• miszczu daj ostro na minus Autor: ~zohan [83.20.228.*]
    bedzie cicho na pare miesiecy .....
  • Re: miszczu daj ostro na minus Autor: ~Mistrz [188.146.7.*]
    Aż się zdziwisz
  • Re: miszczu daj ostro na minus Autor: ~zohan [83.20.228.*]
    bedzie spoko z fachofcami na forum , daj odpoczac papierowi ...
    a tak na marginesie , miszcz jestes , czy mistrz ?
  • Re: miszczu daj ostro na minus Autor: ~Małgorzata [188.146.7.*]
    Tu nikogo nie ma, tylko wiatr hula i wilki wyja do księżyca
  • Re: miszczu daj ostro na minus Autor: ~Radziu [95.155.82.*]
    Małgośka do domu obiad gotować! bo inwestorów odstraszasz !:-) 
    miszcz gdzies tutaj jest , ale słabo sobie radzi - tak
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [87.205.199.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: miszczu daj ostro na minus Autor: ~666 [95.155.82.*]
    bo mu formaliny już zabrakło, pojechał po nową dostawę
  • miszcz odjechał Autor: ~Buldożer [87.205.199.*]
    https://www.youtube.com/watch?v=2OQ_9xVxZ6E
  • Re: może wróci Autor: ~666 [95.155.82.*]
    smutno zabrzmiało :-)

link

• Re: nie wróci Autor: ~Buldożer [87.205.199.*]
    Miszcz poległ na forexie, pożyczył dyszkę na bułlkę z serem; zapomniał hasła do konta- wiadomo Alzheimer, proteza mu odpadła, sztuczne oko wpadło do zupy, zadławił się sztuczną szczęką. Nie ma miszcza chlip, chlip. A tu koło stetryczałych emerytów czeka na jakiegoś miszcza jak na Godota zamiast przypakować kasą w niedoszacowany walor. Międlą, międlą, śpią, puszczają bąki ...i nie powiem co jeszcze robią.

https://www.youtube.com/watch?v=Yj6UWAAcMx8
  • Re: nie wróci Autor: ~jaj [78.88.31.*]
    Czy nie znacie polskich kawałków? :-)
     link   :-)
    link
    poprzedni był polski, nie odtworzyłeś?

https://www.youtube.com/watch?v=uqdeRdbWUNY

A tu coś spokojnego dla ukojenia nerwów.

I w tym rytmie mozna sobie zaśpiemwać tak:

PBG odjechało.... o jeeee
    Polimex teeeeż
    A Interbud cięgle się czai...
    Jak ten jeż... o jeeee
  • Re: nie wróci Autor: ~Małgorzata [188.146.3.*]
    Panowie, a może lepiej coś takiego?https://m.youtube.com/results?q=norah%20jones&sm=1
  • Re: nie wróci Autor: ~zohan [79.186.165.*]
    www.youtube.com/watch?v=so9DBHCo64Q
    Tempus fugit aeternitas manet

https://www.youtube.com/watch?v=alSY62eKPCo
  • Re: nie wróci Autor: ~666 [95.155.82.*]
    https://www.youtube.com/watch?v=at9rE1VbzAc
  • Re: nie wróci Autor: ~Małgorzata [188.146.67.*]
    Jeeeeest! Zlooooto!
  • Re: nie wróci Autor: ~Mm [5.172.255.*]
    A tu będzie platyna:)
  • Re: sklep internetowy ITB Autor: ~Buldożer [87.205.199.*]
    ITB uruchomiło sklep internetowy. Całkiem OK. Wynika z niego, że połowa mieszkań w Nowym Felinie jest już sprzedana. Generalnie ten walor nie powinien moim zdaniem długo chodzić poniżej 3 złotych. Z tą upadłością to lipa. Wystarczyło zapłacić 10% kwoty należności do Mota-Engil i puszczać co jakiś czas niewielkie kwoty. Wygląda na to że ITB celowo utrzymuje ten stan rzeczy aby skorzystać z dobrodziejstw ustawy restrukturyzacyjnej. No ale co ja tam wiem. Jest tak jak wycenia rynek. Można tego nie lubić ale trzeba szanować.
  • Re: sklep internetowy ITB i restrukturyzacja Autor: ~666 [95.155.82.*]
    Sklep internetowy powiadasz :-))) kapitalna sprawa tylko trzeba popracować nad oferowaną kubaturą lokali, w mojej ocenie 2,5 dł. x 2,0 szer.x 4 wys. absolutnie wystarczy :-)), no i z punktu widzenia marketingu należy lekko zliftować te nazwy, zdecydowanie lepsze będzie Kraina wiecznej szczęśliwości, wiecznych łowów, etc. :-)))

