• Brak chętnych Autor: ~ben [83.24.10.*]
    Niestety, posucha brak dawców kapitału,
    Widocznie brak leszczy na tym łowisku,chyba że fikcyjnie zaimprowizują transakcje.
    Rynek już się przyzwyczaił,będą musieli przestawić na północ ster tego statku.

• Re: Brak chętnych Autor: ~wykres [78.28.35.*]
    chyba krótko, benek, jesteś na tej opuszczonej łajbie...
    już kilku sterników kilka razy dmuchało ten balonik, a efektem tego jest obecny kurs i brak popytu...
  • Nie ma zmiłuj... Autor: ~wykres [78.28.33.*]
    http://msp.money.pl/wiadomosci/podatki/artykul/karuzele-vat-ministerstwo-finansow-analiza,71,0,2179911.html
  • Re: Nie ma zmiłuj... Autor: ~wykres [78.28.33.*]
    martołek nagania, bo na serio boi sie spadków

a dzisiejsze transakcje to podawanie tlenu przez martołka...
  • Re: Nie ma zmiłuj... Autor: ~sla [37.128.27.*]
    Kiedyś dawno temu kupiłem 100 akcji Daty i od czasu do czasu zaglądam na to forum i czytając co tu wypisujecie wcale się nie dziwie, że brakuje inwestorów :)
  • Re: Nie ma zmiłuj... Autor: ~kat [82.214.136.*]
    A ja biorę piąte przez dziesiąte co na tym forum. Też czytam od czasu do czasu i denerwują mnie napady paniki nagle i napędzanie jej sztuczne... Realnie odzywa się tutaj kilka osób, kilka realnych osób to czyta i czasem coś wtrąci. A tak to najazd hunów i panika :)
  • Re: Brak chętnych Autor: ~wykres [78.28.34.*]
    Dnia 2016-10-12 o godz. 17:18 ~ben napisał(a):
    > Niestety, posucha brak dawców kapitału,
    > Widocznie brak leszczy na tym łowisku,chyba że fikcyjnie zaimprowizują transakcje.
    > Rynek już się przyzwyczaił,będą musieli przestawić na północ ster tego statku.
    >

http://gragieldowa.pl/spolka_arkusz_zl/spolka/abc

z pierwszymi dwoma zdaniami zgadzam się, ale co do ostatniego już nie - rynek od dawna nie ufa dacie i branży
    zasypane na razie 2,10...
    a z lewej natychmiast pozdejmowane zlecenia kupna po 2,09...

podawacz tlenu bardzo boi się być nakarmionym...
    no i witamy 2,08 znowu...

taniocha, a chętnych brak...
  • Re: Brak chętnych Autor: ~devilek [83.16.97.*]
    no nie jest wesoło, ale dzisiaj spadkowa cała sesja...
    drobni i grubi keszują, co się da, pod niepewność reakcji rynkowych ot. wyborów w USA...

http://at.biznesradar.pl/794571e058d2386175f1bad4fddaa0e0.png

ale na dacie rzecz wygląda gorzej niż źle:

http://at.biznesradar.pl/794571e058d2386175f1bad4fddaa0e0.png

kto chce ratować kasę - nie ma jak...
    wygląda na to że 2,00 może być dzisiaj bronione.
    jak spadnie do 2 zeta, akurat dziś i jutro moze nie być chetnych do bronienia

teraz juz lepiej chyba spuścić jak najnizej, odkupić najtaniej i odrabiać straty na jakiejś korekcie wzrostowej pt. odbicie zdechłego kota. a na wet tylko jego ogona...
    już tylko 2 grosze do 2,05...

i tylko kilkanaście kilo wystarczy do zjazdu na 2 zeta...

a potem...

wiatr hula na pustych półkach...

sypacz musi starać sie w podawaniu tlenu...
    http://www.parkiet.com/artykul/7,1497569-Notowania-akcji--Fatalny-poczatek-sesji-na-GPW.html
    kolejne lokalne minimum dotknięte...

