• żarty PZU Autor: ~Krakus [31.175.236.*]
    Witam Akcjonariuszy Armatury :
    Jak wiecie w dniu dzisiejszym PZU ogłosiło wezwanie na akcje po bardzo niekorzystnej(wzietej z powietrza cenie). Zanim jednak oddacie im akcje za półdarmo zachęcam do lektury przygotowanej jakis czas temu przez "Parkiet":
    http://www.parkiet.com/artykul/1330576-Wezwania--pospiech-jest-zlym-doradca.html
    http://www.parkiet.com/artykul/1322462-Wezwania-moga-byc-okazja-do-niezlego-zarobku.html

Pozdrawiam i miłego dnia
  • Re: żarty PZU Autor: ~kamil [185.5.217.*]
    Krakus, nie chce mi się wierzyć, że ktoś teraz odda po 1,7, gdy spółka wyszła na prostą, a w perspektywie jest jeszcze sprzedaż nieruchomości.
  • Re: żarty PZU Autor: ~aA [89.71.75.*]
    zainteresowanym proponuje poczytać trochę o wezwaniach i takich numerach jakie chce wykręcić pzu ;)
  • A czy Pzu pamieta ofertę pierwotną Armatury, jaka była cena....? Autor: ~stein111 [83.6.202.*]
    Czyste złodziejstwo...i traktowanie podmiotowe mniejszościowych akcjonariuszy...
  • Re: A czy Pzu pamieta ofertę pierwotną Armatury, jaka była cena....? Autor: ~aA [89.71.75.*]
    oni nie pamiętają nawet o swoich własnych słowach: że nie opłaca im się sprzedawać poniżej wk ;)
  • Re: żarty PZU Autor: ~ARMator [81.219.199.*]
    To jest właśnie straszne, że takie PZU jest w stanie zgnieść inwestorów zaangażowanych w spółkę a prezes, wypowiadający się w sierpniu, że za rok będzie 3zł a we wrześniu że 1,7 to godziwa wycena też jest chyba marionetką. Powiedzieliby że dadzą 2,2 - 2,5 za akcję i myślę, że można by było zrekompensować sobie roczne czekanie na 3zł. Mało jest spółek, które miałem w portfelu i spokojnie czekałem aż będzie rosło, mając na uwadze długofalowe ( 5 letnie ) oczekiwanie. Dziś sytuacja pokazuje, że nie można liczyć na spokojną inwestycję w spółkę i czekać aż przyniesie zysk, zawsze ktoś coś wywęszy i innych che wyrzucić z inwestycji. Nie uważam, że jest to do końca, złe, ale na przykład chciałbym potrzymać jeszcze tą spółkę przez dwa lata i poczekać na te zapowiadane przez prezesa 3 zł. Jak mam nie czekać to sprzedam dziś na GPW i to wyżej niż wezwanie. Potem PZU zrobi przymus, ustawi batona na 1,7 z ilością akcji że nikt tego nie odkupi i pozostanie patowa sytuacja.

Czy ktoś się orientuje co w przypadku posiadania akcji po wycofaniu dobrze prosperujacej spółki z giełdy ? Czy jest szansa sprzedać takie akcje później poza GPW ( np. za 2-3 lata ) ?