W zakresie istniejących zobowiązań to jedyne co widzę to, tak jak już kiedyś wspomniałeś, dla banków konwersja na akcje w stosunku 1:3 w zamian za zdjęcie tych bezsensownych hipotek. Natomiast Mota to niech lepiej bierze te 10% już jak dają i popiera przed wysokim sądem ten układ, bo za chwilę jak my tam wejdziemy to jedyna propozycja jaką dostaną to nieważność tej umowy na 58 albo 82 k.c. i po temacie :-)))

Póki co zaś moto sezon w pełni :-) 
  • Re: sklep internetowy ITB i restrukturyzacja Autor: ~Buldożer [87.205.199.*]
    Dnia 2017-03-05 o godz. 11:42 ~666 napisał(a):
    > Sklep internetowy powiadasz :-))) kapitalna sprawa tylko trzeba popracować nad oferowaną kubaturą lokali, w mojej ocenie 2,5 dł. x 2,0 szer.x 4 wys. absolutnie wystarczy :-)), no i z punktu widzenia marketingu należy lekko zliftować te nazwy, zdecydowanie lepsze będzie Kraina wiecznej szczęśliwości, wiecznych łowów, etc. :-)))
    >
    > W zakresie istniejących zobowiązań to jedyne co widzę to, tak jak już kiedyś wspomniałeś, dla banków konwersja na akcje w stosunku 1:3 w zamian za zdjęcie tych bezsensownych hipotek. Natomiast Mota to niech lepiej bierze te 10% już jak dają i popiera przed wysokim sądem ten układ, bo za chwilę jak my tam wejdziemy to jedyna propozycja jaką dostaną to nieważność tej umowy na 58 albo 82 k.c. i po temacie :-)))
    >
    > Póki co zaś moto sezon w pełni :-) 

Rozwiązań jest kilka, z Motą można się dogadać w różnych konstelacjach, klient na całość też by się pewnie znalazł, już nie mówiąc o nieruchomościach, tylko jak to zwykle bywa, tak i tutaj każdy ciągnie w swoją stronę, poszczególni członkowie zarządu, RN, większościowi jeden i drugi i zgodzić się zdaje się nie mogą. Trochę jestem zmęczony i tym walorem i giełdą przez ostatnie dwa lata i tym krajem. Muszę odpocząć. Akcje trzymam bo w mojej ocenie 3-4 złote już wkrótce, a może i lepiej.
  • Re: sklep internetowy ITB i restrukturyzacja Autor: ~Bolek [92.72.168.*]
    Dokladnie tez tak mysle postawilem wszystko na jedna karte zainwestowalem w interbud,a z naszego kochenego kraju wywialem 3 lata temu
  • Re: sklep internetowy ITB i restrukturyzacja Autor: ~666 [95.155.82.*]
    Eee no.... trochę nie moja filozofia :-) na wypalenie jest jeszcze czas :-) no i nie ma się co zrażać do tego czy tamtego, grunt to robić swoje, a przy okazji dobrze się bawić i tyle ... zmiana klimatu na chwilę ok., ale na dłużej nie :-)

Giełda jak giełda, walor jak walor, nic specjalnego w tym przypadku. Pewnie, że można się dogadać czy zrobić to czy tamto, koncepcji różnych jest milion, ale to trzeba chcieć i przede wszystkim umieć :-), a Panowie, jak sam byłeś kiedyś uprzejmy stwierdzić, są lekko lokalni :-), poza tym to firma budowana na fundamentach sięgających 1987 r. :-) link . Tradycja z jednej strony zobowiązuje z drugiej zaś nie wytrzymuje próby czasu :-))), 20 lat temu na ekonomii i zarządzaniu uczono kompletnie czegoś innego niż dziś ....

