Słyszę to od pol roku, generalnie nie widzę zapalnika by jakoś wystartowało. Wszystkie covidy są warte 1/3 swojej wartości od szczytu. Blirt to mimo wszystko dalej covid w świadomości inwestorów
To kjuz widac po wynikach, tak jak wspominałem-potrzebne jest zorientowanie się udziałowców co jest pięć. Może być jeszcze skok covidowy na 4 fale, w mojej opinii wróci testowanie. A jak szczepienia będą szły jak idą to i z 50 fale zobaczymy.
Miszczu ja tu jestem prawie rok na kwitach i wiem dość dobrze co jest cięte. Może być tylko dobrze więc się nie spieszę i czekam załadowany i z dywidendy też doładuję.
Dnia 2021-07-07 o godz. 12:42 ~Adi napisał(a): > Bo nadchodzi wodospad. Kierownictwo dostanie 330000 akcji w cenie emisyjnej po 10 gr. Taki trick...
Hurtownik postów się odezwał, czyli zawodowy naganiacz Adi. Około godziny temu widziałam jak hurtem wrzucał jeden tekst nw różne spółki :) dobry jesteś! :))))
Dnia 2021-07-07 o godz. 14:30 ~Adi napisał(a): > Ale linku żadnego nie podasz? To ja ci podam > > https://www.biznesradar.pl/wiadomosci/BLIRT
Dzięki za link, jedyna rzecz do której mogę się doczepić to to ,że w tym kraju nie ma równouprawnienia.
Nie sądzisz chyba, że zaraz będą sprzedawać. Prezes nie byłby zadowolony gdyby mocno zbili kurs, biorąc pod uwagę obecną płynność.:) A jeśli tak to ja się piszę na taniutkie akcje powiedzmy po 1 zł, w tym celu sprzedam nawet swoje auto i przesiądę się na rower, będzie zdrowiej ! :)
Dnia 2021-07-07 o godz. 13:14 ~Pati napisał(a): > Dnia 2021-07-07 o godz. 12:42 ~Adi napisał(a): > > Bo nadchodzi wodospad. Kierownictwo dostanie 330000 akcji w cenie emisyjnej po 10 gr. Taki trick... > > Hurtownik postów się odezwał, czyli zawodowy naganiacz Adi. Około godziny temu widziałam jak hurtem wrzucał jeden tekst nw różne spółki :) dobry jesteś! :))))
Podaj link kłamco, albo podkul ogon i zniknij, bo jesteś skompromitowany i obserwatorzy wiedzą kim jesteś...
A jak myślisz. Z innej strony tacy wierni akcjonariusze, a patrząc na obroty i wg nich hiper cudna cene to sami nie garna się do kupna za dywidendę, ale od doradzania i zachwalania firmy innym są pierwsi :) Pati, Kuba i inni kupiliscie za dywidendę już? , dajcie przyklad :)
Dnia 2021-07-09 o godz. 15:44 ~Km napisał(a): > A jak myślisz. Z innej strony tacy wierni akcjonariusze, a patrząc na obroty i wg nich hiper cudna cene to sami nie garna się do kupna za dywidendę, ale od doradzania i zachwalania firmy innym są pierwsi :) Pati, Kuba i inni kupiliscie za dywidendę już? , dajcie przyklad :)
>> No właśnie nie wiem co myśleć. Niby jest to jakiś program motywacyjny. Ja to widzę tak (mogę się mylić), że te 330 tysięcy akcji na tym programie motywacyjnym zostało skupione po 0,1 PLN przez osoby, które mogły to zrobić. W sumie koszt takiego wykupu wyniósł ok. 33 tys PLN. Jednocześnie, jeśli te akcje również weszły w pulę akcji z prawem do dywidendy (a jest tak ?) to jest to czysty zysk. 0,9 PLN na akcję + możliwość sprzedania akcji po aktualnej cenie, załóżmy 15 PLN to zysk robi się niebagatelny. Wtedy można też zrzucić kurs nawet do 10 PLN a i tak ten manewr by się opłacał (bo daliśmy 0,1 PLN za akcję, więc zyskujemy 100 krotnie).
