Jeśli --- jeśli wyniki sie potwierdzą, to rynek główny jest pod cieżarem Sasina - czyli całkowitego niszczenia firm dla celów partyjnych. Sasinki od dziś się boją odpowiedzialności. Pamiętacie IIWŚ i Częstochowę i Kraków? Sami Niemcy proponowali dyskretne wycofanie się z tych miast - bo to były perły architektury. Niemcy oczywiści liczyli, że ktoś to doceni.
I tak jest teraz w spółkach.
Jesli pisowcy nominaci odejdą z tych spółek, a one w perspektywie 2025 roku zaczną po 10 latach płacić dywidendy, to luka w kursie jest ok 100%, tak lekko licząc..... tak więc najbardziej rozsądni kupowali spółki z okolicy WIG20 przed wyborami, a w miarę rozsądni kupują teraz. Im będziemy bliżej sytuacji gdy żonka polityka, rozliczająca pozytywne reklamy link 4, dobrymi opiniami o meżusiu - będzie bliżej krat, tym wzrosty powinny byc wyższe.
czyli bedzie dalsza marginalizacja malutkich spółeczek na NC.
One oczywiście mają walor spekulacyjny - ale innych - brak
Dnia 2023-10-16 o godz. 10:11 prawnuk napisał(a): > Jeśli --- jeśli wyniki sie potwierdzą, to rynek główny jest pod cieżarem Sasina - czyli całkowitego niszczenia firm dla celów partyjnych. > Sasinki od dziś się boją odpowiedzialności. > Pamiętacie IIWŚ i Częstochowę i Kraków? > Sami Niemcy proponowali dyskretne wycofanie się z tych miast - bo to były perły architektury. > Niemcy oczywiści liczyli, że ktoś to doceni. > > I tak jest teraz w spółkach. > > Jesli pisowcy nominaci odejdą z tych spółek, a one w perspektywie 2025 roku zaczną po 10 latach płacić dywidendy, to luka w kursie jest ok 100%, tak lekko licząc..... > tak więc najbardziej rozsądni kupowali spółki z okolicy WIG20 przed wyborami, a w miarę rozsądni kupują teraz. > Im będziemy bliżej sytuacji gdy żonka polityka, rozliczająca pozytywne reklamy link 4, dobrymi opiniami o meżusiu - będzie bliżej krat, tym wzrosty powinny byc wyższe. > > czyli bedzie dalsza marginalizacja malutkich spółeczek na NC. > > One oczywiście mają walor spekulacyjny - ale innych - brak
Naprawdę myślisz, że ktoś kto trzyma garniec z miodem nie włoży do niego łapy? Zwłaszcza, że już kiedyś trzymał ten garniec i pełną garścią z niego nabierał. Dodatkowo po 8 latach głodowania jeszcze większa pokusa będzie. Mogę się założyć, że nic w tej kwestii się nie zmieni a będzie jeszcze gorzej. A co do żon, przypomnij sobie zlecenia dla żony Grada. Mam jedynie nadzieję że zrobią porządek z takimi menelami na najniższym poziomie jak vincenciłeb i ograniczą mu socjal, tak że będzie musiał wrócić za kółko a nie żerował na naszych podatkach.
> Naprawdę myślisz, że ktoś kto trzyma garniec z miodem nie włoży do niego łapy? Zwłaszcza, że już kiedyś trzymał ten garniec i pełną garścią z niego nabierał. Dodatkowo po 8 latach głodowania jeszcze większa pokusa będzie. Mogę się założyć, że nic w tej kwestii się nie zmieni a będzie jeszcze gorzej. A co do żon, przypomnij sobie zlecenia dla żony Grada. Mam jedynie nadzieję że zrobią porządek z takimi menelami na najniższym poziomie jak vincenciłeb i ograniczą mu socjal, tak że będzie musiał wrócić za kółko a nie żerował na naszych podatkach.
ależ oczywiście będą wkładać, ależ oczywiście bedą patologie typu Grad czy jego żona /tego akurat nie pamiętam/. Tyle, że zmieni się paradygmat: spółki nie są do całkowitego politycznego okradania, tylko też by akcjonariusze czasem coś dostali. A po drugie, piszesz Grad i żona Grada; ja pamiętam też młodego Tuska w OLT - gdzie w kwartał zarobił 4000 zł /to już był prywatny podmiot, choć związany z Ambergold/. Tu można wymienić skalę ohydnych nadużyć z przebiciem 1000 krotnym. Taka prosta sprawa: czy JSW powinno podzielić się zyskami z akcjonariuszami? czy energetyka powinna działać rynkowo /kupować tanio węgiel/ i produkować taniej energię i wypłacac dywidendy; czy też powinna produkować koszmarnie drogą energię , a z nadwyżek dopłacać klientom.......
to rozróżnienie między komunizmem czy pisizmem, a socjalizmem typu PO czy 2050.