Tak jak PXM na pewno tego nie ma szans wyfutrować, poziom PBG w mojej ocenie w aktualnej sytuacji też jest mocno wątpliwy :-) no ale w życiu różne cuda się zdarzają zatem trzeba Panom dać czas od nowa nauczyć się latać i być może .... pożyjemy zobaczymy .... :-))
  • Re: sklep internetowy ITB Autor: ~Roman [89.64.25.*]
    ITB uruchomiło sklep internetowy. Całkiem OK. Wynika z niego, że połowa mieszkań w Nowym Felinie jest już sprzedana. Generalnie ten walor nie powinien moim zdaniem długo chodzić poniżej 3 złotych. Z tą upadłością to lipa. Wystarczyło zapłacić 10% kwoty należności do Mota-Engil i puszczać co jakiś czas niewielkie kwoty. Wygląda na to że ITB celowo utrzymuje ten stan rzeczy aby skorzystać z dobrodziejstw ustawy restrukturyzacyjnej. No ale co ja tam wiem. Jest tak jak wycenia rynek. Można tego nie lubić ale trzeba szanować.

A ty znowu oszukujesz. Na FELINIE jest 0 sprzedanych mieszkań! Skąd info o połowie??
    48 mieszkań - 26 sprzedanych - zostaje 22

no rzeczywiście oszukałem, sprzedanych jest 54% a nie jak podałem połowa

Na Brzozy III Bud. C nie ma jeszcze sprzedanych, bo dopiero co wybrano wykonawcę.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [89.64.25.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: sklep internetowy ITB Autor: ~Roman [89.64.25.*]
    48 mieszkań - 26 sprzedanych - zostaje 22 

no rzeczywiście oszukałem, sprzedanych jest 54% a nie jak podałem połowa

Na Brzozy III Bud. C nie ma jeszcze sprzedanych, bo dopiero co wybrano wykonawcę

Ja widzę 42 sprzedane na Felinie a na Brzozy już chyba wszystko im poszło. Z tego co wiem na osiedlu na Torze przy Zemborzyckiej tez już 70% sprzedanych
  • Re: sklep internetowy ITB Autor: ~zohan [46.77.183.*]
    miszczu uwal int , znowu bedzie fajnie jak bedzie rosło - nudno okropnie tu ...
  • Re: sklep internetowy ITB Autor: ~666 [95.155.82.*]
    Wsi spokojna, wsi wesoła!
    Który głos twej chwale zdoła?

Człowiek z tej pieczy uczciwie
    Bez wszelakiej lichwy żywie,

Inszy się ciągną przy dworze
    Albo żeglują przez morze,
    Gdzie człowieka wicher pędzi,
    A śmierć bliżej niż na piędzi. :-))))

A Ty nie masz jeszcze dość wrażeń na ten tydzień ? :-))))
  • Re: sklep internetowy ITB Autor: ~Budlożer [87.205.199.*]
    trzy szóstki co sądzisz o stołecznym naszym bankrucie?

duży karnet wisi i płynność słaba... chyba zjedzie jeszcze

no i nie wiadomo czy początek kwietnia będzie dobry czy zły,

mogą znowu coś odroczyć, albo dać jakieś słabe info zwalić o 50% i dopiero pogonić.

Na Almie widać łapki tego w klapkach.

Zohan, a sam nie potrafisz? Zrzuć ze 20 K PKC-em to spadnie. Chyba nie sprzedałeś wszystkiego?
  • Re: sklep internetowy ITB Autor: ~Bolek [88.77.168.*]
    Jakie dalsze prognozy kolego co do naszej perelki??
  • Re: sklep internetowy ITB Autor: ~zohan [46.77.183.*]
    mam całe 38koła , byc moze sie myle ale komus zalezy na takich wrzutkach ... na wypadek godziny W mam gdzie tapetowac akcje
    a ja na wypadek godziny W mam kasę, żeby dokupić na dołku
    W sumie są trzy tematy, dwa u Ciebie, jeden u mnie :-).
    Wszystkie trzy na pierwszy rzut oka game over, ale każdym z tym trzech jak ktoś będzie miał taką ochotę to się jeszcze pobawi.

Pierwszy Twój (ten tańszy) ma na 21 marca NWZ..., rozprawa w przedmiocie umorzenia post. sanacyjnego jest 22 marca..., teoretycznie i praktycznie są tam jeszcze możliwości manewru, perspektywy bardzo ostrożne ale przynajmniej tam nie ma nic do stracenia...ten dzisiejszy strzał wcale nie jest jeszcze śmiertelny, będziesz miał chwilę zerknij, ja i tak na to patrzę bo to z różnych innych względów dla mnie jest ciekawe.

Drugi Twój (ten droższy) :-) tam piłka cały czas jest w grze,  jak by się wbił niżej, przynajmniej o połowę to to jest grzechu warte i przy takim poziomie upadek nie zaboli...tylko, że to będzie wymagało czasu, horyzont w mojej ocenie jednak dłuższy niż kwiecień :-(((... to również w wolnych chwilach oglądam, więc możemy popatrzeć razem. 

