możesz objaśnić o jakie transakcje chodzi, w którym dniu ?
coś bliżej napisz bo jakoś nie widzę setek transakcji tylko od czasu do czasu ktoś coś kupi.
a wogóle to moja największa porażka, trzymana od 5 miesięcy, ale może się wkońcu kiedyś wybije. MAm nadzieję że jakoś wytrzymamy dzień 3 wiedźm :(
Tranzakcje z wczoraj. Zresztą dzisiaj jest to samo, tyle że większość jest na 1 akcje. Stan na godz 12:32:
413 tranzakcji
553 wolumen :)
Ma ktoś pomysł - jaki jest cel tego działania ??
mnie się zdaje że ktoś specjalnie dołuje tą spółkę choćby 1 sztuką.
Musi to robić jakiś mały grajek, leszczyk bo inaczej to ktoinny rzuciłby 2000szt i kurs spłynąłby jak szambo. Ktoś to robi kto ma mało akcji. Jakby nie patrzeć to jest celowe zaniżanie i aż mnie ponosi bo jak bym miała kasę to bym dokupiła bo akcje są tanie jak barszcz. Nawet już też się tak zastanawiałam aby sprzedać to co mam i potem odkupić ale boję się że mogę potem niezdążyć wejść.
No cóż , jakoś trzeba to wytrzymać :(((
ależ mnie już nosi na tym papierze. niewiele tego mam ale jak na te obroty co to są tu to mam tygodniowy obrót tym walorem więc czułbym się milionerem gdyby to wkońcu rosło.
co się dzieje że nawet nikt się na forum nie odzywa, przecież to chore aby spółka tak spadała. o co tu biega?
jakiś paranoidalny zarząd? czy już tracą płynność finansową?
albo kompletny brak rozeznania w kosztach utrzymania strony w necie?
czytam to i włos mi staje dęba, spółka szuka oszczędności tam gdzie jej nie powinna robić ! Dla nich kosztami jest 100zł miesięcznie za utrzymanie strony a w zasadzie to któryś z zarządu mógłby to prowadzić harytatywnie.
Ktoś ma rozeznanie jaka kondycja spółki czy może wyprowadzili już majątek poza granice?
Raport bieżący nr 1/2008
Podstawa prawna:
Działając na podstawie art. 29 ust. 3 "Regulaminu Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie S.A.", Zarząd spółki "Narodowy Fundusz Inwestycyjny Progress" Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie (dalej "Fundusz" lub "Emitent") informuje, że nie będzie stosował w sposób trwały zasady określonej w Części II, ust. 2 "Dobrych Praktyk Spółek Notowanych na GPW", przyjętych Uchwałą nr 12/1170/2007 Rady GPW S.A. w Warszawie z dnia 4 lipca 2007 r.
Zgodnie z powyższą zasadą Emitent zapewnia funkcjonowanie swojej strony internetowej w języku angielskim, przynajmniej w zakresie wskazanym w części II pkt 1 "Dobrych Praktyk Spółek Notowanych na GPW".
Zarząd uznaje, iż ze względu na strukturę akcjonariatu i zakres działalności Emitenta, ponoszenie kosztów funkcjonowania strony internetowej w języku angielskim zgodnie z Rozdziałem II ust. 2 "Dobrych Praktyk Spółek Notowanych na GPW" byłoby nieuzasadnione.
Jednocześnie Zarząd oświadcza, iż strona internetowa Emitenta w języku angielskim zostanie udostępniona niezwłocznie po powstaniu w ocenie Zarządu szerszego uzasadnienia dla jej funkcjonowania przy uwzględnieniu ponoszonych kosztów.