Czyli ja kupiłem, dajmy na to, akcje za 20 PLN a zarząd wypuszcza akcje dla wybranych za 0,1 PLN i teraz moja akcja i akcja wybrańców jest warta tyle, na ile jest obecnie wyceniana, tj. 15 PLN tak ?
Jeśli jest tak jak piszę to trzeba obserwować co się będzie działo z kursem. Jeśli akcje z programu motywacyjnego trafią na rynek znaczy, że osoby, które dostały je z programu motywacyjnego nie wierzą w jej dalszy wzrost. Lub też co podpowiada logika - skoro kupili za 0,1 PLN to czemu nie mieliby sprzedać z ponad 100x zyskiem ? Widząc, że kurs aktualnie oscyluje w granicach 15 PLN ot lepiej teraz, niż później. Chłopski rozum zakłada dalszy spadek :(
Dnia 2021-07-09 o godz. 16:34 ~Mars napisał(a): > Prezes nie sprzedał po 45, a teraz pozwoli by ludzie 330k puścili gdy kurs jest 15. Taaaak, to ma sens
A dlaczego mieliby nie sprzedawać ? Przy zakupie podpisywali glejt w którym zobowiązali się do nie sprzedawania akcji przez najbliższe kilka dni/tygodnie/miesiące ? Co innego jakby trzymali bo wierzą w dalsze wzrosty, to ok. Trzeba patrzeć na wolumeny, choć i te kilka dni temu zdecydowanie wzrosły. Przypadek ? Być może. Jak tak patrzę - nabycie praw do dywidendy 01.07. Wolumen od 2.07 do dnia dzisiejszego - ok. 12k. 1.07 - 20,5k. Ostatnie tak duże wolumeny w ciągu jednego dnia były w kwietniu.
Masz przykład jak przy pomocy 33000 zł ukraść akcjonariuszom 33 miliony zlotych. Akcje na okaziciela mogą być przedmiotem obrotu na giełdzie. Gdyby chodziło tylko o przywiązanie i nagrodzenie kierownictwa to przegłosowaliby akcje imienne - tymi nie można obracać na giełdzie. No i żadnego lockupu też nie ustanowiono. Zczyszczą akcjonariuszy do golasa. A prezes jego niezadowolenie? Jest zarobiony dokupi sobie jak z wyczyszczą kurs. Gdyby tego nie chciał to dałby im akcje imienne.
Po pierwsze akcje serii P muszą być jeszcze zgłoszone do KNF i dopuszczone do obrotu giełdowego, więc jeszcze nie mogą ich sprzedawać.
Jeśli chodzi o moje kupno akcji za dywidendę ,to gdyby kolega czytał cały wątek ze zrozumieniem, to wiedziałby czy kupiłam czy nie
Sami nic nie piszecie, a macie ciągle pretensje, więc ja też przestanę się udzielać jeśli to komuś przeszkadza, bo po co ktoś na bankierze ma cokolwiek wiedzieć ,że taka spółka wogóle istnieje, wtedy nawet tydzień może nie być żadnej transakcji, tylko wyrzucanie akcji w desperacji, bo nie ma komu sprzedać.
Adi trollu nie wiem co ty tutaj jeszcze robisz jak spółka jest be ! :)))
Pati, nie rozumiem czym się denerwujesz? Przecież sprzedasz samochód i dokupisz i to będzie zdrowe... Tak pisałeś. A może obawiasz się, że ludzie zrzucą akcje, zanim zarejestrujesz swoje akcje po dziesięć groszy do obrotu i za mało ludzi okradniesz?
Ja? A podaj może z jeden link do tego niby masowego zamieszczania wpisów przeze mnie, o którym pisałeś:) No jeden. Nie podasz? Obrazisz się i przestaniesz pisać? No jeden? No nie daj się prosić:) Jeden:) Popatrz w lustro i zadaj sobie pytanie: Kim jestem...?
