Niniejszym informuję, że w dniu dzisiejszym zostało złożone pismo z sądowym wezwaniem zaprzestania szargania dobrego imienia. Wszystkie osoby zostaną pociągnięte do odpowiedzialności cywilnej. Adresy IP oraz posty zostały zarchiwizowane i będą stanowiły dowód w sprawie.
Ciebie trzeba podać do zbadania wydmuch przez Komisję Nadzoru Finansowego. Począwszy od spolki Medcamp, poprzez spółkę Synerga a skończywszy na All in games I one more level, które to mieszczą się pod jednym adresem.
Imię January ma pochodzenie łacińskie. Pochodzi od imienia boga Janusa, czczonego w starożytnym Rzymie. Janus to bóg wszelkich początków , ale także opiekun drzwi, bram, przejść i mostów, patron (lewych) umów i układów kolesiowskich!!!! To wezwanie to podpisał jakiś........ członek rodziny o imieniu Janusz ?
Tak, dokładnie. Albo tu: https://www.forbes.pl/100-najbogatszych-polska/2021/artykuly/january-ciszewski-o-sposobie-na-w-biznesie-i-tym-dlaczego-zatrudnia-tylko-4-osoby/ymczvj7
Autor ART. Z FORBES"a powinien iść do szkoły . Pisze o wzroście kursu Columbusa z 20gr. do 100 zl. Drobna uwaga w międzyczasie byl resplit i akcje scalono w stosunku 7:1. Powinno być : z 1.4 zł
wal sie cieciu malinowy - mozesz cmoknąc moja mega pompke w oko a ja ci i tak nasuam w twoje rzekome dobre imię - szkodzisz spółce i nie masz sie co ciskac - ja mam argumenty których ty nie masz a sprawe w sadzie to ty bedziesz mial - materiałów mam tyle na ciebie że nie wyjdziesz z pierdla dop konca zycia ...
Pan Adam S., Daniel W., Dariusz K. oraz Maciej P. otrzymali pisemne wezwanie w celu złożenia wyjaśnień. Sprawa w toku, dokumentacja jest analizowana.
Szanowni Państwo, proszę o rozwagę, internet nie jest anonimowy, a podawanie nieprawdziwych informacji, próby wpływania na kurs oraz szkalowanie osób jest karalne zgodnie z KPC i KPH.
Z Poważaniem,
Janusz Ciszewski
Wiadomo, zeJ nie pisze tego osobiście. Ciekawe tylko czy to jego sekretarka czy może ma jakasekipeod Social Media /PR?
Ale to nie pierwszy raz, kiedy ktoś się w końcu zabiera za "orły" z bankiera. Nie pamiętam nazwy, ale rok temu jakąś spółka ściągnęła dwóch troli.
I bobrze, może zrobią z tym porządek i będzie więcej merytoryki a niej trolowania.
No niestety nie ma mnie wśród "wybrańców" i dalej uważam, że to cienki kit i ściema. Czy ktoś jest w stanie potwierdzić, że dostał faktycznie wezwanie?
Problemu tu taki, że wszystko co pisałem to fakty, w przeciwieństwie do naganiających troli. Ale bardzo chętnie podyskutuję w realu, jeśli przyjdzie taka potrzeba, przy okazji składając zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa gospodarczego :-) o wycenie Sraule też z chęcią podyskutuję, bo kiedyś to ujawniłem i możecie nie wierzyć, ale jestem biegłym rewidentem i nie jedną wycenę w życiu widziałem :-) technicznie jest oczywiście ok, ale założenia podane przez Zarząd tak bardzo odbiegają od rzeczywistości gospodarczej spółki, że jeśli ktoś tu ma zostać pociągnięty do odpowiedzialności to właśnie zarząd tej spółki.
no ale zarzad powie ze dzialal w najlepszej wierze.... no ale ze po drodze nie dostali glowicy do drukarki.... to nie mogli przewidziec.... i juz wszyscy sa chronieni....
No nie do końca. Jest coś takiego jak należyta staranność i nie możesz sobie ot tak prezentować prognoz jak Ci się podoba. I to nie jest tak, że oni się pomylili o 10, 20 czy nawet 50% w swoich prognozach. Oni powiedzieli, że planują sprzedać 3 miliony cenówek w drugiej połowie 2022 roku!! A sama bogini ostatnio przyznała, że złożenie 40 tysięcy zajmie im 2 miesiące, nie doliczając problemów z łańcuchem dostaw komponentów do cenówek. To nawet jakby produkowali od początku roku, to mogą opchnąć 240k - 8% tego co obiecali puścić w rynek w pół roku w 2022.
