• LOTOS Autor: maciej_z_krakowa [80.120.66.*]
    Nie uwierzyłem w durnowate rekomendacje że Lotos jest warty jedynie 0PLN i wykorzystałem dzisiejszy spadek do kupna tego waloru w okolicach 11.05-11.10PLN.
    Zobaczyłem, ze C/WKw ynosi 0.12 a C/Z=2, uznałem więc, że to jedna z rzadszych okazji na dobrą inwestycję długoterminową.
    Technicznie papier jest mocno wyprzedany i pojawiły sie dywergencje na osylatorach. Sygnałów K wg mojej metody nie ma, ale uznałem, ze grzech przepuścić taką okazję.
  • Re: LOTOS Autor: ~KARLKIR [79.188.234.*]
    DYWERGENCJĄ TO JEST JAK LOTOS ROBI ZA CZERWONĄ LATARNIĘ GDY WSZYSTKO WOKÓŁ ZIELENIEJE I PEWNIE DZISIAJ TAK SIĘ SKOŃCZY
  • Re: LOTOS Autor: maciej_z_krakowa [80.120.66.*]
    masz jakiś uraz do Lotosa?
    W RZECZY SAMEJ ALE KILKANAŚCIE % MOŻESZ ZAROBIĆ
    jeżeli dojdzie do zmiany trendu średnioterminowego, to w perspektywie 12 miesięcy kilkanascie procent to będzie nic nie warty pierd.
  • Re: LOTOS Autor: ~art [212.14.20.*]
    ooo chyba coś jakby ruszyło
    może makarony wybrali się juz na zakupy
    ja kupiłem za 13.30.czas się odbić. święta idą.
  • Re: LOTOS Autor: ~kostek [195.149.64.*]
    Ja dokupiłem po 11,14, chociaż dałem wczoraj limit przy zleceniu kupna 11,25. Czyli moja transakcja była zrealizowana na otwarciu. Ciekawe, kto wystawił po takiej cenie? Prawdopodobnie był to ktoś, kto kupił akcje w trakcie "paniki", po rekomendacji UC. Bał sie, że dzisiaj będzie ostre tąpnięcie i wyprzedawał tuż po otwarciu.
  • Re: LOTOS Autor: gambit13 [79.190.106.*]
    Takiej promocji, to nawet w Tesco nie mają: dobrze prosperująca spółka naftowa warta c/wk=0,12, w założeniu, że wartość będzie zmierzała do ok 0,75 i nominalnie sięgnie 10 mld PLN w perspektywie 4 lat, to chyba w ogóle nie będę brał pod uwagę jakiejkolwiek realizacji zysków na tej spółce w najbliższej dekadzie.

BTW, UC chyba nie chciało na tym zarobić, do tak ordynarnych przekrętów nawet Włosi nie są zdolni, Rethe po prostu strzelił bąbla, podejrzewam dlatego, że nie wziął pod uwagę, że kredyt nie został wypłacony na raz w całości, ale ma być wypłacany w transzach. Może go zmylił ten szał na opcje bezkosztowe w naszym sektorze przemysłu i przyjął, że kontrakty są ustawione spekulacyjnie.

Pozdrawiam,
  • Re: LOTOS Autor: ~orka [82.177.237.*]
    Dzisiaj chyba można spokojnie liczyć na zieloną świeczkę.
    Czy Waszym zdaniem cena 11,80 jest do zaakceptowania?
  • Re: LOTOS Autor: ~taki jeden [62.141.245.*]
    dzisiaj nhiestety zamknie sie na czerwono
  • Re: LOTOS Autor: ~Karolina [192.168.0.*]
    z trendem się nie walczy pierwszy raz zgadzam się z Maciejem
    po raz pierwszy zainteresowałeś się spółką wartą uwagi