Robert Fijołek - Prezes Zarządu
echo, ..... echo ? czy ktoś tu wogóle zagląda, czy tylko ja jeszcze trzymam ale skoro tylko ja mam to dlaczego kurs spada? przecież ktoś to sprzedaje systematycznie, tylko kto ?????? przecież to jakaś paranoja !!!!!!!
zagląda, zagląda. Nie tylko ty masz. Zachowaj spokój. Wyjaśnie ci to zjawisko.Jest mały zbiornik wodny w którym pływaja liście. Bierzesz kij, zanurzasz go do wody i zaczynasz zataczac kręgi. I tak zataczasz, zataczasz, zataczasz. Wytwarza się wir. No i jeżeli robisz to wystarczająco długo to po pewnym czasie wszystkie liście wpadną do wiru który wytworzyłeś. Tylko musiszz to robic powoli żeby te liście co wpadły, nie zaczeły uciekac na zewnątrz. Oczywiście ten zabieg kosztuje bo ponosisz wydatek energetyczny. Ten wydatek to prowizja.
no tak , ciekawie to tłumaczysz
chyba przeinwestowałem bo mam za wszystką kasę tylko ten progress, codzień zaglądam i codzień te liście spadają coraz niżej a mnie z nerwów aż telepie. Mam stratę tak wielką że wstydzę się przyznać nawet :(
Jakieś pocieszenie odnajduję w tej Twojej teorii, mam nadzieję że to pozwoli mi przetrwać bo już sam nie wiedziałem co o tym sądzić kiedy dziś ktoś wystawił ponad 10 000szt na sprzedaży p 2,43 i to wisiało do końca. A przy takich słabych obrotach to gigantyczna ilość, myślałem że to reakcja na ostatnie info ale może faktycznie ktoś to dołuje specjalnie. Tylko jak ma dużo tej spółki to powinno mu zależeć aby rosło a nie spadało, a przecież obroty są tak małe że ile może jeszcze nazbierać??? Przecież to co wystawił na sprzedaż to on musiał zbierać od dużo wyższych poziomów przez miesiąc a teraz może stracić jak ktoś będzie chciał to wziąść.
Dla mnie to irracjonalne ale może coś w tym jest, bo przecież to paranoja że kurs tal cięgle opada.
zachowaj spokój, ten pakiet to zapora. mam dużo więcej niż to co było wystawione ale nie mam czasu na zabawę po parę groszy. Nie pisz na forum ile jesteś w plecy, dobrze ci radzę. A jak zacznie rosnac, to nie skladaj dlugiego zlecenia sprzedazy po cenie ktora sobie wymyslisz ze pokryje straty, tylko siedz cicho i spokojnie patrz. Zlecenie zdazysz zlozyc i to duzo lepsze niz myslisz. Pozdro.
wróciłąm właśnie z pracy i chciałabym się zapytać tych co patrzyli na sesję jak to dziś było? jakieś widły były w trakcie sesji widzę po TKO, niech ktoś powie czy była duża podaż czy jak zwykle ktoś dał zlecenie 4 sztuk aby zwalić?
i może ktoś podpowie kiedy wyniki i jakich się można spodziewać?
i czy 04NFI mieli jakieś opcje?
proszę o życzliwą odpowiedź wmiarę szybko, bo moja irytacja sięga już zenithu :(
proszę też o podpowiedź czy tu jest sens ustawiać stoplosa i jak te stoplosy działają, tzn. gdybym miała stopa ustawionego czy te widły by zrealizowały się czy nie?
i czy da rady stoplosa wystawić z wielkością niewidoczną? - chodzi mi o to aby wszystkich akcji automatycznie nie sprzedało mi gdyby były widły z powodu wystawienia 4 sztuk akcji. Proszę o odpowiedź do 10:00 zanim wyjadę do pracy.
mam tak dużo do tyłu że już mi wszystko jedno, uśredniałam i uśredniałam
i nic to nie dało. żeby chociaż wiedzieć dlaczego tak spada to już było by wiadomo co robić a tu niepewność a spółka coś słabo działa, słabo informuje.
