Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  3,61 zł , zmiana od tamtej pory: -74,74%

Re: Yu, gdzie jesteś???

Wyczuwam drwinę w waszych postach. Typowe dla początkujących posiadaczy akcji na naszej GPW, która owszem, daje zarobić tym którzy mają chłodne oko i potrafią krytycznie podchodzić do wszelkich informacji napływających z rynku. I Jednocześnie zabiera wszystkim wierzącym bezkrytycznie w zapewnienia i plany płynące ze spółek. Tym którzy nie potrafią zrobić sobie rachunku sumienia i uciąć straty gdy akcje które kupią zachowują się inaczej niż zakładali. Jak tam idzie uśrednianie? A co do mojego uwzięcia się na MDI. To pisałam o tym wielokrotnie, nie chce mi się powtarzać. Ale w skrócie: Wszystkie spółki mające korzenie w NFI PIAST ( i ludźmi którzy tam kręcili lody), jednym ze sposobów zarabiania uczyniły sobie dymanie akcjonariuszy. Tak robiły lub robią dalej BBIDEV, IMPERIA (dawne BBICAP), BBIZEN, i inne spółki wprowadzone przez BBICAP na giełdę. Owszem, one inwestują, budują, realizują, tylko dziwnym trafem ich kapitalizacja od wejścia na giełdę systematycznie spada. Żadna z nich nie zbudowała wartości która by uzasadniała wzrost ceny akcji na giełdzie .Innymi słowy: najpierw nadmuchiwano wycenę, aby później przez lata upuszczać powietrze. Ot taka strategia Patrowicza wydłużona w czasie i robiona inteligentniej bo spółki coś robią. MDI weszło na giełdę na gruzach BBIZEN z kapitalizacją 200 milionów. Co oni takiego wartościowego posiadają? Ale jedno jest pewne, w spadkach kapitalizacji (kursu akcji) jesteście dopiero na początku długiej rozłożonej na lata drogi. Nie musicie polemizować z moją opinią, ale za jakiś czas przypomnijcie sobie mój wpis i zróbcie rachunek sumienia.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
MDIENERGIA 2,24% 0,91 2025-10-10 16:49:58
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.