Patrzyłem na nią. Ale tam juz pociąg chyba ruszył i przebył spory odcinek Jest 10 a będzie 12, no optymistycznie powiedzmy 15 (czyli 20-optymistycznie 50%). W maju po 7 z groszami czy 8 z małymi groszami kupowałbym na pewno. Maj to był rewelacyjny moment na wejście w OTL, szczególnie końcówka, gdy widać było, że korekta się kończy.
Tu spodziewam się minimum 5 z groszami (czyli 40 % najbidniej; a optymistycznie 8-10 zeta czyli nawet ponad 100 %).
AT zrobiona wnikliwie przez inwestujemypl wskazuje na 8 z groszami, która to kwota znajduje sie gdzieś pośrodku moich szybkich szacunków i w pełni by mnie cieszyła (stawiam na przedział 5,40-10,80 - po pobieżnej analizie) i da zauważalnie ponad 100%.
Jakbym w OTL wszedł kiedyś, to pewnie bym siedział, bo szkoda nerwów na zamianę spółki ( a co jak sprzedam nie-na górce a kupię za to na lokalnej górce?) ale świeże pieniądze wolę tu wrzucić.
Wniosek (mój prywatny) - dziś ta spólka jest mniej więcej w takiej sytuacji co do perspektyw zmiany ceny, jak OTL było ponad miesiąc temu.