Mój lokalny to też dalej cyrk :-) ten w klapkach to tylko trochę szumu i zasłonę dymną robi, nic więcej, uwierz. Tam teoretycznie 08 marca powinno się uprawomocnić to postanowienie o umorzeniu post sanacyjnego, nie wygląda żeby to któryś z wierzycieli zaskarżył bo aż tak głupi to nikt nie jest, zatem teraz można rozpoznać ten wniosek o upadłość, można ale trup może w tzw. międzyczasie ożyć... Tam w mojej ocenie nie chodzi raczej o te trzy chaszcze które jeszcze zostały i tę kupę śmieci, ale może być problem z tym pakietem KCH.

Tak, że widzisz, każdy ciekawy, ale raczej do kontemplowania dla koneserów :-))) Proste, szybkie piłki miałeś dwie w tym tygodniu, mam nadzieję, że bawiłeś się równie dobrze i owocnie jak ja :-)))     
    Ten pierwszy słabo widzę obroty bardzo słabe a karnet obstawiony po obu stronach, technicznie rynek mocno wykupiony, korekta na 0,06; może potem będzie jakaś próba wybicia do 10 groni, ale to mi przypomina Baltic. Właściciele w obu firmach podobny rys psychologiczny. Śmigło. Nic dobrego z tego nie będzie, ale ktoś zbierał. Czy wie po co? Może desperat?

Drugi temat przyglądam się. Ale na parę oczek wyżej mocna podaż. rynek teoretycznie wyprzedany ale krótkoterminowo. Płynność słaba. działania zarządu dość rozpaczliwe. Uzyskali odroczkę, ale czy to pomoże? Obawiam się, że przełożenie polityczne nie jest tu oczywiste. Chłopcy popełnili szereg błędów w sztuce, za duży szum, a tego żadna formacja nie wybacza. Poza tym główny udziałowiec może chcieć się pozbyć drobnych szaraczków i przejąć za free dobrze odżywioną latorośl.

Alma- walor jest spychany w dół, na górnych poziomach mnóstwo zawieszonego szajsu, trudno wybić. pękło 1,19. I teraz albo wywalą w górę w poniedziałek, a we wtorek walnie w dół, albo dadzą kilka nazwisk (niby skąd? do RN) albo będzie jedno wielkie nic i powolne obsuwanie i upychanie gniota.

Wczoraj wziąłem na zamku trochę MSZ.
    :-)
    Pierwszy racjonalnie oceniając wygląda dokładnie jak przestawiłeś, tam na chwilę obecną w zasadzie nie ma już nic. To co może być, a raczej mogło być tym światełkiem w tunelu to wsparcie Miarculum ale to było blisko rok temu, zanim odpalili eMarket i Dayli. Teraz patrząc na ich sytuację  to myślę, że to światełko zgasło i promil tak naprawdę szansy, że uda się im cokolwiek jeszcze z tego kiedykolwiek wykrzesać.

Co do tego drugiego to historię i schemat jak widzę doskonale znasz :-) z drobną korektą, że przyczyną tego stanu rzeczy jest raczej w mojej ocenie choroba sieroca niż potknięcia aktualnej obsady. Chcę się mylić w tym przypadku ale również myślę, że teraz chodzi już tylko o "sprawiedliwy" podział łupów, a i tam jest przynajmniej dwóch konkurentów którym zależy na ich rynku i będą dolewać oliwy do ognia. Poza tym panowie w tym składzie nawet mimo zapewne szczerych chęci nie mają potencjału m.in. osobowego żeby to utrzymać w kupie, to zbyt newralgiczna jak dla nich działka. Zobaczymy co wydarzy się w najbliższym czasie, jak nie znajdą jakiegoś mocnego sojusznika to tak czy inaczej zabiorą im te wszystkie klocki. Ja poszukam tam dla zabawy jakiejś okazji ale z absolutnie pełną świadomością i zgodą na porażkę.

W tym trzecim tam w tle jest KRS 0000656545 z potężnym kz. Tak coś czuję, że na tym gniocie oni jeszcze nie złożyli broni ale to raczej chyba chodzi o łupy niż o zachowanie tego trupa przy życiu. RN nie ma żadnego znaczenia bez względu na to kogo by tam nie powołali. Jeśli faktycznie coś będą chcieli zrobić to być moze będą próbować jeszcze w przyszłym tygodniu, na razie cisza aczkolwiek ten obrót i poziom i tak jest zastanawiający....