dzsiaj ładna biała i duża szansa na kontynuację wzrostu

nie interesuje mnie ile zamknię się dzsiaj czy 11,70 czy 12

Chyba nie kumasz.
    Chodzi oświece japońskie, nie wykres linowy.
    Mimo zamknięcia niżej niż kurs odniesienia świeca będzie zielona.
    Chodzi o kurs otwarcia.
  • Re: LOTOS Autor: maciej_z_krakowa [172.17.0.*]
    Dnia 2008-12-02 o godz. 13:30 ~taki jeden napisał(a):
    > dzisiaj nhiestety zamknie sie na czerwono

zamknął się na zielono z białą świeca na maksie dziennym i porządnym obrotem.
    Jak chcesz sprzedać za tydzień, to bym nie wchodził, bo może być jeszcze 10, 9, tego nikt nie wie. Ale jak chcesz potrzymać 3 lata, to i 20 nie jest wygórowaną ceną.
  • Re: LOTOS Autor: ~olek [83.30.178.*]
    kolejny który chwycił spadający nóż.
  • Re: LOTOS Autor: ~Karolina [192.168.0.*]
    mądrością nie grzeszysz
    kasa chyba też pusta
    Te spadające noże, to chyba takie słodkie pierdzenie pseudo wytrawnych graczy, którzy do tej pory pisali:
    "nawet zdechły kot rzucony z dachu musi sie odbić".
    LOTOS jakoś przespał najwieksze odbicie, więc może teraz.
    Z drugiej strony trend może się zmienić i co wtedy.
    Zmoka po całości :)
    Reasumując, olek jest jednym z tych inwestorów, którzy łapią spadające zdechłe koty tuż po tym, jak się odbiją. Potem tkwią z tą padliną w garści i nie wiedzą, co robić, bo tu ręce zajęte, a pełno okazji mija dookoła.

Ale nie oszukujmy się, każdy tak zaczynał. Ja też.
    ŚWIECZKI MOŻNA SOBIE WSADZIĆ W D POD WARUNKIEM ŻE NIC SIĘ PRZEZ DWA LATA NIE SPARTOLI W SPÓŁCE NARAZIE TECHNICZNIE TO JEST STRASZNIE WYPRZEDANA
  • Re: LOTOS Autor: ~lts [83.11.108.*]
    Cały wig był zrobiony pod kontrakty.
    Po wczorajszym potężnym spadku SP500 wytrzepali dzisiaj shorty i przeszli z ujemnej bazy -48 pkt na dodatnią +9. Majstersztyk. Widziałeś jaki był ruch na fixie zamykającym?
    A ty człowieku cieszysz się lotosem
    +5.25 % na kontrakcie. Ale zrobili wałek
  • Re: LOTOS Autor: ~sos [77.222.244.*]
    widze ze cala smietanka na lotosie..........witam:P
  • Re: LOTOS Autor: maciej_z_krakowa [172.17.0.*]
    Dnia 2008-12-02 o godz. 16:36 ~lts napisał(a):
    > Cały wig był zrobiony pod kontrakty.
    Po wczorajszym
    > potężnym spadku SP500 wytrzepali dzisiaj shorty i przeszli
    > z ujemnej bazy -48 pkt na dodatnią +9. Majstersztyk.
    > Widziałeś jaki był ruch na fixie zamykającym?
    A ty
    > człowieku cieszysz się lotosem
    +5.25 % na kontrakcie. Ale
    > zrobili wałek

