Widać, że wciąż nie kumasz nic :) czytaj do skutku. Jednym po pierwszym razie coś przychodzi z łatwością, inni muszą w kółko czytać jedno zdanie żeby zrozumieć.
Było jak wół kilka razy napisane, że inwestuję średnio i długo terminowo, a akurat ABCData jest przewidziana na ok. 2,5 roku (po drodze trzy dywidendy), więc twoje pisaczenie o 10latach tylko podkreśla twoje typowe hejtowanie sztuka dla sztuki.
I moje inwestowanie nie ma żadnego związku z jakimś twoim uśrednianiem (gdzieś coś kiedyś wyczytałeś i teraz powielasz jakieś frazy :D ), ja pisałem o reinwestowaniu wpływów z dywidend.
Zawsze a priori robię założenia i warinaty przed każdą spółką. Na portfelu jak pisałem wychodzę od 10lat bardzo dobrze, wystarczająco na dostatne życie.
Cóż, wiem że może Ci się to nie podobać ale tego nie zmienie :) Zacznij sobie stawiać cele, robić analizy, rachować, dobrze dobierać spółki protfelowe i pogadamy za kilka lat. Trochę nauki, trochę pracowitości i z ciebie jeszcze ludzie może będą. A. Tylko najpierw zacznij jak pisałem od nauki czytania ze zrozumieniem, zanim zabierzesz się za cokolwiek.
Więcej nie zamierzam z tobą pisać, bo to tak jak bym pisał do ściany z pustaków.