a popytu brak...

jest tylko desperacka obrona sypacza przed spadkami, który usiłuje zwabiać naiwnych

http://at.biznesradar.pl/427468e9f23629e23c92529ea32461e5.png
    takie powolne zwalanie kursu do obrzydzenia... musi się to jakoś kiedyś wyjaśnić.
    mci też juz tylko 9,70...

jakiś matołek usiłuje podawać tlen kupując 85 akcji za kieszonkowe...

od dawna pisałem, ze takie durakowate gierki tylko pogrążają kurs, bo pokazują, ze popyt zerowy, a teraz juz na dacie zarobionych raczej nie ma...

do 2,00 kilka groszy i jak ktoś wywali, by odkupić taniej, będzie jeszcze tu kiedyś moze troche wygranym...
  • Czekam Autor: ~abc [89.228.117.*]
    Ja czekam na niższą cenę i myślę, że jest sporo osób podobnych do mnie, które się wyprzedały tuż przed dywidendą albo zaraz po i teraz chętnie odkupią. Tylko za wolno spada. Teraz powinna już być cena o 10-15% niższa. Po podaniu info o vacie albo zjazd dalszy o 20-30% albo porządne odbicie. Zależy co będzie w ewentualnym komunikacie.
  • Re: Czekam Autor: ~białoczerwony [91.202.175.*]
    Może długo, długo nie być żadnego komunikatu bo takie kontrole mogą się ciągnąć i ciągnać. Noramlnie tylko 48 dni, ale jeśli istnieje uzasadnione podejrzenie popełnienia przestępstwa, albo w celu zapobiegania temu nie ma określonych terminów, a przynajmniej ja takich nie znalazłem.
  • Re: Brak chętnych Autor: ~białoczerwony [91.202.175.*]
    Dnia 2016-11-02 o godz. 11:26 ~wykres napisał(a):
    > mci też juz tylko 9,70...
    >

No i czy to źle czy dobrze, dla długoterminowych trzymaczy :) Czy spółka skupując swoje akcje ma kupować jak najdrożej czy jak najtaniej ?
    Dnia 2016-11-02 o godz. 11:39 ~białoczerwony napisał(a):
    > Dnia 2016-11-02 o godz. 11:26 ~wykres napisał(a):
    > > mci też juz tylko 9,70...
    > >
    >
    > No i czy to źle czy dobrze, dla długoterminowych trzymaczy :) Czy spółka skupując swoje akcje ma kupować jak najdrożej czy jak najtaniej ?

na razie na mci potwierdza się teza, ze cierpliwość i długie trzymanie nie zawsze jest trafioną strategią

no i nie zagwarantujesz, że długoterminowo będzie tylko lepiej...

chyba pamietasz, co pisałeś przed i po webcascie...

i jaki miał być skup, dywidenda i takie tam...

na dacie też były skupy, dywidendy - i co...
    ano 2,07
    na razie, bo popyt znikł CAŁKOWICIE

a buy back na mci... - coś ci mówi pojęcie śmiesznoskupu wprowadzone właśnie odnośnie mci?...

BC, znamy się na forum od kilku lat, a i na dacie, i na mci jest tylko gorzej...
    I wcale nie jest powiedziane, ze szybko, a nawet w ogóle bedzie lepiej...
    Doskonale pamiętam, z tym że sytuacja ciut chyba się zmieniła nie uważasz? Skup na 100mln jeśli do niego dojdzie i nie idzie mi tylko o uchwały ale o realny skup będzie czymś na co czekałem, a nawet przebije moje oczekiwania. Trochę później niż po tamtym walnym ale jest...
    Fajnie, że umiesz kupowac w dołku i sprzedawać na górkach na forum większość tak potrafi...
    Nie uważam, żeby było gorzej w MCI, tzn na kursie raczej ale fundamentalnie hmmm wystarczy poszperać w necie, kto chce ten znajdzie. Zacząłem dobierać, powolutku po maciutku...