a graj sobie na fjutach - będziesz miał więcej radości. Do czasu kiedy zostaniesz przewałkowany do zera.
  • Re: LOTOS Autor: ~KARLKIR [81.190.196.*]
    JEDNA UWAGA DO LOTOSU PO OPUBLIKOWANIU REKOMENDACJI POJAWIŁ SIĘ JAKIŚ NOWY PAJAC KTÓRY RZUCA 50 KILO NA OTWARCIE NIE MOŻNA STOPÓW ZOSTAWIAĆ BO WYCZYŚCI WCZEŚNIEJ TAKICH RZECZY NIE ROBILI
  • Re: LOTOS Autor: ~polatach [83.7.137.*]
    nie rzuca tylko straszy , po to zeby taniej kupic (niezaleznie czy spada czy rosnie) straszy ewentualny popyt , ale i tak niewiele z tego wychodzi , coraz wiecej ludzi wchodziw LOTOS , tak to widze , a ci z wyzszych poziomow juz nie sprzedaja bo i po co
    podaz sie ujawni dopiero powyzej 18-20 PLN
    dzisiaj też straszył chłopisko ostro
  • maciej_z_krakowa : LOTOS Autor: emeryt_giełdowy [83.6.220.*]
    Słuszna decyzja. Nawet, jeżeli realizacja programu inwestycyjnego, spadek cen ropy, zmniejszenie marż sprzedazówych spowoduje zmniejszenie zysku netto to i tak długoterminowo jest to dobra decyzja. Można było trochę jeszcze poczekać, ale można też zaryzykować o powoli kupować - tylko za wolną gotówkę.
    UNICREDITO i PKOSA z jej Prezesem J.K. Bieleckim należało by wydać rekomendację SPRZEDAJ i ZREZYGNUJ Z USŁUG (wszelkich) tych banków. Poczynając od lokat bankowych, brania kredytów i itp.
    Dawno nie widziałem takiego skandalu, o który musiały i zapewne wiedziały ZARZĄDY tych BANKÓW.
    J.K. BIELECKI jako były premier POLSKI, gdyby miał HONOR to podałby się do dymisji.
  • Re: maciej_z_krakowa : LOTOS Autor: ~orka [82.177.237.*]
    Nie ma już konta u tych złodziei.
    Honor kosztuje 200 tys. miesięcznie.
    Za taką kasę można procować nawet na wysypisku smieci.
  • emeryt_giełdowy [83.6.220.*], Autor: ~841109 [89.79.25.*]
    NIC DODAĆ NIC UJĄĆ,POZDRAWIAM
  • Re: LOTOS Autor: ~hoos94 [212.160.213.*]
    Potwierdzam Lotos dobry do kupna mysle ze bedzie odbicie ,ale tred w dluzszym terminie jest spadkowy.
    :-(
  • Re: LOTOS Autor: ~Krause [83.222.61.*]
    ufff dzieki ze potwierdziles ... nie mialbym odwagi kupic bez tego potwierdzenia ...teraz wszystko jest jasne !
  • Re: LOTOS Autor: ~Krausee [83.222.61.*]
    ufff dzieki ze potwierdziles ... nie mialbym odwagi kupic bez tego potwierdzenia ...teraz wszystko jest jasne !
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [85.222.86.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~re moderator [85.222.86.*]
    moderator nie usuwaj. Ja tylko chcę wszystkich przestrzec przed nacąganiem ich przez tego pajaca z Krakowa. Czy to coś złego?
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: maciej_z_krakowa [172.17.0.*]
    pajacem to sobie możesz kolegów z gimnazjum nazywać.
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~KARLKIR [79.188.234.*]
    JAK KTOŚ PAJACUJE TO JEST PAJAC ZEBY TO RAZ ALE TO JUŻ TRZECIA LUB CZWARTA SESJA Z TAKIMI ZAGRYWKAMI
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: piotreksep13 [87.105.238.*]
    Macieju łap te spadające noże w końcu ci się uda złapać:P.Macieju nazwanie kogoś pajacem nie jest obrazą tylko diagnozą :P. Łapcie spadające noże a potem piszcie "jakiś idiota sprzedaje " lub "ktoś celowo zaniża kurs":P pozderqawiam

