololo [188.137.44.*]
    Gdzie znaleźć informacje o WZA firmy ONE S.A.?
  • Re: Fenomenalna spółka Autor: ~ktoś-no1 [37.109.151.*]
    espi z wczoraj
    przed chwilą sprawdzałem
  • Re: Fenomenalna spółka Autor: ~--I [78.30.97.*]
    Dnia 2023-11-07 o godz. 05:54 ~Xyz napisał(a):
    > One przegłosowało zakup Grenn , czyli będą mieli ponad 20% akcji ibsm

Wcale nie.
    Bo: Czy Green poinformowało, że nabyło pakiet akcji WF ?
    Nie !
    Więc nie ma żadnych akcji WF.
    Inni mogą sobie wypisywać bzdury na ten temat jakie chcą.

Akcjonariusze Spółki na dzień 31 grudnia 2022 r.
    Liczba akcji % kapitału akcyjnego Liczba głosów % głosów
    Righteight Holdings Limited 186 000 48,09% 186 000 48,09%
    PJW Holdings Limited 82 610 21,36% 82 610 21,36%
    ONE S.A. 40 955 10,59% 40 955 10,59%
    Green S.A. 37 500 9,70% 37 500 9,70%
    Pozostali 39 709 10,27% 39 709 10,27% razem 386 774 100%
    Dlaczego nie informowali nie wiem , może taki tutaj zwyczaj . W raporcie rocznym za 2022r widnieją jako akcjonariusz
    Bzdury! Bzdury totalne!
    Każdy może sobie wypisywać takie bzdury.
    Ja napiszę np. że ok. 30% akcji WF posiada Papież do spółki z I sekretarzem KC Chin.
    No i co z tego ?
    G.! Jedno wielkie G!
    Ani PJW nie ma ponad 20% akcji, bo je sprzedała w połowie września 2022 roku...
    Ani Green nie ma tych prawie 10%, bo je "sprzedała" dawno temu ONE.
    A co ONE zrobiło z tymi akcjami nikt dokładnie nie wie, bo:
    a) ONE nie przyznaje się do nich
    b) nikt nie podał, że nabył te akcje.
    Różne były informacje na ten temat ale wszystkie można je sobie w D. włożyć!
    Nie było komunikatu kto nabył te 37.500 szt. akcji IMIENNYCH UPRZYWILEJOWANYCH!!!
    Nie wiadomo kto posiada te akcje uprzywilejowane!
    Ja jestem prawie pewny kto je ma ... ale to moja sprawa :)

P.S.
    Nie kazdy o tym wie ale do niedawna Green należało w 100% do ...

Righteight Holdings Limited ....

... czyli do Fesenki :D
    Raport bieżący nr 20/2022  
    Wtorek, 25 października 2022 (16:09)
    … W dniu 24 października 2022 r. spółka pod firmą ONE S.A. z siedzibą w Warszawie (dalej Sprzedający) zawarła umowę sprzedaży akcji w wyniku której zbyła łącznie 37 500 akcji Spółki serii B stanowiących 9,7 % kapitału zakładowego Spółki, uprawniające do 37 500 głosów na Walnym Zgromadzeniu Spółki, co stanowi 9,7 % ogólnej liczby głosów na Walnym Zgromadzeniu Spółki.
    Sprzedający przed zawarciem transakcji zbycia akcji Spółki posiadał łącznie 78 455 akcji Spółki, stanowiące 20,3 % kapitału zakładowego Spółki, uprawniające do 78 455 głosów na Walnym Zgromadzeniu Spółki, co stanowi 20,3 % ogólnej liczby głosów na Walnym Zgromadzeniu Spółki.
    Na skutek transakcji Sprzedający bezpośrednio i pośrednio posiada łącznie 40 955 akcji Spółki, co stanowi 10,6 % ogólnej liczby głosów na Walnym Zgromadzeniu Spółki.