Dnia 2016-11-02 o godz. 12:39 ~białoczerwony napisał(a):
    > Doskonale pamiętam, z tym że sytuacja ciut chyba się zmieniła nie uważasz? Skup na 100mln jeśli do niego dojdzie i nie idzie mi tylko o uchwały ale o realny skup będzie czymś na co czekałem, a nawet przebije moje oczekiwania. Trochę później niż po tamtym walnym ale jest...
    > Fajnie, że umiesz kupowac w dołku i sprzedawać na górkach na forum większość tak potrafi...
    > Nie uważam, żeby było gorzej w MCI, tzn na kursie raczej ale fundamentalnie hmmm wystarczy poszperać w necie, kto chce ten znajdzie. Zacząłem dobierać, powolutku po maciutku...
    >
    BC, nigdy nie pisałem i nie zamierzam, ze kupuję na dołku i sprzedaje na górce, więc nie imputuj takich rzeczy... Wyznaczam sobie okreslone poziomy na wejście/wyjście i tego sie trzymam, bez zawisci czy wspólczuia wobec innych

Na dacie też wielu dobierało jak kurs spadł z 4,4x na 4,0x i wielu do dzis dobiera i dobiera... ;)

Naprawdę sądzisz, iż na mci taniej juz nie będzie?...

Dnia 2016-11-02 o godz. 14:23 ~wykres napisał(a):
    > Naprawdę sądzisz, iż na mci taniej juz nie będzie?...
    Nawet jako akcjonariusz oczekuję tego, że skupią te 9mln bo 1mln już jest. A przy okazji i ja sobie dobiorę

żeby czasem to "taniej" nie zaskoczyło cię, jak wielu dobierajacych od lat na dacie... ;)
    Tego nigdy nie wiesz, ale jakieś wskazówki daje na przeszłość. Np jak najniżej C/WK było notowane MCI...
    6 chętnych na 2600 akcji... - dobre! ;)
    jakaś spółdzielnia przedszkolaków pilnuje kursu?
    wychodzi po ok. 440 sztuk na głowę... ;)
    szał zakupów... ;)

i robienie naiwnych w puzon...

• Re: Brak chętnych Autor: ~nikt [108.171.129.*]
    wykres, pogadamy przy 1,5zł... jak myślisz? czy czekamy do tych 5-6zł za które to MCI miało sprzedawać :p
    Dnia 2016-11-02 o godz. 14:50 ~nikt napisał(a):
    > wykres, pogadamy przy 1,5zł... jak myślisz? czy czekamy do tych 5-6zł za które to MCI miało sprzedawać :p

nie zdziwię się, jak zobaczę 1,5x zł...;)
    a jeśli bedzie poważna kara od fiskusa i ew. prokuratury, to ta cena moze być za dwie akcje...

dziś jednak na większosci spółek ewakuacja - lekcja po brexicie jestprzez rynki odrobiona i co ostrożniejsi wolą być na kasie niż z makulaturą

ciekawi mnie tylko, czy jutro na close ktoś nie walnie pekacem...
    abc datę nie walnie nikt pkc dlatego że to by był strzał w stopę, jedynie to możliwe przy domiarze ze skarbowego który będzie lub nie będzie bo na razie brak informacji rzetelnej w tej sprawie.
    Dnia 2016-11-02 o godz. 15:44 ~devilek napisał(a):
    > abc datę nie walnie nikt pkc dlatego że to by był strzał w stopę, jedynie to możliwe przy domiarze ze skarbowego który będzie lub nie będzie bo na razie brak informacji rzetelnej w tej sprawie.

dewil, lepiej nigdy nie mówić "nigdy"...
    2,06 skarmiane...
    raczej dzisiaj się tak skończy, fakt jest taki że coraz gorzej ten trend na dacie wygląda.
    2,06 już po prawej...
    2,05 zasypane...

