• Jak zakupić akcje Saule SA ? Autor: ~Konrad [89.79.1.*]
    Czekałem bardzo długo na jakąś polską firmę technologiczną której pomysł mi się spodoba, i ta technologia wydaje mi się świetnym rozwiązaniem wielu problemów, o ile uda się to wprowadzić na rynek dobrze. Chciałbym jakoś móc "uczestniczyć" w tym długoterminowo, nie inwestowałem jednak nigdy na rynku akcji. Czy można już teraz nabyć akcje Saule SA ? Nie mogę się za bardzo połapać w tym, z tego co czytam spółka Saule wejdzie na giełdę poprzez odwrotne przejęcie spółki Blumerang Investors (BLU) , czyli że ich akcje zmienią się na akcje Saule SA ? Czy to znaczy że już teraz można kupić bezpiecznie akcje Blumerang Investors (BLU) , czy lepiej poczekać na zakończenie tego procesu ? I tak mam zamiar trzymać je bez wyjścia żadnego, tylko nie chciałbym np. kupić akcji Blumerang które nigdy nie zamienią się w te drugie docelowe Saule. Nie rozumiem do końca jak ten proces działa.
  • Re: Jak zakupić akcje Saule SA ? Autor: ~BananowaRepublika [87.239.222.*]
    Bezpiecznie - czekać, obserwować. Śledzić newsy.
    Oczywiście są tu naganiacze którzy twierdzą że na 100 procent to się już wydarzy. Ale swoim majątkiem za to ręczyć nie będą na pewno. Już nie takie rzeczy miały się na bananie wydarzyć i się nie wydarzyły.
  • Re: Jak zakupić akcje Saule SA ? Autor: ~MłodyRencista [5.173.136.*]
    Poczekaj z saule az wejdą (też czekam) A zerknij na scope fluidics za kwartał będzie o nich bardzo głośno
    I nie nadaje się namówić naganiaczom z innych spółek, którzy będą sprawiali wrażenie że chcą pomóc :)
    Tu każdy chce zarobić.
  • Re: Jak zakupić akcje Saule SA ? Autor: ~bomberman [178.36.122.*]
    Zgadza się. Na co można liczyć:
    - Dobra literatura fachowa;
    - Własny rozum.

I to by było na tyle :)
  • Re: Jak zakupić akcje Saule SA ? Autor: ~Konrad [89.79.1.*]
    Dziękuję za odpowiedzi, w takim razie będę śledzieć debiuty na New Connect i poczekam aż wejdą :)
  • Re: Jak zakupić akcje Saule SA ? Autor: ~Inwestor [46.204.54.*]
    Giełda to zawsze ryzyko, zawsze może coś nie wyjść. Jeśli ktoś boi się ryzyka, to powinien trzymać pieniądze na lokacie.

Tutaj perspektywa zysku jest ogromna, ale i ryzyko proporcjonalne. Jeśli do połączenia nie dojdzie, to kurs spadnie pewnie poniżej 1 PLN i kto nie zdąży uciec, zostanie w czarnej d.... Ale jeśli do połączenia dojdzie, to kurs tak mocno wystrzeli w górę, że nie zdążysz kupić. Ja na Blumerang przeznaczyłem kwotę, która mogę stracić. Ale jeśli zarobię, to kilkadziesiąt razy więcej, niż włożyłem. Oczywiście osuwający się kurs boli, ale z drugiej strony plan połączenia jest nadal w mocy i nic nie wskazuje na to, żeby miało do niego nie dojść. Nie ma zatem lepszego momentu na zakup akcji, niż teraz.
    Nie naganiaj nie naganiaj. Najbardziej pewny scenariusz to taki, że po ogłoszeniu, że deal dochodzi do skutku wiele osób wywali na górce, a zjazd będzie kontynuowany. Jak na większości spółek gdzie holding "pomagał". Spójrz na Ekipę - wystrzał po newsie na 11,55 i "łolaboga pół miliarda wyceny", a dzisiaj już kurs 6,20, czyli poniżej wyceny Ekipy jaką sobie kupili, znaczy się biegły przygotował.
    Eeee a co to jest Ekipa? Ty porownujesz jakaś Ekipę do poważnej spółki z własnymi patentami, własną fabryką i unikatową technologią. Myślisz ty trochę?
    Nie chce mi się podejmować tej rękawicy. Temat wałkowany tu 100 razy już.
    Sumienie Was w ogóle nie gryzie za takie naganianie? Przy 14 zeta za akcję obelgi słyszałem i stwierdzenia, że pociąg odjechał. Dzisiaj mogę kupić 2 razy taniej.
  • Re: Jak zakupić akcje Saule SA ? Autor: ~polak [37.30.53.*]
    brac teraz to mega sprawa widac ze robione to celowo zlecenia jak widac układa maszyna pod program dla kogos
    Dlaczego nie "podejmujesz rękawicy"? Zarzucasz mi naganianie, a sam manipulujesz porównując Saule do jakiejś Ekipy. Po co w ogóle tu zaglądasz? Z dobroci serca odradzasz ludziom zakup akcji BLU? Czy może chciałbyś kupić jeszcze taniej, więc naganiasz na spadki?
    Z obu powodów :)
    Tu na żadne spadki nie trzeba naganiać, bo kurs leci tam gdzie jego miejsce.
    A i na "leszczach" mi zależy, bo dzisiaj taki inwestuje tysiaka z zaskórniaków, przejedzie się i już na Banana nie zajrzy nigdy. A jak się nie da ubrać cwaniakom jak Ty, coś tam zarobi, to może kiedyś wróci i 100k przyniesie i ten nasz Banan z czasem będzie się prostował.
    O jaki ty szlachetny.... Zależy ci na tym żeby "leszcz" się nie zraził stratą drobnej kwoty, tylko wolałabyś żeby się rozochocił i potem wjechał grubszą kasą, a następnie stracił ją na twoją rzecz przy innej okazji? Że ty potem jesteś w stanie sobie spojrzeć w lustro....

