Niestety, posucha brak dawców kapitału, Widocznie brak leszczy na tym łowisku,chyba że fikcyjnie zaimprowizują transakcje. Rynek już się przyzwyczaił,będą musieli przestawić na północ ster tego statku.
chyba krótko, benek, jesteś na tej opuszczonej łajbie... już kilku sterników kilka razy dmuchało ten balonik, a efektem tego jest obecny kurs i brak popytu...
Kiedyś dawno temu kupiłem 100 akcji Daty i od czasu do czasu zaglądam na to forum i czytając co tu wypisujecie wcale się nie dziwie, że brakuje inwestorów :)
A ja biorę piąte przez dziesiąte co na tym forum. Też czytam od czasu do czasu i denerwują mnie napady paniki nagle i napędzanie jej sztuczne... Realnie odzywa się tutaj kilka osób, kilka realnych osób to czyta i czasem coś wtrąci. A tak to najazd hunów i panika :)
Dnia 2016-10-12 o godz. 17:18 ~ben napisał(a): > Niestety, posucha brak dawców kapitału, > Widocznie brak leszczy na tym łowisku,chyba że fikcyjnie zaimprowizują transakcje. > Rynek już się przyzwyczaił,będą musieli przestawić na północ ster tego statku. >
http://gragieldowa.pl/spolka_arkusz_zl/spolka/abc
z pierwszymi dwoma zdaniami zgadzam się, ale co do ostatniego już nie - rynek od dawna nie ufa dacie i branży
jak spadnie do 2 zeta, akurat dziś i jutro moze nie być chetnych do bronienia
teraz juz lepiej chyba spuścić jak najnizej, odkupić najtaniej i odrabiać straty na jakiejś korekcie wzrostowej pt. odbicie zdechłego kota. a na wet tylko jego ogona...
Ja czekam na niższą cenę i myślę, że jest sporo osób podobnych do mnie, które się wyprzedały tuż przed dywidendą albo zaraz po i teraz chętnie odkupią. Tylko za wolno spada. Teraz powinna już być cena o 10-15% niższa. Po podaniu info o vacie albo zjazd dalszy o 20-30% albo porządne odbicie. Zależy co będzie w ewentualnym komunikacie.
Może długo, długo nie być żadnego komunikatu bo takie kontrole mogą się ciągnąć i ciągnać. Noramlnie tylko 48 dni, ale jeśli istnieje uzasadnione podejrzenie popełnienia przestępstwa, albo w celu zapobiegania temu nie ma określonych terminów, a przynajmniej ja takich nie znalazłem.
Dnia 2016-11-02 o godz. 11:39 ~białoczerwony napisał(a): > Dnia 2016-11-02 o godz. 11:26 ~wykres napisał(a): > > mci też juz tylko 9,70... > > > > No i czy to źle czy dobrze, dla długoterminowych trzymaczy :) Czy spółka skupując swoje akcje ma kupować jak najdrożej czy jak najtaniej ?
na razie na mci potwierdza się teza, ze cierpliwość i długie trzymanie nie zawsze jest trafioną strategią
no i nie zagwarantujesz, że długoterminowo będzie tylko lepiej...
chyba pamietasz, co pisałeś przed i po webcascie...
i jaki miał być skup, dywidenda i takie tam...
na dacie też były skupy, dywidendy - i co... ano 2,07 na razie, bo popyt znikł CAŁKOWICIE
a buy back na mci... - coś ci mówi pojęcie śmiesznoskupu wprowadzone właśnie odnośnie mci?...
BC, znamy się na forum od kilku lat, a i na dacie, i na mci jest tylko gorzej... I wcale nie jest powiedziane, ze szybko, a nawet w ogóle bedzie lepiej...
Doskonale pamiętam, z tym że sytuacja ciut chyba się zmieniła nie uważasz? Skup na 100mln jeśli do niego dojdzie i nie idzie mi tylko o uchwały ale o realny skup będzie czymś na co czekałem, a nawet przebije moje oczekiwania. Trochę później niż po tamtym walnym ale jest... Fajnie, że umiesz kupowac w dołku i sprzedawać na górkach na forum większość tak potrafi... Nie uważam, żeby było gorzej w MCI, tzn na kursie raczej ale fundamentalnie hmmm wystarczy poszperać w necie, kto chce ten znajdzie. Zacząłem dobierać, powolutku po maciutku...
