Jego wcześniejsza analiza, którą wyśmiałem, sie sprawdziła, spadek z 19 na 16.5.. nie jest mi to na korzyść, bo straciłem na tym sporo zysku, ale liczyłem na wygrane wybory.
Teraz sie konsolidujemy w okolicach 16.5, i jak przyjdzie trigger do wzrostów to będą wzrosty, a jak do spadków to spadki. Proste. Przy trzaskowskim byłby spokoj polityczny i prosta droga do wzrostów, wg mnie.teraz mamy ryzko min.2.5 roku wojen, kłótni itp. A w konsekwencji nawet i 5 lat rządów pis i mentenza. Jak pisałem wcześniej, giełdy nie lubią ich. 8 lat rządów pis i brak rekordów na GPW to tylko potwierdza. Wątpię, aby teraz glapa byl skłonny do obniżek stop.. będą grać na rozbicie koalicji. Siedzę tutaj już chyba 2 lata.. I ciągle słyszę, jeszcze msc jeszcze 2 i ostre obniżki stóp. I co? I ludzie wybrali znowu pis... każdy może zmienić zdanie, dlatego ja zredukowałem Cps, i cały portfel GPW zredukuje, coraz więcej wyprzedaży na dużych spółkach poprzez ABB.. To ktoś upycha sporo papieru. Nawrocki już powiedział, ze Tusk to najgorszy premier od 89r. Także współpraca będzie "pomyslna". Mogę sie w tym wszystkim mylić. I może za pisu wig20 pójdzie na 3500pkt. I za pisu uda sie pobić rekordy nowe. Można i w to wierzyć. Zamiast wybrać spokoj dla kraju wybrano wojnę przez kolejnych kilka lat. Giełda "uwielbia" taką niepewność.