Pozdrawiam akcjonariuszy i mam nadzieję, że przymusowe wezwanie będzie na poziomie powyżej 2,2 zł. To byłby jakiś gest w kierunku inwestorów indywidualnych. Skoro wyceniają na wyżej w przyszłści.
    poczytaj wskazane artykuły. nie opłaca się sprzedawać na wezwaniu. oni mają za mało akcji aby zrobić wykup przymusowy(tzn mniej niż 90 proc) dobrym przykładem jest Mispol. PZU może się nadymać i straszyć ale od uchwały do wycofania z obrotu długa droga.
  • Re: żarty PZU Autor: ~Przemek [178.43.2.*]
    1. najpierw wezwanie ilu klientow zechce wyjsc z inwestycji po 1,70 jesli dzisiaj moze sprzedac ciut wiecej
    2 Aby ogłosić przymusowy wykup nalezy miec 90 % kapitału
    3. Aby przegłosować uchwałe nalezy miec 80 % głosow na NWZA (tyle PZU moze miec),
    natomiast glosy sprzeciwu zapprotokolowanie ich prze notariusza i ew. procesy sądowe uniemozliwia rychłe wcofanie spolki z giełdy a najpr Giełda i w tym przypadku umozliwi wyjscie z inwestycji pozostałym akcjonariuszom.
    4. Nie wiem dlaczego PZU chce skrococ dystans nie czekajac na wezwanie. Moze ma klienta, ktory odkupi 100 % akcji po innej cenie ?. Ja rowniez licze, ze wzywajacy bedzie zmuszony do podniesienia ceny w wewaniu.
    pozdrawiam
    pzu gada, ale zapewne wcale na to nie liczy. chce przekonać że nie ma innego wyjścia ale to ściema. zresztą wystarczy zerknąć na notowania. pzu skraca dystans bo później będzie drożej. o to chodzi;) w końcu jeśli nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze ;)
  • Re: żarty PZU Autor: ~ARMator [89.66.29.*]
    Ktoś się wkurzył !!! Piękne zakupy
  • Re: żarty PZU Autor: ~Zorro [37.128.57.*]
    Przemo aby uchwalić przymusowy wykup trzeba mieć 95% w kapitale zakładowym, a tego po tym wezwaniu na pewno nie osiągną
  • Re: żarty PZU Autor: ~rgk [83.5.141.*]
    Niestety jesteś w błędzie wystarczy 90 % ale takiej ilości i tak nie zbiorą świadczy o tym wezwanie do NWZA
  • Re: żarty PZU Autor: ~kamil [94.229.215.*]
    Swoją drogą to kto w dzisiejszych czasach inwestuje na giełdzie? Jak można puszczać papier poniżej ceny w wezwaniu? A dzisiaj takie transakcje były. Dla mnie jest to niezrozumiałe. Przecież w najgorszym przypadku mamy te 1,7 złocisza w kieszeni, bo nawet ewentualny wykup przymusowy nie może być poniżej ceny z wezwania. Więc warto potrzymać i próbować coś ugrać. Ale żeby sprzedawać po 1,69 czy 1,68? Gdzie tu jest logika?
    to mogły być stopy, jednak nawet w takim przypadku to głupota. po co ustawiać stopa jeśli wiadomo że cena nie spadnie poniżej 1.70???
  • Re: żarty PZU Autor: ~analityk [217.74.64.*]
    PZU sciaga kurs ponizej 1,7 by mali sie przestraszyli i sprzedawali ...wypuszczanie i szczyzenie frajerów
  • Re: żarty PZU Autor: ~Zorro [37.128.57.*]
    Faktycznie,

http://www.ingsecurities.pl/e-learning_wycofanie.xml

• Re: żarty PZU Autor: ~ARM [81.219.199.*]
    Zrobili by wezanie po cenie z 2011 r. - 2,8 zł
  • Re: żarty PZU Autor: ~cez [77.252.156.*]
    Nooo na pewno się zapiszę za 60% wartości spółki .Trwa zastraszanie przez fundusz żeby sie zapisać i sprzedać im bo tak chcą szybko i bezboleśnie dla siebie wycofać akcje.Sam prezes napisał że wartość spółki to WK + wartośc nieruchomości .Zbijanie kursu trwa nie dajcie sie zastraszyć. nie skupią ,będą musieli podwyższyć cenę .
  • Re: żarty PZU Autor: ~rgk [5.60.66.*]
    Obroty mówią same za siebie nikt nie oddaje
    Ogłosili NWZA bo na tydzień przed końcem skupu po 1,70 zorientowali się że nikt im nie chce oddać akcji, teraz będą próbować metodą opisaną w projektach uchwał na NWZA.
    Wytrzymajcie jeszcze miesiąc dajcie to rozegrać zarządzającym z TFI. Ja osobiście nie wierzę żeby taki Sebastian Buczek, prezes zarządu, Quercus TFI dał się wydymać PZU
  • Re: żarty PZU Autor: ~ramie - ARM [81.219.199.*]
    Dziś ostatni dzień żeby kupić i zapisać się do oddania po 1,7. Chyba dobrze reasumuje ( 3 dni w KDPW ), czy liczy się też weekend ? Zobaczymy czy jutro w górę czy w dół przycisną.