piotreksep13

ps jest już tak tanio , że nie powinno być już taniej :P. Pamiętajcie , że WK i C/Z mogą się zmienić a patrzenie na obecne wartości tych wskaźnikow jest małym nieporozumieniem :P a efekty inwestycji i wyceny zapasow(różnica między cena zakupów a obecną wartością rynkową) lotosu dopiero będą pokazywać przyszłe kwartalne wyniki więc jedynie moge życzyć powodzenia:P
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: maciej_z_krakowa [80.120.66.*]
    widzę, ze chłopiec nauczył się pisać z małą ilością błędów.
    Co do Lotosu, zapominasz synku o podwójnym dnie na wykresie godzinym, zakupie w okolicy wsparcia i dywergencjach na oscylatorach.
    Ps . Gdzie te spadki na RLP????
    a maciej się nie zmienił :P i nadal jest tym kim byl wcześniej :P . grać na lotosie jak ktoś chce to niech gra a jak ty chcesz kupowac lotos dlugoterminowo to pewnie analizowałeś dogłębnie społke z pesrp AF :P

Macieju doskonale zdaje sobie sprawę , że jeteś ignorantem jakich malo i nie laskaw przeczytać moją opinie o relpolu ??. Przecież pisałem na wątku relpola co ja o nim sądze i jakie dla mnie ryzyko niesie kupno relpola nie pamiętasz??.Masz problemy z czytaniem ?? . Co chwile powtarzasz te swoje brednie o gimnazjum czy podst a sam nie umiesz czytać jak to jest??

aha macieju jesteś największym hipokrytą bo innych poprawiasz o chamstwo a sam w stosunku do mnie w postach z lipca (wtedy rozmawialiśmy) byłeś beszczelny i leciało mnostwo epitetów w moją strone nie pamiętasz??. Wiem macieju to ty byleś ofiarą :P biedne niewinne dziecko :P.

Macieju specjalnie dla ciebie wklejam wątek relpola gdzie o nim pisalem

https://www.bankier.pl/forum/temat_relpol-zaatakuje-dzisiaj-4pln,6411036.html

a to jest tekst na , który wogóle nie odpowiedzialeś no ale u ciebie to norma:P

"maciej napisal coś takiego
    "Dnia 2008-11-14 o godz. 18:12 piotreksep13 napisał(a):
    > dzisiejsza świeca na relpolu jest tragiczna :( . Straszne
    > paskudztwo wam wyskoczyło a przy rynku silnego niedzwiedzia
    > taka świeca w połączeniu ze świecą z 12 listopada pokazuje
    > spadek i jezeli miałbym spekulować kurs relpolu to widze
    > albo spadek do 2,30zł albo kontynuacje trendu a doskonale
    > wiemy , że jest on spadkowy :( (przebijamy ostatnie
    > wsparcia i lecimy szukać kolejnych ) .

piotreksep13

a wg mnie pojawił się sygnał odwracajacy trend spadkowy w średnim terminie."

Macieju dlaczego dopiero teraz napisaleś ??. Przecież ja pisałem na relpolu już dawno czyli dopiero teraz pojawiłeś się na bankierze?? czy może przez ten czas myslałeś co mi odpisać??. Macieju mógłbyś się odnieść do tego co wcześniej pisałem ?? . Jak narazie zdania nie zmieniam i czekam na to jak sobie poradzicie z tą dużą czarną świecą :P

Jedyna wasza nadzieja jest w tym jegomościu , który na gwałt skupuje akcje tylko pytanie jest takie co się stanie jak on skończy skupować??. Weźmiecie na siebie takie ryzyko ??. Pamiętacie co się dzialo np na lcc jak czarnecki skupował ?? . Dopuki skupował to bylo wszystko fajnie , muzyka grała i wszyscy byli szczęśliwi lecz jak czarnecki powiedział STOOP i zaprzestał zakupów to pamiętacie co się stało ??. Wszyscy na huura realizują zyski , muzyka przestala grać i tytanic zaczął tonąć :(.

Macieju dlaczego tego co ja napisałem np o twojej metodzie nie skonfrontowałeś??