Witam. Widze ze mala aferę tu macie. Plus tego taki ze na forum w końcu widac odmienne zdania, a nie tylko głaskanie i słodkie slowa mimo spadku ceny akcji :) Bywałem tu czasami, nawet przez chwilę mialem akcje, dlatego rozumiem obawy części forumowiczów
Pati błagam obserwuję spółkę od wielu miesięcy i również oczywiście twoje posty jak i kuby ale proszę nie zniżaj się do takich konwersacji z niejakim adi bo to nie jest na twoim poziomie i szkoda twojego czasu zdecydowanie wolę czytać posty merytoryczne choć oczywiście na bankierze to rzadkość i zdecydowane wolałbym aby na forum blirta tak pozostało, pozdrawiam serdecznie i życzę wytrwałości :)
Czesc. Napisze krotko (znowu sie nie udalo) i na temat. Jestem akcjonariuszem, kurs zszedl do pola w ktorym planowalem od miesiecy kupowac, za dywidende i nie tylko, ale pozostawie dla siebie czy juz dobrane wszystko czy jeszcze w bede dobieral. „Wpisy osobiste wycieczki” do mnie i do Pati i osob ktore staraja sie pisac merytorycznie, czy porownywanie Blirta do Inno itp zostawiam zupelnie bez komentarza. Wyznaje oczywiste zalozenie: Nikt nie ma wiedzy jak bedzie, ale kazdy powinien miec swoj plan. Ja opisuje od zimy jaki jest moj i dlaczego. Na Blircie od poczatku gram na dlugo, na long wiec mam strategie przemyslana pod taka inwestycje. Na wszystkich moich spolkach jestem dlugodystansowcem i kiedys to pisalem, to ma byc moja emerytura, a moze kasa dla potomnych. Zyski reinwestuje. Nie wszedlem na gielde zarabiac na zycie z miesiaca na miesiac czy zarobic na Lambo. :) I jako amator gieldowy moge powiedziec ze to na razie, najlepsza strategia jaka znam czy umiem, skromny plan nadrabiania inflacji juz zrealizowalem na kilka lat do przodu - na papierze. Kiedy dzieje sie zle lub bardzo dobrze nie robie nerwowych ruchow. Obserwowalem jak moje spolki zarabialy na papierze kupe kaski a potem tracily. Widzialem tez jak pikowaly i mialem straty a potem wracaly na super poziomy. Dla przykladu powiem ze w polowie czerwca mialem mysl zeby wyjsc ze wszystkich pozycji, na podstawie wielu rzeczy ktore czytam i obserwuje czulem ze bedzie korekta, moj portfel byl w szczycie. Nie zrobilem tego, korekta przyszla ale ja trzymam sie zalozenia ze nie kombinuje. Moglbym zrobic dodatkowo kilkanascie procent moze. Jednak wazniejsze niz to, i moj cel nadrzedny, to nie stracic kapitalu i uczyc sie co tu sie dzieje. Dlatego kupuje fundamenty. Mam czas. A tutaj rozkminiam co mi sie wydaje. O tym pisze. Mam nadzieje ze te wpisy zainspirowaly kogos zeby zaczal analizowac po swojemu to w co i dlaczego inwestuje. A od zdecydowanej wiekszosc wpisow, nawet niektorych Adiego tez sie paru rzeczy nauczylem. Sorry za chaotyczny wpis, ale ciezka gowa i poranek :)))
Ech Adi Adi. To ja mam prosbe do Ciebie, to Ty badz uprzejmy pisac jak forumowicz cokolwiek co cos wnosi do rozmowy. Np. Jak to u Ciebie jest z tym Blirtem. Siedzisz tu dluzej niz ja. Piszesz bardzo czesto. Co ciekawe piszesz o spolce zle od kiedy siegam pamiecia. Jesli ktos pisze o dobrych stronach spolki tym gorzej dla niego insider albo zawieszony wysoko. Jesli w spolce dzieja sie dobre rzeczy i sa to fakty tym gorzej dla faktow. Itd. Ale wciaz tu jestes... no wiec opowiedz jaka jest Twoja historia? Od pol roku zbierasz lub czekasz na moment zeby zebrac Blirta? Czy moze stalo sie cos innego. Na forach innych spolek spotykam takie osoby. Hejtowaly, budzily watpliwosci, straszyly, czesto manipulowaly prawda lub wprost klamaly, nigdy nie napisaly nic pozytywnego, wprowadzaly zamet. Zwykle probowaly zwalczac osoby piszace merytorycznie. Czasem przybieraly postawe martwiacej sie osoby, innym razem traktowaly innych z gory. W kazdym razie nieustannie tworzyly negatywna aure. I nagle bez ostrzezenia znikaly z forum... Ani jednego wpisu. Nigdy wiecej ich nie zobaczylem. Dopiero po kilku tygodniach kiedy patrzylem na wykres wstecz moglem polaczyc znikniecie ze zmiana trendu na spolce na wzrostowy. Stalo sie tak na kilku moich spolkach. I wtedy mnie olsnilo, ze to prawdopodobnie osoby lub spoldzielnie, ktore przez wiele miesiecy chca wplynac negatywnie na kurs, ale po to by go skupic bo tak naprawde doskonale wiedza ze spolka jest cacy. Ale moze Ty Adi jestes po prostu kims kto ma swoja historie, ktora uksztaltowala Ciebie i Twoje zachowania, na przyklad te tutaj, czasem to historie bardzo smutne czy trudne i lepiej to przemilczec, wiec moze nie bede Cie przymuszal do pisania o tym. Twoje zaczepki mowia o Twojej historii bardzo duzo ale moze chcialbys cos dodac. Ja jestem ciekawy co tu robisz.
