Dnia 2022-03-28 o godz. 20:12 ~kolo napisał(a):
> Jestem jednym z tych potopionych na innych spółkach zalewskich więc tak tylko ku przestrodze wspomniałem gdyby ktoś z was nie wiedział z kim dealuje, a zarobić wiadomo że można tylko trza wiedzieć kiedy wyskoczyć z pociągu.
Ostrożność zawsze wskazana. Ja juz pisałem, że ani ta spółka, ani ci ludzie do moich ulubieńców nie należą. Ale - co też próbowałem uzasadnić - nie widzę sensu w wywalaniu akcji PGF Group przez prezesów własnie w tym momencie po tak niskim kursie. Pozbawią się władzy w całej tej konstrukcji spółek. Można powiedzieć, że za 1,4 zł za akcję PGF oddadzą jednocześnie za darmo ileś tam akcji Sundragonu, OZE Capital, Solarinv i reszty.
Możemy tych ludzi nie darzyć sympatią, ale idioci to to pewnie nie są.
Skoro udało się zrobic taką kapitalizację na Sundragonie a kto wie, czy nie czeka nas niespodziewany rajd na OZE Capital to grzechem - z punktu widzenia głównych akcjonariuszy - byłoby nie skorzystać z okazji i "pod tę kapitalizację" spółek zaleznych nie podnieść kapitalizacji spółki matki. Wtedy może przyjdzie im do głowy jakaś sprzedaż akcji PGF.
Choć ja obstawiam handlowanie własnie spółkami zaleznymi.