Inwestorzy uciekają z polskiej Giełdy widząc że mamy liberalny rząd w momencie gdy liberalizm na Świecie został wyrzucony na śmietnik historii po doprowadzeniu do załamania światowych finansów i całej gospodarki. Dodatkowo rządowi kretyni dopiero teraz zauważyli że jest kryzys. Pamiętamy jak rok temu idiota Tusk nawoływał do trzymania akcji. Jedyne zaproponowane lekarstwo pacjentowi który nie ma czym oddychac to próba zaciśnięcia petli na szyi. Tak próbuje Tusk radzić sobie z kryzysem gdy cały świat pompuje publiczne środki w celu podtrzymania płynności na rynku finansowym będącym w trakcie zawału. Nic dziwnego że Polska Giełda jest od wyboru Tuska najsłabsza na świecie co zapowiadałam od razu po wygranej Platformy która stanęła na czele antylustracyjnego i przestępczego pospolitego ruszenia. Ludzie obawiający się lustracji, dekomunizacji i skutecznej walki z przestępcami poparli masowo PO. Na bazie takiego elektoratu Polskę można jedynie okraść a nie uratować. Wiedzą o tym inwestorzy uciekając z polskiej Giełdy.
gielda leci bo mamy kryzys ... swiatowy ... byc moze najwiekszy w historii ... a nie dlatego ze tusk jest premierem. choc mozna sie zgodzic ze liberalizm sie konczy ... to co moze rewolucja?
Na pewno Kaczyński już dawno podjąłby interwencję na rynku. Robilby to co robią wszystkie rządy na świecie. Nie rozumiem dlaczego bronisz liberalnej paranoi. Chcesz aby w Polsce był taki kryzys jak w Irlandii którą naśladuje Tusk. To przecież wasz cel.
to prawda ze tusk wielkim mezem stanu nie jest czy nawet jak to piszesz jest slabiutki. ale ... uparcie twierdze ze gorzej jak za kaczynskiego to juz nie bedzie. poziom polityki uprawiany przez blizniakow byl/jest zenujacy. kaczynski trafil na boom gospodarczy ... wtedy czy nawet wczesniej trzeba bylo myslec o reformach ... a nie rozdawac pieniadze na prawo i lewo. byc moze po reformach nie bylo by kryzysu w polsce na taka skale na jaka sie zapowiada
Nie powtarzaj idiotyzmów. PiS sprawnie zarządzał gospodarką. To pozwoliło tak długo Polsce opierać się kryzysowi pomimo tego że Tusk i paranoiczny liberalny rząd nic nie robili czekając na to że za nich wszystko zrobi niewidzialna ręka rynku.
mam po prostu inne zdanie. kaczki mialy ciac i reformowac ale braklo odwagi. niestety trza przeczekac ciezkie czasy ale kiedy nadejda lepsze? hm ... niektorzy mowia o 2014 roku!!! szoker ... hm ... ale takie katarsis tez jest potrzebne ... nie jestem zwolennikiem ratowania tego co zle. co zle niech padnie ... zleci w przepasc ... co dobre niech sie rozwija
Kryzys na Świecie. Wiadomo, że nie jest dobrze, powiedz mi tylko co robi Donek widząc słabość naszej waluty? Czemu latem ogłaszał niemal jutro wejście Polski do strefy euro, byle tylko złotówka na grosik walutom obcym nie ustąpiła? Czemu po zakontraktowaniu opcji walutowych przez polskie firmy, walka o mocnego złotego skończyła się? Czemu nie kupował Euro po 3,25, by teraz je mieć na interwencję walutową? Czy to nie jest przyczyna nadmiernego kryzysu? Czy to nie dlatego sporo osób nie wchodzi na giełdę w obawie przed możliwością opcji walutowych? Czy jesteś w stanie dać głowę, że Tusk nie ma z tym nic wspólnego? Dziś 4% na minusie, choć sporo giełd w Europie na plusach pokończyło. Facet działa na szkodę Polski, ale niestety lepszej alternatywy dla niego nie ma. Znaczy jest pewnie, ale takim ludziom nigdy nie będzie dane rządzenie. Karolino, Kaczyńskich uważam za jeszcze większych szkodników. Polska zasługuje na kogoś lepszego, niż wyżej wymienieni Panowie.
Kaczyński dzięki skutecznej walce z przestępcami uwolnił w dużym stopniu gospodarkę od korupcji. To wyzwoliło energię Polaków a szczególnie korzystne było dla małych i średnich firm. Powrót liberalnej korupcji dobił ten sektor.
Zenujące jest ujadanie na Kaczyńskiego który pozwalał gospodarce sie rozwijać z popieraniem Tuska który gospodarce zaszkodził nie podejmując interwencji dodatkowo tworząc księżycowy budżet. Jesteś przeciwnikiem lustracji i dekomunizacji i to jedyny powód obrażania Kaczyńskiego.
hm ... moze troche masz racje. hm ... jestem za stanowczym odcieciem sie od prlu. bylo minelo .... nie warto juz grzeybac w tym gownie ... bo co by nie zrobic to tak bedzie zle. a ty co ... zwoleniczka ojca dyrektora?
