• I Komisarz Unijna się odezwała! Autor: ~mike75 [188.47.91.*]
    Tak, tak MOI UKOCHANI PISOWCY - powoli sprawiedliwość i prawda zwycięży! Są jeszcze niezależne od PIS instytucje - może nie w Polsce ( wyłączając NIK ) ale są przynajmniej za granicami!
    A kto czuje się poszkodowanym przym. restr. Idei - niech pisze:
    ec.europa.eu/commission/commissioners/2019-2024/mcguinness/team_en?fbclid=IwAR2Ueg7bEYI0O-fROYDxRuSx1P_fFTlqdnrE8maOsvuEhYzLnbDrU3LeNJY

Jest tam mail do zespołu Pani Komisarz, są też telefony - lepsze to niż pisać głupoty na forum swoją drogą ( a to subiektywna moja uwaga do mnie samego ).
    Ja tam jej złożę relację z punktu widzenia zwykłego akcjonariusza jak naprawdę było z resolution ( bo BFG wcisnął jej jednostronną, kierowaną partyjnie swoją wersję... ). Pozdrawiam jak zwykle MOICH UKOCHANYCH PISOWCÓW!

Co trochę dziwne - przejęcia IDEI dokonali akurat wtedy jak komisarze unijni się zmieniali... Cwaniaki.
  • Re: I Komisarz Unijna się odezwała! Autor: ~mike75 [188.47.91.*]
    Na koniec końców i tak to przegracie MOI UKOCHANI PISOWCY - to już teraz kwestia tylko wytrwałości w dążeniu do celu, konsekwencji w działaniu oraz rzetelnego przedstawienia faktów...
    Dużo zła narobiliście tym niepotrzebnym resolution, MOI UKOCHANI PISOWCY - ale krok po kroku to naprawimy... - tak to już jest w tym życiu, że jeden psuje i niszczy a drugi musi to naprawiać.
    Jeszcze raz pozdrowienia dla WAS! I dla WASZEGO NIEZWYKLE PRZEJRZYSTEGO POLSKIEGO ŁADU ( prawie tak transparentnego jak przym. restr. IDEI )!
    Najbardziej boli, że to zło stworzyli wybrani przedstawiciele Narodu Polskiego mający - w imieniu Narodu Polskiego - wysokie i odpowiedzialne funkcje i mający chronić majątek Polaków i ich prawa ( a nie realizować plan PIS - urzędnik państwowy kieruje się interesem Państwa a nie partii ).
    Ale to nic.. Zło się stało. Nic tego nie cofnie. Chodzi jedynie teraz o zwykłe przepraszam za błąd ( bo było to celowe działanie, żeby zrealizować partyjne wytyczne a nie żadne niezależne działanie oparte na sytuacji finansowej banku i planom naprawy, jego szansom wyjścia na prostą itd. ) i odszkodowanie. Nic więcej się nie da wywalczyć.
    I jeśli trzecia przesłanka ust. o BFG mówi o interesie społecznym - wiadomo było, że bank ma zyski, będzie dofinansowany w marcu 2021 na 200 mln zł - i wiadomo było, że bank przetrwał najgorsze i właśnie wychodzi na prostą.
    Ale plan PIS jest, żeby bank koniecznie przejąć - a przeciw temu interes 70 tys. Polaków.
    Mądry urzędnik państwowy, który działa w imieniu Panstwa - czyli jego obywateli bo Państwo to jego obywatele - wtedy mówi stop - i odchodzi. Nie podpisuje się pod tym!

Pierwsza i druga przesłanka też nie była spełniona - jeśli Pisowcy odrzucali kolejne prawy naprawy a bank miał zyski kwartalne przez ostatnie 7 kwartałów - to do jasnej cholery jako upadłość?????????????????? Pruski wszystko, dosłownie wszystko odpisał z bilansu - zrobił wszystko uczciwie, nawet za uczciwie - a wszystkie 3 przesłanki mają być razem spełnione!
    Do jasnej cholery - komisarz unijna się o wszystkim niedługo dowie - zresztą pewnie już wie od ludzi Leszka - ale dowie się oddzielnie ode mnie - małego, skromnego akcjonariusza IDEA BANK S.A.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Widzicie MOI UKOCHANI PISOWCY - ja bardzo lubię wiersze Broniewskiego a zwłaszcza ten fragment:
     Aż się pod­łe za­dzi­wi i zlęk­nie,
    aż umilk­nie ło­skot wy­strza­łów!

Napiszę ładnie po angielsku ( tym razem na trzeźwo ) kilka stron wstępu do Pani Komisarz - dołączę moje skargi do WSA i NSA.
    Ale muszę Wam osobiście powiedzieć, MOI UKOCHANI PISOWCY - mam jakąś chęć poznać osobiście tą ciekawą Irlandkę!
    I wiecie MOI PISOWCY... Co tam konkretnie do niej napisać, żeby to było profi...
    Ale daję Wam gwarancję, że Was nie zawiodę!
    Będzie profi kilka stron po angielsku!
    A do Pisowskich urzędników powiem tak - albo jesteście Polakami i polskimi urzędnikami albo jesteście przekupionymi partyjnymi urzędnikami ( nie ma znaczenia jaka partia - żadna taka osoba nie powinna być urzędnikiem ! )
[x]
IDEABANK 1,15% 1,59 2020-12-30 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.