Buchacha...
    Ale po co się nakręcasz , masz dane z raportu . Jeżeli uważasz, że jest inaczej ok. , ale nie pisz mi o bzdurach że wypisałem . Jak mówisz każdy może wypisać co chce, to po co ten raport . I jeszcze do Twojego postu z informacją o sprzedaży, po czasie było sprostowanie. Spółka podaje oficjalne informacje jakie posiada, jeżeli firma kupiła - sprzedała ma obowiązek poinformować o tym fakcie i to po jej stronie ciąży taki obowiązek zgodnie z literą prawa . Przerabialiśmy my to już set razy
    Powinieneś wiedzieć ( jako akcjonariusz ), że bzdury wkleiłeś.
    Oto one (cytat) - te dwie bzdury to pogrubiona kursywa - czyli łącznie ponad 30% akcji, w tym akcje uprzywilejowane:

Righteight Holdings Limited 186 000 48,09% 186 000 48,09%
    PJW Holdings Limited 82 610 21,36% 82 610 21,36%
    ONE S.A. 40 955 10,59% 40 955 10,59%
    Green S.A. 37 500 9,70% 37 500 9,70%
    Oj ostatni raz , nie chce mi się
    Do czasu jak kupujący - sprzedający nie udzielą oficjalnego komunikatu - zawiadomienia ( zwał jak zwał) nic się nie zmienia . W raporcie okresowy spółka podaje oficjalne informacje , nie może napisać w zamian za PJW innego nabywca - udziałowca, kogoś o kim nie ma informacji - przynajmniej oficjalnej . Tak samo Grenn jak opylił akcje ( w/g Ciebie) miał obowiązek się pochwalić o tym fakcie . Wszystko napisanej jest w kodeksie spółek handlowych . Jeżeli dalej upierasz sie, że Grenn nie posiada akcji to gdzie to jest napisane Problem tej spółki jest taki, że wymieniają się tymi akcjami i nikt nikogo o tym nie informuje, do momentu aż ktoś ( nie ja ) się wk...... i dowali jednemu i drugiemu . No chyba, że jak pisze PX ich to nie zaboli i maja to gdzieś
  • Re: Fenomenalna spółka Autor: ~I-I [78.30.74.*]
    Bredzisz facet i bzdury wypisujesz.
    Widać, że nie masz bladego pojęcia o KSH więc się na niego nie powołuj, bo jest to żenujące.

Tak jak nie wiadomo kto kupił ponad 20% akcji od PJW, tak samo nie wiadomo kto kupił prawie 10% akcji uprzywilejowanych od ONE.

... A ty możesz sobie dalej bredzić co chcesz i dalej bzdury wypisywać.
  • Re: Fenomenalna spółka Autor: ~Xyz [5.184.241.*]
    Jesteś jakiś inny , piszę Ci ktoś że spółka podaję co dostaję w powiadomieniach , a ty jak osiołek jego i to samo . Skąd pewność że Green sprzedał ? Z twoich wypocin ? Daj spokój bo masz o tym pojęcie
  • Re: Fenomenalna spółka Autor: ~I-I [37.109.165.*]
    Drugi słabo-kumaty się znalazł.
    Widzisz dudku, nic nie rozumiesz.
    Widocznie też nie potrafisz czytać raportów.
    Właśnie o to chodzi, że nikt ( żaden kupujący ) nie poinformował spółki, że nabył jeden, drugi, czy trzeci pakiet. NIKT !
    Rozumiesz?
    Nikt!
    Gdyby kupujący poinformował spółkę to pojawiłaby się o tym w oddzielnym raporcie taka informacja, w oddzielnym raporcie ESPI.
    Kumasz?
    Ale takiej informacji / takiego raportu nigdy nie było!!!
    Mirecki wziął sobie tę informację z sufitu, albo usłyszał w toalecie, albo ptaszki mu ćwierkały...
    Równie dobrze ten cymbał mógł napisać, że pakiety te posiada papież, prezydent, czy ktokolwiek inny. Zresztą często zmieniał zdanie.

To obowiązkiem KUPUJĄCEGO jest poinformowanie spółki o nabyciu pakietu jej akcji ( zgodnie z KSH ) i NA TEJ PODSTAWIE spółka informuje pozostałych akcjonariuszy w odpowiednim kumunikacie / raporcie ESPI.

ŻADEN kupujący nie poinformował o tym spółki ! Dlatego też nigdy nie było żadnego raportu ESPI w tej sprawie.
    ... A dureń Mirecki może wypisywać bzdury jakie chce. Ciągle zresztą wypisuje czy raczej podpisuje bzdury, a to że akcjonariuszem jest PJW, a to że akcjonariuszem jest AO3 ASI, a to że akcjonariuszem jest Green, a to że ponoć nie ma akcji uprzywilejowanych ... i wiele innych bzdur! Facet nie wie co podpisuje !