I bardzo dobrze niech ktoś w końcu zrobi porządek, nagle się cicho zrobiło na forum, chciałbym zobaczyć minę tych wszystkich cwaniaków jak dostaną pisma
Januszu Ciszewski, zostaniesz pozwany za podszywanie się pod Januarego Ciszewskiego! January Ciszewski, zostaniesz pozwany za podszywanie się pod Janusza Ciszewskiego!
Panowie i Panie,
Haha i hehe i wszyscy zadowoleni, ale dostałem właśnie pismo. Dam znać co i jak po przedyskutowania ze szwagrem. Specjalizuje się co prawda w prawie karnym, ale coś tam będzie mi w stanie podpowiedzieć.
Jeśli ktoś jeszcze może potwierdzić, ze dostał pismo od Pana Ciszewskiego, niech da znać.
wciskasz kit jak każdy tutaj bo nikt nic nie musi tutaj udowadniac a dodatkowo wyjasniać - co najwyżej moderator posta uwalic i tyle w temacie..
realizacja pisemka czy to upominawczego, ostrzegawczego czy procesowego o naruszenie czegokolwiek z dobrami osobistymi włącznie z wysłaniem do kogokolwiek to proces długotrwały jesli ma miec charakter formalno-prawnie trwały.
Dowolna wysyłka przez dowolna kancelarie na wodolny adres majlowy to smiec który nalezy wyrzucic do smieci i tyl. Pismo musi miec uzasadnieniem z podaniem szczegółów w tym pozyskania formalno-prawnego adresu majlowego lub adresu zamieszkania - bez tego typu zajawek takowe pismo to strzelanie na chybił trafił. Dodatkowo pozyskanie danych adresowych na podstawie adsresu IP to proces zmudny i wymagający na pewno nie tygodnia a jak znam to co robie ;) miesiąc do pół roku ...
Tak więc chwalenie sie jakoby pisemko zostało otrzymane przez kogokolwiek to z praktycznego punktu widzenia jedynie po to aby wywołac stracha - ktokolwiek takowego otrzyma winien podetrzec sobie nim rowek.
A jesli ktos chce podstawy prawne to tylko priv - nie bede sie tłumaczył z tego co umiem wiem i robię na forum hue hue bankiera hue hue ...
I cały czas czekam na to pismo bo juz kilka dni mineło i juz chciałbym odpowiedziec paragrafami ż emoże mnie ktos cmoknąc w mosznę ...
Poprzedniego posta w sumie nie powinienem komentować. Jo można wdawać się w dyskusję, pisząc „ Dowolna wysyłka przez dowolna kancelarie na wodolny adres majlowy” pozbawiwszy się jakiejkolwiek wiarygodności. Pisma urzędowe, procesowe, sądowe wysyła się na adres zameldowania, fizyczny. Nie odzywaj się, bo to jest poważny temat.
Do rzeczy. Pogadałem ze szwagrem. To jest pismo z kancelarii wzywające do zaprzestania działalności.
Nieuczesane niczego robic, składać żadnych wyjaśnień ani specjalnie się przejmować.
Ale… Szwagier zasugerował, żebym odpuścił sobie „pisanie głupot na forum”. Takie pismo trzeba wysłać zanim się chce komuś wytoczyć proces. To jest obowiązek prawny, taka żółta kartka. I teraz jak kancelaria ma już w papierach ze wysłała takie ostrzeżenie to następnie może podejmować kroki prawne.
Wiec to nie jest żaden kit.
PS. Żeby żaden cwaniak mi tu nie wyskakiwał i nie wymądrzał się skąd znają mój adres. Kancelaria prawna ma dostęp do bazy adresów meldunkowych i kołku innych baz danych i może z nich korzystać w celu podjęcia czynności prawnych.
Tak wiec ja sobie odpuszczam, sprzedaje pakiecik i olewam dalsze dyskusje. Gra nie warta świeczki.
