a w jakim celu GI wycofa WSE z giełdy? Zabawna jest ta ciągła nagonka na ten absurd.
Przecież obecność WSE na parkiecie tylko się im opłaca i pozostawia wentyl bezpieczeństwa do spekulacyjnej podbitki w razie zapaści sektora HR i szybkiego odsprzedania tylu akcji w takiej cenie, która gwarantuje im odzyskanie kapitału włożonego do dziś (~300 baniek).
Ja wiem i jestem pewny co planuje GI - chce ZAROBIĆ i dlatego przejęło zabiedzoną kurę, która nie niosła jaj, bo było przeinwestowana. Restrukturyzacja w sektorze przedsiębiorstw to perspektywa 3-5 lat....spokojnie Włoch odrobi z nawiązką co włożył.
Nie będzie zejścia z giełdy, przejmą min. 90% papiera (w jakiej formie się da - via emisję, via skup FF, czy obie formy) i wtedy zacznie się zabawa w STEROWANIE kursem (będą wrzucać tanią emisję bez PB na ulicę, która to kupi w świetle dobrych wyników, a potem upupią kurs i znowu odkupią i tak w kółko - to jest spekulacja właścicielska, na którą wielu pomstuje, że KNF to puszcza na GPW bez kar)! Tak jak to jest na spółkach z niskim FF na bananowej i w to się gra!
Zapewniam, że pisząc w/w nie spekuluje...GI celuje w zarobek, to pewnik i każda strategia będzie dobra, jak przy okazji zrestrukturyzują WSE i dobrze zgrają strategię z rynkiem HR to zarobią do sześcianu, jeśli uda im się tylko wycykać ulicę, to też zarobią, ale do kwadratu - przy czym wycykać łatwo nie będzie, bo banki śledzą GI-WSE i pilnują ustaleń, o których nic nie wiadomo..... wiadomo, że bankier zarobi i tyle.
Nam leszczom pozostaje określić pułap, który jest pułapem do sprzedania papiera i zarobienia - i to zalecam.
Ja zaczynamy myśleć o sprzedaży >3, ale jak osiągnę 3,9 to zbywam bez refleksji....kupiłem za 0,39 nie jestem zachłanny...hehehe. Realnie biorąc post-covid, sytuacje na rynku pracy, kasę od UE (ten kto mówi, że to od "nie-rządu" jest śmieszny), restrukturę WSE i obecny (niski) wolumen akcji, jeden papier ma wartość w przedziale 6-8...ale to tyle ile należy liczyć w oparciu o ekstrapolacje mikro-makro, jak wiemy na GPW bankrut bywa więcej wart niż solidna firma notująca ciągły wzrost - ta giełda żyje PR-em spółek....
A lipiec 2021 widzę bardzo ciekawie.....patrząc na spekulacyjne wahania na spółce z ostatnich 30 dni....ktoś będzie chciał przyrobić na wakacje....waluty drogie...to i Seszele, Madagaskar, Malediwy jakieś droższe. Możliwe są skoki +/-10% w bardzo krótkiej perspektywie. Raj da kółek....a po cichu liczę na >2, ale to już inna bajka (tutaj SPEKULUJĘ i to fakt)
Nie dajmy się zwariować i pozdroo,
W83