• Tydzień na wniosek o uzasadnienie wyroku przez WSA Autor: mike75 [188.47.76.*]
    Po otrzymaniu wyroku jest tylko tydzień na wniosek o uzasadnienie wyroku:
    Przykład wniosku jest na stronie WSA.
    No i potem miesiąc od daty otrzymania/odebrania listu z uzasadnieniem na złożenie skargi kasacyjnej.

Ciekaw jestem czy Rada Nadzorcza IDEI zadziałała w temacie wydania opinii na temat resolution przez Komisję Europejską? Bodajże Skiba twierdził, żę Komisja była informowana i nie wyraziła sprzeciwu wobec resolution - problem w tym, że była informowana jednostronnie ( na podstawie dokumentacji BFG, której nie wierzę choćby tylko dlatego, że nie została odtajniona - choć nie wierzę głównie z innych przyczyn tj. np. brakiem obiektywizmu i bezstronności ) a teraz są tysiące poszkodowanych, wśród nich również profesjonaliści w swoich dziedzinach. Może należy pokazać Komisji Europejskiej od spraw bankowości i finansów jak to było naprawdę z Ideą i jej przejęciem? Taka opinia przydałaby się nawet na etapie wyroku NSA.
    Prawda wcześniej czy później wypłynie i jestem przekonany, że odpowiednie odszkodowania dla akcjonariuszy Skarb Państwa jednak wypłaci. Wszystko w swoim czasie.
  • Re: Tydzień na wniosek o uzasadnienie wyroku przez WSA Autor: mike75 [188.47.76.*]
    I to jest ta komisja UE, która powinna dostać merytorycznie całą "historię" Idei i jak naprawdę doszło do resolution:

ec.europa.eu/info/business-economy-euro/banking-and-finance_en

Tu widzę szansę - to są eksperci, ludzie którzy zarabiają miesięcznie po minimum klkadziesiąt tysięcy złotych ( korupcji i nepotyzmu tam raczej nie ma, właściwi ludzie trafiają na właściwe miejsca ) ale byliby w stanie bezstronnie, profesjonalnie i w sposób niezależny nie podstawie dostarczonej dokumentacji przez 2 strony ( nie tylko BFG ale też RN Idei - przecież Pruski z nimi współpracował przy tworzeniu polskich przepisów o resolution jako odpowiedników unijnych ) ocenić słuszność decyzji BFG. Taka opinia i tak nie byłaby pewnie wiążąca dla NSA ( ale dla TSUE już pewnie tak ), bo przecież nasza Konstytucja i nasze przepisy prawne wg PIS jest ponad prawem unijnym.
  • Re: Tydzień na wniosek o uzasadnienie wyroku przez WSA Autor: ~Mmarek [83.26.217.*]
    Pisząc o ,, profesjonalistach w swojej dziedzinie " myślisz o sobie ??? Chyba pęknę ze śmiechu . I jeszcze jedno : skoro tak cenisz bezstronność , uczciwość , prawdę to nie domagaj się bezczelnie odszkodowania , tylko jako współwinny spłać obligatoriuszy .
  • Re: Tydzień na wniosek o uzasadnienie wyroku przez WSA Autor: mike75 [188.47.76.*]
    A żebyś wiedział, że w swojej dziedzinie jestem profi - ale mniejsza o to.
    Obligatariuszy GetBack by nie byłoby gdyby KNF w porę zablokował emisję obligacji bez pokrycia - więc niech obligatariusze GetBack domagają się odszkodowań od KNF i Skarbu Państwa, GPW, Deloitte, właściciela GetBack i kto tam wie kogo jeszcze - misseling nie doprowadził do upadku GetBack, nie mylmy pojęć.
    I jeszcze jedno - ja swoje długi i zobowiązania zawsze spłacam - w przeciwieństwie do co niektórych! I nie kradnę - szybciej bym komuś coś dał niż ukradł.
  • Re: Tydzień na wniosek o uzasadnienie wyroku przez WSA Autor: ~Mmarek [83.26.217.*]
    Czyli straż pożarna odpowiada za szkody, nie podpalacz , bo przyjechała 20 min. po wybuchu pożaru ?
  • Re: Tydzień na wniosek o uzasadnienie wyroku przez WSA Autor: ~Mike75 [188.47.76.*]
    Tak-jeśli straż pożarna powinna dojechać w 5 minut logistycznie a dojechała w 20 min też jest wpsolwinna moim zdaniem
    Jestem pod wrażeniem . Bijesz o głowę nie tylko Jana Vincenta R. ale również A. Bartkowiaka . Pamiętaj jednak , źe podpalacza widziano w innych budynkach . Co mu siedzi w głowie nie wie nikt .
    I jeszcze jedno - napiszę to w interesie społecznym - szanse na odszkodowanie wzrosły, gdyż będzie jedna łączna sygnatura dla wszystkich - czyli jesteśmy razem z Leszkiem Czarneckim - wystarczy się nie poddawać i brać nawet bierny udział w walce ale skargę kasacyjną trzeba złożyć - prawnicy Leszka za miliony myślę, że szczęśliwie doprowadzą temat do końca i zwycięży na końcu sprawiedliwość.A czas ucieka... Nie składając wniosku o uzasadnienie kolejni poszkodowani wypadną moim zdaniem z walki.
  • Re: Tydzień na wniosek o uzasadnienie wyroku przez WSA Autor: ~Oi [31.0.72.*]
    Mike75 przynosisz wstyd na forum
[x]
IDEABANK 1,15% 1,59 2020-12-30 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.