Rok siedziałam w komunistycznym więzieniu i widziałam prawdziwą skalę nieszczęść. Ja jestem silna ale znam wielu którym komuniści zniszczyli życie. Próba rozgrzeszenia komunistyczno-UBeckich szumowin to zachęta dla podobnych potworów do działania na szkodę Polski dzisiaj i w przyszłości.
rozumiem cie ... ale kopanie w tym juz niczego nie da. moim zdanie trzeba sie skupic na dborej terazniejszosc i przyszlosci a nie ciagle rozliczac. to juz bylo ... koniec. wileu z nich i tak stoi juz nad cmentarna dziura.
Wiesz czemu gospodarka się rozwijała za Kaczyńskiego? Bo nikt w jego rządzie na niej się nie znał i woleli nie dotykać, by nie zepsuć. Jego rządy przypadły na lata największej prosperity, gdyby mądrzej operował, Polska ugrałaby o wiele więcej. Mam gdzieś komunę i dekomunę, ale wiesz co widzę? Faktycznie Donek jest groźniejszy. Na Kaczyńskiego każdy z góry patrzył, niewielu chciało rozmawiać (jak z obecnym Prezydentem zresztą), a co za tym idzie mimowolnie nie psuł. A Tusk? Coraz bardziej mi się widzi, że facet chce i potrafi rozmawiać z nacją, która najlepiej Polsce nie życzy.
Najlepszym potwierdzeniem trafności moich ocen jest to że od ponad roku bezbłędnie prognozuję zachowanie WiG20. To wystarczy za komentarz. Żyję w realnym świecie a nie w świecie propagandy.
Oj Karolino co do trafności wig20 lepiej nie pisz... pamietam kilka twoich wpadek :)
Co do Tuska zgadzam sie... mineły czasy salonowcow teraz czas na przemyslane działania.
Tusio osmieszył sie wiele razy.... niestety Kaczorki rowiez nie są swieci... ale fakt korupcje prawie wytępili. Moj koles ktory daje regularnie w łape zaczął sie bac i odetchnął przy Tusiu.;-)
W obenej sytuacji tylko ktoś z charyzmą i silną ekipą mogłby poprawić sytuacje.
Jesli Tusio nie przebudzi się czeka nas zwala na 1000wig20 jako samotna wyspa... niestety bananowa.:)
nadchodzacy kryzys przerasta jego wyobraznie,
i niestety p.Tusio: cwany jęzor szkolny do wyborów to juz troszke za mało. !
Giełda to juz nawet nie jest ruletka tylko świadome okradanie ludzi mających nadzieję że długoterminowe inwestowanie na giełda w perspekywie przyniesie zysk.
Nie do KNF ale do prokuratury należ zgłosić manipulacje rynkiem.!!!
PO ma tyle wspólnego z liberalizmem co bolszewicki PiS z prawicą. No chyba że "liberalizm" przejawia się w bezkrytycznym przyjmowaniu całej tej brukselskiej lewackiej zgnilizny.
PiS ma więcej z prawicą , niz myślisz
co nie znaczy,że musi ślepo powtarzać : wolny rynek , wolny rynek ...............
tylko nie mów , że JKM jest lekarstwem !
Jeżeli nie potrafisz poważnie rozmawiać to nie przeszkadzaj w rozmowie tych którzy potrafią. Wyraź swój pogląd jeżeli go masz. Czy bronisz nieudolnego Tuska który chciał iść drogą Irlandii? Czyli chciał doprowadzić do zapaści gospodarczej? Czy może przeciwstawiasz się lustracji i dekomunizacji? Dlaczego chcesz bronić komunistów i UBeków? Za co chcesz ich podłość wynagrodzić?
W Polsce funkcjonuje jakaś paranoiczna wizja liberalizmu który podobno ma być prawicowy. W USA czy Kanadzie zawsze partie liberalne to były partie lewicowe. Tak jest i w Polsce gdzie komuniści i liberałowie tworzą koalicje rządzące w Warszawie, Krakowie i na Śląsku.
Nie porozmawiamy , bo ciut wypiłem ale napisać mogę , szczególnie spodobało mi się słowo PARANOICZNA , nie znałem go , odtąd zawsze Karolciu będę to słowo kojarzył z Tobą ,
Nie odpowiedziałeś dlaczego chcesz chronić komunistów i UBeków przed odpowiedzialnością. Niechęć do Kaczyńskich ma zawsze taką przyczynę. Rozliczanie komunistycznych zbrodniarzy w niczym nie przeszkadza w działaniu na rzecz gospodarki. Ministerstwo finansów czy gospodarki tym się nie zajmuje.
Ja widzę że "paranoiczna wizja liberalizmu" opanowała raczej Ciebie, tak jak większość polskiego społeczeństwa. To wynik propagandy i trudno się dziwić. Liberalizm gospodarczy (bo o takim mówię) jest nie do pogodzenia z lewicową doktryną. Wysokie podatki i ręczne sterowanie gospodarką jest czymś dokładnie przeciwnym do liberalizmu, czyli wolności gospodarczej. A jeżeli partia nazywająca siebie lewicową, wchodzi w koalicję z partią nazywająca siebie liberalną, to znaczy że jedna łże jak przysłowiowy pies.
Dobranoc.
To powiedz wreszcie dlaczego uważasz że trzeba zwolnić komunistyczno-UBeckie szumowiny niszczące przyzwoitych Polaków z odpowiedzialności za swoją podłość? Za co chcesz ich nagrodzić?