Patrząc na ostatnie wydarzenia - to on bardziej się schował za majestatem NBP niż NBP za nim... No cóż - są różni ludzie. Natomiast - myśl o wyprowadzaniu Prezesa NBP siła też mi się podoba - nie cierpię drania ( on też stoi za okradzeniem mnie i innych ) ale tak nie można. Pomyślcie MOI UKOCHANI PISOWCY - czym się różni bandyta od szeryfa? Bandyta nie postepuje zgodnie z prawem ale szeryf już tak... Trudno niestety jest być uczciwym urzędnikiem RP.
Podoba ci się siłowe przejęcie władzy? Niemoc intelektualna ? Ty chcesz za pomocą osiłków i złodzieji odzyskać beznadziejnie ulokowane pieniądze? Tusk chce w podobny sposób odzyskać władzę. Ty najniższych lotów inwestor a on premier . A co dla nas w zamian ? 20% bezrobocia , szparagi w Niemczech , wiecznie zapchany DPF w audi przez zasyfiałe paliwo , wczasy w ogródku , 4 złote za godz. pracy, na każdym słupie ,, chwilówki " , żeby starczyło do następnej wypłaty ?
Nieudacznikom mówimy : NIE !
Gdybyś Olu przeczytała dokładnie co napisałem - zauważyłabyś, że jednak jestem przeciw siłowym rozwiązaniom i wyprowadzaniu urzędników państwowych przez osiłków ( choć na samą myśl zbiera mi się na śmiech - hehe, ale byłby ubaw ! ). A kto tu jest nieudacznikiem... Jeszcze czas pokaże... Wyroki Boskie są niezbadane! Choć to, że władzę MOI UKOCHANI PISOWCY stracą - jest raczej na 99 % pewne ( chyba, że sfałszują wybory lub zrobią coś innego niezbyt demokratycznego ).
Przecież, jak piszesz, byłeś świadomy ryzyka. Wiedziałeś, że możesz stracić wszystko i straciłeś. Bo KNF zadziałał szybciej niż myślałeś, że zadziała.
Jednak liczyłeś się z taką możliwością i ta możliwość zaistniała. I po co te lamenty. Przewidziałeś wszystko lecz nie wierzyłeś, że się to stanie, a stało się to, co stać się musiało w tej sytuacji.
Idzie olbrzymi kryzys - ktokolwiek teraz by rządził i tak przegra - a że Pisowcy m.in. zwiększając dług publiczny w 7 lat dwukrotnie się "ładnie przygotowali" na kryzys tym szybciej będzie ich koniec - mam nadzieję, że nie skończy się to tak jak w Rumunii tylko w sposób pokojowy w uczciwych wyborach powszechnych oddadzą władzę.