Tak wygląda moje zdanie - giełda bez zmiany podejscia JUZ NIE RUSZY - bo każdy będzie mieć z tyłu głowy Sasina i Tchórzewskiego. Tym bardziej, że ludzie przez 8 lat zmądrzeli. Ja z moich inwestycji z ostatnich 8 lat zaluję najbardziej otwarcia sie na świat :-( tzn zdecydowanie zbyt mało portfela opuściło RP bezpośrednio, jak i pośrednio. Ktoś kto madrze ulokował milion na swiecie 8 lat termu i kolejny milion po covidzie i 2 miliony w Polsce, Dziś ma portfel "światowy pod 4 mln", a krajowy dalej 2 mln, a dywidendy kwartalne ze swiata wyższe niż roczne z Polski i to czasem 2 razy wyższe.
Oczywiście spółki typu oze to 0% fundamentów i 100% spekulacji. Ja jestem w takim wieku, że chce dzieciakom zostawić po 2 mieszkania na wynajem, i taki portfel spółek - by mogły żyć na normalnym poziomie bez przymusu pracy. I gdyby nie zakręt w postaci komuny w gospodarce przez 8 lat, już bym ten proces skończył - choć opóżnienie wielkie nie jest
prawnuk smutne podsumowanie z tego postu płynie. Nie korzystałem z życia, nikomu nie pomogłem bo w najlepszym okresie życia ściubiłem na dzieci by mogły zostać yapis menelami bez przymusu pracy, żałosne, haha
Z twojego wywodu nie skorzysta też jajnik przegryw. Ten zajumał całe oszczędności matki i zainwestował w GTN, sprzedał ze stratą 1/6 późniejszej (parę miesięcy) wartości akcji GTN, stając się tam ogólnym pośmiewiskiem. Jeden leszcz nawet kupił sobie alfę za od kupione od niego akcje. Żeby się odegrać pisormowiec wszystko wpakował w upadły startup na NC, firmę INM gdzie ma 60%straty i klęczy pod drzewem, haha.
ponad rok w mieszkaniu które wynająłem teraz za 3600 zł mieszkały 3 rodziny z Ukrainy ..... więc straciłem ok 50.000 zł, bo jak umawialiśmy sie zostawili po sobie pomalowane i ponaprawiane mieszkanie, choć potem trzeba było 5-8 tysiecy wydac. Oczywiście nie pisze o czynszu /tym podstawowym/ bo pomogła i spółdzielnia /za darmo niektóre usługi/,a i chętnych do opłacania czynszu nie brakowałó ..... więc gdybym tak podchodził do inwestycji jak piszesz, to pomoc powiedzmy roczna dla potrzebujacych przekroczyła moje straty na molmedica........
Uważam - że była to pomoc na poziomie, bardzo przyzwoita.
Oczywiście na tle twojej pomocy dla ubogich, to nie mam co porównywać - ale jak patrzę na moich sąsiadów i znajomych - to żle nie wypadłem
a juz..... nie korzystałem z życia ;-) to sorki. Jestem w wieku gdy sie z życia nie korzysta...... Przez ćwierc wieku rocznie miałem ponad 100 obiadów i kolacji w dowolnym miejscu - zaraz napiszesz, że co to za przyjemność objadac pracodawcę czy popijać wino za 200 euro..... przyznam - cięzka praca. Odkąd tego nie robię - schudłem ponad 30 kilo
prawnuk wolę pić dobre, często domowe wino za 8-20E (jest ich obfity wybór w Europie ) na tarasie z przyjaciółmi czy tam tawernie/trattori/konobie niż snobistycznego leżaka na drętwej kolacji z pracodawcą.
Co ty wogóle porównujesz? haha. To tak jakbym z Jarosławem rozmawiał o podróżach i poznawaniu ludzi i kultur:)
Pomoc Ukraicom oczywiście doceniam.