Po pierwsze to nie prawda, że często tu piszę. Lubisz analizować, więc cofnij się w forumowej chronologii i poczytaj... Zwyczajnie jestem szczery. Jak jest za co pochwalić, to pochwalę... Ostatnio nie mam za co. Źle to wygląda od dłuższego czasu. Przyjmij do wiadomości, że piszę na gorąco i nie zmierzam do żadnego celu. Ot wyrażę czasem moją opinię, ale ty o tym doskonale wiesz... Przejrzałem cię już dawno. A teraz bądź elegancki i odnieś się do meritum...
Nigdy nie napisałem wszystkiego co myślę o postępowaniu zarządu... Może któregoś dnia to zrobię, ale każdy myślący człowiek wie to wcześniej niż ktoś to napisze...ten kto opisuje tu swój zachwyt nad spółką musi być insiderem, bo powodów do zachwytu ja tu nie widzę. Widzę tu przekręt...
Zastanawiające jest to, że tak merytoryczny Kubuś napisał o wszystkim innym, ale nie on tym o co zapytałem... Co sądzisz o swych ostatnich espi? Jakiś problem? Ja wiem kim jesteś...
Czyli mowisz ze jestem prezesem Blirta, a na moje konto wlasnie wszedl przelew 17 milionow z dywidendy... I nie sadzisz ze mialbym kilka innych lepszych sposobow na spedzenie najblizszych dni mojego zycia z tymi 17 milionami niz pisanie na forum Bankiera z Adim? :))) Na tym forum juz tylu osobom przypisales bycie insiderem ze to naprawde wyglada na Twoja powazna obsesje. Adi kiedys z Toba pisalem ale kiedy zaczales grozic innemu forumowiczowi pobiciem to napisalem Ci ze dostajesz bana. Myslalem ze po kilku miesiacach cos sie u Ciebie zmienilo ale widze ze oskarzenia pod adresem spolki i innych licznych forumowiczow to dalej jedyne co tu umiesz napisac. Ide liczyc 17 baniek...
O czym w ogóle pisze? Czy te dwa ostatnie komunikaty to jakieś zaskoczenie? Od pokazania projektów uchwał na WZA było wiadomo, kto obejmie akcje i w jakiej ilości i że nie będzie żadnych ograniczeń w zbywalności. Wydaje mi się nawet, że o braku lock-upów było już wcześniej w którymś komunikacie dotyczącym programu motywacyjnego, ale nie chce mi się szukać. Jeśli ktoś świadomy chciał z obawy przed brakiem ograniczeń zejść z pozycji, dawno to zrobił. Teraz jeśli ktoś się tym przejmuje, to jakieś dzieci poruszające się jak we mgle, co mają po 200 czy 300 akcji.
Przy obecnej płynności ożenić kilkaset tysięcy akcji w jakimś rozsądnym czasie to jakaś abstrakcja. Nikt tym sypać nie będzie, chyba że pojawi się jakaś informacja, która ruszy papierem. Ale najpierw musi coś się zadziać.