Dnia 2016-11-02 o godz. 12:39 ~białoczerwony napisał(a): > Doskonale pamiętam, z tym że sytuacja ciut chyba się zmieniła nie uważasz? Skup na 100mln jeśli do niego dojdzie i nie idzie mi tylko o uchwały ale o realny skup będzie czymś na co czekałem, a nawet przebije moje oczekiwania. Trochę później niż po tamtym walnym ale jest... > Fajnie, że umiesz kupowac w dołku i sprzedawać na górkach na forum większość tak potrafi... > Nie uważam, żeby było gorzej w MCI, tzn na kursie raczej ale fundamentalnie hmmm wystarczy poszperać w necie, kto chce ten znajdzie. Zacząłem dobierać, powolutku po maciutku... > BC, nigdy nie pisałem i nie zamierzam, ze kupuję na dołku i sprzedaje na górce, więc nie imputuj takich rzeczy... Wyznaczam sobie okreslone poziomy na wejście/wyjście i tego sie trzymam, bez zawisci czy wspólczuia wobec innych
Na dacie też wielu dobierało jak kurs spadł z 4,4x na 4,0x i wielu do dzis dobiera i dobiera... ;)
Naprawdę sądzisz, iż na mci taniej juz nie będzie?...
Dnia 2016-11-02 o godz. 14:23 ~wykres napisał(a): > Naprawdę sądzisz, iż na mci taniej juz nie będzie?... Nawet jako akcjonariusz oczekuję tego, że skupią te 9mln bo 1mln już jest. A przy okazji i ja sobie dobiorę
Dnia 2016-11-02 o godz. 14:50 ~nikt napisał(a): > wykres, pogadamy przy 1,5zł... jak myślisz? czy czekamy do tych 5-6zł za które to MCI miało sprzedawać :p
nie zdziwię się, jak zobaczę 1,5x zł...;) a jeśli bedzie poważna kara od fiskusa i ew. prokuratury, to ta cena moze być za dwie akcje...
dziś jednak na większosci spółek ewakuacja - lekcja po brexicie jestprzez rynki odrobiona i co ostrożniejsi wolą być na kasie niż z makulaturą
ciekawi mnie tylko, czy jutro na close ktoś nie walnie pekacem...
abc datę nie walnie nikt pkc dlatego że to by był strzał w stopę, jedynie to możliwe przy domiarze ze skarbowego który będzie lub nie będzie bo na razie brak informacji rzetelnej w tej sprawie.
Dnia 2016-11-02 o godz. 15:44 ~devilek napisał(a): > abc datę nie walnie nikt pkc dlatego że to by był strzał w stopę, jedynie to możliwe przy domiarze ze skarbowego który będzie lub nie będzie bo na razie brak informacji rzetelnej w tej sprawie.
Niektórzy już kilka dni temu o tym pisali, ze coś może być nie halo... "Wielu zastanawia skąd ta siła? Czy jest to efekt końca miesiąca? Czy działanie spekulacyjne mające podnieść wyceny, a potem drożej sprzedawać akcje i kontrakty czy też może jesteśmy świadkami dłuższego okresu, kiedy rodzime blue chips zachowują się lepiej od ich odpowiedników w innych państwach?" http://www.ticker.pl/2016/10/28/zaskakujaca-moc-wig20/
Dnia 2016-11-02 o godz. 19:44 ~wykres napisał(a): > http://next.gazeta.pl/next/7,151003,20921331,gieldy-juz-wiedza-kto-wygra-wybory-w-stanach-a-to-bedzie-swietna.html#Czolka3Img Fajno, tylko że pisząc o przewadze zapomnieli dodać o elektorach... Już kilka razy wygrał prezydent, który miał mniejszą ilośc głosów, tak więc w sondażach może nawet Clinton przegrywać by wygrać, równie dobrze może to być z Trumpem. Ano zobaczymy, sam z ciekawością czekam...
Czyli jednak redukcja akcji przy 2.11 to byl dobry ruch... teraz czekamy ba sygnal wykresa i do wielkich zakupów... jednak czesto samemu podejmowac decyzje... Raport powinien byc dobry...ale jak wleci fiskus i.nalozy kare to i eaport nie pomoze...i Ty to wiesz Panie Wykres...
Cóż. Po prostu mamy ucieczkę kapitału z zielonego lasu. Jeśli ktoś ma kasę, taką poważną, liczoną w milionach, to w zasadzie nie ma czego szukać w Polsce. Może ją tylko stracić.
Dodam info o pomysłach akcyzy na samochody dostawcze, która obecnie nie istnieje. I tak, za starszy samochód o większej pojemności trzeba będzie od stycznia 2017r. zapłacić akcyzę większą od jego wartości, może nawet wielokrotnie. Niewątpliwie pomoże to polskim przedsiębiorcom.