....... , myślałem, ze tylko "janek" nie udaje, ale widać ty też nie udajesz głupa - obaj ....... tak się określacie!. Chłopie skup się na akcjach tylko ABC DATA, gdyż zwracasz się - podejrzewam - do bardzo cieniutkich inwestorów nie mających pojęcia o inwestowaniu w - powiedzmy - nie 10 a tylko kilku spółek. Ty zresztą też nie masz pojęcia! Jestem o tym przekonany, skoro piszesz z taką pewnością o wysokości kursu ( np. 3-4 zł) ABC w przyszłości. OPAMIĘTAJ SIĘ !!!. Zainwestowałeś 3050 zł (kupiłeś 1000 akcji ponad 2 lata temu) - pytam: ile jesteś na dziś zarobiony, mając, nawet po dodatkowych zakupach 277 akcji z dywidendy ( w sumie 1277) ? ILE? To ja ci policzę: 1277 akcji x ( licząc nawet ) 2 zł = 2554 zl. Jesteś w plecy po dwóch latach ...... 500 zł. I po co pajacujesz?! Jak możesz wmawiać siedzącym na tym wątku ( chyba ,że takim jak ty i janek oraz wam podobnym - mało kumatym), że na na akcjach ABC a nawet innych, płacących dywidendy da się zarabiać. Zdarzają się wyjątki, owszem są spółki , którymi zarządzają ludzie mających akcjonariuszy ( drobnych ) w ogromnym poważaniu i traktują ich z szacunkiem, ale nie ABC, MCI i im podobnych. Chłopie poczytaj moje poprzednie wpisy - może coś do ciebie dotrze. Te wymienione spółki chcą się was ( może to i bajka?) pozbyć i to jak najmniejszym kosztem, aby pozbyć się problemów bycia spółkami giełdowymi. Jeśli tego nie rozumiesz zacznę ciebie traktować, jak klasycznego ( bez urazy) .......... głąba.