Macieju wiesz , że pisanie teraz , że jest sygnał średnioterminowy wzrostowy na średni termin jest strzelaniem i polowaniem na dołek ??(jedyna twoja argumentacja tej tezy jest w mistycznym kolesiu , który będzie przez jeszcze pól roku skupywal akcje)

Macieju jaka informacja sklonila cie do pisania , że relpol będzie jeszcze rósł przez pól roku?? . jakie informacje posiadasz , które podpowiadają ci , że tyrend spadkowy się skończył i , że obecne wzrosty to początek nowego trendu wzrostowego , który potrwa 6 miesięcy a niżeli odbicia w trendzie spadkowy??

Bardzo chcialbym się mylić i pewnie taka możliwość istnieje(zawsze istnieje taki los spekulanta:P) lecz jak patrze na obecne dane jakie mamy na wykresie to nie zmieniam zdania i osobiście bym nie kupował bo według mnie obecny potencjalny zysk jest zbyt maly do potencjalnego dużego ryzyka i jak narazie bym nie wchodził pozdrawiam

piotreksep13

ps ja jestem spekulantem dosyć krotkoterminowym (czasami bardzo krótkoterminowym ) i jak napisalem wcześniej o relpolu i jak ja widzę sytuacje na relpolu (poprzednie posty) to pisałem co ja bym robil w konkretnych przypadkach i jeżeli coś by się zmieniło co by pokazywało , że to co pisałem jest nieaktualne to wtedy napiszę na forum , że się mylilem i , że jednak relpol idzie inaczej a niżeli moja spekulacja lecz jak narazie nic się nie zmienia (najpierw pokonajcie tą dużą czarną świece:P)

aha macieju jeżeli to co ja pisalem okarze się kompletną bzdurą :) i moją spekulacje szlag trafi to ci macieju przyznam racje i nawet utworze nowy wątek bo mimo wszystko będe to winny obecnym akcjonariuszom tej spólki (jak się pisze na profilach konkretnej spólki jakieś negatywne sygnaly to w przypadku gdy rynek pujdzie w przeciwną strone to trzeba to przyznać i podkreślić a ja mam takie zasady i się ich trzymam ) pozdrawiam"
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: maciej_z_krakowa [80.120.66.*]
    no to gdzie te spadki synku?
    dobra geniuszu :P. Nie umiesz czytać ze zrozumieniem więc ok . Napisałem wyzej tekst nie umiesz doczytać ??

dobra wszystkie moje posty (pierwsze) na relpolu są tu
    https://www.bankier.pl/forum/temat_relpol-zaatakuje-dzisiaj-4pln,6411036.html

mój pierwszy post w tamtym wątku na relpolu
    Autor | piotreksep13 [78.8.68.*] 2008-11-12 23:57
    Zobacz wątki dotyczące Relpol
    Zobacz profil Relpol

chlopaki dzisiejsza świeca jest w skrócie nie ciekawa:P . Obrót przy tej świecy był o połowe mniejszy od poniedzialkowej dosyć sporej białej świecy :( . Osobiście jakbym miał dzisiaj papiery to bym je na fiksie wywalil :( . Kolejny zły sygnał dużo osób mówi o tym papierze :P . Jestem ciekawy jak się zachowają osoby , które od niedawna grały ostro przeciw trędowi :P(jak przyjdą spadki a dzisiejsza świeca jest według mnie dosyć mocno podażowa więc zachowanie inwestorów w najbliższych dniach będzie bardzo ciekawe) . Ta sytuacja będzie wyjątkowo ciekawa pozdrawiam

piotreksep13

1"czyli macieju ja zacząłem pisać od 12 listopada i pisalem , że dla mnie ta świeca z 12 listopada jest wyjątkowo podażowa:

2"17 listopada była ta pamiętna czarna świeca , ktora potwierdziła świece z 12 listopada i dopiero przebicie jej pokaże sygnał kupna lapiesz?? a dojście do tej czarnej świecy o niczym nie świadczy no ale ty z AT masz ogromną wiedze:P