Z jakim pracodawcą ?........ z moim głównym szefem to ciężko pić, bo on już nie pije, a pił jak smok. Wierz mi że są na świecie restauracje, w których wina za 20E nie kupisz ;-) A ja miałem płatnika w postaci pracodawcy...... nie musisz iść z pracodawcą by on za kolację płacił.
Na szczęście jest mnóstwo takich, gdzie do 20 E dostaniesz ciekawe radosne wino często robione w małej winnicy przez właściciela lokalu. Wystarczy pogadać i sprawić przyjemność właścicielowi albo popatrzeć co piją lokalasi:) Słowem trze żyć a nie odkładać, inaczej stajesz się zgorzkniały i zakompleksiony jak jajnik czy Jarosław, haha
A dla mnie to kolejny snobizm, bo osobiście nie lubię win francuskich z małymi wyjątkami. Może dlatego że mam rodzinę we Francji i raczyli mnie głównie Bordeaux, które głów ie piją. Prawdziwe smaki odkryłem w Portugali ale głównie na... Bałkanach. Oczywiście powyższe porównuję nie tylko do francuskich ale też do innych klasycznych regionów. Europy czy nowego świata.
tzn najlepsze wina świata to bez dyskusji mołdawskie, potem chile i australia. A snobizm? Francja kraj gdzie miałem zawsze dylemat czy pić sok czy wino....... Ale nie masz dobrego i taniego białego wina.... bo czerwone jest w każdej cenie...... W każdym winie mozna sie zakochać, nawet w Wermucie za 12 zł litr
Jak mieszkałeś we Francji to wiesz, że to szowinisci i rozmowa z nimi o winie to jak z tobą o inwestowaniu, haha. Zawsze francuskie wino nie ma sobie równych, itp. Tyle że jak są poza Francją ich pierwszy wybór to nie przewartościowany francuski klasyk, który nie wart swojej ceny bo widują ja Azjaci zamawiając kontenersmi tylko dlatego, że to francuskie chateu:)
A zastanawiałeś się czy pić sok czy wino, dlatego że koniecznym dodatkiem do każdego wina i biesiady jest dobre towarzystwo, haha
Dnia 2023-10-16 o godz. 12:38 prawnuk napisał(a): > > > Naprawdę myślisz, że ktoś kto trzyma garniec z miodem nie włoży do niego łapy? Zwłaszcza, że już kiedyś trzymał ten garniec i pełną garścią z niego nabierał. Dodatkowo po 8 latach głodowania jeszcze większa pokusa będzie. Mogę się założyć, że nic w tej kwestii się nie zmieni a będzie jeszcze gorzej. A co do żon, przypomnij sobie zlecenia dla żony Grada. Mam jedynie nadzieję że zrobią porządek z takimi menelami na najniższym poziomie jak vincenciłeb i ograniczą mu socjal, tak że będzie musiał wrócić za kółko a nie żerował na naszych podatkach. > > ależ oczywiście będą wkładać, ależ oczywiście bedą patologie typu Grad czy jego żona /tego akurat nie pamiętam/. Tyle, że zmieni się paradygmat: spółki nie są do całkowitego politycznego okradania, tylko też by akcjonariusze czasem coś dostali. > A po drugie, piszesz Grad i żona Grada; ja pamiętam też młodego Tuska w OLT - gdzie w kwartał zarobił 4000 zł /to już był prywatny podmiot, choć związany z Ambergold/. > Tu można wymienić skalę ohydnych nadużyć z przebiciem 1000 krotnym. > Taka prosta sprawa: > czy JSW powinno podzielić się zyskami z akcjonariuszami? > czy energetyka powinna działać rynkowo /kupować tanio węgiel/ i produkować taniej energię i wypłacac dywidendy; > czy też powinna produkować koszmarnie drogą energię , a z nadwyżek dopłacać klientom....... > > to rozróżnienie między komunizmem czy pisizmem, a socjalizmem typu PO czy 2050. > > Tak wygląda moje zdanie - giełda bez zmiany podejscia JUZ NIE RUSZY - bo każdy będzie mieć z tyłu głowy Sasina i Tchórzewskiego. > Tym bardziej, że ludzie przez 8 lat zmądrzeli. Ja z moich inwestycji z ostatnich 8 lat zaluję najbardziej otwarcia sie na świat :-( > tzn zdecydowanie zbyt mało portfela opuściło RP bezpośrednio, jak i pośrednio. > Ktoś kto madrze ulokował milion na swiecie 8 lat termu i kolejny milion po covidzie i 2 miliony w Polsce, Dziś ma portfel "światowy pod 4 mln", a krajowy dalej 2 mln, a dywidendy kwartalne ze swiata wyższe niż roczne z Polski i to czasem 2 razy wyższe. > > Oczywiście spółki typu oze to 0% fundamentów i 100% spekulacji. > Ja jestem w takim wieku, że chce dzieciakom zostawić po 2 mieszkania na wynajem, i taki portfel spółek - by mogły żyć na normalnym poziomie bez przymusu pracy. I gdyby nie zakręt w postaci komuny w gospodarce przez 8 lat, już bym ten proces skończył - choć opóżnienie wielkie nie jest >
Prawnuk ta skala jest podobna jeśli nie ze wskazaniem na PO, po prostu teraz przekręty pisiorów sa bardziej nagłaśniane podobnie jak 8 lat temu było z PO. Nie w tym jest problem. problem że każda rządząca ekipa traktuje te spółki jak swój folwark. Popatrz na dywidendy jak były wypłacane za jednych i drugich tutaj:
dlatego bardzo byłbym sceptyczny. PO za swoich rządów miało problem z dywidendami, więc tym bardziej będą mieli problem teraz, zwłaszcza że teraz mogą się zasłaniać tym że sprzątają po PIS.
Co do koncepcji nieruchomości mam bardzo podobne założenia, martwią mnie jedynie pomruki o katasrze ale będę się martwił tym jak się już zacznie coś dziać złego. Oczywiście różnego rodzaju zazdrosne przegrywy będą Ci wmawiać że trumna nie ma kieszeni i po co robić coś dla dzieci zamiast samemu "żyć" ale myślę że jesteś już w tym wieku, że raczej wiesz co robisz i roztrwonienie majątku "bo trzeba żyć" jest ostatnią rzeczą która Ci przyjdzie do głowy. Zwłaszcza, że jak widzę dla niektórych to "żyć" to luksus kupienia wina za 20 euro :) Czyli wydatek nawet jeśli regularny to w żaden sposób nie wpływający na budżet wykształconych przyzwoicie zarabiających ludzi. Może on oczywiście budzić ekscytacje prostych szoferów ale jak mawiał klasyk "punkt widzenia zależy od punktu siedzenia" Wiem, że jesteś osobą kulturalną i dlatego zaprosiłeś prostego cha.ma do stołu, uważam to za błąd bo za chwilę na niego zwymiotuje, będzie cie wyzywał jak to ma w zwyczaju, oraz będzie ci groził pobiciem a następnie wytrze swoją par.chatą mordę szoferzyny w obrus. Prosty niepiśmienny ch.am przez to że mu odpowiadasz czuje się nobilitowany i myśli że jest równy, podczas gdy jego miejsce jest w doborowym dla niego towarzystwie przy aluminiowym stoliku przykrytym ceratą obok Farmazona0,75 przy 10 litrowym kanistrze Amareny. Zresztą szkoda czasu na niego.
jajnik aleś się rozpisał hahaha.
Liczysz, że ktoś to orzeczyta:)? Coś ci poradzę, jak szukasz towarzystwa kup sobie na początku psa. Jak nie cie nie pogryzie zakompleksiony chamie, zrób krok dalej do ludzi:)
Po pianie wściekłości na mordzie, po rozdygotanych paluchach nie potrafiących trafić w klawiaturę oraz po kopiowaniu moich zwrotów, aby się nieudolnie odgryźć, wiem kto to z wypiekami na swojej par.chatej mordzie szoferzyny przeczytał. Oczywiście niewiele z tego zrozumiał ale przeczytał.
