Szanowni, naszła mnie taka refleksja, że bałwaneria / zarząd Orlenu / wypuścił zwiadowczą kaczkę. Chodzi o sprawdzenie jak zareaguje opinia publiczna i organy oficjalne na zgłoszony zamiar okradzenia akcjonariuszy mniejszościowych. Energi.
Utworzyła się grupa przestępcza/ 3 muszkieterowie, Jastrzębski ,Balczun i Fafara / Jastrzębski nie reaguje na złamanie prawa.
Najpierw wykup akcji od mniejszościowych ,potem emisja. Balczun zezwala na przewal, Fafara go wykonuje.
Cala trójka reprezentuje SP / stoi na straży poszanowania przepisów prawa w obrocie aktywami /
Zapowiedż największego w historii giełdy przewału na mniejszościowych udziałowcach, zaczyna zataczać coraz szersze kręgi.Pierwsze artykuły już się ukazały.
Kombinatorzy zostawili sobie czas na sondaż , co z tego wyniknie jeśli zrealizują te zapowiedzi. Otóż reakcje na
złodziejstwo mogą być różne / potężna fala propagandowego potępienia, interpelacje poselskie , polityczne fikołki opozycji,
protesty zainteresowanych grup. itp. Nikomu w Orlenie nie jest to potrzebne , by Fąfarę przyrównywać z ukraińskim właścicielem Kernelu. Myślę ,że Orlen się cofnie. Wizerunkowe i polityczne straty będą zbyt duże.
Jeśli nie to Ci trzej muszkieterowie są jeszcze głupsi niż myślałem.