3 świeca z 27 listopada potwiedzila istotny opor jaki teraz stanowi ta czarna świeca i dopiero przebnicie jej pokaże siłe popytu no ale ty rzucasz hasłami "trend krótkoterminowy , śrenioterminowy " od tak a twoja argumentacja jest zazwyczaj "tajemnicza"

Macieju teraz czekam aż odpiszesz na tamten tekst i chociaż skonfrontujesz moje pytanie do ciebie

chodzi mi np o to

1
    Macieju wiesz , że pisanie teraz , że jest sygnał średnioterminowy wzrostowy na średni termin jest strzelaniem i polowaniem na dołek ??(jedyna twoja argumentacja tej tezy jest w mistycznym kolesiu , który będzie przez jeszcze pól roku skupywal akcje)

Macieju jaka informacja sklonila cie do pisania , że relpol będzie jeszcze rósł przez pól roku?? . jakie informacje posiadasz , które podpowiadają ci , że tyrend spadkowy się skończył i , że obecne wzrosty to początek nowego trendu wzrostowego , który potrwa 6 miesięcy a niżeli odbicia w trendzie spadkowy??
    "
    2
    nie bardzo wiem jak ty to robisz , że łączyśz AT z AF i często piszesz , że mamy sygnał kupna z AT na jakiś tam okres średnioterminowy czy krótkoterminowy po czym potpierasz to czynnikami AF :P (walor jest tak tani , że taniej być nie powinno i , że dostał kupe kasy z emisji w szczycie hoosy itp ). pozdrawiam

macieju umiesz odpisać?? to nie jest takie trudne jak się wydaje :P.

Jesteś tylko mocny w gębie a jak przychodzi co do czego to maciej albo znika albo nie nie umie czytać:P .
    jakoś nie odpisałeś gdzie te spadki - wg mnie rozpoczął się średnioterminowy trend rosnący chłoptasiu (to nie obelga tylko diagnoza), a ze Ty tego nie widzisz i nie potarfisz zidentyfikować cóż nie musisz tego umieć. Twoje prognozy próbujesz oprzeć na podstawie świec japońskich, a to trudna i często zawodna metoda. Próbujesz jakieś głupie teksty o opcjach na waluty wypisywać, z których nic nie wynika.
    Lepiej poświęć czas na naukę bo jak na razie to masz mikre pojęcie i brak umiejętnosci. Powodzenia.
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~polatach [83.27.76.*]
    nie opluwać sie kazdy robi co chce , a cena kursu nie zalezy na szczescie od was
    gruby decyduje , jest opiekun i tego sie nie zmieni , gruby ma akcje ma pieniadze o ktorych wam sie nie sni
    jak zadecyduje 10 bedzie 10 jak 20 bedzie 20 , a nam pozostalo sie podlaczyc p[od wzrost lub spadek
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: maciej_z_krakowa [172.17.0.*]
    No to odpowiadam. RLP zamknął się na poziomie 4.06 pokonując opory ( przy spadku W20 o 1.8%)

Jak rozumiem jest to wystarczający powód do tego aby uznać, ze czarne świece 14. i 17 listopada zostały zanegowane.

Dla przypomnienia
    Re: RELPOL ZAATAKUJE DZISIAJ 4PLN?
    Autor: piotreksep13 [87.105.237.*], 2008-11-14 18:12
    dzisiejsza świeca na relpolu jest tragiczna :( . Straszne paskudztwo wam wyskoczyło a przy rynku silnego niedzwiedzia taka świeca w połączeniu ze świecą z 12 listopada pokazuje spadek i jezeli miałbym spekulować kurs relpolu to widze albo spadek do 2,30zł albo kontynuacje trendu a doskonale wiemy , że jest on spadkowy :( (przebijamy ostatnie wsparcia i lecimy szukać kolejnych ) .
    piotreksep13