Dnia 2023-10-16 o godz. 19:55 ~prawnuk napisał(a): > Z tego co kojarzę Orlen przejął/ kupił PGNIG Eneę czy Energę /myli mi się/. > więc porównuj dywidendy tych 3 spółek z dzisiejszym Orlenem...... > > Wystarczy popatrzyć na kapitalizację spółek czy na dywidendy - ZBIORCZO i wszystko widać...... > > Zresztą Orlen jest już niewiele wiecej wart niż kiedys PGNIG
No to wklej te dywidendy porównamy je wtedy, ale to i tak nie ma znaczenia w ogólnym problemie. Dodatkowo przejmując te spółki powiększył swój majątek. Zobaczysz co się będzie teraz działo w najtłustszych spółkach skarbu państwa zwłaszcza że PSL będzie chciał bardzo, bardzo dużo. za utrzymanie PO przy władzy w innym razie obrócą się w stronę PISu.
jajnik wbij dobie do swojego ł,(ba przegrywa zyciowego, że pis się skończył. Wygrała Polska proeuropejska, demokratyczna i przedsiębiorcza. Będziesz musiał wziąć się do roboty zamiast siedzieć na forum 24h/d pod dwudziesta nickami, bo cie na to nie stać, a nie będziesz już żył za cudze.
A nie mówiłem, no i hołota się zerzygała na stół, widzisz Prawnuk mówiłem nie pozwalać mu siadać przy jednym stole. Szoferzyno nie udawaj tutaj teraz że nie jesteś pisiorem. Kto tutaj wyzywa tak jak twój guru, od opcji niemieckich? BTW własnie mój kolega (na 99,99%)po raz 4 został posłem z ramienia PO poproszę go żeby się przyjrzał gorolskim przybłędom okupującym niemiecką własność w poniemieckim Myslowitz. Pójdziesz gorolu raus za Przemszę.
W sejmie to mają przepysznego schabowego /nie lubię wieprzowiny/ i aby sie dostać do restauracji to trzeba mieć przepustkę ;-) Ale fajna miejscówka na obiad w Warszawie
Dnia 2023-10-16 o godz. 22:34 prawnuk napisał(a): > W sejmie to mają przepysznego schabowego /nie lubię wieprzowiny/ i aby sie dostać do restauracji to trzeba mieć przepustkę ;-) > Ale fajna miejscówka na obiad w Warszawie
A jakie ceny mają tam korzystne, o ponad połowę taniej niż w normalnych restauracjach :)
za duzo roboty, trzeba przeliczać akcje w stosunku do połączenia z PGNIG. Energa przestała płacić dywidendy..... A Orlen płacił za akcje 7 zł, które do bilansu wstawił za 27 zł /24 zł/. Prawda fajny pomysł - pozbawiamy akcjonariuszy dywidendy, zrzucimy kurs na dno i Orlen zrobi wezwanie - to są właśnie patologie na GPW i moim zdaniem MORALNE oszustwo. Bo jesli prywatny podmiot kupuje inny podmiot - to mi nic do tego. ale jeśli państwowy Orlen kupuje państwową spółkę giełdową okradając mniejszościowych - to dla mnie to draństwo - a nie przebiegłosć......
W Budapeszcie gość miał nośniki reklamowe na latarniach. Orban postanowił to przejąć. Wpadł na prosty pomysł. podatek 99%. spółka padła. I dziś koleś Orbana nią zarządza - to mniej więcej schemat Orlenu i Energii
Dnia 2023-10-16 o godz. 22:24 prawnuk napisał(a): > za duzo roboty, trzeba przeliczać akcje w stosunku do połączenia z PGNIG. Energa przestała płacić dywidendy..... A Orlen płacił za akcje 7 zł, które do bilansu wstawił za 27 zł /24 zł/. Prawda fajny pomysł - pozbawiamy akcjonariuszy dywidendy, zrzucimy kurs na dno i Orlen zrobi wezwanie - to są właśnie patologie na GPW i moim zdaniem MORALNE oszustwo. > Bo jesli prywatny podmiot kupuje inny podmiot - to mi nic do tego. > ale jeśli państwowy Orlen kupuje państwową spółkę giełdową okradając mniejszościowych - to dla mnie to draństwo - a nie przebiegłosć...... > > W Budapeszcie gość miał nośniki reklamowe na latarniach. Orban postanowił to przejąć. > Wpadł na prosty pomysł. podatek 99%. spółka padła. > I dziś koleś Orbana nią zarządza - to mniej więcej schemat Orlenu i Energii
No właśnie dlatego nie liczyłbym tutaj na cuda, tam gdzie jest styk państwowego z 'zaradnymi chłopakami' to zawsze się dzieje magia. A teraz jeszcze będzie ciekawiej bo różnej maści brudasy w gumofilcach z brudem za paznokciami pokroju vincenciegołba będą się stadnie pchały spod ramienia PSL do tych spółeczek. PO chcąc przejąć władzę im na to pozwoli. Natomiast jeśli nie pozwoli to jeszcze większy tabun tych brudasów zostanie wpuszczony do tych spółeczek przez psiorów którzy mają jeszcze więcej do stracenia. Ale jesteśmy sami sobie winni bo cham powinien być ćwiczony batem jak za naszych przodków a nie wpuszczany na salony. Najlepszy przykład tutaj na forum, jak się pozwala brudnej szoferzynie, która się podpisać bez błędu ortograficznego nie potrafi na dyskusje., to kończy się tak jak wyżej.