Hehe... To że kancelarie mają dostęp nic nie oznacza. Był czas jakiś temu raban że pewna firma wykorzystywala kancelarie adwokacka do tego rodzaju pisemek aby wysyłać ostrzeżenia co do pobierania kopiowania i rozprzestrzeniania pewnego filmu. Ostatecznie wiele osób mimo pozwów w ogóle nie pozwano bo wystarczył byle jaki argument że odbyło się to do użytku własnego co szło udowodnić w prosty sposób. Nie znasz prawa straszysz czymś co byle papuga podetrze palcem. Wierzyć nie musisz ale ja z kolei nie muszę nic udowadniać. Powiem tylko ze zajęcia komornicze nie są mi obce prawne i trochę mniej a takie pisemka podcieram stolcem. Za dużo pisać i pluc a i tak bankietowe trole nie docenia. Ja akurat zostaje z tym co mam i będę pisał co mi się żywnie podoba w ramach swojej wiedzy jak aby NAPRAWDĘ nie podpaść a nie tylko z ramienia trola bankier owego "znafcy" prawa. Chętnie się zmierzę z jakimkolwiek oskarżeniem i pociągnę kilka kat z kosztami dla strony pozywającej.
Zmieniłeś nick? Wcześniej pod innym pisałeś, bo niby nie poznaje żebyś był wśród uświadamiaczy.. serio pytam.
Ja nic nie dostałem, a chyba mało kto się tak produkował jak ja.. ciekawe. Z chęcią bym zobaczył zarzuty.
jakie to ma znaczenie - jak kto wierzy w bzdury jak wyżej mające na celu jak to na bankierze próby siania paniki celem polowania na wystraszonych - za wszelką cene - to jest atwym celem i przypadkowym przygupem a nie giełdowym graczem czy nawet inwestorem.
jakakolwiek próba zastraszenia kogokolwiek na forum bankiera słuzy jednemu - siania paniki - współczuje panikarzom.
forum bankiera nalezy traktowac jak kabaret a nie jako centrum informacyjne - od tego jest portal, tam dziennikarze musza byc rzetelni bo na podstawie ich wypocin ludzie podejmują decyzje - zresztą w ramach świadczonej umowy o prace sa odpowiedzialni za swoje słowa i zapewne ubezpieczeni.
forum natomiast to ścieka ala Odra gdzie wszystko co merytoryczne dawno zdechło a pływaja jakies kreatury ktore trudno nazwac rybami - predzej trolami bo w ścieku jak muchy na kupie czuja sie najlepiej ...
Kolejne bzdury. Zetelny portal, dziennikarze odpowiedzialni za słowo, dziennikarze na Umowach o prace. Bardzo Cie proszę ziomal, nie wtrącaj się do poważnej rozmowy jeśli nie masz nic do dodania.
Nie używałem żadnego nicka, pisałem czasami z kom, czasami z pracy, czasami z domu, zamiast nicka cokolwiek moce klawiaturę weszło. Zaskoczyło mnie, ze mimo tego w załączniku pisma było sporo moich tekstów. Tu nie mam pojecia jak je wychwycili. A pisałem głównie jak mnie coś wkurzało, wiec nieraz mnie poniosło.
za samo podszywanie sie grozi od 6 miechów do 8 lat - masz nieaktualne dane - samo zas podawanie się za kogoś bez znaczącego ubytku wizerunku czy szkodzie na czyjejs osobie co najwyżej bedzie podlegało karze grzywny a i to małej za niewielka szkodliwość ...
miejscie litość dla innych - nie schodxcie niżej niż was ojciec robił - bankier i tak jest juz na dnie jako forum - nie róbcie więcej kompostu niz sami jesteście warci - pisząc dyrdymałki jak załozyciel tematu oceniam was jak tysiace much które wiedza co dobre - z ludzkiego zas widzenia to odpad i kompost ...
Jestem Kurski jakby co wiecie który ...
Dostałem ten śmieszny papierek i uśmiałem się do łez. Takie tekściki to możesz sobie Cieciu Januszu Biznesu do rodziny wysyłać a nie do prawdziwych inwestorów. Piszę prawdę o twoich wałkachi niczego nie zamierzam się wycofywać. A za ciebie to jeszcze KNF się zabierze!
Szanowni Państwo, Spółka została już pociągnięta do odpowiedzialności. Proszę również oczekiwać na ostateczne wezwania w sprawie szargania mojego imienia. Do końca roku zrobię porządek na GPW.