To jest dowód na to, ze świece są świetne do prognozowania krótkich zachowań rynku, natomiast co do trendów o dłuższym horyzoncie niestety są zawodne i sugerowanie się nimi na dłuższy termin prowadzi do błędów.
    Twoje sugestie jakobym wysysał sygnały zmiany trendów z brudnego palca, uważam za obraźliwe.
  • Re: LOTOS Autor: ~Dziękuję [78.88.63.*]
    Cieszę Maćku, że jesteś!
  • Re: LOTOS Autor: piotreksep13 [87.105.238.*]
    czy może ktos z tego forum łapotologiczne wyłożyć maciejowi to co napisalem??

hehe Macieju pamiętsz co do mnie pisałeś?? . jeżeli ktoś napisze do ciebie pajacu i ty wtedy uwarzasz to za obelge to jak mam nazwać twoje epitety , ktore kierowaleś do mnie ??(jeżeli ktoś pamięta tamte posty to wie o czym mowie)??

świece japońskie to zawodna metoda??. Macieju umiesz czytać?? . Przeczytaj to co do ciebie napisałem bo prościej się chyba moich postow nie da skrócić .

Odpowiedz na pytanie , ktore ci zadałem (nie w tym wątku ale tu je przypominam bo maciej pewnie zapomniał)

piotreksep13

ps ja na twoje teksty odpowiadam więc jeżeli masz godność to odpisz do mnie czekam
  • Re: LOTOS Autor: piotreksep13 [87.105.238.*]
    aha macieju ja na relpolu pisałem o kontraktach jakie relpol zawarł i jeżeli jest tam jakiś błąd w moim rozumowaniu to mi na tamtym wątku to udowodnij , że coś źle zrozumialem

piotreksep13
  • Re: LOTOS Autor: ~cercio [83.3.199.*]
    Piotrek,po co ty w ogóle dyskutujesz z tym zadufanym w sobie pajacem?
  • Re: LOTOS Autor: ~M. [83.238.103.*]
    Piotruś, dziecko, doczytaj trochę. To wątek o Lotosie, więc co piszesz o innej spółce? Czytać ze zrozumieniem nie potrafisz? Nawet tytuł jest "Lotos".

Ja rozumiem, że jesteś domorosłym inwestorkiem, któremu może nawet kiedyś udało się coś zarobić. Co przy niewielkim wieku i doświadczeniu zazwyczaj powoduje u dzieci przekonanie, że są geniuszami. Może nawet coś kiedyś trafnie przewidziałeś. Jak się plecie bes sensu a dużo, zawsze coś tam się trafi. I będziesz się tym chwalił w każdym wątku? Dorośnij!
    synku no przecież miała być tragedia, czarna świeca zpowiadał spadek na 2.30, testowanie dna i takie tam tragiczne zdarzenia.
    NIe pamiętasz?
    A spadek z 3.90 na 3 to korekta pierwszego uderzenia popytu (ruch z 2.20 na 2.90) bo przecież trendy rosnące rodzą się w bólach. Pzreanalizuj najprostrze narzedzia do oceny trendów, to zobaczysz, że trend śrenioterminowy jest rosnący, a długoterminowy boczny z tendencją do wzrostu. I jedna czy druga paskudna świeca nie odmieni tego układu sił popyt-podaż. Osobiście powiększyłem na korekcie pozycje w RLP i tak długo jak bedę identyfikował średnioterminowy trend rosnący nie mam zamiaru sprzedawać więcej niz 25-30% posiadanego RLP. Ta ruchoma jest przeznaczona na trend najkrótszy czyli wykorzystywanie lokalnych ruchów w ramach trendu wyższego rzędu.
  • Re: LOTOS Autor: ~polatach [83.27.76.*]
    mnie tez zbluzgal jak mu napisalem ze jest naganiaczem - taka prawda , ale juz z nim nie pisze bo on ma tylko racje i jest grzeczny jak baranek a ELEKTRIM chce kupic i wycenia na 30 gr, a chetni kupuja po 12-15 PLN
    lotosa wywali albo juz wywalil bo tak sie zarabia pieniadze na tym forum !!!!!!
[x]
LOTOS -0,23% 79,00 2022-07-28 17:04:53
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.