Na MSZ się nie znam, to się nie wychylam. Ostatnio, poza wycieczkami typu PXM :-) dryfuję po bardzo spokojnych wodach ECH, ENG :-) i jeszcze trochę podobnych, aż wstyd, wiem :-) ale czasu niestety nie kupisz ... :-( Przyglądnij się na EUR to faktycznie wygląda na boczny,  ale kto wie...., w BRI cały czas jest OFE i Pionner.

Alma- Wszyscy czekają na odbicie, a ja tu widzę dystrybucję. Jeśli IMMO ma tak dużą kapitalizację to pytanie skąd ona się wzięła. Zdaje się ze nie wniosą aportem IMMO do Almy nieprawdaż? Chętnie bym sie odkuł na Almie, mam z nią porachunki do wyrównania ale bardziej z poziomu 20 groni.

ECH- ciekawe, ale możliwa korekta; BRI- nie znam się, działalność dla mnie dość ryzykowna; ENG- nie biorę badziewia- nie widzę perspektyw, potencjał zarządu 3 minus, wszystko za co się wezmą to porażka, jedyna ich szansa to zarobek na PMX.

Z walorów nazwijmy to obarczonych ryzykiem ale o wysokim potencjale wzrostu dla mnie najlepszy jest Interbud- Lublin.

• Re: sklep internetowy ITB Autor: ~Bolek [84.62.98.*]
    Ciekaw jestem kiedy bedzie jakies pozytywne info troche czasu minelo od ostatniego wybicia pod info z sadu,czekamy na nastepny pozytyw ale kiedy to jest pytanie
    czekamy na akceptację układu przez wierzycieli oraz na wyniki roczne.
    Jestes troche bardziej w temacie kto procz banku i mota engil jest jeszcze wierzycielem interbudu, i czy jest jakies info kiedy mialoby odbyc sie spotkanie w sprawie glosowania nad ukladem??
    A co do wynikow nie spodziewam sie szalu poniewaz mieli bardzo duza strare w ostatnich kwartalach, wiec zastanawia mnie tylko ostatni kwartal czy byl na plus.
  • Re: sklep internetowy ITB Autor: ~Roman [89.64.30.*]
    Jak ostatni kwartał może być na plus? Spółka osiąga przychody z wynajmu kilku lokali a koszty zarządu i finansowe są nadal bardzo duże.
    A no tak ze jesli uwzglednia dzialki ktore sprzedali oraz mieszkania sprzedane w 4 kwartale.
    Jakie sprzedane działki?? Poczytaj sobie kiedy w spółce deweloperskiej księguje się przychody ze sprzedaży mieszkań.
    Skoro jestes tak obeznany i wiesz kiedy sie wszystko ksieguje to powinnienes wiedziec o sprzedanych dzialkach, skoro nie widzisztu podstaw do wzrostow zastanawia mnie co tutaj robisz,wxhodzisz na forum zeby ostrzegac ludzi,matka yeresa z ciebie tak?? A moze zorro albo robin hood
    Przepraszam nie wiedziałem, że to forum wyłącznie dla wierzących w wzrost kursu spółki. A Ty jaki masz interes w pisanie o wzrostach? Utopiłeś w te śmieciowe akcje i chcesz się ich pozbyć na górce?? Interbud nie sprzedał żadnej działki w IV kwartale a przychody ze sprzedaży mieszkań będą zaksięgowane po przeniesieniu własności na nabywców lokali czyli jeszcze dłuuuugooo nie wykażą ich w przychodach. Zostaje wynajem lokali w Rupesie czyli jakies 300-400 tyś, przychodu.
    Kolego kazdy ma prawo do wlasnych inwestycji dla ciebie interbud jest nic nie warty ja widze tu potencjal wzrostu i nie utopilem grosza, kupuje spolki w trudnej sytuacji na dolkach i w 70%da sie na nich zarobic,to fakt w 4 kwartale nie sprzedali ale duzo wczesniej nie podajac do publicznej wiadomosci,nie chodzi mi o to by kogos tu obrazac poprostu nie rozumiem kto wchodzi na forum udziela sie skoro uwarza ze spolka to trup.Osobiscie nielatam po forum spolek ktorych nie posiadam, i nie naganiam nikogo,kazdy robi co chce ze swoja kasa a rynek sam wyceni akcje,pozdro
[x]
INTERBUD -8,58% 1,86 2025-12-23 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.