Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: żarty PZU

To jest właśnie straszne, że takie PZU jest w stanie zgnieść inwestorów zaangażowanych w spółkę a prezes, wypowiadający się w sierpniu, że za rok będzie 3zł a we wrześniu że 1,7 to godziwa wycena też jest chyba marionetką. Powiedzieliby że dadzą 2,2 - 2,5 za akcję i myślę, że można by było zrekompensować sobie roczne czekanie na 3zł. Mało jest spółek, które miałem w portfelu i spokojnie czekałem aż będzie rosło, mając na uwadze długofalowe ( 5 letnie ) oczekiwanie. Dziś sytuacja pokazuje, że nie można liczyć na spokojną inwestycję w spółkę i czekać aż przyniesie zysk, zawsze ktoś coś wywęszy i innych che wyrzucić z inwestycji. Nie uważam, że jest to do końca, złe, ale na przykład chciałbym potrzymać jeszcze tą spółkę przez dwa lata i poczekać na te zapowiadane przez prezesa 3 zł. Jak mam nie czekać to sprzedam dziś na GPW i to wyżej niż wezwanie. Potem PZU zrobi przymus, ustawi batona na 1,7 z ilością akcji że nikt tego nie odkupi i pozostanie patowa sytuacja.

Czy ktoś się orientuje co w przypadku posiadania akcji po wycofaniu dobrze prosperujacej spółki z giełdy ? Czy jest szansa sprzedać takie akcje później poza GPW ( np. za 2-3 lata ) ?

Pozdrawiam akcjonariuszy i mam nadzieję, że przymusowe wezwanie będzie na poziomie powyżej 2,2 zł. To byłby jakiś gest w kierunku inwestorów indywidualnych. Skoro wyceniają na wyżej w przyszłści.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
ARMATURA 0,00% 1,68 2014-01-15 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.