Tu wystarczy wrócić do przyzwoitości. Przywrócić zasady wyboru ludzi do rad. dodatkowo ograniczyć ich wynagrodzenia np do 1,5 średniej krajowej i 2 średnich gdy ma wiecej niż jedną radę. Poprzednie rady nadzorcze aż tak durne nie były. Problem bedzie inny - Nowak i jego zegarek był pewnym standardem. Wśród pisowców z takimi niewpisanymi zegarkami biegało ok 10 posłów, byli posiadacze budynków o powierzchni kilkudziesieciu metrów wartych mniej niz 10 tys zł. ITP ITD. Tak na wyobrażnie - na czym miałyby polegać patologie w lasach państwowych - bo by nowe wymyślić trzeba mieć wyobrażnię
Dnia 2023-10-17 o godz. 09:04 prawnuk napisał(a): > Tu wystarczy wrócić do przyzwoitości. Przywrócić zasady wyboru ludzi do rad. dodatkowo ograniczyć ich wynagrodzenia np do 1,5 średniej krajowej i 2 średnich gdy ma wiecej niż jedną radę. > Poprzednie rady nadzorcze aż tak durne nie były. > Problem bedzie inny - Nowak i jego zegarek był pewnym standardem. Wśród pisowców z takimi niewpisanymi zegarkami biegało ok 10 posłów, byli posiadacze budynków o powierzchni kilkudziesieciu metrów wartych mniej niz 10 tys zł. ITP ITD. > Tak na wyobrażnie - na czym miałyby polegać patologie w lasach państwowych - bo by nowe wymyślić trzeba mieć wyobrażnię
Ja bym był daleki od ograniczenia pensji sztucznie, jesteś dobry dobrze zarabiasz. Firma jest dobrze kierowana, daje zarabiać akcjonariuszom ty też zarabiasz. Powinni tam trafiać najlepsi a o takich się rynek bije.
> Ja bym był daleki od ograniczenia pensji sztucznie, jesteś dobry dobrze zarabiasz. Firma jest dobrze kierowana, daje zarabiać akcjonariuszom ty też zarabiasz. Powinni tam trafiać najlepsi a o takich się rynek bije.
pisałem o radach nadzorczych spółek skarbu państwa - tu limit może być spokojnie. dodatkowo zarządy powinny mieć kominówkę i spore ograniczenia. Uważam, że NIKT w budżecie nie powinien zarabiać wiecej niż 3 srednie krajowe /plus 50% premii za wyniki/. A jesli zarobki przekraczają te 3 srednie - to W BUDŻECIE - powinny być wyższe podatki. Taki Glapiński na te 1,3 mln powinien zapłacić od pewnego momentu 75% podatku. A jak jest dobry, niech zaloży sobie bank
To forum jest świetne, uczy i bawi. Ale bardziej bawi. Same wybitne jednostki tutaj. Nie dość że doświadczony inwestor wiszący na haku to do tego jednocześnie jeszcze wybitny sommelier gardzący francuskimi winami.
Dnia 2023-10-17 o godz. 13:29 ~DonS napisał(a): > To forum jest świetne, uczy i bawi. Ale bardziej bawi. Same wybitne jednostki tutaj. Nie dość że doświadczony inwestor wiszący na haku to do tego jednocześnie jeszcze wybitny sommelier gardzący francuskimi winami.
He he he degustator. W ponaciąganej wifebeaterce z plamą po musztardzie, ze szklanym naczyniem po zniczu wypełnionym Amareną, siedzący na ławeczce przed familokiem, czekający na ESPI ze spółek z o.o. nie notowanych na giełdzie. Hahaha!
Niestety brudasów w pogniecionych wifebeaterkach z plamami po musztardzie i z facjatą niedorozwiniętej szoferzyny bez skończonej szkoły podstawowej z 20 euro w kieszeni nie wpuszczają :)