coraz mniej półek,
    coraz mniej chętnych do kupna,
    coraz mniejsze wolumeny na półkach...
  • MCI - kierunek 8,99?... ABC DATA też wciąż mar_nie... Autor: ~wykres [78.28.34.*]
    mci - 9,60

na indeksach mocne spadki - ratowanie kasy na bananie zaczęło się nasilać
  • Re: MCI - kierunek 8,99?... ABC DATA też wciąż mar_nie... Autor: ~białoczerwony [91.202.175.*]
    Mówisz ratowanie? Hmmm a może wyciąganie kilka dni do góry, żeby potem nabrać shorty i sru....
  • Re: MCI - kierunek 8,99?... ABC DATA też wciąż mar_nie... Autor: ~wykres [78.28.34.*]
    spójrz na wykres dzienny wig20...
  • Re: MCI - kierunek 8,99?... ABC DATA też wciąż mar_nie... Autor: ~białoczerwony [91.202.175.*]
    Niektórzy już kilka dni temu o tym pisali, ze coś może być nie halo...
    "Wielu zastanawia skąd ta siła? Czy jest to efekt końca miesiąca? Czy działanie spekulacyjne mające podnieść wyceny, a potem drożej sprzedawać akcje i kontrakty czy też może jesteśmy świadkami dłuższego okresu, kiedy rodzime blue chips zachowują się lepiej od ich odpowiedników w innych państwach?"
    http://www.ticker.pl/2016/10/28/zaskakujaca-moc-wig20/

• Re: MCI - kierunek 8,99?... ABC DATA też wciąż mar_nie... Autor: ~wykres [78.28.34.*]
    http://next.gazeta.pl/next/7,151003,20921331,gieldy-juz-wiedza-kto-wygra-wybory-w-stanach-a-to-bedzie-swietna.html#Czolka3Img
    Dnia 2016-11-02 o godz. 19:44 ~wykres napisał(a):
    > http://next.gazeta.pl/next/7,151003,20921331,gieldy-juz-wiedza-kto-wygra-wybory-w-stanach-a-to-bedzie-swietna.html#Czolka3Img
    Fajno, tylko że pisząc o przewadze zapomnieli dodać o elektorach... Już kilka razy wygrał prezydent, który miał mniejszą ilośc głosów, tak więc w sondażach może nawet Clinton przegrywać by wygrać, równie dobrze może to być z Trumpem.
    Ano zobaczymy, sam z ciekawością czekam...

https://strefainwestorow.pl/artykuly/20161102/tylko-u-nas-komentarze-ludzi-rynku-na-temat-opodatkowania-fizow-buczek-krupa
    http://at.biznesradar.pl/9be0ee5bb655d18a11e813fcb770d12e.png
  • Re: Brak chętnych Autor: ~PrawdaPolska [109.173.144.*]
    Czyli jednak redukcja akcji przy 2.11 to byl dobry ruch... teraz czekamy ba sygnal wykresa i do wielkich zakupów... jednak czesto samemu podejmowac decyzje... Raport powinien byc dobry...ale jak wleci fiskus i.nalozy kare to i eaport nie pomoze...i Ty to wiesz Panie Wykres...
    http://biznes.interia.pl/gieldy/news/zaprzestanie-dzialalnosci-fiz-nie-powinno-miec-wplywu-na,2415209,1844
  • Re: Brak chętnych Autor: ~Fox [83.25.107.*]
    Cóż.
    Po prostu mamy ucieczkę kapitału z zielonego lasu.
    Jeśli ktoś ma kasę, taką poważną, liczoną w milionach, to w zasadzie nie ma czego szukać w Polsce.
    Może ją tylko stracić.

Dodam info o pomysłach akcyzy na samochody dostawcze, która obecnie nie istnieje.
    I tak, za starszy samochód o większej pojemności trzeba będzie od stycznia 2017r. zapłacić akcyzę większą od jego wartości,
    może nawet wielokrotnie.
    Niewątpliwie pomoże to polskim przedsiębiorcom.
[x]
ABCDATA 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.