Tak sobie myślę czy akcjonariusz który ma poniżej 1% głosów może wnioskować za zmianą zarządu? aż mnie korci żeby taki wniosek postawić na WZA tylko kiedy jest WZA jakiekolwiek bo coś cicho jest? czy można na wniosek akcjonariusza wezwać WZA ????
musimy coś działać bo oni nas ignorują !!!! już dawno bym coś zadziałała ale tu praktycznie nikogo nie ma. A może ktoś mi powiedzieć czy 04N nie wpakował się w opcje? czy oni dali już oświadczenie do KNFu ? czy chociaż z tym jesteśmy czyści?
niech ktoś powie jakich wyników się spodziewać bo już straciłam rezons w tym wszystkim. To takie spekulacyjne IMMO poszło kilkaset % w górę a my mamy silny papier i opada. szkoda nawet słów.
Na forum zaledwie 4 osoby , przecież to się płakać chce tylko na jak długo ma nam łez wystarczyć ? Niech ktoś się odezwie z tej spółki, przecież czytacie nasze posty !!!!!
Zauważcie że jeszcze kilka miesięcy temu infa ze spółki i wypowiedzi zarządu były dość częste. Ostatnio się całkiem urwało a obroty są 10x mniejsze niż w pobliskim warzywniaku :) (z wyjątkiem dni w których ewidentnie jest przekazanie papieru).
Ja tam siedzę i po cichu dobieram. Niewykluczone że za 2-3 mies. będzie się dało dokupić po 1.xx ale to nie ma znaczenia w dłuższym terminie.
Mam nadzieję że Dzik się nie obrazi jak zacytuję jego słuszną tezę:
"A jak zacznie rosnac, to nie skladaj dlugiego zlecenia sprzedazy po cenie ktora sobie wymyslisz ze pokryje straty, tylko siedz cicho i spokojnie patrz. Zlecenie zdazysz zlozyc i to duzo lepsze niz myslisz"
nie sądzę aby miało spaść do 1.xx
ewidentnie ktoś pilnuje aby kurs nie zleciał już niżej i to mnie powstrzymało od sprzedaży bo wiem że to dołek już osiągnięty, ktoś wyciąga codziennie w górę na koniec sesji więc jest ktoś z kasą komu zależy też na tym by nie spadało i ja przez to śpię spokojniej, myślę że jest dobrze i że nie grozi nam już żeden dalszy spadek jedynie trend boczny może być ewentualnie ale o spadku nie ma mowy,
a mówiłam że codziennie ktoś podciąga w ostatnich minutach kurs , tak też było znów w piątek i tak będzie codzień dopuki ktoś nie nazbiera tyle ile chce, więc leszcze nie sprzedawajcie bokurs już osiągnął dno co widać jak na dłoni, tylko pozbywacie się niepotrzebnie akcji które wkońcu urosną
A po co robić za dużo szumu :) Leszcze jeszcze wywalają to odbierajmy... Na takich poziomach jak teraz to biorę każdą ilość ;)
Dobre infa pojawią się wtedy gdy klimat na rynku się poprawi. Na razie klimat jest kiepski i nic nie jest w stanie podnieść kursu do normalnych poziomów.
słusznie mówisz tylko ja pytam o co tu chodzi?
dziś ktoś na dogrywce wystawił 2000szt PCRO i TKO był -95%, jak to rozumieć?
czy ktoś chciał z papiera wyskoczyć ale nie było popytu, czy raczej ktoś wystawił batona 2000szt aby wystraszyć ?
co o tym sądzisz? bo mnie nie do śmiechu jeżeli kurs spadłby jeszcze choćby 10% .
JEstem tyle na stracie że płakać się chce. Miałam kiedyś tego aż kilka tysięcy, teraz mam tylko kilka tysięcy sztuk :( i na dodatek gdybym chciała z tego wyjść to nie mam jak bo popyt jest niemalże żaden. Czy możesz mi podpowiedzieć czy coś złego się dzieje w spółce i inni już coś wiedzą czy to faktycznie jest zaniżanie przed odpałem?
bardzo proszę o prawdziwą odpowiedź, nie jestem maklerką, inwestorką czy biznezmenką a jedynie pracownicą biurową która ciężko te pieniądze zapracowała.