No ale skoro taki jesteś szlachetny, to może zaproponuj "leszczom" te spółki na których zarobią. A ja zweryfikuję twoją wiedzę i zapewne się posmieje.
  • Re: Jak zakupić akcje Saule SA ? Autor: ~Konrad [89.79.1.*]
    Ja i tak planuje zainwestować na lata w to ustaloną kwotę, tak jak na kickstarter, ze inwestujesz w projekt i raczej wszystko stracisz, w każdy razie trzymasz do samego końca :) Tylko właśnie chciałbym już kupić i mieć to załatwione, wiadomo że lepiej w dobrym dołku kupić ale jak to zakup na wiele lat to wszystko jedno. Ale to jest tak niejasne , czy to postanowione już czy ta spółka się przekształci w końcu w to Saule na 100% czy jeszcze nie, bo nie chcę inwestować w jakiś Blumerang, w życiu bym w coś takiego nic nie włożył docelowo. 
  • Re: Jak zakupić akcje Saule SA ? Autor: ~Free [156.17.163.*]
    No skoro przesiaduje tutaj pół dnia odpisując na posty, to chyba wiadomo jaka spółkę rekomenduje najbardziej do portfela. Byłbym bardzo zdziwiony jakby się okazało, ze naprawdę nie ma żadnych akcji tylko tak sobie hobbystycznie i altruistycznie pisze. No ale wiadomo lepiej kupić akcje taniej niż drożej, wiec jego sceptycyzm jest chyba zrozumiały;)

Nie mam ani jednej akcji Blu. Tak jak mówiłem, czekam na swoje 5,09 zł / akcję i wtedy wchodzę.
    W przeciwieństwie do naganiaczy, którzy z d..y wymysły mają, ja nie kłamię i piszę tu tylko o faktach. A fakty są takie:
    1) Miała być umowa MVGM, nie ma.
    2) Miało być wejście Saule na giełdę do 30.06.2021, później do 30.09.2021, później do 31.12.2021 - i nie ma Saule na giełdzie i do końca 2021 roku nie będzie.
    3) Zostało 4 dni robocze żeby zwołać walne na którym (w 2022 już) ustalą emisję pod Saule. W przeciwnym razie znowu nie wyrobią się z terminami, które sami sobie narzucili (termin to 20.01.2022 zgodnie z umową inwestycyjną podpisaną 20.10.2021). Czy to się wydarzy zobaczymy. Fakt jest taki, że zostało mało czasu.
    4) Technologia jest przełomowa. Nigdy nie przeczyłem. Ale jak nie będzie hajsu na inwestycje, o kórych sami mówią, że ich potrzebują to spółka nie zacznie zarabiać.
  • Re: Jak zakupić akcje Saule SA ? Autor: ~polak [37.30.53.*]
    a ja czekam na dobronie po 1 zł i co ty na to bo wszytko sie przeciagnie do 2022 roku i to było pewne od samego poczatku wiec ??
    I mamy odpowiedź na twoją szlachetność:) czekasz na 5 PLN i do tego czasu będziesz tu opowiadał jak troszczysz się o niedoświadczonych inwestorów, jak to nie chcesz ich zniechęcić do giełdy. Potem jak już kupisz akcje, zmienisz stanowisko o 180 stopni, a także nick i IP i będziesz pisał jaka to wspaniała spółka. I ty masz czelność robić komuś zarzut że nagania. A ty co robisz? Jesteś obrzydliwy, najgorszy sort człowieka
    I znowu przyszłość wróżysz... czy fakt, że Ci to dobrze nie idzie nie powinien skłonić Cię do przemyśleń, że może lepiej zamknąć mordę? O tym, że na 5 czekam wcale się nie kryję od długiego już czasu, także nie wiem skąd ten b*l d**py. Znaczy się wiem - kurs leci, a nerwów nie masz. W pokera na zapałki pograj, a nie haj inwestuj jak nie potrafisz ścierpieć spadków.
    Nic mnie nie boli, ani spadki, ani twoje jojczenie. Wykazuje po prostu twoja obrzydliwą hipokryzję. Jesteś takim samym naganiaczem, jak ci których tu krytykujesz. Tyle że oni naganiaja na wzrosty, ty na spadki, bo chcesz kupić taniej niż jest. A ja? Ja jestem po prostu inwestorem. I przy okazji - 5 PLN tu nie będzie:)
  • Re: Jak zakupić akcje Saule SA ? Autor: ~pkop [37.225.86.*]
    bedzie mniej prawdopodobnie.... 5 to dobra cena
    Po 6,74 dzisiaj już latało. Długo się na 7+ nie zatrzymało. Znacznie bliżej do 5 niż do 10, nie mówiąc już o poziomie 14 zeta sprzed 3 miesięcy.
  • Re: Jak zakupić akcje Saule SA ? Autor: ~Ciekawy [87.205.230.*]
    No i jak, kupiłeś? Szczęśliwy?
  • Jak zakupić akcje Saule SA ? Autor: ~psychiatra [5.173.172.*]
    Może teraz kupować z innymi naganiaczami 60 % taniej. Chociaż oni jak naganiali to sprzedawali.
[x]
SAULETECH 0,00% 1,35 2025-06-03 16:49:43
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.