Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  26,32 zł , zmiana od tamtej pory: 4,64%

Rozważania z samego rana - ANALIZA TECHNICZNA

Pytanie numer 1 --- do Osób które zajmują się analizą techniczną, pytam bo mnie ciekawi czy przypuszczacie gdzie obecnie możemy znajdować się na wykresie i gdzie teoretycznie powinniśmy być za czas jakiś jeśli AT ma się spisać ''prawidłowo'' czyli nie będzie zdarzeń nadzwyczajnych ( których nikt nie jest w stanie przewidzieć ) oczywiście nawet jak one będą i mówię tu o tych bardzo negatywnych to może być tak że zostaną one zniwelowane w czasie - czyli spadki będą bardzo duże i szybkie ale okna czasowe budowania struktur falowych nie zostaną naruszone bo wzrosty będą równie szybkie i duże.
Pytanie numer 2 --- Jak widzicie kurs w dniu praw do zaliczki ? to jakieś 2,5 miesiaca ?
Pytanie numer 3 --- Na jakim poziomie skończy się ten ruch spadkowy i czy będzie to ostatni ruch spadkowy w tej fali czy wystąpi po nim jeszcze jeden zanim nastąpi dzień praw do zaliczki ?
Ja mam już wyrobione zdanie w tym temacie ale ciekawi mnie jak to widzą Inni, zawsze warto rozpatrywać kilka opinii niż jedną nawet jeśli jesteśmy ''w 100%'' przekonani do własnej.
Nie bedę zdradzał całej mojej rozgrywki i kursu akcji w przyszłości gdy pozamykam wszystkie moje pozycje i wyjdę z akcji jeśli mój scenariusz się sprawdzi ale podzielę się moimi przemyśleniami na nadchodzące dni czy też tygodnie a nawet trochę dłużej.
Moim zdaniem obecny ruch spadkowy o ile będzie kontynuowany ( bo nigdy nic nie wiadomo ) może spowodować spadek kursu w okolice 25.50 z tym że trudno jest obecnie określić jak zachowają się inne rynki ! jeśli będą neutralne to te 25,50 może okazać się silnym wsparciem i na tym poziomie ruch spadkowy tej fali się zatrzyma. W 2 wariancie jesli założymy że ta fala ma być 5 to po odbiciu spadniemy jeszcze poniżej 25.50.
W innym wariancie obecna fala moze być falą 1 z fal 3 i po spadku w okolice 25,50 ( lub niżej ) nastąpi odreagowanie i ponowny spadek który powinien się zatrzymć nie niżej niż 21,24.
Jeśli natomiast na rynki przyjdzie zła koniunktura to możliwe że spadniemy w okolice 20 zł lub niżej, ale na obecną chwilę pomimo negatywnych oznak ten scenariusz może się nie wydarzyć i rynki mogą za czas jakiś zaliczyćnowe ATH.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
ASBIS -0,22% 27,54 2025-09-05 17:00:00