Nie jest istotne co podpisuje / bredzi Mirecki, istotna jest informacja od kupującego ... a takiej informacji NIE MA I nigdy NIE BYŁO, ani od kupującego od PJW, ani od kupującego od ONE.

Powinniście to cieniasy zrozumieć.
    Mirecki może sobie bredzić co chce. Jest to zupełnie bez znaczenia... tak długo aż kupujący go, czy raczej spółkę o tym poinformuje!
    Po ce te epitety , cieniasy nie kumaty itd. Kim ty jesteś, aby kogoś obrażać ? Nie ma co z tobą pisać , bo od kilku postów ci piszę żę do czasu jak nie ma żadnego komunikatu o sprzedaży lub kupnie akcji ,w akcjonariacie będą te same podmioty . A czy GRENN , ONE ma czy sprzedał jest mi totalnie jedno do puki nie pojawi się oficjalny komunikat
  • Re: Fenomenalna spółka Autor: ~I-I [37.109.165.*]
    Znowu bredzisz:
    - są przecież komunikaty o sprzedaży ( ale nie o kupnie )
    - nie ma żadnej spółki Grenn ... tylko Green
    - póki pisze się tak a nie inaczej
    - nie pisz bzdur, że PJW i Green są akcjonariuszami, bo ... j.w.

Trzymajmy się faktów a nie pisania bzdur.
    Spółka prowadzi działalność, ale wszystko trzyma w ogromnej tajemnicy, raporty są szczątkowe, strona internetowa to jakiś śmiech na sali, akcje są w nie wiadomo czyich rękach, a to że oficjalnie nie wiedzą do kogo poszły akcje od PJW to paranoja, wszystko odbywa się za zgodą jednego człowieka i podmiotów z nim powiązanych. Ale faktycznie nic nie wycieka na zewnątrz i wszystko trzymane jest w ogromnej tajemnicy, tak jakby przygotowywany był grunt do czegoś dużego. Być może faktycznie rozdający karty się zmieni i wtedy to już będzie zupełnie inny poziom? Póki co spółka jest wyceniana na 25m.. tak jak dziesiątki spółek generujących straty, a nie zarabiających kilkadziesiąt zł na akcję. I to też jest śmiech na sali, dzięki animatorowi. Dużo się może tu zmienić, raczej nie na minus, po jakimkolwiek raporcie w ESPI. Czekamy cierpliwie, albo niecierpliwie jak niektórzy:)
  • Re: Fenomenalna spółka Autor: ~Don_Pedro [37.109.165.*]
    Właśnie. Jest to zadziwiające jak bardzo temu tajemniczemu zależy na tym, aby zachować anonimowość.
    Normalny kupujący ponad rok temu by poinformował o nabyciu pakietu/pakietów od PJW i lub od ONE i nic by się szczególnego nie stało, no chyba, że byłby to jakiś wyjątkowy kupujący. Dla tego kupującego zachowanie anonimowości jest ważniejsze niż ewentualna kara większa nawet niż 2 x 5 mln zł, czyli minimum 10 baniek. To daje do myślenia. Widocznie dla niego gra jest warta świeczki. Może nowy knf ruszy cztery litery i zrobi coś w tej sprawie. 10 baniek razem lub osobno leży przecież na ulicy. Można się też wykazać i pochwalić jaki to poprzedni czyli obecny knf był nieudolny albo może nawet i skorumpowany. Okazja będzie.
    Najbliższe walne oraz wybór brakujących członków RN też może coś zasugerować albo uchylić chociaż rąbka tej wielkiej tajemnicy. Może ale nie musi. Zobaczymy.

• Re: Fenomenalna spółka Autor: ~Don_Pedro [37.109.165.*]
    Być może PJW nie chce drugi raz brać udziału w tej maskaradzie { bo niby po co i dlaczego pchać się bez sensu w ewentualne kłopoty } i dlatego ciągle nie zwołują walnego.
  • Re: Fenomenalna spółka Autor: ~Eryk [109.231.0.*]
    Walne musi być zwołane raz do roku.
    Może jest kilka podmiotów które kupiły i stąd nie ma ESPI na ten temat
[x]
IBSM -0,30% 66,00 2025-10-17 13:59:03
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.