Kiedyś , dość dawno ktoś twierdził że ta spółka urośnie jak żurawie bo oni są akcjonariuszami czy włąścicielami żurawi, ale jak narazie to od samego zakupu w 2007 ta spółka ciągle leci w dół :(
wróciłąm właśnie z pracy i chciałabym się zapytać tych co patrzyli na sesję jak to dziś było? jakieś widły były w trakcie sesji widzę po TKO, niech ktoś powie czy była duża podaż czy jak zwykle ktoś dał zlecenie 4 sztuk aby zwalić?
i może ktoś podpowie kiedy wyniki i jakich się można spodziewać?
i czy 04NFI mieli jakieś opcje?
proszę o życzliwą odpowiedź wmiarę szybko, bo moja irytacja sięga już zenithu :(
proszę też o podpowiedź czy tu jest sens ustawiać stoplosa i jak te stoplosy działają, tzn. gdybym miała stopa ustawionego czy te widły by zrealizowały się czy nie?
i czy da rady stoplosa wystawić z wielkością niewidoczną? - chodzi mi o to aby wszystkich akcji automatycznie nie sprzedało mi gdyby były widły z powodu wystawienia 4 sztuk akcji. Proszę o odpowiedź do 10:00 zanim wyjadę do pracy.
ale jak wysoko, nigdy tego nie robiłam,
czy możesz podpowiedzieć jak wysoko?
i jak te stoplosy zadziałają , na jakimś przykłądzie.
chodzi mi o pewne zabezpieczenie akcji aby jak najmniej stracić w przypadku jakiegoś nagłego tąpnięcia światowego. Ja jestem od 11:00 - 22:00 w pracy nie mam możliwości gapienia się w ten monitor w pracy.
To zależy ile dostaną za działkę. Myślę, że kurs po sprzedaży będzie 2 razy wyżej.
Minimum. Dlaczego?
".....na kupionych od miasta za 370 mln zł. 4,5 ha gruntu hiszpańska Grupo Prasa wybuduje potężny kompleks mieszkalno - hotelowo - rozrywkowo - biurowy. ......" To fragment artykułu dotyczący WROCŁAWIA
Jeżeli za 4,5 ha we Wrocławiu Hiszpanie płacą 370 mln zł, to cena za 8 ha w Warszawie powinna byc 2 x wyższa.
Dużych gruntów w okolicy Pałacu Kultury już prawie nie ma.
Wartość rynkowa 04 PROGRESS ( w mln zł ) - 186.50
Free float - 11,59 %
Kryzys kryzysem, a cena m kw. pow. biurowej rośnie (informacja np. w raporcie IMMOEAST).
ty chociaż wiesz jak kobietę podtrzymać na duchu, echhh :(
z tym gruntem to pół roku temu mieli coś zrobić,ale coś nie wyszło z prawnych aspektów.
Czy coś więcej teraz wiadomo, czy ta hiszpańska spółka ma od nich kupić grunt i czy to pewne?
oj, przydałoby się bo codziennie wieczorem po powrocie z pracy mam ten sam dylemat co robić. Kasa miała być na urządzenie kuchni i wyposażenie mieszkania a ja męża namówiłam właśnie na progres. teraz w pudłach trzymamy garnki i na turystycznej kuchence przygotowuję posiłki, ściany nie pomalowane,.... wstyd kogokolwiek zaprosić, mieszkamy jak cyganie, mąż obwinia mnie o lekkomyślność, koleżanki odwróciły się, do pracy chodzę stłamszona całą sytuacją
jak coś wiesz więcej to daj linka albo napisz, nie mogę więcej stracić bo to byłby klops zupełny, nawet boję się myśleć