Pisałem już o tym ze nikt indywidualny przy zdrowych zmysłąch nie sprzedaje spolki która ma wiecej pieniedzy w kasie niz kosztuje i najwyższy rating AAA oraz najnowocześniejszą flote z ciagnikami siodowymi których obecnie brakuje .
Tak moze grac na spadki tylko fundusz grający nie swoimi pieniedzmi bo napewno tak sie nie inwestuje .te zagrania na spadki są nie od dzisiaj .
Już OBS zauważył to w 2017 roku pisał .https://gazetagieldowa.pl/uncategorized/trans-polonia-po-zmianie-i-przed-zmiana/
No i została ustalona cena emisyjna na 5,80 zł.
A jeszcze 3 miesiące temu było 8,20 zł. Zapowiedź nowej emisji powoduje mocną wyprzedaż, bo fundusze wiedzą, że jak zdołują kurs to w emisji odkupią taniej.
Tylko teraz Quercusowi chyba sie przeliczył sprzedal już od 3,4 ponad 3% akcji a cena zamiast spaść idzie powoli ale w góre
Myślii ze inwestorzy prywatni nie widza jaka szansa rozwoju stoi przed branża Pisałem juz o tym. Nic nie poradzę że Quercus prowadzi tu swoje rozgrywki na Avii tez fundusz sypał po 2,45 Dzis wiemy ze to były to akcje fuduszu norwekiego kupił po 8 sprzedali po 2,7 Zarzadzał tymi akcjami polski fundusz nie napiszę jaki i z kim mogł byc w zmowie .
Musza sobie jednak zdawać sprawę ze działaja na szkodę własnej firmy bo czym przed prokuratorem wytłumaczą wyprzedaż akcji na poziomach niższych od stanu gotówki w kasie . Myslę ze też w końcu umieja liczyć Zagrywka mogła byłć pod to NWZ daj nam przedstawiciela bo inaczej uwalimy kurs widac że p Cegielski nic sobie z nich nie robi . Ja sadze że umieja liczyć i zechcą z nami zarabiać na wzroscie Zagrali pod spadki nie zgodnie z techniką i musieli przegrać pomimo wysypania tak duzych ilości .