Pamiętajmy, że spółka nie upada !!! To zupełnie coś innego !!!
  • Re: żarty PZU Autor: ~kacper [83.6.236.*]
    Trzymać akcje nie pańkować, bedą po 5 pln.
  • Re: żarty PZU Autor: ~cis [83.6.236.*]
    Sami podstawiają nisko swoje akcje ,a póżniej je kupują ,żeby wywołać pańkę.
    Kto cwany to nie sprzeda.
    Do Przemka -jaka minimalna ilość akcji jest wymagana aby założyć sprzeciw na NWZA?
    wystarczy 1 akcja, ilość nie ma tu znaczenia . ważne jest zgłoszenie sprzeciwu podczas głosowania.
    żeby uchwała o wycofaniu akcji z GPW nie przeszła to trzeba mieć w sumie 20% +1 głos z sumy głosów biorących udział na NWZA
    tyle że to nie jest najważniejsze, patrz przykład Mispolu
    nie masz racji liczba głosów na NWZA jest w tym momencie najważniejsza a Bakalland miał po prostu za mało akcji mispolu i tym samym głosów na NWZA żeby nie dopuścić do zdjecia z gpw.
    i co z tego że podjęli uchwałę? zostałą ona zaskarżona. tak tu też będzie
    KUp dzisiejszy Parkiet i sobie poczytaj
    nie warto ;)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.29.65.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: żarty PZU Autor: ~NFI [83.31.97.*]
    Wszyscy na NWZA musimy się zjednoczyć ,wynająć kancelarie prawną i naszą reprezentacje,na wszystkich forach niszczyć wizerunek PZU jak postępują z udziałowcami.
    Prezes mówi o dobrej przyszłości spółki o akcjach po 3 pln a tutaj nóż w plecy.
    Będziemy się sądzić do upadłego.

Na walne już zaprosiłem media. Pzu więcej straci medialnie niż jest warta Armatura.
    DO DZIEŁA
    Popieram
  • Re: żarty PZU Autor: ~rgk [83.26.102.*]
    Wystarczy jak zarejestrujemy swoje akcje i pojedziemy na NWZA i zagłosujemy przeciw wycofaniu akcji z gpw= tylko tyle wystarczy zrobić
    można nawet prościej: proponuję zgłosić się do SII i ich upoważnić. SII jeździ na walne i reprezentuje drobnych szczególnie w przypadkach gdy są jakieś wątpliwości.
    koszt 30 złotych za kwit. skan i mail za free ;)
    B. dobry pomysł możesz przyblizyć temat
    http://www.sii.org.pl/24/ochrona-praw/dzial-interwencji.html#ak24

teoretycznie trzeba być członkiem, ale myślę że nie odmówią pomocy nikomu.
  • Re: żarty PZU Autor: ~mika5 [188.47.93.*]
    Niech mi ktoś łaskawie wytłumaczy tak prosto po chłopsku ,bo nic z tego nie rozumie.Jak to jest że jest możliwe że SPÓŁKA PUBLICZNA notowana na giełdzie jest spółką publiczna,to rozumie że osoby w zarządzie spółki jak i w nadzorze są osobami publicznymi,to dlaczego przekazują informacje o sprzedazy,bądz kupnie akcji i nie podają swojego nazwiska,są przecież osobami publicznymi.moŻe tutaj ktoś by się tym zainteresował, może nawet CBA Nas interesuje tylko IMIĘ I NAZWISKO ,NIE CHCEMY ŻADNYCH INNYCH DANYCH OSOBISTYCH np.adresu itd....
    KSH reguluje te sprawy
  • Re: żarty PZU Autor: ~mika5 [178.56.168.*]
    Właśnie o KSH mi chodzi ,kiedy ostatnio był aktualizowany i jak był głosowany przez posłów.Dawniej było jasne ze jak pan Jan Kowalski prezes spółki sprzedawał ,lub kupował akcje to wiadomo co bylo robić a dzisiaj czeski film nic nie wiadomo,a wiadomo że chodzi o pieniądze i jakoś w mediach nikt tych spraw nie rusza,cicho sza tylko nas sie karmi od rano do wieczora polityką z której delikatnie mówiąc robi się nie dobrze człowiekowi.Ja osobiście trochę mam akcji tej spółki,na razie nie sprzedaje,co będzie to będzie,jak trochę nizej spadną to jeszcze dokupie za gotówkę z rocznych lokat o stałym procencie,jeszcze pare dni musze zaczekać na skończenie się lokat.
    insiderzy znają sytuację spółki ale w tym przypadku ich zachowanie nie powinno być wskazówką, bo nie znają stanowisk wszystkich liczących się akcjonariuszy. wiadomo że pzu chce kupić i to kupić bardzo tanio stąd oczywiste jest że będą przekonywać wszystkich że nie ma alternatywy dla ich propozycji. historia podobnych przypadków (np Mispol) uczy że nie warto odpowiadać na wezwania, bo potem dostanie się więcej. pzu i tak wykupi tą spółkę, to tylko kwestia ceny ;)
  • Re: żarty PZU Autor: ~ARMator [81.219.199.*]
    Wiecie, czy SII coś się wypowiedziało komuś w tym temacie ? Sprawdzałem na stronce i forum SII i nic tam nie słychać o ARM. http://www.sii.org.pl/
    Co w przypadku, gdy nie będzie wezwania, tylko przegłosują zejście z GPW ? Czy mogą zejść z parkietu i zostawić np. 20% papiera zdematerializowanego ?

po co? przecież oni chcą uzyskać kontrolę nad całością.
  • Re: żarty PZU Autor: ~mikolaj [217.74.64.*]
    jade na NWZA i nie dam sobie skrzelic w kolano po 1,70 zł
  • Re: żarty PZU Autor: ~Ekonom [217.74.64.*]

Dziś wycena Armatury nie jest wysoka. Trzeba też pamiętać, że Armatura posiada około 55-56 mln zł zamrożone w nieruchomościach a wskazniki giełdowe P/BV na poziomie 0,65 jest na atrakcyjnym poziomie. Nie dziwi wiec ze PZU chce kupic tanio a sprzedac za dwa lata po 3-3,50 zł
  • Re: żarty PZU Autor: ~karol [79.189.90.*]
    Wszyscy zarejestrować się na walne i zagłosować przeciw. Pzu musi ogłosić ile akcji skupiło po 1,7 pln.Mając 80% głosów(nie procent udziałów) na walnym mogą przegłosować wyjście z giełdy.
  • Re: żarty PZU Autor: ~Analityk [217.74.64.*]
    ciekawa opinia Noble
    http://biznes.interia.pl/gieldy/news/dzis-konczy-sie-wezwanie-na-armature-krakow,1957885,1029
  • Re: żarty PZU Autor: ~Ewa [217.74.64.*]
    I MA RACJE TRZEBA
    http://biznes.interia.pl/gieldy/news/dzis-konczy-sie-wezwanie-na-armature-krakow,1957885,1029
  • Re: żarty PZU Autor: ~kkk [89.72.22.*]
    Co teraz porobią ? Macie jakieś przemyślenia.
[x]
ARMATURA 0,00% 1,68 2014-01-15 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.